854
  • Istencsászár
    Honnan tudod hogy rossz? soha nem fikázta, legalább is nem emléxem ilyenre mostanában. Nem Kimitől függ a csapat, ő ez 1ik pilóta... Ha a főnök, jelen esetben Ron ugy dönt hogy Alonsot leszerződtette ez szíve joga... Gondolom 1ik csapatnál sem a pilóta dönt hogy kit szerződtessenek le... Alonso egy jó pilóta, aki képes Vb címet szerezni, ha megtudták volna hogy a rönótól el akar jönni akkor biztos vagyok benne mindenki őrá pályázna, nade ez nem történt meg mivel okosba lefixálták tavaly.
  • G_ArchAngel #333
    Én abban látom a problémát, hogy jön Alonso...
    Kimi nem eszik Ron bácsi tenyeréből ezért háttérbe szoríthatják...

Ha rossz a kapcsolat a főnökkel, akkor nem ér semmit az egész...
  • Istencsászár
    1szerűen szar 7végéje volt, énis láttam, és olvastam miket mondott... ha valami nemjön össze elmegy a csapattól mentalítás régen rossz... ha pedig átül egy olyan kocsiba ami nem rá van szabva és teljesen más mint ez akkor +1 évet megint cseszhet ( lásd Bari, azér én ennél jóval jobb pilótának tartom mint amit eddig produkált a Hondával ). 10edszerre is azt mondom még várjunk és ő is várjon, McLarennek is érdeke hogy megtartsa és hogy Vb címet szerezzenek. Ha 2-3 futam mulva is, mulva sem fog nyerni vagy nem fogja szorongatni Alonsot akkor kilehet mondani, ez az év eluszott...
  • G_ArchAngel #331
    erről annyit, hogy Mika is jobbnak tartja Kimit saját magánál - én szerettem Őt is, de Ő az a jó munkásember volt, aki vitte az autót, de nem látszott rajta, hogy a futamgyőzelemért az életét adná...

Kimiben láttam ezt, idén viszont már rajta sem látom, nem teszi oda az autót egész futamon keresztül, ahogy szokta, kicsit "Button" stílust vett fel

szerintem
  • G_ArchAngel #330
    nézd reálisan: Ron Melbourne óta ígérget, azóta csak rosszabb lett a helyzet, Alonso magabiztosan lépeget el a finntől, és félek, hogy nem csak fellángolás volt a Ferraritól Imola...

és a német RTL-es interjút hallgatva, majd a futam utáni nyilatkozatokat olvasva Kimin egy kicsit már látszik a beletörődés és a közöny, vagy egy-két futamon belül nyerni fog, vagy elmegy a csapattól, mert különben belefásul az örök ígéret szerepkörbe...
  • Jeff Gordon
    félre ne érts én nagyon szeretem a McLaren csapatot, mióta az eszemet tudom az egyik kedvenc F1 csapatom. csak szerintem kéne egy nagyon jó pilóta már a csapatnak olyan mint MS a ferrarinak, v. Mika vagy Ayrton a McLarennek volt...
  • G_ArchAngel #328
    erre példa a tavalyi év: összességében a McLaren alázta a Renault, mégsem Ők nyertek...

furcsa kimondani, hogy van egy ember, akit mindig megvernek és adott évben Ő nyeri a legtöbb futamot...
  • Istencsászár
    Már kezd fájni hogy ezen lovagolsz... ha nagyon akarták volna akkor megtarthatták volna a tavalyi kasznit, ahogy a rönó tette, de valamiért nem... hogy ez előny e vagy hátrány a köv. futamokon kiderül.. emlékezz a tavalyi év is ugyan igy kezdődött de idén van egy nagyon jó megbízhtó motorjuk is. Várd ki a végét, még nemkell temetni semmit.
  • Jeff Gordon
    rendkívül stabilan versenyzett. 2. és 3. helyekkel. de akkor is mindig volt valaki aki megverte...
  • G_ArchAngel #325
    akkor mit tett Kimi a gyenge Mclarennel, mikor 2 ponton bukta el a VB-t?
    a Ferrari lényegesen jobb volt, és Montoya is jobb volt a Williams-szel...
  • Jeff Gordon
    Hakkinen is kitartó volt. csak egyszer szakadt el nála a cérna 99ben a monzai versenyen... (amikor is elkezdett sírni)
    hát jó nekik, hogy ők tudják. Kimi valóban gyors. egy olyan kocsival ami lényegesen gyorsabb a mezőnynél, mert tavalyi szezon nagy részében a McLaren technikailag messzemessze a mezőny fölött állt. én csak azt akartam mondani hogy Kimi biztosan nem tudna egy Midlandel (mondjuk, kb. olyan mint anno az Arrows volt, erősségét tekintve a mezőnyben) végigvezetni egy versenyt. nem úgy mint Damon Hill... Ezért én Hillt többre is tartom.

abszolút igaz. Kiminek gyakorlatilag semmi tapasztalata nem volt, csak nagy mákja amikor bekerült az F1be, ráadásul nem is a Minardiba hanem a Sauberbe.
    ezzel szemben Mika megküzdött azért hogy ide kerülhessen... ja meg Heidfeld is aki még f3000ben csatázott Montoyaval (egyébként mind2en megnyerték a szériát)
    Oh és még azt is hozzátenném hogy 98ban nem feltétlenül volt a leggyorsabb autó a McLaren ugyanis ezt bizonyítja hogy MS is nyert 6versenyt... és szinte végig partyba volt!!

Egyébként én nem akarom bántani Kimit, főleg ha neki szurkolsz. csak szerintem mindig lesz valaki aki legyőzi...
    és az igazsághoz az is hozzátartozik hogy a McLaren karolta fel őt, és sztem ha elmegy akkor szembeköpi őket. (de ez csak az én véleményem)

Nem hinném hogy ha Heidfeld lenne a pilótája a McLarennek akkor a Toyota ellen harcolnánk.... Mindenesetre sokkal jobban megérdemelte volna azt az ülést mint Kimi.(véleményem szerint)

Go McLaren and Williams
  • G_ArchAngel #323
    helyes a múltidő használata
    most a motor jó, nincs Newey, nincs jó karosszéria...
  • Istencsászár
    Nem a McLaren volt szar, hanem a motor, a McLaren egy csodálatos és gyors kocsit épített.
  • starweb88
    ez igaz nem Kimi tehetett a múlt évi szezonról hanem a mclaren volt a ludas mindig szét esett alatta a kcsi nem volt stabil a mclaren ha az lett volna akkor nem Alonso nyeri a vb-t =)
  • G_ArchAngel #320
    Szerencsére azok, akik értenek hozzá (Biatore, Ron Dennis, Jean Todt...) szerint Kimi a három legjobb versenyző között van a mezőnyben...
    Nem merném összehasonlítani Montoyával a helyedben, aki felelőtlenül eldob 3 versenyt és tetemes ponthátránnyal fejezi be a tavalyi versenyt a finnhez viszonyítva. Az az autó nem is esik szét, amit nem hajtanak.
    Kérdem én - a lepadlózott Renault miért nem hullott darabjaira?

Hakkinen vs Kimi?
    Nem érdemes összehasonlítani, akkoriban a McLaren volt a piros hetes, MS egy idényben lábát törte, Irvine béna volt...
    Szerintem Mikának nem kellett szembesülnie olyan dolgokkal, mint a lerepülő hátsószárny, vagy a minden versenyhétvégén elromló motor.
    Emelett Mika minden tiszteletet megérdemel, mert Ő szinte egy halálos balesetből felépülve lett 2× vb, ezzel szemben a fiatalabb finn gyakorlatilag a megfelelő tapasztalat megszerzése nélkül megkapta a superlicense-t.

Mindketten estek ki utolsó körben, vezető helyről, de Kimi erősebb jellem, nem tört meg egyszer sem, mint Mika.

Szerinted milyen érzés lehet Kiminek, hogy egy egykori gokartos társa szerzi meg előle a vb címet, aki gyakorlatilag 2(3) évet töltött az F1-ben és fiatalabb, mit Ő?

Mákja meg a McLaren-nek volt, mert Heidfeldet elnézve, most a Toyoták ellen küzdhetnének...
  • Jeff Gordon
    hát ezaz, pont ezt nem szeretem Kimiben. nézzük csak meg az elődjét Hakkinent. hányszor szenvedett a McLarennel, egyszer majdnem bele is halt, de nem hagyta el a csapatot, mert bízott bennük és abban hogy egyszer elérik a sikert. Nos ez így is lett. majd 2001ben visszavonult hogy a családjával éljen és átadta ennek az embernek a helyét... Jó elismerem Kimi 2vb-t elvesztett de azért ebben ő is ludas. 2003-ról nem is érdemes beszélni, 1futamgyözelemmel maga lett volna a csoda ha a végén Ő nyer. tavaly pedig néha vigyázhatott volna jobban is a kocsira...(érdekes módon Montinak nem volt ennyi motor gondja)
    az igaz hogy jön Alonso de ha nem fél senkitől akkor miért nem versenyzik vele egy csapatban??? +arra semmi garancia hogy a ferrari jövőre jobb lesz mint a McLaren... Igazából MSben azt becsülöm, hogy a nehéz időkben is kitart csapata mellett és keményen dolgozik a sikerért (Mika H. is ilyen volt)
    szerintem az a legegyszerűbb ha az autót, v. a motort hibáztatjuk... egyébként Kimi messze nem olyan jó versenyző, hogy neki kéne megszabni "hogy jó akkor most nem jó a kocsi, akkor viszlát". (erre is tudok egy pl-át. 97Magyar nagydíj Damon Hill és az Arrows)
    szóval nem bántani akarom kimit, csak ezeken el kéne gondolkozni, hogy mekkora mákja volt amikor pl. őt választották és nem Heidfeldet...

Egyébként a csapatot nagyon szeretem (mármint a McLarent) és akkor is nekik szurkolok amikor rosszul megy nekik.... (még a Williamsel vok így)
  • starweb88
    hali, most látom van mclaren topci nagyon faxa =) akkor most már ide is irkálok majd :D
  • Venture
    Ezt jól "agyonhallgatták"...híreszteltek bizonyos lapok dolgokat,de utána mindig jött a hivatalos cáfolat...érdekes lesz a folytatás.
  • Zsoltika 007
    Hát ezt csak maguknak köszönhetik. Egy megbízhatóbb kocsival meg tudták volna tartani Kimi-t.
  • G_ArchAngel #315
    Fiúk, 99%, hogy Kimit elvesztette a McLaren, hivatalos bejelentés jövő héten:

KZ: Kimi Räikkönen aláírt a Ferrarihoz

A Ferrari alakulata a jövő héten fontos bejelentésre készül. A Kicker értesülései szerint Kimi Räikkönen szerződést kötött a Ferrari alakulatával. A korábbi hírekkel ellentétben, - amelyek szerint ha Michael Schumacher úgy dönt, hogy marad, a finn pilóta 5 millió dollár kártérítést kap, ha elhagyja a csapatot, a szerződés életbe lép – Räikkönen szerződése 'bombabiztos'. Függetlenül attól, hogy Schumacher hogyan dönt.

A hétszeres világbajnok négy futam (Imola, Nürburgring, Monte Carlo és Barcelona) elteltével, június 1-én hozza meg döntését, hogy folytatja-e pályafutását. Felipe Massa sorsa Schumin múlik.

Ami Räikkönent illeti, nem foglalkozik azzal, hogy ki lesz a csapattársa, és bár tiszteli Schumachert, nem tart tőle.
  • Venture
    Köszi a képet!
    Nagyot nőtt a kis Hugo!Apja fia,és előbb-utóbb találkozni fogunk még a nevével...tudjátok,az a bizonyos alma,és a fája
  • Istencsászár
    Akárcsak a kis Monty :)
  • ÁjjLe BoBBi
    reméljük apja nyomdokaiba lép :)
  • Jeff Gordon
    remélem itt szivesen veszitek a képet, mert normális Hakkinen topic nincs. hogy megnőtt a kissrác...
  • Jeff Gordon
  • Istencsászár
    Rönótól elvárható és nem meglepő, de ezektől az:)
  • Lteebee
    Ezt a renault-sok is megcsinálták már idén, aztán futamon csere.
  • Istencsászár
    Persze ez nemszámít mer Kimi alatt ugyis befog szarni jövőhéten, túl szép hogy igaz legyen...
  • Istencsászár
    Tegnap Pedro már az uj motorral ment, 2! versenytávot kb 160 kör, minden nemű hiba nélkül, ugy hogy az a motor előző nap is használatban volt ahol megint csak 100 kör körül ment hiba nélkül.
  • Lteebee
    Ja.
    Vagy 10 év múlva ködösen emlékszünk majd 2 futamra, amikor a merci motorok bírták.
  • Istencsászár
    2 hét mulva Austráliában jön az uj merci motor ami erősebb és remélem ilyen megbizható lesz!
  • mesor
    Jók azért a Mercedes motorok!
  • Istencsászár
    Kimi Raikkönen 16 kört tett mg a pénteki szabadedzéseken, s ez alatt 1:36.132-es leggyorsabb idővel az 5. helyen zárt.
    Juan Pablo Montoya szintén 16 kör után 1:37.463-el a 14. leggyorsabb kört futotta a 44C fokos pályán, 37C fokos hőségben.

Kimi Raikkönen: "Elégedett vagyok az autó beállításaival és sikerült elvégeznünk a tervezett programunkat annak ellenére, hogy reggel volt egy kis gondunk az adatrögzítéssel. Ezért a csapat úgy döntött, hogy azokat a köreimet egyszerűen törlik, bár az autóval nem volt semmi gond. A Michelin gumik jól működnek és azt hiszem erősek vagyunk az ellenfeleinkhez képest, de majd meglátjuk mi történik holnap."

Juan Pablo Montoya: "Egészen elégedett vagyok az autóval ezen a hétvégén. Ma reggel azt néztük meg, milyen érzés vezetni az autót, s ez nagyon jól sikerült. Délután a versenybeállításokra koncentráltunk. Még van egy kis munka, amit holnap el kell végeznünk, hogy jobban megértsük az autót, de a csomag egésze javult a múlt hétvége óta. Annak ellenére, hogy a második edzés végén a mezőny hátsó felében végeztem, sikerült befejeznünk a mai programunkat, és majd meglátjuk, hogyan sikerül holnap az időmérő."

Ron Dennis: "Valójában eseménytelen első nap volt a mai és a csapat már várja a holnapi időmérőt."

Norbert Haug: "Egy szokásos pénteki szabadedzés volt, ahol sikerült befejeznünk a tervezett programunkat és előreléptünk a hétvégi beállításokkal kapcsolatban is."
  • ÁjjLe BoBBi
    dettó
  • Venture
    Akkor mi történne,lenne bumm-bumm?Én ilyen alapon Farrarit sem veszek...
  • Lteebee
    Nem a megbízhatóság, vagy a teljesítmény zavar, hanem a név:)
    Ezen nem tudnak változtatni, amíg nem leszek gazdag gengszter.
  • mesor
    A motornak semmi baja nem volt a hétvégén!
  • Lteebee
    Én a McLarennek csak akkor fogok szurkolni, ha valami rendes motorbeszállítóval szerződik végre.
  • Duddits
    Hát igy lesz... Többször is mondták. :-(
  • akyyy
    én is.