Két új DirectX készül

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bith
Sztem arra gondolhatnak itt, hogy ha adott mondjuk 2 kártya, ami, ami megfelel egy valamilyen directx szabványnak, tehát ugyanazokat tudja mind2, akkor ne nézhessen ki máshogy rajta a cucc. Tehát amit 32 bites pontossággal kell számolni az úgy legyen, a driver vagy hardver ne dönthesse el, hogy márpedig elég a 16bit, vagy 24, vagy akármennyi.
Ez cask egy nem túl jó példa, de tán érthetõ, hogy mire gondoltam.
Tehát 2 egyezõ kategóriájú, netán árú kártyán legyen tök egyforma a game, és ne függjön attól mondjuk, hogy 'meant to be played' vagy sem logója van-e. Persze itt még mindig konkurálhatnak sztem, mivel a sebesség az nem kötött, csak a kinézet, úgyhogy egyiken lehet gyorsabb, mint a másikon.
Így mondjuk talán az összehasonlító teszteknek is több értelme lesz talán, hátha nem lehet anynira csaln... izé optimalizálni...

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

>>A kevesebb hardveren pedig kevesebb fajta 3D engine fog jól szerepelni.
Végül valószínûleg marad egy gyártó és egy egy 3D engine.<<
ugye ezt magad sem hiszed el?

NEXUS6
Na egy kicsit gyorsan eljárt a kezem;)

Csak azt akartam hozzátenni a beszúrt bekezdéshez, hogy ez viszont jól agyon is vágja majd a versenyt. Manapság a különbözõ hardvereken, különbözõ 3D enginek elég eltérõ produkcióra képesek: van ami az ATI-n, van a mi az NVIDIán, van ami meg máson fut jobban/szebben.

Na ennek vége lesz, ha szigorú a hardver követelmény az szûkíti a hardvergyártók mozgésterét. A kevesebb hardveren pedig kevesebb fajta 3D engine fog jól szerepelni.
Végül valószínûleg marad egy gyártó és egy egy 3D engine.

(Annak idején a PC szerintem azért lett sikeres más platformokkal szemben, mert benne volt a lehetõség a fejlesztésre, ha sok pénzed volt jó géped lehetett, viszont ha ügyes voltál kevesebbõl is ki tudtál hozni valami jót.
Ez egy vonzó játék az emberek számára!)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
"A DirectX 10 legfontosabb ismérve, hogy sokkal szigorúbb elvárásokat támaszt a grafikus hardverekkel szemben. Ez biztosítja, hogy minden játék pontosan ugyanúgy nézzen ki bármilyen gyártó kártyáján, de ezzel együtt kevesebb munkát igényeljen a programozóktól is, akik könnyebben készíthetik fel játékukat eltérõ hardverekre."

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Azért pl. megemlíteném, hogy nem ez az elsõ teljes váltás, DirectX 7 és DirectX 8 között is elég nem váltás volt, már ami az API-t illeti, gyakorlatilag sok mindent újra kellett tanulni. És egy programozási felület megújítása idõnként nagyon is jó ötlet, fõleg, hogyha közben a hardware oldal is sokat fejlõdött.

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

JZO
Ez a kompatibilitásos Dx9L és ez a teljesen áttervezett X10 nem hangzik túl jól. Akárki akármit mond, a játékok egy része tutira nem fog jól futni rajta, ismerve a Microsoft kompatibilitást.
Van olyat játékom, ami SP2-es XP-be épített 9.0c DirectXen nem fut. Emiatt kénytelen vagyok fenntartani egy sima XP-t. A játékot boltban vettem és nem szándékszom tuskó Billy miatt kidobni.