13
  • mrzed001
    #13
    Én csak azon mosolygok, hogy ilyen hülyék azok a profi hackerek. Komoly bemutató, tapasztalataik átasása, és nem kérnek el $milcsiket az M$-től a "segítségért". Az önzetlenség szép dolog, DE nem az önző M$-el szemben!
  • Lenny
    #12
    Ez nem arra válasz amit kérdeztem. Akitől kérdeztem nem erre gondolt, hanem szerintem arra , hogy a MS-nek valami hátsó szándéka van megint. Legalábbis a hozzászólásából erre következtetek. Amit te írtál az egyértelmű, a cikk is erről szól.
  • Whir
    #11
    "Mi abban a biznisz nekik (a MS-nak) ha réseket találnak a programjukon? "

    Mindenféle bétatesztelésnek kihagyhatatlan eleme az a fázis, amikor a fejlesztők megpróbálják szimulálni az idióta felhasználók gondolkodásmódját és nagy intenzitással megpróbálják elrontani a szoftvert; és azáltal, hogy rájönnek, hogy lehet elrontani, képesek lesznek ezeket a hibalehetőségeket kiküszöbölni...

    Mivel a Microsoft nem csak a mezei felhasználók idiotizmusával kénytelen szembesülni, hanem a profi crackerek tevékenységével is, ezért logikusnak tűnik, hogy a biztonsági résekre szintén profi hackerek segítségévél bukkanjanak rá... magyarán ha sok megbízható, fizetett hacker intenzíven töri a szoftot, akkor a MS meg tudja látni, hogy hol törékeny a szoft, hogy ott erősíthesse meg.
  • Fenjoy
    #10
    Jó kezdeményezés, kár hogy nem előbb "találták" ki, de legalább ez is valami...

    Elnézést a Sorokért:)
  • NEXUS6
    #9
    Hát most nagyon jól látszik mekkora különbség van az open meg zárt kódú fejlesztés között. Az open esetében ez a szakértő gárda (és még ennél sokkal több)állandóan a nap 24 órájában és ingyen rendelkezésre áll.
    A M$ saját pénzén évente kétszer szervez magának egy ilyen dzsemborit.

    Döntse el mindenki, hogy szerinte melyik biztosít nagyobb lehetőséget a hibák/rések felderítésére és kijavítására.

    Én azt mondom alapvető számítástechnikai dolgokat protokolokat, adattípusokat senki se sajátíthasson ki, és ezek közé tartozik az oprendszer is. (Az M$ gyakorlatilag az egyész PC platformot lenyúlja)
    Az hogy ezek után, ezek felhasználásával ki, milyen programot ír; árusítja, ingyen adja, vagy mit csinál vele, az az ő meg a felhasználó dolga.
  • Lenny
    #8
    Nem értem... Mi abban a biznisz nekik (a MS-nak) ha réseket találnak a programjukon? Megmagyarázhatnád nekem is...
  • smv
    #7
    Én ezeket a találkozókat nagyszerű ötletnek tartom. Jó húzás az M$ -től, ezeknek hála hátha sikerül picit biztonságosabb programokat írniuk.
  • janyikzs
    #6
    Pontosan

    Azért nem rossz tőlük, hogy ha már egyre több dolgot vállalnak magukra, legalább együttműködnek olyan partnerekkel, akiknek a szakértelme tényleg arra az adott problémára irányul.
    Nemrég volt egy cikk, amiben írták: "fejlesztésében a WholeSecurity biztonsági cég segédkezik". Ezek azok a dolgok, amiért azt "hiszem", hogy a következő op. rendszerek, programok biztonságosabbá "válhatnak".
  • Highw@yPos.
    #5
    Mi naivak elhisszük,h "tapasztalat csere" céljából ülnek le, holott lehet MS pénzel bizonyos teameket, hogy réseket "találjanak", mindezt üzleti célból...nem lepődnék meg
  • MacrosTheBlack
    #4
    Jobb későn mint soha.
  • janyikzs
    #3
    Hát.... ez ellen nem vagyok, nyilván nem árthat, ha leülnek együtt. Majd meglátjuk a későbbiekben, hogy mennyi haszna lesz mindennek.
    Csak attól félek, hogy a "NAGY" ötletek nem holnap fognak a gépemre telepedni, de remélem a Vista már gazdagodni fog mindebből.
  • Lenny
    #2
    Az MSN-re kíváncsi vagyok. Minden nap használom, jó lenne tudni mennyire sebezhető.
  • benczurzs
    #1
    Wow