Apple OS X x86
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
elõször felraktam a darwin-t, amivel kiválasztottam azt a partíciót, ahova szeretném rakni
majd ez megformázta, és felkerült a darwin
utána indítottam az osx telepítõt
valamelyik torrent oldalon fent volt de már nem találom.<#conf>#conf>
power mac g4 733 1Gb ram
Nah mindegy...majd lesz lesz vagy nem nem 😊
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz | Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D |
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz | Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D |
SSE2-es processzor 😞
Neked csak sima SSE van.
idézet... nah ezt most nem tudom Evereste ennyi van ...
Mezõ Érték
Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE
Ilyenkor hogy mint van?
Patcheket találtok itt:http://win2osx.net/wiki/index.php/10-4-3-8F1111
Nálam a JaS által készített patch bevált.No kernel panic😊
Újraírható DVD-t használtam és néhány próbálkozás után sikerült feltelepítenem, Flamaszter install infó szerint 1.(8f1099) ugyanezt alkalmaztam 8F1111-re.
* JaS PPF patch for 8f1111 (SSE2, for no NX/DX systems).
A legegyszerûbb ha letöltöd a Generic Install-t (4G😎. Elsõ nekifutásra ez tökéletes, + ezzel kell a legkevesebbet szenvedni. (Van újabb a 10.4.3, de azzal többet kell foglalkozni 😊 )
http://ts.searching.com/directory.asp?mode=torrentdetails&id=402963&query=generic]mac osx
Kiirod DVD-re, és a BIOSban beállítod, hogy CDrõl bootoljon.
Amikor bejön a telepítõablak akkor ráklikkelsz a Utilities->Disk Utility gombra. Bal oldalt kijelölöd a particiót amire telepíteni akarod, és az Erase-nél megformázod. Majd továbbmész, és amikor bejön, hogy mit akarsz telepíteni, akkor kiválasztod ami neked kell:
A lényeg, hogy ha a procid tudja az SSE3-at akkor vedd ki a Maxxuss SSE2 patchot.
Innentõl magától lefut a telepítõ.
Fontos:
Érdemes külön vinyóra tenni (azon csak a Mac partició legyen), mert különben elcseszi a WIN particióját, és semelyik se tud bebootolni.
Két vinyóm van.. 40gb meg egy 120gb
MSN ed van tucc segiteni ! teljesen kezdõ vagyok 😄
Megy rendesen AMD-n (nekem is az van)
Akkor tényleg nem ment AMD-n amikor még nem volt SSE3-> SSE2 patch, mert az AMDkben csak a VENICE magos verzióban van SSE3 (ez meg új), de az még nagyon régen volt... 😊
<#lama>#lama> tudom tudom 😄 de mégis!
sikerult bea'llitani a felbonta'st a nagy G e's M betu volt a hiba oka.
me'gegyszer ko"szo"no"m !<#worship>#worship>
power mac g4 733 1Gb ram
"Nagyon jó ez a banner!!Igen minimál de nekem nagyon tetszik"
Thx <#vigyor0>#vigyor0>
"Bannernek swf-et is be lehet rakni? Ha igen akkor az királyság lenne!"
SWF-et is lehet, de elöször csak egy egyszerû bannert akartam.
"8f1099 - install info minden gépre"
Megnézem ezt a 1.1a patchet, remélem ezzel már jó lesz <#vigyor0>#vigyor0>
Vagy az a gond, hogy nem tudod leformázni?
------
1)fogod a szüz .dmg-t.
2)átalakitod ISO-ra (pl. UltraIso-val)
3)letöltöd a legfrissebb patchet ITT (javitott NForce támogatás!)
4)Patchet alkalmazod az ISO-ra ezzel a programmal.
5)dvd-re kiír
6)boot
7)SSE3-mas procik ezzel kell hogy inditsák a telepítést: mach_kernel.orig
8f1111 - install infó csak SSE3,NX,NForce-ra.
------
1)fogod a szüz .dmg-t
2)átalakitod ISO-ra (pl. UltraIso-val)
3)Tpm patchet letölt ITT(oah750/oah750d)
4)TransMac-et megnyit és a két file-t bemásol az ISO-ba (/usr/libexec/oah/)
(nem kell menteni semmit, mert automatikusan ment a Transmac miután kicserélted a file-t)
5)Extensions.mkext(csak NForce-ra) letölt ITT
6)Extensions.mkext kicsomagol és transmac-el bemásol/felülir (/System/Library/)
7)a /System/Library/ -ból törölni kell az Extensions mappát!
8)dvd-re kiír
9)boot
10)inditáskor: mach_kernel
*tipp
Telepités után a darwin boot automatikusan indul annélkül hogy felajánlaná az F8-at(boot opciókat).
Ezt ugy lehet megoldani, hogy miután lefutott a gépen a Bios de még nem jelent meg a Darwin boot közte nyomni kell az F8-at.
Tehát ügyesnek kell lenni hogy pont a BIOS boot és a Darwin boot között nyomd meg az F8-at.Ezután már meg lehet adni a szükséges boot opciókat(mach_kernel,grafikai,platform beállitások)
Ha mindent pontosan igy csináltok nem hiszem, hogy gond lesz.
Ha mégis akkor jön a VMWare-es csel....
A Vmware-es NATIV telepítést holnap este kipróbálom és azt is igy leirom, de talán nem lesz rá szükség.<#vigyor0>#vigyor0>
Arra is vigyázni kell hogy odavissza konvertálni az ISO-t vagy kétszer patchelni nem szabad.
Nagyon jó ez a banner!!Igen minimál de nekem nagyon tetszik!<#taps>#taps>
Bannernek swf-et is be lehet rakni? Ha igen akkor az királyság lenne!
mert én abban formáztam le, utána verify disc és már telepítettem is, és azóta is mûködik csak a felbontás bosszant.
power mac g4 733 1Gb ram
"Graphics Mode"="1280x1024x32"
A macskaköröm nem tudom, még soha nem kellett használnom a DARWINban.
Probáld végig a SHIFT + 1,2,3,4,5,6,7,8,9,ö,ü.... gombokat
a darwinnál beállitani ?
nem találtam a macskaköröm jelet a billentyûzeten, hol van ?
power mac g4 733 1Gb ram
power mac g4 733 1Gb ram
Tegnap dobtam össze, nem nagy szám:

de a telepítõ egyáltalán nem látja a partíciót
lehet be kell szereznem egy másik vinyót 😊
vmware-ben látja, csak vmiért nincs mountolva, de nem is birom
így ott se tudom felrakni
kép
Gigabyte K8NSC-939 (nForce3 250G😎
AMD 3000+ VENICE (SSE3, PAE, NX támogatva)
Én már annak is örülnék ha a 8f1099 müködne... aztán majd a 8f1111
A felbontás beállítást meg fejbõl írtam 😊 Soha nem használtam, csak erre emlékeztem 😊
Kéne már az a 20GBs vinyót, de sehol nem találok normális áron (3000FT <#vigyor0>#vigyor0>) <#shakehead>#shakehead>
Mindkettötöknek hasonló a konfigja.
Akkor lehet, hogy nForce4 szarakodik valamit a gépeteken?
Ha semmikép nem sikerül beüzemelnetek az osx-et végsõ esetben talán magyaritani tudom az install infót.
Csak irjátok le a procit.SSE2 avagy SSE3, van NX avagy nincs, nForce-os chipset vagy nem.Ez a 3 dolog a legfontosabb.
A felbontás beállitás helyesen pedig pl.: "Graphics Mode"="1280x1024x32" 😊
DayWalker: mivel NVidiád van jobban jársz a 10.4.1+10.4.3 userland update-el mivel az kezeli legjobban a programokat.
Ezek a késöbbi buildek ATI-soknak öröm, viszont a programok kezelése korántsem olyan tökéletes mint 10.4.1-ben.
A 8f1111 pedig szinte egyáltalán nem kezeli a PPC-s programokat, pár alkalmazás kivételével.
Most megint kijött egy uj kernel(test3c) ami állitólag ezt orvosolja, de még nem próbáltam....
power mac g4 733 1Gb ram
köszi az ötleteket.
power mac g4 733 1Gb ram
Pathelés után egyszerûen ki kell írni, és ha szerencséd van akkor ugyanúgy felmegy mint a 10.4.1. Ha nem akkor Vmware.
Megy az nagyobb felbontásban is, de csak a bootolásnál lehet váltani.
Amikor bejön a DARWIN képernyõ akkor F8, és írd be:
Graphics="1280x1024@85" <- a végén az a frissítés száma
Ha felül VESA 2.0 van írva akkor a @85 nem kell
az xbench kiirja a végén a pontszámot mint a 3d mark ?
nemsokára lejön az új verzió, mit kell vele csinálnom a patch-elésen kívül ?
ez is boot-ol vagy kell hozzá a vmware ?
egyébként csak az a bajom a régivel, hogy csak 1024*768-as felbontásbab megy.
power mac g4 733 1Gb ram
Pontosan nem tudom, hogy mi, de a grafikus felületet gyorsítja, úgy hogy néhány dolgot a videokártya számol és nem a proci. pl: ablakmozgatás
Core Image:
Mégtöbb számolás lett átrakva a VGA-ra, így még gyorsabb a rendszer és néhány speciális effekt is elõjön: pl: a Dashboardban a widgetek hullámoznak amikor berakod öket stb.
Részletesebben:
http://www.macmagazin.hu/coreimage/
http://www.xbench.com/Xbench_1.2.dmg
QE és CI:
Alma menü->About this Mac->More info-> Grapics/Displays -nél.