20
  • Kornan
    Igen mindig lesznek újak én is ebben reménykedem,de ha tovább nő a felszámolások gyakorisága gyorsabban elfogynak mint újak lesznek.És szerintem a jövőben keményebben fognak fellépni az illegalitás ellen.A felhasználókat még nem fenyegeti nagy veszély de a feltöltőknek egyre nagyobb a kockázat,így kétszer is meggondolják majd mire vállalkoznak.Még nem olyan súlyos a helyzet,de meglátásom szerint kezd az lenni.
  • pemga
    Valószínű ez a kifejezés a médiának szólt. Lehet hangolni a lakosságot. Ha perre viszik, akkor ne feledd: amerikában esküdtszék van, ott a döntést "az utca embere" hozza. (Büntetőjogi perekben ráadásul egyhangú döntés kell, nem elég a többség.)
  • Cheesy
    Mindenkinek akit érdekel a warez ajánlanám figyelmébe sz oroszokat... Személy szerint én is töltögetek rendesen. De pl. a Half Life 1-2 azért van meg eredetibe, mert miután letöltöttem, és már xedjére játszottam végig, úgy voltam vele, megveszem, ennyivel tartozom a csapatnak, akik ezt a világbajnok gamét fejlesztették. Csak az a szutyok STEAM ne lenne... De érthető ha ennyire féltik azt, amit majdnem befejezetten sikerült ellopnia pár ügyes embernek.
    A warez soha nem fog megszűnni, mert mindig lesznek olyan emberek, akik "csakazértis" törni fognak, és utána mindig lesznek akik le is töltik... E nem kérdés.
    Hogy miért kezdi ezt az USA? A híres nagy júeszéj (egyébként gazdaságilag csőd szélén álló) most a szememben egy eladósodó és szavahitelét vesztett gazdag, aki most minden tettével megpróbálja felhivni magára a figyelmet, mind az erőszakosságával (arab háború - amit felfoghatunk modern gyarmatosításnak is), mind a "figyelmességével", a rendre törekvésével, h hát benne meg lehet bízni, meg rendes ő igazándiból... Kapja be! Én személy szerint roppantul amerikaellenes vagyok. De megmaradok törvénytisztelő, adófizető állampolgárnak... :))
    És azon mit értenek, h "a warez világ nagyhalai"?
  • gergod
    Azért azok közé az országok közé nem tudom hogy került Magyarország.... Kicsit röhelyes a mi szerény 9,5 millió lakosságunkkal, béka segge alatti GDP-nkkel ezen a listán rajta lenni.
  • Capra Ibex #16
    Ugyan már, miért károsítanék meg bárkit akár egy forinttal is ha letöltöm a zenéjét? Ki mondta, hogy amúgy megvenném?
    Na ha meg akarnám venni, de mivel le tudom tölteni de ezért nem veszem, AKKOR (és csakis akkor :D) igen.

Aki valamit meg akar venni, azt meg is veszi. A letöltött zene még hozzá is járulhat ezen döntéséhez (lásd viszonylag friss cikkek közt valahol).
  • janos666 #15
    De a magyar warezek halála mostanába (és ezt -va mondhatjuk) az, hogy magánszemélyek (vagy heccből, vagy azért mert elküldte a drága SMS-t és csak TS minőségű volt a DVDSCR-nek írt film amit lehúzott) felnyomják a keszítőket az ASVA-nál.
  • saco
    A warez scene tenyleg elegge megcsorbult, altalaban az emberek nem nagyon hiszik, hogy oket elkapjak / elkaphatjak. Ezert tovabb csinaljak. Az fbi-osok mar tul jol ismerik a rendszert, az egesz scene felepiteset.A mostani bust talan arra volt jo, hogy a sok oreg abbahagyja, es a helyukbe lepjenek az ujak.A TDA leader 2 gyerekes csaladapa volt, kinek kell ez ? kb. ez a velemenyem. :-(
  • ffxi
    Gáz lenne, ha most kijelentem, hogy törzsvendéges warezoló vagyok? Lefognak most nyomozni és utána tartóztani? Fasszopó FBI

• Mike
    mindig lesznek újak
    ez egy szélmalomharc
  • Mike
    jut eszembe az FBI milyen alapon pofázik bele más országok belügyeibe? Talán az egész Föld USA gyarmata?
  • Mike
    csak nehogy pofára essenek, amikor kiderül, hogy az űrböl az idegenek hekkelik a szaros földi programokat :))))
    bár így lenne, lesném az FBI-s mocskok arcát
  • pemga
    Sajnos borúlátó vagyok. Ez valószínű csak az első hullám. Ha jól tévedek akkor kiválogatták a legegyértelműbb és legdurvább eseteket, ezeket _egy helyen_ citálják bíróság elé. Valószínű olyan helyen, ahol nagy esélyük van a nyerésre és komoly büntetés kicsikarására. (Ld. a sasser-írója gyakorlatilag ejnye-bejnyével megúszta Németországban, ott szociálisabbak az emberek: nem akarnak kicsinálni egy huszonévest akiben lehetőséget látnak.) Hogy miért pont az az állam, azt valaki US törvénykezést jobban ismerő biztos meg tudja mondani. Miután pedig elérték ezt, akkor precendens-jogot felhasználva elkezdik a többi államban is a hullámot. És hogy miért pont Amerikával kezdik? Pl. mert az nekik a hazai pálya, ott a legkeményebbek az ilyen jellegű törvények, esetleg szeretnének először a saját portájukon "rendet" tenni, aztán lenyomni a világ többi részét. (Különben a többi ország mondhatná, hogy bort isznak és vizet prédikálnak.)

Ez persze csak hangos gondolkodás, de ne becsüljük le amerika jogászait. Hmm, akár úgy is vehetjük, hogy aki megveszi a cd-t, tulajdonképpen megszponzorálja az AA ügyvédeit, de ez már-már demagógia-szint :).
  • arty
    sajnos részben sikeresek voltak, hiszen meggyengült a warez scene rendesen :(
  • Kornan
    Hát régen ilyen felszámolások nem voltak.Attól tartok ha tovább folytatják akkor lassan jelentősen megcsappan a warez és a fájlletöltők forgalma.És nem fog a helyükbe senki sem állni ha nagy a kockázat.
  • smv
    1-1 ember egy együtest a letöltéssel körülbelül 200 forintal károsít meg (magyar együtes esetén). A cd-ken a maradék ár az ugye a kiadójé aztán áfa aztán a nagykereskedőké aztán mégegy áfa... Filmek esetében nem tudom, hogy a rendezőt konkrétan mennyivel károsítom.
  • Ma2ska
    Komoly szerzők jogai sérültek itt kérem..
  • Pézsmapocok
    "...hogy aki komoly szerzői jog-sértéseket követ el..."
    Na ja azokat esetleg, de a mezei felhasználókat úgysem kapcsolják le pedig azokból van a legtöbb és igy semmire sem fognak menni
  • IoIa
    15 országból 8 ember? Az elég karcsú, nem?
  • Béla bácsi
    "nemzetközi warezhálózat meggyengítése, illetve esetleges felszámolása volt"

Csókolom, ugyan már...
  • formatuq
    "...hogy aki KOMOLY szerzői jog-sértéseket követ el..."

LOL, mingya megnezem a komoly szo torvenyi jelenteset.....
    De nagy az isten alatkertje, csak keves benne a gondozo.