Ismét hackerekkel találkozna a Microsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzed001
Én csak azon mosolygok, hogy ilyen hülyék azok a profi hackerek. Komoly bemutató, tapasztalataik átasása, és nem kérnek el $milcsiket az M$-tõl a "segítségért". Az önzetlenség szép dolog, DE nem az önzõ M$-el szemben!

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Lenny
Ez nem arra válasz amit kérdeztem. Akitõl kérdeztem nem erre gondolt, hanem szerintem arra , hogy a MS-nek valami hátsó szándéka van megint. Legalábbis a hozzászólásából erre következtetek. Amit te írtál az egyértelmû, a cikk is errõl szól.

R Ö R G E

"Mi abban a biznisz nekik (a MS-nak) ha réseket találnak a programjukon? "

Mindenféle bétatesztelésnek kihagyhatatlan eleme az a fázis, amikor a fejlesztõk megpróbálják szimulálni az idióta felhasználók gondolkodásmódját és nagy intenzitással megpróbálják elrontani a szoftvert; és azáltal, hogy rájönnek, hogy lehet elrontani, képesek lesznek ezeket a hibalehetõségeket kiküszöbölni...

Mivel a Microsoft nem csak a mezei felhasználók idiotizmusával kénytelen szembesülni, hanem a profi crackerek tevékenységével is, ezért logikusnak tûnik, hogy a biztonsági résekre szintén profi hackerek segítségévél bukkanjanak rá... magyarán ha sok megbízható, fizetett hacker intenzíven töri a szoftot, akkor a MS meg tudja látni, hogy hol törékeny a szoft, hogy ott erõsíthesse meg.

\"Freedom is a scary thing / Not many people really want it Me, I keep my distance / I\'m always leaving. That\'s just my way.\" (Laurie Anderson)

Jó kezdeményezés, kár hogy nem elõbb "találták" ki, de legalább ez is valami...

Elnézést a Sorokért😊

Elnézést a Sorokért:)

NEXUS6
Hát most nagyon jól látszik mekkora különbség van az open meg zárt kódú fejlesztés között. Az open esetében ez a szakértõ gárda (és még ennél sokkal több)állandóan a nap 24 órájában és ingyen rendelkezésre áll.
A M$ saját pénzén évente kétszer szervez magának egy ilyen dzsemborit.

Döntse el mindenki, hogy szerinte melyik biztosít nagyobb lehetõséget a hibák/rések felderítésére és kijavítására.

Én azt mondom alapvetõ számítástechnikai dolgokat protokolokat, adattípusokat senki se sajátíthasson ki, és ezek közé tartozik az oprendszer is. (Az M$ gyakorlatilag az egyész PC platformot lenyúlja)
Az hogy ezek után, ezek felhasználásával ki, milyen programot ír; árusítja, ingyen adja, vagy mit csinál vele, az az õ meg a felhasználó dolga.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Lenny
Nem értem... Mi abban a biznisz nekik (a MS-nak) ha réseket találnak a programjukon? Megmagyarázhatnád nekem is...

R Ö R G E

smv
Én ezeket a találkozókat nagyszerû ötletnek tartom. Jó húzás az M$ -tõl, ezeknek hála hátha sikerül picit biztonságosabb programokat írniuk.

Starcraft + Diablo III - esemve

janyikzs
Pontosan

Azért nem rossz tõlük, hogy ha már egyre több dolgot vállalnak magukra, legalább együttmûködnek olyan partnerekkel, akiknek a szakértelme tényleg arra az adott problémára irányul.
Nemrég volt egy cikk, amiben írták: "fejlesztésében a WholeSecurity biztonsági cég segédkezik". Ezek azok a dolgok, amiért azt "hiszem", hogy a következõ op. rendszerek, programok biztonságosabbá "válhatnak".

Mi naivak elhisszük,h "tapasztalat csere" céljából ülnek le, holott lehet MS pénzel bizonyos teameket, hogy réseket "találjanak", mindezt üzleti célból...nem lepõdnék meg
Jobb késõn mint soha.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

janyikzs
Hát.... ez ellen nem vagyok, nyilván nem árthat, ha leülnek együtt. Majd meglátjuk a késõbbiekben, hogy mennyi haszna lesz mindennek.
Csak attól félek, hogy a "NAGY" ötletek nem holnap fognak a gépemre telepedni, de remélem a Vista már gazdagodni fog mindebbõl.

Lenny
Az MSN-re kíváncsi vagyok. Minden nap használom, jó lenne tudni mennyire sebezhetõ.

R Ö R G E

Wow