475
Internet Explorer 7
-
#75 "Mégegyszer elmondom - úgy látszik a falnak beszélek.
Mivel az IE egyes részei alapból be van töltve a Windowsba - gyorsabban töltődik be, mint a Firefox - ez teljesen logikus, nemde?" - Nem. Ezen a téren továbbra sem értek veled egyet. De legyen... -
#74 Mégegyszer elmondom - úgy látszik a falnak beszélek.
Mivel az IE egyes részei alapból be van töltve a Windowsba - gyorsabban töltődik be, mint a Firefox - ez teljesen logikus, nemde? Ismert forráskódokra építve könnyebb optimalizálni, ezt te is elismerhetnéd.
Ennek ellenére Firefoxot+Operát használok (mi a fenének kardoskodok a webszerkesztéssel foglalkozó topicokban a szabványosság mellett - és remménykedek, hogy az IE is hajlandó lesz betartani a szabványokat (és rendesen beleépíteni a CSS 2.1-et és a PNG átlátszóságot)? jókedvemből?) elsődlegesen. Annak ellenére, hogy lassabban töltődik be Windows alatt mint az IE (több gépen PEntium I/AMD K6-2/Pentium III/Pentium IV Celeron/Duron/Athlon64 tesztelve).
Legyél oly szives, és olvasd el a hozzászólásaimat ebben vagy más fórumokban - és vond le a konzekvenciákat (nem vagyok egyik tábor - Linux/Windows/Mac - pártján - bár inkább Firefox/Opera használó vagyok - de mindegyik rendszer előnyeit/hátrányait ismerem). -
#73 Részben egyet értek veled. De...
"Ehem melyik böngésző van beleintegrálva a Windowsba? Az IE természetesen. Ezáltal természetesen gyorsabb." - ez nem áll egyeneságban azzal hogy a Firefox lassabb lenne.. sőt. Akár ha felteszed a Firefox-ot nyíltan a szemed előt ki fog derüln hogy melyik a gyorsabb. Én épp a minap fejeztem be egy weblapot. Szörnyűlködöm hogy mennyi baj van vele IE alatt, plussz még lassú is. Hiába dugsz méréseket, teszteket.. a gyakorlat mást mutat. Mindenesetre nem akarok FLAME-et. Úgyhogy a FireFox - ot tekintsétek annak aminek valójában szánták: Alternatív megoldásnak. -
#72 "Tudod, hogy milyen emberek programjat reklamlozod?"
Teljesen mindegy, hogy a Google révén jutnak pénzhez - nem károsítanak téged/másokat ezáltal.
"a lassú Explorerével... "
Ehem melyik böngésző van beleintegrálva a Windowsba? Az IE természetesen. Ezáltal természetesen gyorsabb.
Melyik böngésző memóriazabálásáról értekeznek általában? A Firefox-éról.
Melyik böngésző támogatja jobban a szabványokat, a Firefox 1.x vagy a IE 6.0? Bizony az előbbi.
Melyik böngésző biztonságosabb a Secunia szerint? A Firefox. Lásd itt, illetve itt.
Drukkolok az IE7-nek, remélem biztonságosabb/szabványtámogatóbb lesz, mint az elődje. A Firefox meg remélem kevesebb memóriát fog elzabrálni, és gyorsabb lesz. -
#71 És akkor mi van? A Microsoft szerinted mennyit keres a lassú Explorerével... Nem azért kell szeretni a Firefox-ot mert sokat keres vele a készítője, hanem mert gyorsabb, kezelhetőbb, biztonságosabb mint társai. -
FLeK0 #70 Tudod, hogy milyen emberek programjat reklamlozod? -
#69 Használj FireFox-ot! ennyi. -
#68 Én azóta elvagyok a BETA2-vel, mióta megjelent. Nincs különösen gondom vele. :)
De a 6-ost használni... Csak ott, ahol az van! :) -
#67 Nem kezeli rendesen az ékezeteket. Melóból fakadóan kell néha weboldalakat nyomtatnom hát az katasztrófa... másrészt néha vannak formok ahol ki kell töltenem a mezőket ugyebár, majd a submit átviszi az egészet egy másik formra. Ott meg ciril betűkhöz hasonló valamit rak az ékezetek helyett :) 1-2 oldal nem jö ben rendesen, főleg a java és javascriptes oldalakon sokat hibázik. Pl www.pgsm.hu -n nézd meg a menüt. Ezen hibák nekem elegek voltak arra hogy visszacseréljem a 6osra. -
FLeK0 #66 nekem nincs kulonosebb problemam vele rendszeres napi 5-10ora hasznalat kozben, 1-2 oldal megjelenitesevel vannak gondok, de azt nekik kell majd megoldani. -
norbisz #65 Milyen hibákat találtatok az IE7 Beta2-ben?
Én most raktam fel, és elég jónak tűnik...
Ha nem csinál hibákat, érdemes fenthagyni? Nekem sokkal jobban bejön ez a stílus (többfüles), mintha mindent külön ablakban nyitna meg, mint a 6. -
FLeK0 #64 ja hogy ez az ie topic :P reg irtak ide. -
#63 Itt az egyik fórumban volt egy olyan IE7 Beta2 link, ami minden XP-re felmegy. -
FLeK0 #62 ne xpre tedd, hanem kulon particiora. -
#61 Nem eredeti win xpre, hogyan tudom felrakni? Frissíteni tudom ezt is, ott ki tudom játszani a validating-et, de itt nem megy. Valami 5let? -
#60 Egészen türhető a Windows IE Bétája. -
#59 -
#58 Internet Options - Advanced - Multimedia
-
#57 Hol kapcsoltad ki a ClearType-ot?
Nekem az Azureus fut rajta. -
#56 Minden lehetséges opció kivolt pipálva. Mindegy, a lényeg, hogy sikerült ledarálnom. -
#55 Nagyszerű! ClearType kikapcsolása után már észre sem vettem, hogy ez más böngésző :)
Java-t futtató programot feltelepített valaki? -
#54 Szerintem nem olyan rossz a legújabb béta, csak nagyon szokatlan. -
FLeK0 #53 Be kellett volna jelolni, hogy mutassa a windows updateket, es ott siman vissza lehet allitani. -
#52 Köszönöm. Sikerült.
Betűtípus szokatlan volt ugyan, de számomra sokkal olvashatóbb volt, mint IE 6-ban lévő. -
#51 Nem a betűtípussal van a gond, hanem azzal, hogy simítja őket (Clear Type). Ha van laptopod, vagy használsz, akkor nem lehet szokatlan. -
#50 Próbáld meg Easy Cleaner -el, én is ezzel szedtem le ezt a beta 2-őt. És persze visszaállt az Explorer 6-os
Attól a hülye betűtípustól majd kifolyt a szemem Ráadásul mindig bejött egy kezdőlap valami védelmi beállításokkal, el is fogadtam a beállításokat, de csak átirányított egy másik oldalra, azzal az üzenettel, hogy hibás a beállítás. És akárhogyan állítottam be, mindig ilyen hibaüzit kaptam, és ez a lap jött be állandóan kezdőlapként, és persze más kezdőlapot meg nem lehetett átállítani. Meg azt a bűnronda betűtípust se tudtam megváltoztatni -
#49 Természetesen ez volt a második hely ahol kerestem. Az első a Start menü volt, lévén beta programról van szó, talán ott is lesz uninstall. De egyik helyen sem találtam rá semmiféle hivatkozást. Egyszerűen fellülírta a régi IE-t.
Kipróbáltam viszont a Windows összetevők hozzáadása, vagy eltávolítása pontot. Leszedtem, feltettem és persze az IE 7-et kaptam vissza. -
FLeK0 #48 controlpanel add remove programs -
#47 Hogy lehet törölni úgy, hogy a régi, 6-os verzió épen visszaálljon?
Idézem magam egy másik oldalról: "Felraktam, de ha megnyitok egy oldalt, vagy egy linket, állandóan bedobál egy ablakot, hogy válasszam ki, melyik internet kapcsolatot használja. Természetesen csak egy van és az ablakban a Cancel kivételével minden inaktív. Alkalmakként kb. 10x is feldobja az ablakot, mire betölt a teljes oldal. Ha Cancelt nyomok, hátha abbahagyja, akkor természetesen bontja a kapcsolatot és utánna már ha újrakapcsolódik se tud betölteni egy oldalt se. A kapcsolat beállítása: mindig tárcsázzon, ha nincs kapcsolat, ADSL és nem hagyom, hogy az IE létesítsen kapcsolatot, azt mindig magam teszem meg még IE indítása elött.
Amíg írtam bontottam a kapcsolatot, majd amikor végeztem és újra "tárcsáztam", kiírja ugyan, hogy tölti az oldalt, de meg se mozdul se a böngésző, se a 2 kis monitor lent a tálcán. Más, az internetet használó programmal aktívitást látni. Úgyhogy azonnal le is szedem.
Persze csak ha megtalálom a módját, mert uninstallra eddig még nem találtam semmi lehetőséget." -
FLeK0 #46 csak arra megy fel, le lehet termeszetesen, de jobb mint a regi, jobb fenthagyni. -
#45 Nem lehet nem hivatalos Win-re felrakni sehogy? -
#44 Hi!
Én explorert használok és meg vagyok vele elégedve(jobban bejön mint az opera vagy a róka).A gamestar oladláról leszedtema béta 2-őt.Namost ez felmegy service pack 2-ős win xp-re?Le lehet utána majd törölni gond nélkül?? -
#43 És nem lehet megváltoztatni vékonyra? -
#42 Szó sincs itt betühibáról.. IE 7 Beta 2 egy teljesen más betütípust használ mint a
6-os verzió... mellesleg Vista-ban is ugynez a betütípus lesz!
A Microsoft azért változtatott mert ez a laptopokon állítólag jobban olvasható... bár elsőre kicsit nekem is furcsa volt..
-
#41 Köszi. Én meg majd megszokom. -
#40 Most gondolkodóba ejtettél ezért megnéztem IE6-ban. Nálam teljesen ugyanolyan. Teljesen normális. -
#39 Én se betűhibának nevezném, csak vastagok.Engem egy kicsit zavar.
-
#38 Beta 2-ben teljesen normálisak a betűk. A beta 1-ből csak egy vacak verzióm volt, mert az eredetit nem tudtam feltelepíteni magyar Win-re. Tökéletesen működik a Beta 2 semmilyen betűhibám nincs. Már 2 winre is feltettem. -
#37 Tegyétek hozzá hogy eredeti Windows kell hozzá. Ha nincs akkor ügyeskedj.. :D -