100
-
MacrosTheBlack #60 Annyi idő alatt az MS kidob 2 xboxot is. -
MacrosTheBlack #59 +áfa +haszon +... -
MacrosTheBlack #58 Még szép hogy nem vesz az ember újat ha jó a tegnapi cucc is. Majd jön a Longhorn, ami semmit nem tud, csak a hardvert foglalni, aztán lehet megint fejleszteni. :) Najó, azért a Longhornban lesznek jó dolgok is. -
MacrosTheBlack #57 A jelenlegi szuperszámítógépek is a procik sokszorozásával érik el a teljesítményüket. -
MacrosTheBlack #56 Miért kéne az intelnek, amd-nek cell? Nem ugyanaz a kategória. Az intel, amd általános célú cpu-t gyárt, nem vektorprocikat. Ez utóbbi az ageia physx-nek lehet ellenfél. -
MacrosTheBlack #55 Már a PSP gamékat is másolják, pedig UMD író sincs. Ez nem fogja visszatartani a PS3 warezolókat. :) -
MacrosTheBlack #54 Ennek a csávónak puszta kézzel megállítani egy tehervonatot nagyobb esélye lenne mint az időt megállítani 10 évre. Ha visszanézünk mi volt 10 éve (386? 486?), könnyen kiderül hogy a PS3 teljesítménye 10 év múlva mobiltelefonnak talán még elmegy, többre nem. Ezzel max annyit érnek el hogy önként átadják a terepet az Xbox3-nak (biztos lesz olyan is). 10 év múlva Blu-ray? Már most kopogtatnak az Iomega 800 GB-s lemeze, meg a holografikus cuccok. Nvidia chip? Ha jól emléxem a PS3-ban kb egy SLI-s gf7800 van, ez jövőre se lesz már rekord. A Cell elég komoly proci, de nem 10 év múlva. Kit akar ezzel megetetni Kutaragi? -
onimusha #53 vki írta, hogy baja van a ps3 ram sebeséggel, hát nemtom neked a 6,4ghz-n futó rambus ramok lassúak akkor okey , nézzük az xbox360at ddr3 hm izgin hangzik csupa high tech mennyin fut kb. a másik 1/6 án , pc hol tart? ddr2 próbálják elsózni a 533/667et hm tényleg ezek után a 6,4 ghz szerintem se sok -
onimusha #52 nemtom xbox360at NAGYON összecsapták, 1tflop, ps3 2tflop, xbox 360 ára elvielg $300 ps3 $400, eu-ba sztem ugyanez csak euróba, nemtom én nem vennek egy FELE olyan gyors gépet hosszú távra max amíg kijön a ps3, de igazából jó lenne még 1, most van gépem + ps2, sztem nagyanyámhoz veszek egy Xbox-t, 20 ropiért hozzák németből, néha lemegyek filmeket nézek jáccogatok -
#51 Persze egyikse tuti tipp, csak valószínűsíthető :) -
Riddick #50 XBox 360 a király!! Olcsóbb lesz ,vinyó,és pc hez köthető! :D Ezt meg vegye meg 150 ért az akibe belcspott a gömb villám! :D -
irkab1rka #49 Dzson, primitív kis kötekedő görcsöknek tartják egyesek az olyan embereket, akik úgy beszélnek mint te.
Vegyél egy xb2-t meg egy ps3-at, aztán ugasd a holdat, hogy melyik a jobb. Addig meg silencio. -
irkab1rka #48 Sok a duma, boltba vele. Baz.
Rá akarom tenni mohó kis mancsomat ide vele hamarjában de izibe. -
#47 A 10 éves életciklus abból aszempontól is jó, hogy egy rendes játék fejlesztése 2-3 év, vagyis egy csapatnak van 4-6 éve ahoz, hogy rendesen kitanulja a hardvert (konzolon, mert pc-n összecsapnak valamit amit tudsz játszani fél év múlva mert akkor lesz a szar kódot jól futtató gép, és egyből tölthetsz le hozzá patch-okat, hogy legalább elindítani tudd). -
#46 Novemberben X360 - 80ezerért, amikor még tömegtermelésre sem adták ki valakinek? :))) Ne álmodozz, a májkrémszoft megmondta, hogy az új gépen nem akar veszteni semmit és árban adják. :))) -
#45 Zozóka, te is fizetni fogsz a macról koppintott X360-adért, ami fele olyan innovatív mint a PS3. Látom az xesek már másba nem tudnak (nem mernek) belekötni PS fronton. :))))) -
Derapo #44 szerintem 10 év az nagyon hosszú idő. Bár ki tudja? Az irányító hányás. A gép bizti jó.
De tíz év?!??? -
dez #43 Az életciklus nem azt jelenti, hogy a leteltéig nem lesz ps4. -
dez #42 Honnan veszed, hogy még nem bizonyított? Bizony, hogy bizonyított, már többféle demonstráció is volt, brutális eredménnyel.
2-3 év múlva lesznek szerinted 16-32 magos x86-osok? Én valahogy nem úgy érzem. Ráadásul sokkal nehezebb valamit 16-32 szálúra írni, mint néhány ütős vektor-procit kihasználni (amik a Cellnél egy lapkán vannak). -
M2 #41 Szerintem simán reális a 10 év, főleg ha arra gondolok, hogy akkor érdemes új masinát kihozni, mikor a játékok grafikáján/összetettségén eldobják a hajukat a vásárlók. Ez csak jelentős technikai ugrással lehetséges, márpedig egy PS3-verő új technika kifejlesztése saccra 5-8 év.
A fejlődés pedig lassul, a játékszoftverek hosszú fejlesztési ideje miatt. Anno egy kis team fél-1 év alatt megcsinált egy gamét (nem beszélve a kezdeti hőskorról), ma egy profi 40-50 fős team dolgozik rajtuk 4-5 évet. -
#40 Sztem jo sokaig birni fogja. A PS2-re meg most is jelennek meg olyan jatekok, amikhez foghatot szamitogepekre a mai napig nem adtak ki... -
pemga #39 Hmm, ahogy a Sony PSP-s felhajtást nézem, EU-ba jut el legkésőbb a cucc. Az milyen régen kijött már, és errefelé csak a sokszorosárú feketeimportból jut úgy-ahogy elegendő mennyiség. (Amire fújol is a Sony, dehát ez van, ők csinálták ilyen jóra :)).
Először Ázsia, majd US, legvégül EU. És akkor reménykedhetünk, hogy nem a már bevett 1 USD = 1 EUR átváltást használják... :). -
#38 Ok, akkor bírjon ki 4-5 évet. De egy PC-re , hogy mindíg tudj játszani a legjobb, legújabb játékokkal, mennyit költesz 4-5 év alatt? Sokkal többet...
-
Zozo76 #37 "ám a vállalat elnöke arra figyelmeztetett, hogy a PlayStation 3 kezdetben egyáltalán nem lesz olcsó"
Gyorsan kibujt a szog a zsakbol... :) -
#36 Te miről beszélsz? A legmodernebb PC-t is porig fogja alázni úgy 3 évig biztosan.
Egy olyan PC ami felvehetné vele a versenyt árban többszöröse lenne. Kb. egy szarabbb állapotú Suzuki Swift-é... És még akkor is ott görnyedsz az asztalnál a moncsi előtt...
Részemről maradok a konzolnál. -
#35 Biztos,hogy futni fognak, a konzolnak ez a lényege, hogy optimalizálni tudják rá a progikat maximálisan. -
#34 hahó gyerekek! vegyük már észre hogy eu tagok vagyunk! abbol az eu-s online shopbol rendeled meg ahol a legolcsóbb és a postaköltségen kívül semmit nem kell rá fizetned. csak a hülyék fogják nálunk megvenni az elején:P -
#33 a megjelenés után legalább 2 évig sehol nem lesz a pc -
snorbi #32 Azért annyira nem bőven... -
#31 Pont ezt akartam írni... -
#30 150,000,-200,000,-Huf nem sok ahhoz képest h mi van benne...igaz h nem jönki ennyiből egy olyan teljesítményű szám.gép,de mégse lehet benne cserélni a dolgokat,stb...én csak 2-3év múlva veszemmeg ,ha már normális áron lessz,addig pedig november körül veszek egy xbox360-at ami megfizethető 50-80ezer Ft-körül lessz itthon is..szerintem rengeteg pénz egy konzolért 170,000,-HUF..xtem..én várok vele az árcsökkenésig.Mellesleg nemhiszem hogy 10évet is kibírna egy konzol,max.4-5 évet ahogy az előző generációs gépek.De majd meglátjuk,Addigis Xbox 4ever -
vg #29 Természetesen a PS2 a mai gépekhez képest elavult, ilyen szemmel hülyeség nézni a dolgokat. A PS3 tíz év múlva már szintén "gagyi" kategória lesz. Én 100%, hogy veszek PS3-at (ahogy két éve vettem vettem PS2-ot), de csak 2-3 év mulva, mikor lesznek normális chipek, és természetesen játékok.
Egy PS-el, vagy XBOX-al teljesen más jaccizni mint számitógépen. Aki azt mondja, hogy szarabb, vagy jobb mint a másik az nem tudja mit beszél. Egyszerüen más érzés az egész. -
#28 Azt már tudni lehet, hogy kb. 60-70 euros játékárak lesznek. Az bőven kevesebb, mint 20ezer. -
#27 Mint írták már, a PS sorozat esetében a teljesítmény növeléshez elég egy-két új CELL (pár év múlva úgyis jobb technológiával = kevesebb áramfelvétel + hőleadás gyártják majd). Nem tudom, miért lenne lemaradva a Ram kezelésben, mivel mikor fejlesztették és kezdték a bejelentéseket, még nem volt hozzá elég gyors ram a kereskedelemben.
A 150ezer az lesz 200 itt nálunk, de én a ps2-met is 175ért vettem megjelenéskor, és abszolút nem bántam meg. :) Ezért a technológiáért ez borzalom kevés pénz, elnézve a PC ipar videokártya szörnyeit és csupán megahertzekben (teljesítményben minimálisan) fejlődő procijait. -
#26 130-150 ezer forintos alapgép... erre még azt mondom
jólvan... de a játékok darabja is lesz 20 ezer körül, ha nem több...
A megjelenéskor még tartja majd a szintet a modern
PC-kel, aztán pár év múlva, olyan lesz mint a PS2
elavult... részemről maradok a PC-nél...
-
#25 Teljesen logikus a 10 éves ciklus, a PS2 lassan 6 éves és még mindig tudnak hova fejlődni rajta a játékok, akkor el lehet képzelni, hogy egy sokkal bonyolultabb architektúrát (Cell) még ennél is hosszabb ideig fognak kihasználni. -
patrik #24 Kíváncsi leszek mit fog tudni.
Az ára (130-150e) meg nem is annyira sok (nem mintha nekem lenne rá ennyim :) ), ha asztvesszük hogy sokan 100eFT körüli vidókarikat vesznek a gépükbe és ráadásul ezek kb 2-3 év múlva jó ha egy akkori középkategóriás kártya szintjét megütik. Ha meg veszek egy PS3-at akkor meg legalább 5 év múlva is normális grafikájú játékok fognak normálisan futni rajta (legalábbis az eddigi PS -eket alapúl véve). -
#23 Szerintem jelentősen is lassul a fejlődés. Sőt, ha a PS3 képes lesz fotorealisztikus megjelenítésre (a demok alapján van rá esélye) akkor egy újfajta média jön létre: 3d interaktív mozi.
A normál TV kb 60 éve van a piacon úgy hogy a szabványai nem változtak. Ha a PS3 képes egy új média szabványává válni, akkor simán műxik az a 10 év.
Márpedig a SONY-ék valami ilyesmire célozgatnak. -
pemga #22 A PS2 kb 5 éve van piacon. Azóta már teljesen máshogy néz ki (pl. slim edition), játékok is jelennek meg rá. Vajon kihúzza MÉG 5 évig? Háát, biztos lesznek még, de kb. olyan szinten kezelve, mint az alap-PS. A PS2 legalább akkora durranás (DVD-lejátszás, online játékok, stb.) volt akkor, mint amilyennek most a PS3-at nyomják. De, ez persze csak szerintem :).
A PC teljesen más tészta. Több oldalról. Más emberek játszanak PC-vel, mint különféle konzolokkal, teljesne más igényekkel. Van átfedés persze, de vannak tipikus PC-s játékok, pl. a hosszú stratégiák, valós szimulátorok; és vannak a tipikus konzoljátékok: leginkább az árkád kategória.
Másik pont: van egy olyan félelmem, hogy a PC piac be fog szűkülni, egyszerűen azért mert már nincs benne annyi profit, az emberek már nem buknak rá a legújabb vasakra, mert nem nyújtanak annyit. Ez abban nyilvánul meg, hogy ritkábban fejlesztik a gépüket (mert minek), ritkábban vesznek programokat is. (Erre panaszkodik folyamatosan pl. a Dell, a Microsoft, és az Intel is.) (A grafkártyák még szárnyalnak, de a prociknál, memóriákban, vagy épp a winyóknál már közel sem ekkora a lendület; filléres dologgá váltak. Ha valakinek így jobban tetszik: az árverseny lett a fontosabb.) Az Apple sem véletlenül húzódik kifele a vasgyártó piacból. (Inkább kiegészítőket, és multimedia vasakat nyom.) -
strogg #21 Nah jó, az megint egy másik tészta, hogy a leg kommerszebb számítógép a pc, mert gyorsan terjedt a bővíthetősége, és az olcsóbb ára miatt.
:)