Apple OS X x86

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivjoe
Aki már feltette, és simán fut is Az OSX, az elmondaná, hogy melyik leírást használta? Esetleg egy kis magyar nyelvû leírás, mert én sajna nem tudok angolul. :CCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
Te beszélsz?😊

így se sokkal nehezebb :-)

iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD

Mikor csinál már végre vlki egy olyan változatot, hogy beteszem a CDt, oszt települ? 😊

irjuk ki tenderbe...
ja én is szívtam a nettel a hálókártya miatt itt vannak a konpatibilis eszközök

iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD

Na... végre sikerült 😊 Be bootol, de csak safe módban.
De nincs valami patch, hogy a PS2 s billt is felismerje? Mert nekem nem ismerte fel, ezért el kellett kérnem az öccsém billjét.

+még egy probléma: nincs a macen netem. Lehet, hogy az alaplapi hálókártya miatt? vagy a router miatt?
Ha ezt akkor írod 😊 Most már letöröltem a particiót...

De lehet, hogy újra megprobálom 😊
egy jótanács mielõtt átmásolnád a dd-vel a tiger.img filet transmac-el szedd ki ezt a filet System/Library/Extensions/AppleTPMCPI.kext

na skacok nekem is elindult a felbontás nem a legjobb meg az egér urál össze vissza nem tudtok patch-eket meg hogy hogy lehet azokat alkalmazni?

Azzal indítottam.
Anélkül be se bootol. (#99)
nem tudom pontosan mi okozhatja, nekem ilyet még vmware-ben csinált mikor hozzáadtam egy új vinyót. Nekem egybõl mûködött, csak lassú volt mert 100%-on ment egy folyamat. Amit a System/Library/Extensions/AppleTPMCPI.kext törlésével sikerült megoldani. További fagyásokat lehetett megoldani a /System/Library/Fonts-ban lévõ japán fontok törlésével (az összes ???????????? nevû file), de nem hiszem, hogy ezek lennének. próbáld -x pareméterrel indítani.

sajna nem tudom mi lehet a baj, nekem még bootolnom se sikerült <#email>

😞(((((
Sikerült bebootolnom, de csak a háttérkép jön be, a kurzor és a spotlight ikonja. Más nem 😞
Nem tudjátok mi lehet a gond?
Felraktam-> A c:/grub/menu.lst fájl átszerkesztettem:
title Windows
root (hd0,0)
chainloader +1

title MACOSX
root (hd0,1)
chainloader +1

Utána Wingrub elindit-> Tools-> Install grub-> Boot.ini-> Install
hogy állítottad be a wingrubot ??? mert én már 4. napja próbálom de még nem tudtam bootolni

Na... Bejön a boot képernyõ, elkezd tölteni (az alma és alatta a kis kör), de kiirja, hogy indítsam újra a gépet, és sárgán világít a képernyõ 😞

Nem tudjátok mi lehet a gond?
Közben megtaláltam. Csak nem Grub néven kellet keresnem a Googleben hanem Wingrub
Na sikerült a másolás. Már csak a GRUB progit kéne felrakni. Ezt honnan tudom leszedni? (amit a www.grub.org rõl töltöttem le az valami egész más...)
tiger-x86.tar.bz2 (1.29 gb) ez jó torrent file kitömörítés után 6GB lesz a IMG file

A #80 hsz-re válaszoljon valaki légyszi, aki már sikeresen feltette az osx-et.
csak gratulálni tudok hozzá <#law>

próbáld meg "sudo su" utastást, hátha. Van újabb patch amivel már sse2-vel is mennek a ppc-s progik, még nem sokat próbáltam, de a itunes, és az msn messenger megy.

hááát lehet, de még mindíg nem tudok bootolni róla, HSF+ partition error<#csodalk> és már 5letem sincs nagyon <#heureka>

Ha tudnám a root jelszót... 😊

Amúgy ha ezzel a módszerrel felrakom a Macet egy SSE3as procira akkor menni fognak azok a progik amik SSE2-sel nem mennek? Vagy ahhoz a rendes Dev Kitet kell felrakni?
a "h" a végén, szerintem csak annyit jelent, hogy ez egy hexadecimális szám

azért mert nem root vagy, használd a su parancsot és add meg a root jelszót. Nem tudom neked kellett e megadni a root jelszót, vagy a live-nak van egy default jelszava.

remélem ha egyszer tudok bootolni a mac-rõl valami ilyesmit fogok látni

ha angol akkor konsol nak írja nálam (knoppix-live cd-t használtam) valahol a tálcán kéne lennie egy fekete monitor az ikonja

url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050818/konsole.jpg][/url]

Nem tudtam belépni a Linuxba rootként😞 Probáltam azokat a jelszókat amiket SpyMac mondott, de nem jók 😞 De találtam egy ilyet:
Terminal Command Line. Ez lenne a konzol? Mert ha ide beirom a cfdisk /dev/hda parancsot akkor nem fogadja el:
KÉP
nem az OSL2000 bootmanager látja azt a particiót de nem AF-nek hanem AFh nak írja viszont a linuxban még mindíg AF HSF+ partition error és nem bootol még mindíg

mûködik végre?

és még az is számít hogy ha a linuxban átállítod a patitiót AF re akkor mentsd is el :-) mert nekem a knoppix nem mentette el autómatikusan

Én leszedtem a dvd-t, de felesleges, elég a vmware-es image file, amit a particióra kell másolni dd-vel, és kész, a linux nem nagyon kell csak arra, hogy beálltsd a partició tipusát, mert ezt a dd nem teszi meg. És kell még egy bootmanager. A dd-s másolást irtam lejebb.

Nem tudja valaki hogy lehet rávenni az osx-et, hogy vegye be a hosszú "i"-t? és magyarra állitott billentyûzettel, hogy lehet a windows alatt Alt gr-rel irt karaktereket le ütni?

a legtöbb linux-ban ki van rakva a tálcára, én a gentoo-t még nem használtam, nem tudom, ott hol van

Ja, még valami.

A ti Tiger x86 cdképeket mekkora??

Edonkey-n ilyenek vannak:
Mac.OS.X.10.4.Tiger.for.Intel.x86.MarklarTiger.dmg (2.44 gb)
tiger-x86.tar.bz2 (1.29 gb)
Mac.OS.X.tiger-x86-xiso.iso (956 mb)
Mac OS X Tiger (x86 - intel).iso (705 mb)
Mac Os X 10.4 Tiger (Install) (x86).iso (560 mb)

Szóval melyiket szedjem le?

Ha sikerül az install, mekkora hely kell majd neki?
Elolvastam én is a leírást. Valahogy nem látom át, hogy mi miért van.
Elõször is, minek kell bemásolni az új partícióra az image-et, aztán meg bemountolni, ha lehet dvdrõl is bootolni???

Azt értem, hogy szükség van egy boot managerre, de hogy a fenébe kerül képbe a linux? Mi szükség van itt rá?
Semmi Linux ismeretem nincs 😞 Most láttom elõszõr.
Odáig eljutottam, hogy leszedtem a Gentoo Linux LiveCDt.
CDrõl bootolok és elõszõr kéri, hogy írjak be egy kernel image fájl nevet.
Beirom , hogy gentoo
Elkezdi tölteni a rendszert.
Bejön az "asztal". Itt tartok és innen nem tudok továbbmenni 😞

Hol a konzol?
ha van particiód, amire telepítsed, akkor csak módosítod a partició tipusát cfdisk-kel AF-re. Ha nincs akkor kell csinálni 1-et.

Alapvetõ linuxos ismeretek nélkül nehéz lesz. már magát a cfdisk-et console-ból kell használni, a többi parancsot is oda kell beírni. Javaslóm használd ezt a leírást. De ez is feltételez minimális linux ismeretet.

Lenne egy kérdésem:
Amikor bebootolok a Linux LiveCDrõl, és beirom a cfdisk-et akkor egy új particiót csinálok vagy egy meglévõ particiót változtatok AF-re? (Kell-e elõtte ParticionMagickel egy új particiót csinálni a Macnek vagy a cfdisk megcsinálja?)

A Linuxhoz nem értek: Hova kell beirni azokat a parancsokat amiket ír?

(Sajnos csak holnap tudom elkezdeni, de addigra már biztosra akarok menni 😊 )
Gaben78
ksz. Barton.ban nincs SSE2 <#szomoru1>csak sima SSE

úgy tudom megy amd-n is csak sse2 kell

Gaben78
hi. AMD Athlon-ra nem is jó, csak Intel??? SSE2 az kell, azt olvastam.

gyors, csak a vga kártya driver hiányzik, és nem teljeseb stabil, de ha majd kijönnek a stabil patchek...

ja a torrent neve ez VMWare_files_for_patched_Mac_OS_X_Tiger_Intel.3367835.TPB.torrent, de a letöltött file-nak más a neve.

És milyen a sebessége? Mert írtad, hogy vmware file... az meg lassú, nem? Milyen gépre raktad fel?

A deadmo vmware fájl az ez:
VMWare_files_for_patched_Mac_OS_X_Tiger_Intel.3367835.TPB?
letöltöttem deadmo vmware file-ját. ez alapján átmásoltam. Elõször a célparticiónak meg kell változtatni a tipusát AF-re. Én csak linuxban találtam rá módszert a cfdisk-kel. Aztán dd-vel átmásoltam az elsõ 63 block-ot kihagyva (mert az image file egy egész vinyót tartalmaz nekem meg csak a partició kellett) valemi hasonlóval dd if=tiger-x86-flat.img of=/dev/hda2 bs=512 skip=63 Illetve a /dev/hda2 helyett ha windows-ban csináljátok akkor a windows-os útvonalat ami valahogy így néz ki \\?\Device\Harddisk0\Partition2 Az 512-es block size fontos, mert ha nagyobbra veszed gyorsabban másol, viszont többet hagy ki. Nekem szerencsém volt, mert volt eddig is grub a gépemen így nem kellett azt felrakni. Mindenki csak saját felelõségre.

Találtam még telepítési infokat erre: www.xplodenet.com
Tényleg? És, hogy sikerült felrakni? Pls írd le, mert szerintem sokan kíváncsiak 😊
én most is az alól irok.😊

A FIX TVn volt. Ott is egy "sarki boltban összevásásolt PCre" rakták föl. Írtam emailt nekik, és õk adták ezt a linket.
ivjoe
TEhát akkor sikerült már valakinek?