1393
  • Brigicsaj
    mér, Te nem vagy bolodg kicsit sem? :(
    Én nekem is van egy jó pár gondom, de pozitívan állok a dolgokhoz, aztán majd lesz belőle vmi.......:)
    Pedig most az idegességtől fáj is a hasam, szal....:D
    De nem érdekel....:D
  • Hanga
    jó neked Brigi
  • Brigicsaj
    mostanába vagy mindenki annyira boldog hogy nem veszi a fáradságot hogy ide írjon, vagy pedig senki sem boldog.....
    pedig én az vagyok, egy kicsit.....de még mindig lehetnék boldogabb....:D
  • Hanga
    Ivjoe hogy áll abanner?
  • Hanga
    nem, a Yetitől
  • Hanga
    a Zetitől
  • Cabrio
    a Háló-vin-é
  • Takezó
    tekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 666
  • Cabrio
    de miért rabolták le? és mennyire dühít?
  • smity 8D
    ha a változást elfogadjuk csak a felfogásunk fog változni. és az ,hogy hogyan fogjuk fel a körüöttünk lévő világot nagyban változtatja az érzéseinket.
    viszont a már meglévő érzéseinket az elme nem tudja megmásítani.
    hiába mondogatod magadba : "örülök ,hogy lerabolták a kocsimrol a rendszámtáblát"
    attol még nem fox neki örülni :)
  • Cabrio
    van biztonság?
  • Takezó
    szép taoista mondás ^^ a logódban a második kanji egy "út"? az első mi?
  • hmhm
    nem egyszerű a változást elfogadni a biztonság után :)
  • Hanga
    jó volt akoncert -ettől
  • qper
    sz.tem meg hatalmas hülyeség az emberi érzelmekben racionalitást keresni...

attól hogy az ember vájkál benne, még nem lesz boldogabb/boldogtalanabb.

az érzelmeket meg és át kell élni. nem turkálni bennük.
  • Hanga
    itt egy kedvencem:,,Az emberi szenvedés 80%-ának a forrása abban a tényben rejlik, hogy azt akarjuk, hogy a dolgok mások legyenek, mint amik és az emberek másmilyenek legyenek, mint amilyenek. Mihelyt felhagyunk ezzel a várakozással, elérhetjük a boldogságot és a derűt."
  • Hanga
    nincs igazad. Ha aváltozást el tudod fogadni, már 1szerűbb az életed is. Ha nem a biztonság keresése afő cél, hanem a minden helyzetben való változás elfogadása lép be ,akkor nem lehetsz boldogtalan
  • bens
    sztem sokat használ, ha eszébe jut valakinek az adott helyzetben. persze egyénfüggő is...
  • smity 8D
    igen, szép mondás, jo mondás. csak épp használhatatlan. bár vigasztalásnak nem lenne rossz :)
  • Hanga
    ez nagyon jó mondás
  • bens
    találtam 1 tök yó japán mondást: "a szamuráj soha nem túl boldog, és soha nem túl szomorú, mert megértette, hogy ez a világ mindig változik"

komoly
  • Hanga
    azéletszép
  • smity 8D
    lelki alkat. hát sztem részben. meg felfogás kérdése is.

számora job a kizökkenthetőség. igaz belül kizökkenek, de ez kívülről nem láccik. még egy szemrebbenésből sem leht kivenni, ahangulat változásom.

az stabilitás csak abban az esetben jobb, ha éppen a boldogság állapotában vagy. :)
  • smity 8D
    hátigen . az ember vmilyen. és gyakran már maga sem tudja milyen. mert teljesen átdeformálódik , olanná amilyen akar lenni, amilyennek gondolja magát. és néha olyan hiány érzete van , hogy na akkor mien vagyok is én valójában?

de az ,hogy te vmilyennek tartpd magad , nem befolyásolja az érzéseket. ezt az egyet nem tudja befolyásolni. tehát hiába állítgatod ,hogy : "de bizony én boldog vagyok" ha egyszer abban a pillanatban nem vagy az ,vmi miatt
  • sz4bolcs
    mi a jobb, egy stabil, harmónikus állapot, vagy a könnyen kizökkenthetőség, (mindennek tudok örülni...) ? Ez teljesen lelki alkat dolga?
  • Hanga
    Gondolj arra, hogy a boldogság nem attól függ, hogy ki, vagy mi vagy; pusztán attól függ, hogy te mit gondolsz magadról.
  • smity 8D
    igaz, tévesen fogalmaztam.
    nem a felejtés folyamata tartozik hozzá az állapotomhoz s egyben az életemhez hanem e folyamtnak az eredménye. :)
  • hmhm
    mondatod összefüggéstelen.
    a felejtés az életednek ( tudatodban ) nem egy állomása, állapota, hanem folyamat.
  • smity 8D
    bezonyám :) de ez ebböl a szempontbol nem kell ,hogy figyelmt kajon. hiszen a felejtés hiába az életem része, nem lehet sem pozitív sem negatív helyzet ként megélni , így a viszonyítási alap szerepét sem töltheti be :))
  • sz4bolcs
    Mondok mást: a felejtés is benne van az életedben. :-)
  • smity 8D
    én nem felejtek

( vagyis olyan szinten nem, hogy ne tudjak viszonyítani az életemhez. de mint írtam nem is ahoz viszonyítok. )
  • hmhm
    egész életedhez nem tudsz viszonyítani ezért jó a felejtés -.-
  • Takezó
    "Az út, mely szóba-fogható, nem az öröktõl-való; a szó, mely rája-mondható,
    nem az örök szó." ^^
  • sz4bolcs
    ja-ahaaa :D
  • smity 8D
    tuttam ,hogy ezt vki megfogja kérdezni :DDDD

maga a világ az érzelmeim szempontjábol , egész életemre kiterjedve , ugye állapotok összesége. az ,hogy mikor szar s mikor jo, a pillanatnyi álapotomtol függ. és az hogy kisebb dolgoknak is nagyon tudok örülni azért van mert mindig a legborzalmasabb emlékeimhez viszionyítom, és nem az egész életemhez :)
  • sz4bolcs
    Ez azt jelenti, hogy az általad kialakított világ nagyon szar? :-)
  • smity 8D
    qper dehogyis :)

én csak egy unakozo hülye vagyok, aki itt vezeti le ha szófosása van :)))

sosem az a bölcs aki pofázik nap estig. az igazi bölcs tudja , hogy még ha kimonda is , se lesz a szavaibol több kimondott szónál. és igaz ahány embr annyi világ. e belős világokat megtudják a szavak változtatni, de azon a világon amit e privát nézetek tükrözni kívánnak nem fog. :)

• qper
    érdekes és pontos levezetése a boldogság egyenletének :))

matematikus-e vagy ? :))
  • smity 8D
    nem rossz ötlet :)))
  • Hanga
    lehetne a neved smiley is:)