697
Fórumozást segítő progik forumozóktól forumozóknak. Avagy a \"Mi kellene az SG-nek?\" kérdésre kliens oldali megoldások.
  • bracsek #217
    Mivel nyilt forráskód, meg lehet nézni, fenn a névtérként megadtam a weboldalam cimét:
    "// @namespace http://bracsek.kilu.de/userscripts/SGforum"
    máshelyen nem szerepel, ezt a megjegyzést értelmezi a script "származási" helyének, és valóságban a script lefutására vár, ha nem tetszik át lehet írni, én tudásom szerint ez a script nem komunikál a weblapommal,nem küld, nem cserél adatot vele.
  • ColdFire
    az azért elég nagy gond, hogy amikor frissitem az sg-t, alul a firefoxban a Várakozás a következőre: -nél a bracsek.kilu.de is ki van irva :DDD
  • bracsek #215
    Hát az ötlet nem rossz önmagában, de Nasatól kell szervert kérjenek az sg üzemeltetői, ha ezt kintről progiból szeretnénk megvalósitani ezt inkább a Mi kellene az Sg-nek fórumon kéne felvetni de szerintem ott se lesz nagy hatással.
    Hátha (mondom "hátha") St felfigyel rá [nem hisz benne, főleg nem abban hogy meg is írná nekünk], pedig nagyon jó volna, ha nem a kedvenc topikokban válaszolnának nekünk, külön fülön vagy a kedvencek között megjelenne, hogy válaszoltak, más színnel mint ahogy írtad pl zöldel, hogy kitünjön a piros közül.
  • bertino
    kitűnő ötlet
    előtted a feladat
  • akyyy
    egy olyan "progi" kéne sg-re, ami figyelné, ha valaki válaszol nekünk egy topikba, és ha a kedvencekbe van akkor kiirná a szélére monjduk zöldel hogy új válasz érkezett.

• Sadist
    Plusz a megjelenő cikkeknek a színvonala is jó ideje zuhan lefele, tele elírásokkal, nyelvtani hibákkal, hatalmas szakmai tévedésekkel, meg bűzlő bulvárszaggal.
  • blackgamer
    igen, ezt már fejünkhöz vágták hogy a fórum csak púp a hátukon
    mert nem ebből jön a pénz és csak energiát köt le (emberit és gépit)
    de egy kicsit olyan mint amikor van egy kutyád, nem mondhatod hogy bocs meguntalak holnaptól nem kapsz enni

moderátoroknál pedig sorozatos a hibás döntés, semmiért kapsz bant, ha meg láma topicot nyitsz akkor csak zárják és annyi (nincs retorzió)
    de miért is lenne amikor duplikált topicot enged nyitni a fórum és más hasonló apró hibák sora van

ha körbenézel a magyar piacon, sajnos SG-nél jobbat nem találsz
    még így is itt a legjobbak a funkciók és a morál is elviselhetőbb mint pl. index.hu vagy más fórumokon
    viszont érdemes megjegyezni hogy a főoldalon olvasható friss üzenetek száma hónapról-hónapra csökken
    egyre több portál van fórummal ellátva (pl. közösségi oldalak), szinvonaluk gyenge, de széthúzzák a mezőnyt

igazából ezt a témát azért nyitottam annó, hogy kicsit élhetőbb fórumot kapjunk, ha már itt töltjük időnk nagy részét
  • bracsek #210
    Csak kár, hogy nagyon későn vettem észre, hogy ez a fórum úgy kerek egészében csak a terhükre van a fentartóknak, és a legszívesebben nem is tartanák fenn, már rég csak a pénzről szól, nem a fórumról-fórumozókrol, már csak a moderátorok élik ki rajta a szadista hajlamaikat és ennyi...
    és persze egy két fórumozó, amelyik röhögi, hogy mennyire fel tud húzni egyeseket a tetetett bunkósággal
  • bertino
    szó szerint így is van
    véleményed lehet, ugyis leszarják
  • blackgamer
    sajnos előfordul, modikkal kerülöm én is a balhét

az is zavar hogy a fórum vezetése nem támogatja annyival se az SG-re írt programokat hogy legalább kirakná letöltések közé vagy valami feltűnő helyre

a Mi kellene az SG-nek topicban se kapunk semmire választ, annyira se méltatnak minket "átlag felhasználókat" hogy a levelünkre válaszoljanak

szóval én már nem csodálkozok semmin... csak kicsit bunkóságnak tartom
  • bracsek #207
    modik mindenesetre vízbeölnének pedig én nem akartam rosszat s még most sem akarok de ez van
  • blackgamer
    ellened? miből gondolod?
  • bracsek #205
    kösz, már kesztem elkeseredni, hogy itt mindenki ellenem van :)
  • blackgamer
    király lett, szuper vagy Br4cs3k!
  • bracsek #203
    szevasz brrrbrr(hamár skrizofrén vagyok(egyesek szerint)):P
    akkor térjünk a lényegre: meg van írva a chat növelő kliens oldali megoldás a Firefox Greasemonkey userscriptel így néz ki(csak kár, hogy tomsolo letiltott erről is pedig oda végképp nem írtam):

Link a telepítéshezmivel direkt a chatot olvason nem várható probléma a szolgáltatással, ha ST nem szól bele, terhelésre hivatkozva, de reméljük,hogy nem.(az előző változat végett repültem az egyik ingyenes tárhelyszolgáltatótol akkor még nem ment az ajax, ez már teljesen ajax)
    Kényelmes használatot.
    U.I.:szevasz brrrbrr
    Kellemes napot mindenkinek.
  • brrrbrr
    nana !!! senkit nem balfaszolunk le
  • Sadist
    Nem progit használ, ahhoz túl balfasz szegénykém, mindig kézzel beírogatja a nyitó/záró tageket, jópárszor el is cseszi.
  • blackgamer
    ő már régen használ ilyet, de nincs közöm a progijához
  • Sadist
    Max7 az, mindenki ismeri azt a faszari kurirozását.
  • akyyy
    én tudom
  • blackgamer
    egy fórumozó megkért (nevét nem írom nehogy büntit kapjon) hogy készítsek egy progit amivel mindig egy extra betűtípussal lehet írni a fórumba
    ha valakinek esetleg még szüksége lenne rá, keressen privátban
  • bracsek #196
    beépítettem egy Alt+C gyorsbíllentyűt és kicsit javítottam a kinézetén és a szmájliberakás után magátol visszafókuszál a szövegdobozra(ha gyórsbillentyűvel kapcsolod ki).
  • bracsek #195
    nm
  • gyonax
    Igen erre, köszönöm
  • bracsek #193
    hiba kiküszöbölve, ha arra gondoltál, hogy a ki be kapcsoló gombokkal egyvonalban lévő linkek semmiképpen se működtek...
  • akyyy
    fasza:D
  • gyonax
    Van benne egy kicsi hiba... miután megnyitod és bezárod a smiley-s ablakot, azokat a linkeket nem lehet használni amik a smiley-s ablak takarásában voltak... Remélem érthető voltam
  • bracsek #190
    tess
  • akyyy
    azt nem lehet hogy lentre tegye?
  • bracsek #188
    de ez az egyéni szmájlit hol lehetne eltárolni nemtom esetleg külön oldalt létrehozni és mindenki regelne nevet és a belépést letárolni Cooki-ban jó és szép volna de erre kinek van ideje lekódolni?(főleg ha 5 perc alatt magamraszabhatom mindkét scriptemet)
  • bracsek #187
    nekem enyi jött ki belőle greasemonkey firefox userscript
  • blackgamer
    jah ok, de ennek nincs köze az "online-e vagy?"-hoz, félreértettem
    gondolom megoldható az alsó smájli sor
    bracsek esetleg meg tudja csinálni, én próbálgattam Greasemonkey-t de nem áll rá az agyam...
  • akyyy
    vmi ilyesmi.

:DD

csak kicsit nagyobban, hogy a többi is ráférjen persze:)
  • blackgamer
    tudnál esetleg egy screenshot-ot adni, nem látom át teljesen mit szeretnél
    az összes online felhasználót jelezze ki alul?
  • akyyy
    és ha csak lent egy csikban állandoan ott lennének a szmájlik ha egy topikba vagy?:D egyszerűbb mintha külön ablakban lenne:)

+ aztán awz egyéni szmájlikat is beletenni és olé:D

ahogy láttam flashel van megcsinálva.
  • blackgamer
    ha megnézed mondjuk a Zene fórumrészt, hétköznap kb. csak tucat témához jön hozzászólás(!)
    játékosok rész mondjuk pörög rendesen, de abból kinő az ember

csak annyit mondok hogy jobban is ki lehetne használni az oldal múltját, jelenét, adottságait
    legtöbb ember max odáig jut el hogy regisztrál, de arról már fogalma sincs hogy pl. kedvencekhez adhatja azokat a témákat amik érdeklik
    vagy hogy Fórumozók fényképeihez feltöltheti magát
    nincs egy olyan pakk ami új és leendő usereknek infót szolgáltatna
  • bertino
    azért ez tulzás
  • blackgamer
    St tudná megoldani, de neki nincs kedve/ideje a fórummal és a mi "apró" problémáinkkal foglalkozni
    ezt az online-e kijelzést esetleg az Utolsó látogatás időpontja dologhoz lehetne kötni, mondjuk ha 10 perce nem változott akkor átmegy offline-ba, de végülis ott az Utolsó látogatás időpontja abból pedig lehet következtetni

szerintem az lenne most a legégetőbb, hogy készüljön egy "mit nyújt neked az SG" demóanyag ami több usert csalogatna a fórumra
    manapság annyi az új fórumozási lehetőség és az SG lassan kihal
    valami guszta prezentáció kéne újregeknek és potenciális újregeknek hogy inkább ide jöjjenek fórumozni

pl. index fóruma 780 000 fővel büszkélkedhet, SG meg kevesebb mint 200 000-rel, mondjuk belejátszik hogy ott van politika de nem hiszem hogy az okozza a négyszeres fórumozót most pedig IndaPass-al tovább nő az előnye miközben SG nem mutat fel semmi újat és lassan elnéptelenedik
  • akyyy
    ami a myvip-n van most módszer, hogy alul kiirja ki online, egy olyasmit lehetne csinálni sg-re is szmájli ugyben, nem, elég kényelems megoldás . vagy akár azt megcsinálni hogy ki online:D kis koppintás. chatből lesné ki van jelen, bár sztem ezt nem nagyon leht megoldani házilag, csak st segítségével, de szmájlikat már lehet hogy igen:)
  • akyyy
    teveclubbot nbem lehet így módosítani?

tudom kicsit gyerekes, csak már ha eddig lkátogattam és "neveltem" nem akarom már abbahagyni igaz már egyre ritkán látogatom.

és monjduk 1 nap végtelen tanítás stb, oszt el is felejthetném a pí...be:D