24
-
echo #24 Én igyekszem mindig bekapcsolva lenni, mint ahogy azért azt is elvárom, hogy mások is legyenek bekapcsolva ha lehet. Kb ugyanazért mint hogy ha szólnak hozzám mert valami kell az a normális ha válaszolok. Ha mást nem annyit hogy most épp nem alkalmas, de legalább tudom, hogy nem halaszthatatlan dologról van szó és a másik is tudja, hogy mikor oldható meg az ügy, esetleg tudja addíg is annak fényében másképp intézni az egyéb dolgait.
A számonkérés persze tök értelmetlen és senkinek semmi köze hozzá, hogy miért nincs bekapcsolva a mobil, de azért azt jó ha tudja a másik, hogy esetleg ezzel elég kellemetlen helyzetbe hoz... -
#23 majd felnősz :)) -
Caro #22 A belinkelt cikkből:
"Egy titkosszolgálati tiszt azzal nyugtatott bennünket, hogy valaki tartózkodási helyének megállapításához nem is szorulnak a mobilszolgáltatók segítségére."
Nem ide vág, de sokan aggódnak, hogy az RFID-vel követhetővé válnak.
Ezt magyarázom már mióta. Ha keresnek, úgyis megtalálnak. -
#21 Heh, nagyjából egyetértek az előttem leírtakkal, nekem a mobil, az, semmi, van és kész. Státuszszimbólum? Elmegy a jó any*ába, aki a mobilt annak veszi. Én sose magyarázkodtam, hogy miért volt kikapcsolva. Mondom lemerült, kikapcsoltam, etc. Ha pedig valaki megkérdezi, hogy miért? Nos: Eszemfaszom megáll, közöd vazze? Persze, a hívó féltől is függ, milyen választ kap az illető. Pl, ha egy tanár, mondjuk akit útálok, látja, hogy telefonálok szünetben és meg *meri* kérdezni, hogy mi kivel, arra a válasz garantáltan szalonképtelen szavak hihetetlen sebességű sorozatából álló mondathalmaz lenne, sajnos ilyen vagyok, persze azért ha lenne főnököm, akkor azt nem küldeném el a francba :D, de közölném vele, hogy olyan szinten semmi köze ahhoz, hogy miért, hogy az hihetetlen (feltételezve logikusan, hogyha a munkám megkívánja, hogy folyamatosan elérhető legyek, akkor a kérdés olyan időszakra irányult, amikor ennek nem kell fentállnia, pl. nyaralás). -
#20 ha már itt tartunk.
tőled függetlenül be tudják kapcsolni a mobil mikrofonját és azt hallgatni. persze ez a poziciós dolog sem kutya.. -
Whir #19 az szvsz oké, hogy rátelefonálnak az emberre és megkérdezik, hol van... ez viszont aggasztóbb:
http://index.hu/tech/mobil/kovet9860/ -
nenad #18 Ha az ember nem tudja managelni a sajat szabadsagat sem ilyen szinten az gond. Nem kell ebbol ugyet csinalni.
-
#17 *hívás szűrés -
#16 de legalább ne dicsekednél vele.
én speciel szeretek elérhető lenni, ugyanúgy ahogy ezt másoktól is szivesen fogadom. ha valaki "zaklat" akkor hízás szűrés lista, ... és meg van oldva. haverok ezután is elérnek. -
IoIa #15 Szerencsére mindig olyan helyen vagyok, ahol van vezetékes telefon (leszámítva a közlekedést, de akkor meg ne is keressen senki), így nincs szükségem mobilra (nincs is és nem is lesz). Munkahelyen ingyen van a telefon, otthon pedig szintén 16h-10h között (csak a csomagot kell kifizetni, de ez még így is sokkal olcsóbb, mint a mobil).
Ha vezetékesen keresnek, és nem íródik ki a hívó száma, akkor fel sem veszem, felveszi a rögzítő. Ha olyan keres, aki fontos, akkor felveszem, különben hagyom, hogy rábeszéljen a rögzítőre, ha még erre sem hajlandó, akkor így járt.
A mobilkorszak előtt is volt élet, csak szervezés kérdése az egész. -
IoIa #14 hmm... rossz nicknevet választottál. A faszista találóbb lett volna -
BlackRose #13 Alapműveltség hiánya a probléma. Senki sem köteles, hogy minden pillanatban elérhető legyen (kivéve ha a munkája ezt megköveteli, de ezt is lehet szabályozni), az meg, hogy magyarázkodnom kell, hogy miért nem voltam elérhető, vagy miért nem jelenkeztem, eszembe sem jutna, ez a magam dolga és ha valakit érdekel az vessen magára, én ezt nyíltan meg is szoktam mondani... kb. így, "idefigyelj, nem akarlak megsérteni de az kizárólag az én dolgom, hogy mikor és kinek vagyok elérhető a telefonon, ha ezzel nem tudsz megbékülni, sajnálom de ezen én nem segíthetek..." és kész. Fonttos megmondani az embereknek, hogy mi a hozzáállásod és megmutatni nekik, hogy becsülöd önmagadat és akkor ők is megbecsülnek téged. -
#12 egyszer össze ismerkedtem a budapesti meleg parádén egy helyes sráccal össze is jöttünk de utóbb kideült hogy ő is elég féltékeny típuskaa aztán mindig fél óránként hívogatott és ha ki kapcsoltam azt mondta biztosan megcsalaom valami sáráccal szal igaz a cikk tartalma, hát most nem ?? -
#11 Egy ismét semmit se mondó cikk... De tényleg. Ha engem megkérdeztek volna, akkor elmondom, hogy a mobil többek között ezt a célt szolgálja. XY felhív, hogy hol vagyok, és én elmondom. Ha nem veszem fel akkor XY elkezd aggódni, hogy esetleg valami bajom lehet, én pedig elmondom, hogy miért nem vettem fel... Logikus, nem? -
#10 Jaja, szóval megoldható azért hogy ez ne váljon valamiféle teherré vagy ellenörizhetőség eszközévé. -
#9 az ilyen embereket nagyon hamar le kell hűteni, hogy enm vagyok help desk szolgálat
visszahívod amikor neked jó, ennyi
soha nem magyarázkodom, miért nem tudott elérni
igaz az ilyen jellegü kérdéseket, hogy:
- hívtalak egész délelőtt, ki voltál kapcsolva?
- igen
de azt már ne kérdezzék meg miért, én sem teszem -
#8 ez mobilnál annyiban jobb, hogy ott látom ki hív
ha meg nem vezsenm fel, és fontos, írjon sms-t
hangpostát utálom
mondjuk vissza szoktam hívni azokat, akik nem értek el, de így én osztom be mikor telefonálok
és atelefon nem nő a fejemre -
#7 egy valamit nem értek:
azt írja, ha nem kapcsolod ki, akkor: "számtalan esetben előfordul, hogy egy hívás kényelmetlen helyzetben találja a hivott felet"
miért? minden esetben kötelező felvenni? ez olyan régi beidegződés. csörög a telefon fel kell venni
én a vonalast sem szoktam mindig, ha nincs kedvem, ne hivogasson senki -
Hegyikecske #6 Hmm van benne igazság...
#3 de szépen fogalmaztál, honnan másoltad ki ?:D -
haxoror #5 Mázlim van és jófej a főnököm :)
A lényeg sztem hogy a mobil nem arról szól hogy MINDENKI baszogathat rajta amikor csak akar, ha nincs kedvem vkivel vagy úgy általában senkivel beszélni akkor nem veszem fel. Akik fontosak nekem azok tudják hogy ez nem sértés a többi meg nem érdekel, nem akarok én is olyan lenni mint az a haverom akinek ötpercenként csörög a telefonja mert ő attól érzi magát fontosnak hogy milyen gyakran hívják mások ezért olyan emberekkel is jópofizik akiket valójában nem is kedvel.
Szerintem :) -
#4 Valójában válaszolhatod ezt is, persze bizonyos esetekben nem ajánlatos ha a fönöke hivja az embert pl. ill. ilyenmódon lassan megoldódik ez a problémád mert a kutya se fog hivni, és igy kellemetlen helyzetbe sem kerülsz. -
Atyus #3 Az embernek érdemes figyelembe vennie, hogy a telefon csak egy eszköz, s ha már e berendezéstől függővé válik, akkor változtatnia kell a mentalitásán. Vannak pillanatok, amikor nem sértő, ha ki kapcsoljuk a telefont, feltéve, ha utána visszahívjuk, aki keresett.Létezik telefon etikett is, ha a hívó fél ezt nem tartja be, az az illető intelektuális hiányosságára utal. Ez igen sok esetben előfordul. Főleg fiataloknál, de munkahelyen is. A készülékekhez nem mellékelnek illemkönyvet, még csak kivonatot se, pedig ajánlatos lenne.
Már engedtessék meg, hogy ne legyek senki számára 24 órában online ! -
haxoror #2 A konfliktust pont az idézi elő aki rákérdez hogy miért nem vettem fel, kínos helyzetbe hoz innentől már ő tehet róla ha azt válaszolom hogy faszközödhozzá :D -
#1 Van igazságtartalma a cikknek, számtalanszor elö fordult / és gondolom fordul mással is/ ha ki voltam kapcsolva, lemerülve, nem felvéve a hivást stb utána a vazzeg nem vetted fel, mér nem kapcsolodbe , nem vagy elérhető leoltások jönnek, és többnyire ezt valamiféle szándékosságnak vélik. Ez kivédhető ugy hogy mihelyst üzemképes a telko vagy megtalálod, visszahivod az illetőt, persze általában akkor is egy rövid magyarázattal kezded, bocs kocsiban hagytam vagy ilyesmi. Tehát bizonyos mértékben valóban, egyfajta állandó elérhetőség funkció van /mivel részben erre is találták ki/, de néha ez zavaró , mert kicsit mintha az intimitásunk tovább sérülne ebben az amugy is tul public világban.