13
-
#13 Én csak azon mosolygok, hogy ilyen hülyék azok a profi hackerek. Komoly bemutató, tapasztalataik átasása, és nem kérnek el $milcsiket az M$-től a "segítségért". Az önzetlenség szép dolog, DE nem az önző M$-el szemben! -
#12 Ez nem arra válasz amit kérdeztem. Akitől kérdeztem nem erre gondolt, hanem szerintem arra , hogy a MS-nek valami hátsó szándéka van megint. Legalábbis a hozzászólásából erre következtetek. Amit te írtál az egyértelmű, a cikk is erről szól. -
Whir #11 "Mi abban a biznisz nekik (a MS-nak) ha réseket találnak a programjukon? "
Mindenféle bétatesztelésnek kihagyhatatlan eleme az a fázis, amikor a fejlesztők megpróbálják szimulálni az idióta felhasználók gondolkodásmódját és nagy intenzitással megpróbálják elrontani a szoftvert; és azáltal, hogy rájönnek, hogy lehet elrontani, képesek lesznek ezeket a hibalehetőségeket kiküszöbölni...
Mivel a Microsoft nem csak a mezei felhasználók idiotizmusával kénytelen szembesülni, hanem a profi crackerek tevékenységével is, ezért logikusnak tűnik, hogy a biztonsági résekre szintén profi hackerek segítségévél bukkanjanak rá... magyarán ha sok megbízható, fizetett hacker intenzíven töri a szoftot, akkor a MS meg tudja látni, hogy hol törékeny a szoft, hogy ott erősíthesse meg. -
Fenjoy #10 Jó kezdeményezés, kár hogy nem előbb "találták" ki, de legalább ez is valami...
Elnézést a Sorokért:) -
#9 Hát most nagyon jól látszik mekkora különbség van az open meg zárt kódú fejlesztés között. Az open esetében ez a szakértő gárda (és még ennél sokkal több)állandóan a nap 24 órájában és ingyen rendelkezésre áll.
A M$ saját pénzén évente kétszer szervez magának egy ilyen dzsemborit.
Döntse el mindenki, hogy szerinte melyik biztosít nagyobb lehetőséget a hibák/rések felderítésére és kijavítására.
Én azt mondom alapvető számítástechnikai dolgokat protokolokat, adattípusokat senki se sajátíthasson ki, és ezek közé tartozik az oprendszer is. (Az M$ gyakorlatilag az egyész PC platformot lenyúlja)
Az hogy ezek után, ezek felhasználásával ki, milyen programot ír; árusítja, ingyen adja, vagy mit csinál vele, az az ő meg a felhasználó dolga. -
#8 Nem értem... Mi abban a biznisz nekik (a MS-nak) ha réseket találnak a programjukon? Megmagyarázhatnád nekem is... -
#7 Én ezeket a találkozókat nagyszerű ötletnek tartom. Jó húzás az M$ -től, ezeknek hála hátha sikerül picit biztonságosabb programokat írniuk. -
#6 Pontosan
Azért nem rossz tőlük, hogy ha már egyre több dolgot vállalnak magukra, legalább együttműködnek olyan partnerekkel, akiknek a szakértelme tényleg arra az adott problémára irányul.
Nemrég volt egy cikk, amiben írták: "fejlesztésében a WholeSecurity biztonsági cég segédkezik". Ezek azok a dolgok, amiért azt "hiszem", hogy a következő op. rendszerek, programok biztonságosabbá "válhatnak". -
Highw@yPos. #5 Mi naivak elhisszük,h "tapasztalat csere" céljából ülnek le, holott lehet MS pénzel bizonyos teameket, hogy réseket "találjanak", mindezt üzleti célból...nem lepődnék meg -
MacrosTheBlack #4 Jobb későn mint soha. -
#3 Hát.... ez ellen nem vagyok, nyilván nem árthat, ha leülnek együtt. Majd meglátjuk a későbbiekben, hogy mennyi haszna lesz mindennek.
Csak attól félek, hogy a "NAGY" ötletek nem holnap fognak a gépemre telepedni, de remélem a Vista már gazdagodni fog mindebből. -
#2 Az MSN-re kíváncsi vagyok. Minden nap használom, jó lenne tudni mennyire sebezhető. -
benczurzs #1 Wow