Apple OS X x86

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiR8
Szólni akartam, hogy van .dmg kiirva DVD-re... Csak nem tudtam bejelentkezni.

Flamaster
iLife '06 Install DVD(Garageband,iMovie,iDVD,iPhoto,iWeb) - Universal Binary
http://www.apple.com/ilife/
Elérhetõ Demonoidon. 😊

Zsoltika 007
Háát ilyen ma a technika.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Bele néztem nem látom hogy fikaznának?
Egy az ,hogy még magyar honba szerintem egy mac intel változat sincs még 😄!

Max ugy fikáznak ,hogy aki most vett par hete kurva drága régi procis imacet vagy barmi mást , az most picit ideges 😄!

Flamaster
találtam.

Flamaster
Mûködõ 8f1111 dtk linket tud valaki?

Nem tudom hogy volt-e alkalmad, figyelni a telepitöt, de elöször az operácios rencert teszi fel, és utánna a maszlagot...ezért müködött...de egyébként én is jártam hasonlóan...ott azt mondta, hogy telepités közben hiba történt, és kilépett...utánna restart...és mintha mi se történt volna.....

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

esküszöm, kerestem, de nem találtam....<#vigyor5><#nyes><#banplz>

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

PiR8
Izgatottan várni fogom az alternatív megoldásokat, miszerint S775-ös alaplapba hogy tegyünk bele ilyen Intel Core Duo proccot 😊 Vagy valami hasonlo.. 😊 Ha már AMD-s lapba bele tudunk paszirolni intelprocit 😊

Amugy ma ujrahuztam az OSX-et. Install közben volt egy áramszünet, alig 5 percecske - persze nem az a gép volt rádugva a szünetmentesre. Tehát áram vissza, gép bekapcsol, balga módon kivettem belõle az install DVD-t és mikor már vissza akartam rakni és restartolni, elkezdte betölteni az OS-t. Nézek nagyokat... Szokásos üdvözlõvideó, regisztrációs bizbazok, majd ott volt készen au OS. Végignéztem a programokat... a fele nem volt meg, de mûködött - legalábbis úgy nézett ki 😛
Újrainstalltam azért. A biztonság kedvéért szünetmentessel. 😛

Flamaster
nagyobb kép nem volt?<#nyes>

egy aprobb kép:

szerintem gyönyörü, és nem lessz olyan veszett drága mint az origi Apple

Egy alternativ megoldás lehet az Acer Travelmate 8200, ami esetleg még gyorsabb is lehet. Egy izelitö:Acer Kanada

Flamaster
fetch

egy jó ftp klienst tudtok?!
Flamaster
nem vagyok osx alatt, most nem jut eszembe, de ott van 😊
Display vagy vagy valami hasonlót keress!
Ha végigmész meg fogod találni...irja a felbontást is,stb.....

System Profile-ban ilyet nem találtam vagy rossz helyen keresem??!!!Graphics nincs...
Flamaster
System Profiler-ben nézd meg a Graphics-nál.
Ha a Quartz és a CoreImage aktiv akkor támogatva van.

9600 pro a kártyám de a rendszer nem talál ilyen kártyát, így a letöltött driver ati sem mûködik
Az x11 telepítése szükséges vagy az a baj hogy azt is feltettem????
Néha a proci is meg akad ez mitöl lehet.Különben jól fut...Most is innét irok
3Ghz Prescott, 2x 512 Ram,9600Pro,160Gb Samsung,DFIlan875Pro
Mac os x 10.4.3 8f1099
Flamaster
Nem a procikkal van a gond, hanem a Rosettával.
Az a gyenge...
Az átállást pedig nem a tegnapi bejelentés után értendõ.
Folyamatatosan fogják a programokat átírni UB-ra.
pl. UB-s Photoshop valamikor az év vége felé fog jönni.
UB-s Quark pedig ugye már tegnaptól elérhetõ az UB-s QuickTime-al egyetemben.

beszéljünkmac-en mindenki fikázik :-DD nincsenek megelégedve az Intel procikkal,
én megvagyok az enyémmel :-DD

iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD

2149 x 258,23= 554.936Ft
1379 x 258,23= 356.099Ft

iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD

Flamaster
Macbook európai ár = 2149euro
iMac európai ár = 1379euro

ezt akárhogy számolom több mint fél milla.

Flamaster
ez a mostani update nem alkalmazható ami az apple site-ján van.
Haver powerbookjára felment, de továbbra is PPC.

az oszrák árak is kb 360.000 Ft-ra jönnek ki, vagyis csak 355.000 :-)

10.4.4 frissítést kb mikor tdjuk alkalmazni a mi kis mac-jeinken?

Flamaster
Amerikában lesz csak ennyi!

szerencsére az iMac tartja árát nagyjából mindenütt 360.000 Ft körül van (én azt szeretnék)

Flamaster
Osztrák-német árak már fent vannak.Drágább lesz Európában. 😞
Több mint fél milla lesz az 1,67Ghz Intel Core Duo!

Flamaster
Sokminden nem derült ki számomra.
Elsõre talán hülyén hangzik, de vajon vindózt is lehet futtatni rajta?
Ez igazán azért fontos számomra, mert nekem mindkét oprendszerre szükségem van, és ha van rá módszer akkor persze ugyanazon a hardveren.
A bemutató után a quicktime már Universal Binary-ként tölthetõ le, ami tökéletesen mûködik a gépemen.
Várjuk a többi UB progit is 😊)

PiR8
Versenyképesség.. hm hát igen. Steve bácsi azzal indokolta az intelre való áttérést, hogy az IBM 2 éve nem fejlesztett nekik - jelentette be akkor, mikor bemutatta elsõként az OSX-et intelen futni... vmi pre-példányt.
Persze rá 2 hónapra megjelentek valami új PPC procis géppel, s ez nagy kérdõjelet vert a fejembe, hogy akkor most két lovat egy seggel? Valószínû, hogy marketingcélból ez a legegyszerûbb. De akkor is 😊

Ez marketing fogás.....régebben meg pont az ellenkezöjét állitották, hogy az Intellel szemben a PPC proci milyen gyors....most van egy uj termék, és azt kell reklámozni. De ellenben voltam a futureshopban, és volt alkalmam kiprobálni PowerMac G5-öst duálban...gyorsnak gyors, de hát nem mondanám hogy olyan veszett gyors....érthetö hogy a Mac megmarad IBM procikon akkor talán nem birna versenyképes maradni.

PiR8
Hümhüm.. hát nemtom.... Azt írják nagy hanggal, hogy 4x gyorsabb lesz az MacBook Pro 1.83GHz Intel Core Duo egy 15-inch PowerBook G4 1.67GHz PowerPC G4-tõl, valamint a iMac with 2.0GHz Intel Core Duo 2x gyorsabb egy 2.1GHz PowerPC G5-tõl. Nagyon kíváncsian várom... meg a belsõnézeti képeket is 😊

Ez érdekes minden új mac gép mobilos lesz ugy néz kih!(kivétel a power mac valszeg az server procit kap vagy mást)
IMAC leppet meg legjobban(mobil proci ,mobil vga)bár mondjuk ha téleg hozza a 2 xer gyorsabb sebességet az elödjénéhez képest ,ahogy hangoztatják akkor téleg elég joh lesz!
Mert akkor lehet majd mondani az új mac gépek gyorsak, nagyon energia barátok és halkak is! 😄

részretfizetési lehetõség is van azt láttad 30 dollár havonta :-)))

Szerintem a legstabilabb ( nem a leggyorsabb ) és minden gépre melmenö patch a JaS féle 3-as verzió volt....a 4-ek azok mind nálam kernell pánikot okoztak.......Prescott támogatja a SSE3-at szal az gyóóóóó...) de tényleg a 8f1111 stabilabb sokkal mint a 8f1099

Szerintem az eredetit töltse le, mert ha hibásan van patchelve a patchelt ( és eleve 4 giga fölötti) akkor suxx, az eredetit ha a saját gépén kovertálja ISO-vá, akkor az iso annyiszor és azzal patcheli amivel akarja.....van akinek más-más patch illik...szoval......egyértelmü..😊

Figyletétek a mostani elõadást? A www.apple.com-on már megrendelhetõ az INTELES MacBook PRO és az iMac
http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa
DayWalker
azt már nem tudom, h honnan szedtem le, de neten még tudod nézni

WWDC '05

hetfield1887
a 2005-öt honnan ?

power mac g4 733 1Gb ram

DayWalker
sztem biztos le lehet majd tölteni, akár a WWDC 2005-öt 😊

PiR8
Remélem valaki felveszi, hogy késõbb is megnézhessük - perpill családozom 😊

Ma este, magyar idõ szerint kb. 18:00-kor fogja megnyitni az Apple igazgatója, Steve Jobs az idei MacWorld San Francisco 2006 (MWSF) kiállítást. A nyítóbeszédet mi is megpróbájuk a szokásos kvázi-élõ módon követni. Külön erre a célra létrehoztunk egy weboldalt, amelynek a címe a következõ:

http://beszeljukmac.com/index.php/stevenote

PiR8
Közben körbenézegettem a külföldi fórumokon, hogy mit lehet kihozni egy Radeon 9250 kártyából, amit 9200-nak lát az OSX 😊 Kb annyit, hogy a magfrekit fel lehet huzni 200-ról 250-re. A ramsebességet pedig 166-ról 200-ra - ha jól értelmeztem. De QE és CI továbbra sem fog menni - sajnos 😞

Bár, hátha Flamaszter kolléga tud valamit 😛

PiR8
Szerintem - de csak szerintem... - jobban járnál a 8f1111 verzióval - 4.2b patch hozzá természetesen.

PiR8
A konfigod több mint elég egy OSX futtatásához. A videókártyád viszont problémás lehet, mert a HCL listában ez vagyon: GeForce 6800 Ultra Go - No QE, No CoreImage, VESA 3.0 1024x768x32/60Hz ONLY - tehát fog rajta futni az OSX, de csodákat ne várj. A QE - Quartz Extreme, a CI - Core Image tulajdonságokat jelölik, vagyis az OSX sajátos (látványos?) grafikai gyorsításait - ha jól értelmeztem 😊
A HDD-nek pedig én személy szerint javasolnék 1db winyót, bõven megteszi. Az OSX RAID0 támogatását nem ismerem. A hangkártyára a HCL nem kompatibilis részében ez áll: Creative SB Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS/Audigy4 - Firewire works great though. Ellenben az intel 865PE chipseted integrált audioja 80%-ban mûködni fog.

Kérdésedre a válasz: érdemes letöltened az ISO-t, amennyiben szeretnél OSX-et futtatni a gépeden. Amennyiben letöltöd, már a patchelt változatot szedd, azzal nem kell bajlódni, csak kiirni és bootolni róla - a többi magától értetõdik.

hetfield1887
nézd meg melyik a legutolsó patch és azt használd, de komolyabb kérdésekkel flamaszter-t vagy godfathert keresd õk jobban értenek hozzá.

power mac g4 733 1Gb ram

Feltelepítettem a 10.4.3 8f1099 Frankón futott is az elsõ újra indításig...
Most amikor újra indítom egy kis idõ után megjelenik egy kis "várakozni tilos"
tábla és nem csinál semmit.Ha valaki már tapasztalta és túl van rajt segítsen!!
3Ghz Prescott, 2x 512 Ram,9600Pro,160Gb Samsung,DFIlan875Pro
Sziasztok!

Ez a konfigom:
CPU: Intel Pentium 4E, 3366 MHz (16 x 210)
Alaplap: MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio)
RAM: 1024 MB (DDR SDRAM)
VGA: NVIDIA GeForce 6800 Ultra (AGP)
Sound: Creative SB0350 Audigy 2 ZS Sound Card
HDD-nek megy egy RAID 0-át használok (2x MAXTOR 80 GB SATA), de vannak más merevlemezek is a gépben

Ha jól láttam ez az OS nem nagyon szereti az Nvidia kártyákat, csak azt nem tudom, hogy egyátalán nem is megy vele, vagy csak néhány hiányossága van?
Például mi az a QI és CI ???

A kérdésem az lenne, hogy egyátalán érdemes-e letöltenem az iso-t, vagy hagyjam a fenébe 😊

Bocsi ha olyat kérdeztem, amit már más kérdezett, de nem volt kedvem 16 oldalt végigolvasgatni.
Elõre is köszi a válaszokat!

Szabad vagyok! - Mondta a majom a rácsnak - Én meg nem! - Szólt a rács - Mert majmok közé zártak...

Köszönöm.
Nem, teljesen amatör vagyok témában, mikor az elözö kérdéseket feltettem, végignéztem a hozzászólásokat, ott találtam egy patch et, azt kell használni az iso nál?
hetfield1887
ultraiso a megoldás a problémádra.
az iso-t patch-elted ?

power mac g4 733 1Gb ram

sziasztok
segítséget szeretnék kérni, van egy osx tiger isom, viszont semmi sem tudja megnyitni, se alcohol, se daemon tools , nero kiirja dvd re mint képfile, de nem látszik semmi a kiirt dvd n (elöre látó voltam és ujrairhatóra irtam :o) ), vmware el megprobáltam telepiteni, viszont hiába állitom be cd meghajtonak az iso filet, azt irja , hogy nem boot olhato. Ilyenkor lehet ujra leszedni másikat, vagy lehet ezzel kezdeni még valamit?
Köszi elöre is a segitséget