118
Minden ami modellrepülés!
  • DJviolin
    Az a baj, hogy a modellezés nem sok embert izgat, főleg ezt a motorizált ágát, mert drága, és egy-egy model elkészítése vetekszik az igazi gépek felépítésével. A másik ok az, hogy a modellező elit inkább ide szokott irogatni.
  • grotesk
    hát ez a topic nem lett vmi nagy siker. vagy csak véget ért a szezon?
  • DJ Skyline

nagy kép
  • McGrady
    ezt berakom a humoros és aranyos videók topikba
  • OPM
    looooáááááál
    és ha borongós az idő, ezzel fel lehet szakítani kicsit a felhőket?? :DDDDd
  • DJviolin
    Eredeti formatervű rc modell.

Videó

Üdv:
    DJviolin
  • DJviolin
    Szia!

Majd várom a tapasztalataid, hogy mennyire tetszik. Majd én is ilyet akarok venni.

Üdv:
    DJviolin
  • ipko
    Megrendeltem egy Skyladyt , de csak szeptember 15. után tudják kiszállítani
  • DJviolin
    Szerintem is jól jársz a Skylady-vel. Egyrészt olcsó, másrészt az rcmodell.hu fórumain a modellezők csak istenítik ezt a gépet, hogy milyen kezesbárány, és ha odacsapja az ember (kezdőkkel megesik), akkor vitorlázó mivoltából nem szenved akkora sérüléseket, mint egy motoros (ergó nem megy tönkre a 60 rugós benzinmotor). Nem kell félni. Nem kell vele rohangálni széllel szembe, ugyanis van egy elektromotor az orrában, ami felküldi kb. 15-20 méterre. Egyébként csak halkan megjegyzem, hogy egy teljesértékű négycsatis távirányítót adnak hozzá, amelyet majd a későbbi modelleidnél is használhatsz.

Ezeket én is úgy halottam, ugyanis hozzád hasonlóan én is teljesen kezdő vagyok. Asszem majd lehet hogy ilyet veszek.

Üdv:
    DJviolin
  • ipko
    Köszönöm a gyors választ! Azt hiszem egy vitorlázót veszek!
  • DJviolin
    Habár nem mondtad, hogy motorosban vagy vitorlázóban gondolkodsz, de ha vitorlázó, akkor Skylady:

És ha motoros, akkor Sonic szettek:

A legjobb netes modelláruház, az Origomodell.hu

Üdv:
    DJviolin
  • ipko
    Hello! Tanácsot szeretnék kérni. Nemrég ismerkedtem meg ezzel a nagyszerű hobbival, és azt szeretném kérdezni, hogy egy totál kezdő milyen repcsit vegyen tanuláshoz?
  • DJviolin
    Üdv újra itt. Jakab tudom hogy érdekes volt. Első két nap jó, a többi pokol.
  • Lt.Balu
    Na üdv ismét midnenkinek!
    Vége a túrának,ujra itthon.Sopron-Öcsény-Jakabsz.-Matkópuszta-Abádszalók-Jakbsz.-Matkópuszta-Kecskemét-Sopron volt az utvonal,kimerítő,de érdekes volt:)
    Képek lesznek,amint erőt tudok venni magamon:)
    Öcsényben sikerült egy L200-as kormánya mögé férkőznöm,a Jetmodell VB nagyon érdekes volt,a kecskeméti parádé pedig hozta a tőle megszokott és elvárt szinvonalat!
    Szal üdv mindenkinek:)
  • Bandoló
    Nekem van egy skyladym, és meg vagyok vele elégedve.
    KEzdő gépnek tökéletes, olcsó és jol birja a strapát(függőleges zuganások 10 méterről.)Ajláűnlani tudom mindenkinek aaki ki aklarja próbálni a modellezést.Én most készülök továbblépni 1 komolyabbra.
  • DJviolin

Vááááááááááá Aranyos
  • DJ Skyline
    looool:DDDDDDD
    amúgy jól néz ki!
  • Seaweed
    -Ugyhallottam valaki inzultalta a kisfiamat! Igaz ez?! Az alljon elem, es most legyen nagyfiu! :D
  • DJviolin
    Sziasztok!
    A kérdésem a következő:

Repül-e valaki skylady-vel, és ha igen, akkor mik a tapasztalatok?
  • DJviolin
    Asszem elkezdek szobabiciklin gyakorolni
  • Seaweed

Hat engem nehez lenne ravenni hogy egy modellel a kezemben rohangaljak "celtalanul"....persze ha az iranyithato akkor mas a teszta..irany ki a pusztaba termikezni vele ;)))
  • Seaweed
    Mondjuk ezt tenyleg vedd meg 500 penzert..mert az alapanyag is tobbe kerul...persze ha tenyleg megvan minden resze.

Amugy tervrajzot es anyagot (balsafa) lehet venni boltban, es epithetsz magadnak is modellt.
  • DJviolin

Én most 16 vagyok. Akkor a szivárvány pont nekem való, mert még birok rohanni
  • Seaweed
    Nem iranyithatoak nemerdekelnek...velemenyem bovebben nem irom le, mert meg megsertenek valakit...(mindenesetre eleg legyen annyi hogy 8 evesen szaldgaltam eleget a mezon sarkanyeregetes es papir-repulo reptetes kozben...megoregedtem)
  • DJviolin
    Jól van na. kezdőnek ez is modell :-)) egyébként összeszerelve ilyen:

• Seaweed
    Jah ilyen "majdnem modell"-em (bocs de en ezt nem tartomm annak) volt nekem is kisgyerek koromban....elmeny volt osszerakni balsafabol, kivagni, ragasztani egyebek....aztan 2 repules utan ripityara tort...(pedig gumimotoros volt)...
    hat ez engem nem vonz...akkor sokkal inkabb egy makettbe olom az idomet!
  • DJviolin
    Tessék. Itt van az 500 forintos modell!

• DJviolin
    Húúúúúúúúúúúúúúúúú, gyerekek!! mi mgy itt jakabon!!!!

Három jet modell van a levegőben, és imitált légiharcot játszanak, kifordulóznak meg minden. A kertből nézem. Lesz itt még esemény

Egyébként tegnap este 3 sárkányos kivilágítva mint karácsonyfa csinálta ugyanezt.
  • DJviolin
    kimondta hogy irányítható modell?

Az alapanyag fa, meg a tervrajz, meg a tasakja. ez kerül 500 forintba. és már modellezhetsz. igaz, hogy nem tudod irányítani, de modellezhetsz. Azt mondtam, hogy 500 forintból lehet modellezni, és lehet is! De irányítani nem.
  • Seaweed
    Nah ne rohogtess....es szerintem elobb tajekozodj!
    Egy rendes 4-6 csatis iranyito pult minimum 20K, 4-6 szervo megint egy tizes minimum....
    De etto lfuggetlenul ne szarj be, nem veszem meg eloled...akar most mehetnek venni egy KOMOLY modellt, mert eppen volna ra penzem...csak IDOM nincs es nem is lesz szerintem a nyugdijjig! Majd ha dolgozol megtudod.....
  • DJviolin
    Példának okáért a szivárvány a1 kitet a forum.rcmodell.hu-n, az adok-veszek topikban egy karesz 500 forintért akarja eladni. Ez neked drága?:-))

Jó persze, itt is vannak 100ezres modellek. De alapvetően ez az a kategória, ahol 500 forintért már modellezhetsz. Azt a modellt én akarom megvenni. :-)) Csak a miheztartás végett :-))
  • Seaweed
    A vitorlazo modellezes az jo! Tetszik nekem is..de meg azis draga,es ugyanolyan idoigenyes...
  • DJviolin
    Hát nemtom. Igaz hogy nem szoroztam be 250-el az árakat. De ott volt a gripen váz 1700 euróért, meg a legolcsóbb hajtómű 1900euro, meg mivan ha kettő kell egy gépbe. És még nem bezséltem a szervókról, a távirányítóról, a vezérlésről, a különleges Jet a1 üzemanyagról. Így a legolcsóbb modell is egymillióbol jön ki. sszem inkább maradok a vitorlázómodellezésnél.

Apropó. Van egy régi magyar vitorlázó modell. Klubok raktárain lehetne fellelni. A neve Szivárvány A1. Ha valakinek van esetleg egy ilyen kitje a padláson, az írhatna.

Üdv:
    DJviolin
  • Seaweed
    Realisan nezve ezeket az arakat, nem dragak szerintem! Ha komolyan csinalnam (vagy csinalja barki) akkor meg egy legcsavaros gep se jon(ne) ki 200 ezerbol rendesen! Persze lehet ezt is mint minden hobbit tobb szinten uzni...de azert valjuk be, RC repulesben a JET ag a csucs.
  • Seaweed
    Nem tudom miert gondolta barki is azt hogy ez olcso...plane a jet szakag!
    Nekem van egy elo meghivasom egy oreg ismerostol, aki RC modellezik, hogy epit nekem egy gepet, szerez olcson motort (robbanomotoros, legcsavaros geprol lenne szo), es berepuljuk...de minden alkalommal fajo szivvel (az "oreg" miatt foleg, mert nem elem bele magam, hisz mig jozan vagyok nincs baj...de az oreget sajnalom szegenyt...) utasitom el hogy koszonom de nekem erre se penzem se idom....
    Mindig azt mondogatom hogy ha nyugdijjbamegyek akkor majd teljes gozzel makettezek meg modellezek...de hol van az meg... (legjobban az faj hogy az oreg ur ismeroson tuti nem eli meg azt....pedig hogy szeretne ha jarnek vele modellezni hetvegenkent....khmm nah de nem nyavajgok..)
  • DJ Skyline
    hát ez nem olcsó mulatság! maradok inkább a makettezésnél!:DD
  • DJviolin
    A legdurvább turbina, a Simjet Nexus AES GE. Adatok: Max RPM: 122.000, Max. Thrust: 16.3 Kg, Idle RPM: 30.000, Exhaust Gas Temp: 680C!!!!!!

Csak itt, csak most, csak neked, DE ENNYIÉRT???

• DJviolin
    A jakabi hármaskötelék:

Veres Zoli:

Műsor után:

Egészen idáig élt bennem a vágy, hogy egyszer szeretnék modellezni. A fenti ár csak a vázra értendő:

Hajtóműárak. No comment:-(

• DJviolin

• Punkerwork
    a Magyar stuka nem volt kint?