Jövõre jön a 3 GHz-es Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha a fogyasztást akarod minimalizálni, akkor az adott technológiai szint legalacsonyabb órajelû chipjét kell megvenni.

Pl. ma a 90nm-es AMD Athlon64 3000+-t, vagy ennek az X2-es változatát - ezek 1,8GHz-en futnak és max. 70W - min. 25W fogyasztanak.
arty
nekik nem igazán üzleti érdek, nameg azért még mindig többet él egy chipset AMD fronton, mint mondjuk az intelnél pl. 815/s423/915/925 .... :)

mondjuk a slotA/754 sem volt egy nagy karrier :)

Forza.

Mindegy. :)

Nem hülyeség. A tápokra azt szokták ráírni, hány Wattot tudnak szolgáltatni. És miért kellene cos fível megszorozni? Ezek kapcsoló üzemû tápok, a hatásfokuk 90% körüli.

ILLNeo
ugyan ezt linkeltem én is!

mi bajod! vazz

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

Ne beszélj hülyeségeket!
Azt az 500-600W-ot(ami helyesen VA...) meg kell szorozni cos fí vel.
Akkor kapod meg a wattos fogyasztást.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

s1lkforrent
Prohardver! vazz<#rolleyes>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

s1lkforrent
Igen a memóivezérlõ miatt.
Egyébként nem lenne feltétlenül szükséges a foglalatváltás, de mint anno a P!!!-nál a Coppermine/Tualatin váltáskor tapasztalhattuk, hiába az azonos foglalat, a régi alaplapot így is, úgy is a hajunkra kenhetnénk.

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

"Manapság már inkább a videokártya számít játékok terén."
Aham. Veszel egy GF7800-at, utána meg kereshetsz egy P4-5GHz-t vagy egy AMD 5000+-t, hogy legalább nagyjából kihajtsa ...

"-Jónapot kívánok, egy Roma Sempront kérnék szépen." <#eplus2>

ILLNeo
Én eddig Inteles voltam, de most nagyon hajlok a 939 Athlon 64 felé, olvastátok a teszteket a Prohardware-en...?

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

"Sajnos az amd is átáll a gyakori tokozás cserére mint az intel."

Én még soha nem raktam ugyanabba az alaplapba 2 különbözõ procit. Pedig jópár gépet összeraktam már. Egyébként nem valószínû, hogy direkt csinálnák. Az Intelnél még hihetõ, mert alaplapot is gyárt, de az AMD nem ! Az AMD-nek inkább az lenne az érdeke, hogy a régi lapod is jó legyen, mert annál többet költessz a procira.
A váltásnak inkább technológiai oka van. Pl. az is biztos számít, hogy a memória vezérlõ integrálva van a prociba.

"Sajnos az amd is átáll a gyakori tokozás cserére mint az intel."

Én még soha nem raktam ugyanabba az alaplapba 2 különbözõ procit. Pedig jópár gépet összeraktam már. Egyébként nem valószínû, hogy direkt csinálnák. Az Intelnél még hihetõ, mert alaplapot is gyárt, de az AMD nem ! Az AMD-nek inkább az lenne az érdeke, hogy a régi lapod is jó legyen, mert annál többet költessz a procira.
A váltásnak inkább technológiai oka van. Pl. az is biztos számít, hogy a memóri vezérlõ integrálva van a prociba.

"Egy otthoni user mire fog használni egy ilyen bika procit?"

Nekem A64 3000+ van. És néha kevésnek érzem.

"Manapság már inkább a videokártya számít játékok terén."

A videokártyát meg is kell hajtani. A csúcs kártyák tesztjeiben gyakran látszik is, hogy alacsonyabb felbontásban AA nélkül azonos teljesítményt nyújtanak elvileg különbözõ erejû kártyák. Ennek oka, hogy ilyen esetekben a proci a szûk keresztmetszet.

Sajnos az amd is átáll a gyakori tokozás cserére mint az intel.
Üzleti fogás...
arty
ráadásul tipukus, nem maximális ;)

de ez akkor sem jó hir, remélem a c'n'q is fejlõdik és "kompátibilisebb" lesz :)

Forza.

Dono
mos mé?

AMD Athlon 3000+, 1.0GByte RAM DDR, ATi Radeon 9800 pro, Logitech MX 518 vezetékes optikai egér, 19\" LG LCD

"104watt-125watt fogyasztás elég szigorú"
Alap prescott hõleadás/fogyasztás...

"Ha hozzárakod a videjokártya fogyasztását mondjuk kb. 50watt játék közben + 50watt chipsett/vinyó/ventik/trafó veszteség cca. 200-225watt!!! "
Elég érdekesen számolsz, egy középkategóriás VGA fogyaszt 80-130W-ot szerintem, vinyókra a "tápkiszámító" 20W-ot szokott darabonként számolni.
400W alatti tápot, már vagy 1,5-2 éve nem raknék új gépbe, mostanában meg kelendõek az 500-650W közötti tápok.

JZO
Egy otthoni user mire fog használni egy ilyen bika procit? Manapság már inkább a videokártya számít játékok terén. Ér annyit ez a proci, mint amennyit fogyaszt?
Utánozni?
A már régen piacon lévõ intel procik többet fogyasztanak.

Nem így kéne utánozni....
Mint régen a Japánok, Feleakkorát, nagyobb tudásút, kicsit olcsóbbat kéne gyártani
Az intel már régóta meghaladta ezen értékeket. <#hehe>
104watt-125watt fogyasztás elég szigorú.
Ha hozzárakod a videjokártya fogyasztását mondjuk kb. 50watt játék közben + 50watt chipsett/vinyó/ventik/trafó veszteség cca. 200-225watt!!! Kicsit drága így fûteni<#wow1>
OptimusPrime
Olyan hamar azért nem fut ki, meg a cikkben is írják, hogy:

"Az Athlon 64 X2 4800+ és 5000+ már 2,4, illetve 2,6 GHz-es órajelen fut majd, és ezen processzorokból nagy valószínûséggel Socket 939-es verzió is készül"

Tehát jó vétel ez még most is. A 939-es alaplap jövõre még biztos megállja a helyét.

Üdv!

Prime

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

Roma Sempron <#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2>

xbox360+komputer

Roma Sempron <#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2>

xbox360+komputer

Dikkma
lol @ Sempron Roma
még jó, hogy már fél éve gondolkozom egy 939-en, ha ilyen hamar kifutónak látszik, akkor nem veszek.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Köszönjük az értékes hozzászólást. Szerintem nem ide akartad írni, de mind1.

peteragoston
aztan meg jon az ALTAVISTA meg minden :)))