189
  • NuCLEARScoRp
    #189
    "Szerintem a Vista fele anyira se lesz stabil mint mondjuk most az XP SP2."

    Tévedsz, már a Beta1 is majdnem olyan stabil mint az XP... a végső verzióig még 4
    előzetes fog megjelenni (Beta2,RC0,RC1,RC2), pontosan azért hogy minimálisra csökkentsék a hibákat...
  • Nostromo
    #188
    Én is várom már a Vista -t, mert nem árt egy kis változatosság, meg kiváncsi vagyok az új 3D -s kezelőfelületre. De anyit azért érdemes mindenkinek tudnia az új oprendszerekről, hogy amikor megjelennek tele vannak hibákkal (pl.:milyen gyorsan kijött at XP -hez az SP1). Szerintem a Vista fele anyira se lesz stabil mint mondjuk most az XP SP2. De ettől fügetlenül én azzonal át fogok álni Vistára amint megjelenik.
    Éljen a
  • BlackRose
    #187
    Képzeld el azt az esetet mint pl. amikor egy autós magazin összehasonlítja pl. a Mercédesz a BMW és az Audi szupersztárjait és egy nagy táblázatban pontozza a dolgokat, aztén a végeredmény, hogy pl. az Audi nyer 5 ponttal a Mérci a második a BMW pedig harmadik 8 pont hátránnyal és most te mégis a BMW-t választod mert neked jobban tetszik stb. Ez szubjektív döntés, ha neutráis maradsz akkor az Audi a válasz. Persze fontos az is, hogy a pontozáskor is objektív legyen az ember mert ha nem akkor a végeredményben kapott pontoknak nincs semmi értelme... tehát mindég objektívan ki kell szedni hogy mi fontos mi nem, mi nagyon fontos, mi kevésbé, stb. ezeket a tulajdonságokat objektívan neutrális hozzáállásból pontozni és akkor a végeredmény szerint kiválasztani a megoldást. Éppen ezért vizsgálom magam az ügyfeleim eredményeit, az MS kihozott egy csomó PR-t erről de miért hinném én azt el? És ha én nem hiszem el csak azért mert az MS mondja akkor miért ajánlanám ügyfeleimnek? Érted mire célzok... akarom látni, hogy az én környezetemben hogyan működik a dolog, mert az is megeshet, hogy Los Angelesben szuper eredményt hoz, de Szombathelyen vagy Frankfurtban vagy Kairóban nem... tehát sok mindentől függ a dolog ezen a téren is, és kétlem, hogy az MS PR-je még ha globálissan igaz is biztosíték lenne, hogy az én környezetemben levő ügyfeleknek is ugyan olyan eredményeket produkálna. Ezért mérem a saját munkám teljesítményét folyamatossan...
  • BlackRose
    #186
    MSDN Universal Subscription... (ezen kívül semmi közöm az MS-hez, ha nem számítom bele még, hogy dolgoztam cégnél amely MS Certified Partner volt... de az más mese. Kölönben már sokszor elmondtam, hogy nem vagyok semilyen oldalon (alapvetően hiszek abban, hogy ha egy oldalhoz (párthoz, céghez stb.) társulsz akkor elveszíted az objektív hozzáállást), tehát mindég próbálom neutrális szemszögből meghatározni mi is a jobb az adott pillanatban (és ez sokszor igen öszetett dolog, vagyis sok mindentől függ), pl. az ügyfél nagyságától, akkor milyen erőss anyagi háttere van, hosszótávon vagy rövidtávon kell neki eredmény (pl. vannak dolgok amelyek időhöz kötöttek és meghatározott időkeretben kell, hogy eredményt adjanak, és vannak olyan dolgok amelyek fokozatossan fejlődnek és pl. 2-3 éven belül érhetőek el az optimális eredmények. De sorolhatnám még sokáig, éppen ezért van ahol MS megoldást javaslom mert jobbnak létom, de van ahol Open Source megoldást mert az sokkal jobb az adott esetben. Kizárni valamit mert nem a mi színeinket képviseli szerintem a tapasztalatlanság jele, és szintén tapasztalatlanság valamihez kötözködni minden áron csak azért mert a mi szineinket képviseli. Én megtanultam, hogy ha mindkét oldalt követem (ez persze egy picit rosszul van mondva) akkor növelem ügyfeleim körét és persze bevételeimet is. Amikor meg ahogyan mondják a saját lelkemért ülök a gépem elé akkor mondjuk, hogy előnybe helyezzem a Linuxot (és az open source-t álltalában), mert végig látom a rendszert és úgy játszok vele ahogyan akarok, de ettől még nem fizetődnek ki a számláim. Fontos megtalálni az embernek, azt a egyensúlyt az életében, hogy minden szükségletét optimálissan kielégítsen, de hogy ugyanabban az esetben mások szükségleteit is segítsen optimálissan kielégíteni... maga John Nash is (látom ismered... nekem is a játék elmélet az egyik szenvedélyem :) ) éppen ezt akarta kifejezni...

    Ami pedig az eredményeket illeti, azt az ügyfeleimtől kaptam (mind a 8 megadta, hogy méréseket tudjunk elvégezni a rendszer sikerességéről), ezek az ügyfeleim (1 kivételével) mind azt állítja, hogy a SBS legalább 50%-kal járult hozzá az eredményeik nőveléséhez, és ami érdekes van köztük olyan is akinél most sazbad a szombat is (azélőtt nem volt) és mégis minden el van végezve és mégis nagyobb az eredmény. Persze ezen most lehet vitatkozni, hogy ezért vagy azért, nekem nem is az volt a szándékom, hogy éltessem az MS-t, hanem az, hogy rámutassak, hogy a kiscégek is nagy dolgokat kaphatnak az IT-től ha azt nem csak marginálissan használják, függetlenül attől, hogy MS vagy nem MS megoldásokat alkalmaznak.
  • BiroAndras
    #185
    Akkor lehet, hogy ezért nem ment fel a 4GB-os vincsire...
    Sajnos a többi vinyómon vagy van már rendszer, vagy tökig tele van. De majd veszek mégegyet (úgyis kell) és azon kipróbálom.
  • moha
    #184
    ja a helyfoglalása úgylátom alapból 5GB körüli
  • moha
    #183
    gond nélkül felment az 1GHz-s gépemre, sebessége kb olyan mint az XP-nek (eddig, az XP elég korrektül fut a gépemen). Sajnos az XP-s video driverem nem lehet felrakni rá (S3 Unichrome) úgyhogy így még nagyon nem az igazi, de ez azért változni fog (nagyon remélem :).
  • Neophyte
    #182
    A Vista gépigényéről csak annyit, hogy egy 3 Ghz-es proci, 1GB RAM, DX9-es kártya
    1 év múlva(lehet még több), amikor a Vista megjelenik már nem is lesz olyan nagy követelmény... Már az XP-nek is ajálott az 512 RAM!

    Aki meg kikapcsolja a 3D efekteket... annak sokkal gyengébb gép is megfelelő...
  • moha
    #181
    én ha minden jól megy, ma fogom felrakni egy 1GHz-s VIA Antaur procis 1GB ramos notira, ha erre felmegy, és jól fog menni akkor szerintem semmi gond az új windows-al
  • BiroAndras
    #180
    Tegnap megpróbáltam feltenni, de nem ment fel. A telepítője azért tetszik, sokkal barátságosabb az eddigieknél.
    A telepítés sebességét egyelőre nem tudtam tesztelni, mert csak egy ősrégi 4 gigás vinyót tudtam felszabadítani az ügy érdekében.
  • BiroAndras
    #179
    "én is dc-zek úgyhogy megkérhetlek hogy mondj egy nevet és egy hubor?"

    A kereső megtalálja. Nálam nincs visszaosztva.
  • BiroAndras
    #178
    "Nekem erről más a véleményem, akkor amikor a win95 és tettestársaival szenvedett a fél világ, már léteztek azoknál magasabb szintű szolgáltatást nyújtó OS-ek."

    Ez igaz, de én úgy tudtam, hogy a win fejlődéséről beszélünk.

    "Most, hogy végre a win is elért egy színtet, akkor most örömtüzeket kellene gyújtanunk, és esküt tenni, hogy márpedig most már biztos hogy mindíg jógyerek módjára megvesszük az aktuális Win verziót?"

    Azt mondtad, hogy a win95 teljesen megfelel irodai használatra. Erre mondtam én, hogy nem felel meg a szar hálózat kezelése miatt. Plusz az intallálása is sokkal macerásabb, mint az XP-nek.
    Nem tudom, hogy miért ne kéne örülni annak, hogy a win fejlődik rendesen.
  • FecaA
    #177
    Má megtalátaam! Csünya gonosz bácsik nem adtak url-t!
  • moha
    #176
    ill ezen...
  • moha
    #175
    pl erről a torrent lapon fent van http://www.majomparade.com
  • FecaA
    #174
    Ja [email protected]
  • FecaA
    #173
    Valaki külgyon pliz 1 mailt, hogy honnan lehet letölteni!
  • NEXUS6
    #172
    Ne haragudj de nekem ez nagyon PR-osan hangzott!!!

    "Pl. Small Business Server környezetben kiscégeknél is nagyon nagy előrehaladás tapasztalható (komoly saját felméréseim vannak pl. átlag 18% megtakarítás és 22% forgalom növekedés az első évben, a másodikban kb. a duplája - ez az én ügyfeleim átlaga - 8 Small Business Server ügyfelem van), hát még amikor megvan egy üzleti rendszer, ahol a főnökök mindent megtudhatnak pillanatok allat, a befektetett összeg hamar megtérül. "

    Az igen!
    Nem akarok indiszkrét lenni, de véletlenül nem vagy valamilyen üzleti kapcsolatban az M$-el?

    Mihez képest jöttek ki ezek a számok, egy prosperáló cég még jó hogy forgalom növekedést produkál szállbizniszszerveredísön ide vagy oda!
  • NEXUS6
    #171
    "Úgy beszélsz, mintha soha nem használtál volna win-t. Vagy csak nem jutottál túl a klikkelegtésen?
    A win 9x-ek nem tudnak normálisan hálózatban üzmelni. Nem ismerik a domain fogalmát és még egy csomó mindent. Miattuk kell a rég elavult NetBIOS protokolt üzemeltetni a 2K domain-ekben (a 2K és az XP TCP/IP-t és DNS-t használnak)."


    Aha, hát ha te mondod!
    Nekem erről más a véleményem, akkor amikor a win95 és tettestársaival szenvedett a fél világ, már léteztek azoknál magasabb szintű szolgáltatást nyújtó OS-ek.

    Most, hogy végre a win is elért egy színtet, akkor most örömtüzeket kellene gyújtanunk, és esküt tenni, hogy márpedig most már biztos hogy mindíg jógyerek módjára megvesszük az aktuális Win verziót?

    Hol a fejlődés?
    Nem a win szintjén, hanem globális szinten?
  • Deffyant
    #170
    thx
  • Neophyte
    #169
    Akkor marad a privi...
  • Neophyte
    #168
    Nehogymár DC-n szenvedjetek... Tudok egy tuti linket szedjétek amíg él!!!

    Windows Vista

    Szerk. LINK TÖRÖLVE!!!
  • Deffyant
    #167
    én is dc-zek úgyhogy megkérhetlek hogy mondj egy nevet és egy hubor?
  • BiroAndras
    #166
    Nincs link. Hivatalosan csak MSDN előfizetők tölthetik le. Ha nem az vagy, akkor ajánlom a fájlcserélőket (én DC-ről töltöm).
  • BiroAndras
    #165
    "Ezek a M$ fejlesztések, lehet hogy marhára előremutatók, viszont az igények sem sokat változtak, és a felhasználó szempontjából már 20-éve előrelépés nem történt. Egy ablak ugyan úgy ablak, az ikon ikon, a duplaklikk meg duplaklikk."

    Úgy beszélsz, mintha soha nem használtál volna win-t. Vagy csak nem jutottál túl a klikkelegtésen?
    A win 9x-ek nem tudnak normálisan hálózatban üzmelni. Nem ismerik a domain fogalmát és még egy csomó mindent. Miattuk kell a rég elavult NetBIOS protokolt üzemeltetni a 2K domain-ekben (a 2K és az XP TCP/IP-t és DNS-t használnak).
  • FecaA
    #164
    A csába a h@lye tastvérem itt szórakozott!
  • FecaA
    #163
    nem tom
    de én tom
    ű
  • FecaA
    #162
    nem tom
    de én tom
    ű
  • FecaA
    #161
    nem tom
  • FecaA
    #160
    PLiz! Valaki mert én sehol nem találom!
  • Deffyant
    #159
    a béta van magyarul is vagy csak angolul?
  • Deffyant
    #158
    meg köszönném neki én is
  • FecaA
    #157
    Valaki tudna 1 linket adni?pliz!
  • BlackRose
    #156
    Nekem 95%-ban nem informatikai cégek az ügyfeleim, és ez közelről sem jelenti azt, hogy nem lehet az IT-t kihasználni. Pl. Small Business Server környezetben kiscégeknél is nagyon nagy előrehaladás tapasztalható (komoly saját felméréseim vannak pl. átlag 18% megtakarítás és 22% forgalom növekedés az első évben, a másodikban kb. a duplája - ez az én ügyfeleim átlaga - 8 Small Business Server ügyfelem van), hát még amikor megvan egy üzleti rendszer, ahol a főnökök mindent megtudhatnak pillanatok allat, a befektetett összeg hamar megtérül. Más kérdés, hogy sok cégnél tudatlan emberek 100 éves stílusban vezetik az üzletet, ezeknek nem kell Vista, nem kell még XP sem, de Linux sem ezeknek elég egy írógép, ezeket nem is veszem számításba. Habár sokszor éppen ezek a tudatlan emberek esnek bele a parasztvakító marketingbe és elsők között veszik meg a TFT-t, az új gépet és persze a Vistát is, mert szeretik mutogatni, hogy milyen modernek... :) hidd el ez pont így van sok esetben.
  • NEXUS6
    #155
    Ne feledd el a cégek többsége nem számítástechnikai beállítotságú. És ez figyelembe véve én eddig két verzióval találkoztam:
    1. az IT igények egy valamilyen office futtatására alkalmas gépparkban, meg LAN-ban, hogy a titkárnők tudjanak egymásnak anyagokat küldözgetni, esetleg internet hozzáférésben (hogy a főnök tudjon mivel szórakozni) merülnek ki.
    2. az szervezetnek sz IT igényeinek kielégítésére szüksége van speckó HW-SW-re.

    Az 1. esetben egy sima win95 (igényeseknek linux)már műxik, tehát felesleges a váltás, ha a renszer megfelelően üzemel.
    A 2. esetben a M$ nem szokott ennyire speciális ígényeket kielégíteni.

    Ezek a M$ fejlesztések, lehet hogy marhára előremutatók, viszont az igények sem sokat változtak, és a felhasználó szempontjából már 20-éve előrelépés nem történt. Egy ablak ugyan úgy ablak, az ikon ikon, a duplaklikk meg duplaklikk.

    Persze sokan vannak, akiknek az a mániájuk, hogy mindíg a legújabb vas meg OS legyen a kezük alatt. Belőlük jól megélnek a prockógyártók, a videokarisok, és ezek szerint a M$-is.
    Az ilyen emberkéknek általában nem kell hogy bencsmarkokon kívül bármire is használják az eszközt (illetve a gépben rejlő plusz erőt kihasználják), megelégszenek a tudattal, hogy az övüké a legjobb.

    Akinek nem inge ne vegye magára.
  • Deffyant
    #154
    valahogy én is szerzek egy példányt ebből a cuccból....
  • BlackRose
    #153
    OK, a legérdekessebb, hogy még ezt az előzetes előzetessét sem látták vagy próbálták ki... én meg vagyok vele elégedve (másfél napos próbálgatás után), mondhatom, hogy kevesebbet vártam mint amennyit ez a béta hozott, pedig sokat várok egy OS-től.
  • Deffyant
    #152
    már csak arra vagyok kiváncsi hogy(akinek nem inge ne vegye magára) eggyesek milyen alapon fikázak dolgokat aminek még csak az előzetes előzetese van meg, és akkor már jönnek az értelmes hsz-ek hogy hú de szar meg húde sok a gépigéne...stb.
    amikor még halvány lila gőzük sincs arról hogy milyen lesz a final
    a csiriviriről meg annyit hogyha nem tetszik akkor kapcsold ki!
    a microsoft sem kérte hogy totál minden animált sz@rral együtt kell futtatnod..
    ráadásul a másik kedvencem a hegesztgetés... jönnek az okosok hogy ez ennek meg annak a hegesztett változata és akkor húú és akkor mivan.. ha jobb mint az elődje akkor engem hidegenhagy hogy minek a hegesztése...
    na meg a hardver... nem tom mi a bajotok azzal hogy egy a 2006-ban megjelenő op rendszert nem arra terveznek hogy a 98-ban meg a 95-ben gyártott számítógépekhez idomuljon... még jó hogy nem azt akarjátok hogy egy comodoron fusson...
    és ugye a directx9 igen nos nemtom hogyha ti a microsoft hejében lennétek akkor valahogy ti sem arra apellálnátok hogy majd directx6-okon meg ilyeneken fog futni mert szerintem ha egyszer megcsinálsz egy oprendszert akkor azt úgy csináld meg hogy a legújjabb technológiákat használja ki és nem az őskorbol ittragadt szemetet... azzal én is egyetértek hogy ne csak a legújjabb cuccot támogassa hanem valamennyire a régit is de ha fejlődést akartok akkor nem azon kell problémázni hogy az utolsó kőkorból ittmaradt bóvlit is támogassa...
    hanem ha a microsoft le akarja döngölni a linuxot akkor nem fog leállni szarozni a régi vacakokkal hanem mindig megpróbálja a lehető legújabbat és modernebbet összedobni... nem?
    mert amelyiknek van egy csepp esze az ezt teszi
    és akinek nem inge ne vegye magára és asszem most leszek nagyon leugatva.....
  • manthey
    #151
    király lesz az új windows márnagyon várom
  • RpPRO
    #150
    Uff. Belefaradtam elolvasni a sok hsz.-t.
    Csak annyit tennek hozza, h. most latom, kijottek a beta Vistaval kompatibilis Ati & Nvidia driverek.

    Nvidia: ftp://download.nvidia.com/Windows/vista/beta1/
    Ati:
    https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=19933

    Bizony ezek csak dx9-es karikat tamogatnak jelen pillanatban.

    500. hsz.-em ez