3016
-
ja! A lentebbi link jelenleg nem elérhető....néha leáll a szerver. Megesik.
Késődélután vagy estefelé már működni fog.....
de ez ugy is csak SSE2 prociknak érdekes. -
Pedig igaza van!
Nvidia driverek IBM PPC architektúrán működnek egy rendes MAC-en.
Ez viszont x86-os rendszer amihez még nem fejlesztettek NVidia meghajtókat.
A jelenlegi mac-es driverek azért nem képesek működni x86 platformon, mert nincs közös nyelv amivel kommunikálni tudnának.
Tehát kénytelen leszel várni amig az újabb build meg nem jelenik.
Abban már állitólag lesz pár NVidia driver x86-ra.
(vagy cserélsz egy kompatibilis ATI-ra
)
-
the Godfather #733 Nagyon remélem nincs igazad, pedig tudom hogy igazad van. Az eredeti driver-böl már esetleg lehetne portolni, azért érdekes. -
Rain1 #732 Hiába rakja fel.. más a VGA bios így nem sokat ér! Ezért kell új drivert írni, de az még csak az ATIhoz van. -
the Godfather #731 Sajnos, nemn nyillik az oldal tehát nem tudok hozzá szolni.
Nemrég fedeztem fel hogy létezik itt az SG-n is osx86-os topik, szoval örülök hogy vannak magyar üttörök is.
Konfigom: AMD64 3000+ Venice core @2250Mhz, 2x512 ram 2-2-2-5-idözitéssel, DFI NF4, BFG 7800GT, 80Gb Maxtor-on nativan telepitve. Külön bootmanager nem szükséges, mert NF4-ben tudom valásztani mire bootoljon a gép.
Jelenleg 10.4.3 8F1111a/g van telepitve nálam és eddig ez a legjobban teljesit. Eddig 10.4.1-es volt frissitve 10.4.3-ra plussz ATA és audio hack.
Xbench-ben 10.4.1 -ben a legjobb teljesitményem 76 pont volt, a mostani legjobb 82 pont...( ha egy picitt megpörgetem a procit...mondjuk 2700 fölé megyek akkor több mint 100
)
Most az lenne a kérésem Flamaszter, mivel van hozzáférésed igazi Mac-hez, ha el tudnád különiteni az Nvidia drivereket vidkarihoz, csomizni és feldobni valahová, akkor nagyon nagy szolgálatot tennél a x86-os közösségnek....mindenki ezt hajtja....Sanos az Nvidia VGA driver csak az eredeti Mac-ben van teljesen támogatva, és az eddigi macvidiás driver nem sokat ér. -
Köszi.
Nem a patchel van gondom, hanem azzal hogy még hibás az SSE3 Emulator!
Lásd itt!
Az SSE2 okozza a gondot nálam.
Pár órája a lokál hakkmester kinyomott egy új SSE3 Emulation v2.0a-t...
Most azt tesztelem, de továbbra is random fagy.Nincs köze ahhoz, kinyitok-e ppc alkalmazást vagy sem.Néha pár perc után behal, de néha 1 óra után.
Közel a megoldás úgyérzem..... -
the Godfather #729 Javaslom a a JaS féle ppf patchet ami frankó és nálam stabil.....itt van egy kis lerás: http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=5708 -
lehet hardverütközés is...a fene tudja...
nekem az a különös hogy akinél ez a hiba van az szinte mind nagyon hasonló hardverkonfigot használ...
ha hibás lenne a kext akkor hibás lenne nálam is.
próbálj az IRQ-val variálni BIOS-ban...hátha...
ha mindenigaz akkor a napokban én is ki tudom próbálni egy ilyen konfigon, csak asszem a vidkártya más(9800XT vagy valami ilyesmi)..
és osx alatt nem ütközik?megnézted? -
kert23 #727 Nem lehet hogy valamilyen hardverütközés az oka. Most nézem, hogy XP alatt a hálókártyának és a vidkarinak ugyanaz az IRQ kiosztása. -
itt vannak demók
pl.:
Doom 3
LEGO Star Wars
stb. :)
-
Rain1 #725 Én csak néhány kisebbet probáltam, amit a www.macupdate.com-ról szedtem le, de pl a MoHAA: Spearhead nem akart menni (talán gyenge driver miatt? írtad, hogy ez még csak egy GMA900 szintjén van...) -
ez meglepő, de jó hír!
-
Demonoid vagy pedig Torrentreactor-on vannak MAC-es cuccok.
én még nem inditottam játékot egyik build-el sem... -
kert23 #722 QE nélkül is van OpenGL. Egyrészt Rain trükkjével megy a CI , illetve még a DVD nézés is műxik.
-
Honnan lehet letölteni a quake-et ?
melyik build-en próbáltátok az unreal-t ? -
próbáld letölteni a Quake3 Arena-t osx-re.(500Mb)
annak is mennie kell.
legalábbis a fórumon azt irják. -
Rain1 #719 Nem, épp ellenkezöleg! Elég jól fut, csak a Widgeteknél nincs hullám, meg látványos forgás, de a OPenGL teszt és a sakk megy.
Lehet, hogy ez csak egy bug, és a háttérben tényleg megy a QE, de ha rendes sebességgel megy akkor engem ez nem érdekel :)
A Quake3 X86 indítóját merre lehet leszedni? -
hmmm....biztos, hogy kikapcsoltad a QE-t?
Attól, hogy nem irja a System Profiler-ben még lehet, hogy aktiv...
Régebben már utánnanolvastam ennek a QE,CI,OpenGL-nek, de ott világosan leírta, hogy QE nélkül nem megy az OpenGL...ez 99%.
Most hogy viselkedik a GUI hogy QE "kikapcsolva"? Továbbra is szaggat a kezelőfelület? -
Rain1 #717 ja ... és a Sakk is rendesen megy, tehát lehet hogy van OpenGL QE nélkül is... -
Rain1 #716 Na.. sikerült kikapcsolnom a QE-t. (A quartz Debug progiban lehet, bennevan a Xcodeban)
QE Off, de a CI még mindig Supported :) A widgeteknél nincs hullámzás, de az Xbenchben megjelenik a OpenGL teszt.
De én inkább megvárom a VGA driver patchet (ha lesz) vagy az új buildot.
Kiprobálnám a Quake3 (x86)-ot is... -
Sötétben tapogatóztok, mivel QE nélkül nincs OpenGL!! -
Rain1 #714 Asszem régen találtam egy magyar Maces oldalon egy leirást, hogy hogyan lehet kikapcsolni a QE-t. -
Norby86 #713 Sziasztok!
Végre sikeresen felraktam a gépemre a a Mac X86-ot,de apróbb gondjaim támadtak. Ugyanis a geforce FX 5500 videokártyámat nemismeri fel+a hangkártyátsem ismeri fel,ami Soundblaster live 7.1, mindenhol keresgélek drivert de nemtalálok hozzájuk. Tudtok segíteni,honnan tudnám lehúzni a drivert a hang meg a videokártyához? -
(8f1099)igen ezek nálam is mennek gond nélkül.GUI nem szagatt. ami nem megy Logic 7, Fetch.
10.4.1 alatt ment, csak ott meg nem volt videotámogatás.
holnap kipróbálom ezt az uj patch-t.
ugynézki ez az amd kombináció nem nyerö sajna...
-
kert23 #711 A 8f1099-el ugyanaz a gond, szaggat. Viszont nálam a progik (Office, Photoshop, Macromedia, stb.) DVD kivételével mind mennek és teleptéskor (első boot) is van zene.
-
nos.
ha müködö rendszert akarsz akkor rakd fel a 8f1099-et.Azon van QE,CI,Open GL, és minde gépen fut.
Persze korántsem tökéletes, de Quake3(X86) megy rajta, Unreal Tournament(1600x1200) is ok., de pl. widgeteknél nem megy.
Miért kell neked csak az OpenGL?.
Én inkább azt szeretném már elérni hogy a programok jól fussanak és persze a multimonitor.
10.4.3(8f1099) eddig nekem a legkompatibilisebb, pár alkalkazás error kivételével.
8f1111 tökéletesen felismerte a hardvert, install-kor még soha nem volt zene pl.,de miután teszek-veszek, függetlenül attól, hogy elinditok-e ppc alkalmazást vagy sem, random idöközönként fagy....restart...
Kellene valaki aki kipróbálná a programokat NEM AMD SSE3-ax NX procin ezzel a legujabb peccsel. -
kert23 #709 Sőt az OpenGL-es screensaver-ek is mennek. -
kert23 #708 A probléma szerintem itt van. /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700GA.plugin. Most ebből töröltem egy sort <key>ACCF0000-0000-0000-0000-000a2789904e</key> , erre megszűnt a QE, CE támogatás. Viszont az Xbench-ben meg megjelent az Open GL tesztkép, sőt az ATIRadeon9700.kext is be van töltve.
?????????????? -
kert23 #707 Igen én is ezt láttam. De hogy lehetne a QE-t kikapcsolni úgy , hogy az OpenGL maradjon. Vagy más videokari kellene? Az a vicc, hogy azért cseréltem le a 9550-es karit egy hete 9800Pro-ra hogy menjen a dolog. Hát ez nem jött be.
Vagy valami ütközés van, de mi lehet? -
kár hogy nemtudni milyen konfigja van, de ahogy elnézem mindegyikötöknek AMD64 Venice+ATI=lassu QE -
kert23 #705 Itt is erről írnak 9800pro szaggatás.
http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=5101
Egyébként a legújabb patch sem segít a dolgon. Amúgy ha natívban tettem fel valamit javult a helyzet, de QE továbbra is beteg. -
nem sajna
csak sima sse amd-m van.
viszont a lefrissebb PPF itt -
Rain1 #703 Nem tudnád kiprobálni AMDn? Mert akiknek edddig gondja volt annak AMDje procija van...
Lehet, hogy már egyre jobban Intelre van optimálizálva... talán ez is egy "védelem". :) -
Asus P4P8Deluxe/Prescot-ra telepitettem a napokban 9800-as kártyával.
Hidd el, hogy gond nélkül ment, mint nálam. -
Rain1 #701 Pedig biztos, hogy a Radeon9700.kext rossz, mert ha az kitörlöm akkor OK. -
igazán nem értem milyen szagatásról van szó.9800pro jól müködik.
máshol kell keresd a hibát. -
kert23 #699 8f1111a.Tényleg G4-es Rosetta van benne. A Photoshop korábban G3-nak látta a gépemet, most meg G4-nek.Viszont ezzel a 9800Pro-s szaggatással több helyen is találkoztam, de sehol sem találtak megoldást. Esetleg ha valaki talál valamit megoszthatná. -
mi a hibaüzenet?
4 nyelvü restart nyelvválasztás után?
-
mért nem birom telepíteni a szoftot pedig a multkor a régebbi fel ment, ennek meg félora mire bejön valami.És a nyelv választásnál nem tudok tovább jutni??? -
én próbáltam az unreal tournament-et de nem ment