3016
 • Evin
  #3016
  Vagy szerzel egy vinyót, amire simán is felrakhatod. Ahhoz nem kell virtualizáció.
 • NEXT LP
  #3015
  Mindegy, úgytűnik várhatok vele amíg új/más procim nem lesz.
 • MerlinW
  #3014
  Nincs sok ötletem. Intel-es az OSX, nem tudom milyen következményei vannak az AMD procinak. Már ha vannak és az okozza. Nálam minden image hibátlanul működött eddig. Virtuális masinára nem telepítettem soha OSX-et, csak Inteles gépre natívan.
 • NEXT LP
  #3013
  Sikerült elindítanom az egyik előtelepített Mac-et (10.6.4-es), úgy, hogy átállítottam az op. rendszer típusát FreeBSD-re, így elindul, csak miután bejött minden az egér felugrik a bal-felső sarokba és utánna nem mozog. Kattintásra reakál, az apple jelnél lenyílik a menü, de mozkásra képtelen, viszont az ablakból simán ki tudom húzni az egeret.
  Van tippetek hogyan tovább?
 • NEXT LP
  #3012
  X2-m van és a hardveres virtualizáció be van kapcsolva, a VmWare mégsem érzékeli.
 • MerlinW
  #3011
  Ha nincs Virtualizáció akkor semmi sem fog segíteni.
  Valszeg (nem találtam egyértelmű utalást erre) csak az Athlon 64 X2 tudja ezt a fícsőrt, az egy magos nem. Ez esetben nem lesz Virtuális OSX-ed azzal a procival.
 • NEXT LP
  #3010
  Ezzel a verzióval és leírással sem jött össze, olyan mintha a VmWare nem érzékelné a hardveres virtualizációt, pedig egy ellenőrző programmal megnéztem és azt írja működik.
 • MerlinW
  #3009
  VMWare telepítés
 • MerlinW
  #3008
  De, Wiki szerint Athlon 64 már támogatja.
 • NEXT LP
  #3007
  Athlon 64 X2 sem fér bele?
  Letöltöttem egy-két olyan változatot aminél azt írták támogatja ezt a procit is. Vagy csak félreérthettem valamit?
 • MerlinW
  #3006
  Jaaa, hogy azért. Figyelmetlenül olvastalak:) Procidnak támogatnia kell a virtualizációt. C2D E6000 illetve Athlon 64 felett van támogatva.
 • NEXT LP
  #3005
  Akkor így:http://www.mediafire.com/imgbnc.php/c3c5ed6de366c83f43868855a24182786g.jpg
 • NEXT LP
  #3004
  Itt egy kép a hibáról:
 • NEXT LP
  #3003
  Hiába, ezzel sem működne, amit ma letöltöttem ugyanezeket az instrukciókat írja, de hiába, ha még a virtuális BIOS-ig sem jut el, rögtön a hardveres virtualizációt kér, még akkor is ha be van kapcsolva.
 • MerlinW
  #3002
  Virtuális géppel ne Te görcsölj, görcsölt vele más..
  Letöltöd ezt és annyi:)
 • NEXT LP
  #3001
  Virtuálisan akarom telepíteni/kipróbálni, legutóbb pedig (azaz ma) Pont egy előtelepített VmWare verziót akartam kipróbálni, a hiba pedig mindíg ugyanaz, még azelött megjelenik mielőtt a VmWare BIOS-a elindulna. Konkrétan ezt írja:
  "Mac OS X is not supported with software virtualization. To run Mac OS X you need a host on which VMware Workstation supports hardware virtualization."
  Ugyanez a helyzet akkor is ha be van kapcsolva az alaplap BIOS-ában a hardveres virtualizáció.
  Natív semmiképpen sem próbálkoznék, nem szeretném ha bármi zűr lenne, ha valamit elrontok.
 • Evin
  #3000
  Nem mindegy, hogy virtuálisan vagy natív akarod-e használni.
  Torrenten vannak Vmware-s verziók, amiket telepíteni sem kell, és elvileg mennek gond nélkül.
  Ha natívban akarod futtatni, akkor ajánlott külön, fat32-re formázott vinyó, és AMD/SSE2-re butított OSX ISO.
 • NEXT LP
  #2999
  Sziasztok!
  Már rengeteg kísérletet tettem rá, hogy elindítsak virtuálisan egy Mac OSX-et (akár csak egyet is a sok régebbi, újabb változat közül), de sehogy sem sikerül. A VmWare mindíg azt írja, hogy kapcsoljam be a hardveres virtualizációt, de már próbáltam úgy is, de ugyanaz az üzenet. Jelenleg egy AMD Athlon 64 X2 procim van, de a legtöbb Mac változat amit letöltöttem, álítólag támogatja ezt a típust (persze gondolom csak virtuálisan), mégsem működnek. Windows 7 alatt próbálkozok, és próbálkoztam már VirtualBox-on és VmWare Workstation 7-en is a Tiger-től a Snow Leopard többféle változatáig mindennel.
  Van rá mód, hogy kipróbálhassam valamelyiket, vagy csak más hardverekkel lehetséges?
 • Evin
  #2998
  Legjobb tudomásom szerint csak az Intel-eseket lehet natívban futtatni pc-n. Szóval ilyen szempontból egy kutya.
 • Zsoltika 007
  #2997
  A Power pc az ibm cpu a motorola az előtte volt :D
 • Pio
  #2996
  Na, ENNYIT arról, hogy javulni fognak a grafikus képességek 10.6.4 alatt.
 • Evin
  #2995
  Na várj. Lehet, hogy teljesen másról beszélünk.
  Szóval a PowerPC-kben Motorola proci van. Legjobb tudomásom szerint, míg a PC-ben a proci órajelének felfutó élére hajt végre műveletet, addig a nem-inteles MAC-en lefutó élre. (vagy pont fordítva) Szóval kizárt, hogy az egyik futna a másik rendszeren.

  10.4-ből volt még mind a kettő kiadás, PPC és x86, tehát nem-intel és Intel kiadás is. Amennyire vissza tudok emlékezni, én gond nélkül fel tudtam rakni PC-re az x86-osat, nem kellett hardverek után vadásznom sem.
 • MerlinW
  #2994
  Fel lehet, de komoly projekt. 2006-7 körül majd' 3 hónapot pöcsöltem egy Tiger-el. Meg voltak adva (még most is megtalálhatók hackintosh oldalán) a kompatibilis hardverek, azokat kellett venni hozzá. Alaplap/chipset, proci, VGA, hangkártya, stb. mindenből volt 3-4 típus amire rá lehetett erőszakolni. Aztán persze jött a sok hetes/hónapos szoftveres agymenés, internet kiolvasása:) Mikor sikerült, gyorsan egy bit2bit mentés, aztán hajrá. Soha többet megint:)
 • Evin
  #2993
  Tudtommal a nem-inteleseket fel sem tudná rakni, mivel a korábbi proci, amit az Apple használt, másképp működik, mint a PC-s, és csak emulátorral lehetett futtatni.
  Vagy arra gondoltál, hogy amit csak és kizárólag Intel-re fejlesztettek?
 • MerlinW
  #2992
  A nem Inteles OSX-ek baromi lassúak virtuális gépen. 10.5-től felfele gyorsak. Tiger szinte használhatatlan volt nálam.
 • Ryleh
  #2991
  meg egy eszervetel:...
  Ubuntu alatt tudtam XP-t rakni virtualisan(Virtual Box-al)
  Ergo a virtualis tamogatottsak ok,,,vagy csak MS system-ekhez?
  az OSX nem kultivalja?
  tehat m,ent a virtualis "vendeg system"...mukodott is...
  lehet ,hogy csak az SSE3 hianya,es szinte csak az ujjabb disztrok probalgatasa volt a baj?

  talan erdemes a 4cd-s regebbi tigert virtual boxba kiprobalni,s ha ott megy,akkor 4 fizikai CD-rol direktbe rakni,egy nyers HDD-re?
 • Ryleh
  #2990
  Mac OS X 10.4.4 "Tiger"

  MSI Wind running Mac OS X

  On January 10, 2006, Apple released Mac OS X 10.4.4 with the first generation of Intel-based Macs, the iMac and the MacBook Pro. These machines used Extensible Firmware Interface (EFI) platform firmware instead of the legacy BIOS found on most x86 motherboards. On February 14, 2006, an initial "hack" of Mac OS X v10.4.4 was released on the Internet by a programmer with the pseudonym maxxuss. [14] Within hours Apple released the 10.4.5 update, [15] which was patched again by the same author within two weeks. [16] On April 3, 2006 Apple released their 10.4.6 update [17] and again patches were released within two weeks that allowed users to install most of this update on non-Apple computers, although this did not include the updated kernel in 10.4.6. In June, the hackers released the 10.4.7 Mac OS X update for non-Apple computers using the 10.4.4 kernel.

  Up to the release of the 10.4.8 update, all OSx86 patches used the 10.4.4 kernel with the rest of the operating system at version 10.4.8. However, the newer frameworks relied on the newer kernels and this led to users of 10.4.8 encountering many problems. Apple also started making more use of SSE3 instructions on their hardware making it even more difficult for users with CPUs supporting only SSE2 (such as older Pentium 4's) to get a fully compatible system running.

  ezt hajtom,s ezen elvileg megy a Flash CS is.
 • Evin
  #2989
  PL nálam most iAtkos v7 (az alaplapi chipkészletemet csak ez ismerte) így megy. Előtte meg 10.3.8 és 10.4.9 is így ment.
  Szinte biztos, hogy kínlódni kell, hogy eltaláld miket tegyél fel, de az egyik kiadás biztos menni fog, ha sse2-re van butítva. De 10.6-osat én még nem próbáltam.
  Ha usb-s egered + bill-ed van, egy fokkal könnyebb dolgod lesz.
 • Ryleh
  #2988
  kifejezetten Adobe Flash cs3-4.(inkabb 4) et hasznalok,illetve webszerkesztot,azaz semmi 3D,meg jatek,stb....es,baratkozok a php,css tanulas gondolataval is,,ezert gondoltam,hogy egy kifejezetten optimalis munkaallomas-t hasznaljak-szereny anyagi raforditassal...
  tehat SSE2,kiirt fizikalis dvd-n,es egy nyers,vagy FAT32 particio?
  na,,,a mai napom megint evvel fog elmenni:)))))
 • Evin
  #2987
  Ezen a gépen is ki tudod próbálni az OSX-et, ha nem is virtuális gépen, de élesben biztos. Csak érdemes szerezni egy üres vinyót (vagy partíció mentes vagy FAT32), a többi vinyót lehúzni és felrakni rá az OSX-et. Olyan kiadást kell keresni, ami sse2-es.

  Ha tényleg beruházol G4-re, ne feledd, hogy az még nem Intel procis, max 10.3 talán 10.4 megy fel csak rá. És egyre kevesebb a nem Inteles program, ami azon is működne.
 • Balumann
  #2986
  Igen valahogy én is gondolom, Linuxnak (Ubuntu Studio jelenleg) a beállításával viszont elég nehezen jutok eredményre. Se az 5.1 -be nem hajlandó szétküldeni a sztereo jeleket, bár tudom sztereoba is használni 2.1 -be úgyhogy ezen már túltettem magam, de most mikor már jól sikerül belőnöm a alapot, felismeri a MIDImet, már hangszert is rá tudok tenni, a Jack audioszerver vagy mi az úgydöntött hogy az amint elindul le is fagy, és csak kijelentkezéssel tudom egyáltalán kilőni... Videószerkesztőt próbálgattam, az egyszer csak így eltűnt ahogy szerkesztgettem, úgyhogy érdekes.
  NAh mind1, majd még szenvedek vele.
 • Ryleh
  #2985
  koszi...mindenesetre meguszom a "meg tobb dusztro irogatasa,RW nyuzasa,stbdobbenet-eket":))
  maga a kezdemenyezes szerintem jo,har a hackintosh...:))sok sikert azoknak akik pozitiv hardware-el randelkeznek:))DRUKK,es no drunk:))
 • Pio
  #2984
  Sajnos ezzel bukó a dolog, egymagos intelekből csak a 3,6-os és 3,8-as "újabb fajta" Prescottok speciális változatai (ha jól emlékszem 662es és 672es, de inkább nézz utána) támogatják a virtualizációt.
 • Pio
  #2983
  Szerintem gyorsaságra több szempontból is jobb a win7, mint az osx (hú mit kapok ezért mindjárt :) ), viszont stabilitásban egyértelműen az osx a nyerő illetve ha párhuzamosan sok alkalmazást használsz akkor is, továbbá a hozzá járó szoftverek sokkal alkalmasabbak érdemi munkára ha pedig programozol a unix alap pótolhatatlan.
  De ha be tudod rendesen állítgatni, akkor valamilyen linux disztribúcióval jársz a legjobban szerintem is, azért az osx hackintoshon megbízhatóság szempontjából sose a legjobb döntés, bármikor feladhatja random veszélytelennek tűnő történés hatására. Egyik ismerősöm hackintoshát például a szemem láttára nyírta ki egy szimpla pendrive csatlakoztatása. Egy szó, mint 100 hackintoshon pont az osx legnagyobb előnyét (stabilitás, megbízhatóság) bukod.
 • Ryleh
  #2982
  Amugy azt arra erted-a Debiant,mint disztrot-hogy stabilabb,jobban terhelheto,balanszaltabb mint az UBU?felreertes ne essek,nem x vs.y jellegu a kerdes,hanem egy jaratlan erdeklodo kerdese:))
 • Ryleh
  #2981

  -Processor-
  Name : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz
  Family, model, stepping : 15, 2, 7 (Pentium 4)
  Vendor : Intel Corp.
  -Configuration-
  Cache Size : 512kb
  Frequency : 2672,00MHz
  BogoMIPS : 5351,00
  Byte Order : Little Endian
  -Features-
  FDIV Bug : no
  HLT Bug : no
  F00F Bug : no
  Coma Bug : no
  Has FPU : yes
  -Capabilities-
  fpu : Floating Point Unit
  vme : Virtual 86 Mode Extension
  de : Debug Extensions - I/O breakpoints
  pse : Page Size Extensions (4MB pages)
  tsc : Time Stamp Counter and RDTSC instruction
  msr : Model Specific Registers
  pae : Physical Address Extensions
  mce : Machine Check Architeture
  cx8 : CMPXCHG8 instruction
  apic : Advanced Programmable Interrupt Controller
  sep : Fast System Call (SYSENTER/SYSEXIT)
  mtrr : Memory Type Range Registers
  pge : Page Global Enable
  mca : Machine Check Architecture
  cmov : Conditional Move instruction
  pat : Page Attribute Table
  pse36 : 36bit Page Size Extensions
  clflush : Cache Line Flush instruction
  dts : Debug Store
  acpi : Thermal Monitor and Software Controlled Clock
  mmx : MMX technology
  fxsr : FXSAVE and FXRSTOR instructions
  sse : SSE instructions
  sse2 : SSE2 (WNI) instructions
  ss : Self Snoop
  ht : HyperThreading
  tm : Thermal Monitor
  pbe : Pending Break Enable
  up
  pebs
  bts
  cid

  meg megprobalom a #2976-ot,de lehet hogy egy G4-es beruhazasra kerul sor,,,,


 • Balumann
  #2980
  Ezekszerint az is csak olyan procival megy, ami támogatja a VT-t (Virtualization Technology) ^^

  Azt amúgy megértem, ha ismerkedésre, meg 1-2 alkalmazás kipróbálásra rakja föl valaki, vagy pl. egy iphone miatt. Én mondjuk pont a gyorsasága, stabilitása miatt akartam feltenni (elsősorban a netbookomra). De lehet megpróbálom ide asztalira is, akkor is inkább multimédiára használnám (videószerkesztés, zeneszerkesztés (ha felismeri a hangkártyámat - ha egyáltaáln fölemgy majd persze :D). Bár egyelőre most Ubuntu Studio -t tesztelgetek ilyen célra, ha sikerül beállítgatnom akkor lehet nem kockáztatok meg Mac -et föltenni :-/

  Egyébként most photoshop, szerintem azért Windows -on jobban megy mint Debianon virtuális osx -en :D
 • Pio
  #2979
  Milyen processzorod van?
 • Ryleh
  #2978
  Koszonom az infot:))

  mindent beszereztem,etc
  aztan-mintforumokon sokmindenkinek-ez a hibauzi van:
  "Mac OS X is not supported with software virtualization. To run Mac OS X you need a host on which VMware Workstation supports hardware virtualization."
  a megoldasra azt irjak:go a biosba,Power sekcioban engedelyezni a vitzual modot....naja...csak nekem olyan opcio meg nincs...ellenben mas virtual progi siman mert...(Ubuntu -ban siman hasznaltam XP-t a Virtual Box-al)

  van valami megoldas erre is?
 • Pio
  #2977
  Cöhh, már ezt is előregyártják a sok lustának... ;-)