30
  • JTBM
    Ha a fogyasztást akarod minimalizálni, akkor az adott technológiai szint legalacsonyabb órajelű chipjét kell megvenni.

Pl. ma a 90nm-es AMD Athlon64 3000+-t, vagy ennek az X2-es változatát - ezek 1,8GHz-en futnak és max. 70W - min. 25W fogyasztanak.
  • arty
    nekik nem igazán üzleti érdek, nameg azért még mindig többet él egy chipset AMD fronton, mint mondjuk az intelnél pl. 815/s423/915/925 .... :)

mondjuk a slotA/754 sem volt egy nagy karrier :)
  • dez
    Mindegy. :)
  • dez
    Nem hülyeség. A tápokra azt szokták ráírni, hány Wattot tudnak szolgáltatni. És miért kellene cos fível megszorozni? Ezek kapcsoló üzemű tápok, a hatásfokuk 90% körüli.
  • ILLNeo
    ugyan ezt linkeltem én is!

mi bajod! vazz
  • Caro
    Ne beszélj hülyeségeket!
    Azt az 500-600W-ot(ami helyesen VA...) meg kell szorozni cos fí vel.
    Akkor kapod meg a wattos fogyasztást.
  • s1lkforrent
    Prohardver! vazz
  • s1lkforrent
    Igen a memóivezérlő miatt.
    Egyébként nem lenne feltétlenül szükséges a foglalatváltás, de mint anno a P!!!-nál a Coppermine/Tualatin váltáskor tapasztalhattuk, hiába az azonos foglalat, a régi alaplapot így is, úgy is a hajunkra kenhetnénk.
  • Inquisitor
    "Manapság már inkább a videokártya számít játékok terén."
    Aham. Veszel egy GF7800-at, utána meg kereshetsz egy P4-5GHz-t vagy egy AMD 5000+-t, hogy legalább nagyjából kihajtsa ...
  • TheZsenyka
    "-Jónapot kívánok, egy Roma Sempront kérnék szépen."
  • ILLNeo
    Én eddig Inteles voltam, de most nagyon hajlok a 939 Athlon 64 felé, olvastátok a teszteket a Prohardware-en...?
  • BiroAndras
    "Sajnos az amd is átáll a gyakori tokozás cserére mint az intel."

Én még soha nem raktam ugyanabba az alaplapba 2 különböző procit. Pedig jópár gépet összeraktam már. Egyébként nem valószínű, hogy direkt csinálnák. Az Intelnél még hihető, mert alaplapot is gyárt, de az AMD nem ! Az AMD-nek inkább az lenne az érdeke, hogy a régi lapod is jó legyen, mert annál többet költessz a procira.
    A váltásnak inkább technológiai oka van. Pl. az is biztos számít, hogy a memória vezérlő integrálva van a prociba.
  • BiroAndras
    "Sajnos az amd is átáll a gyakori tokozás cserére mint az intel."

Én még soha nem raktam ugyanabba az alaplapba 2 különböző procit. Pedig jópár gépet összeraktam már. Egyébként nem valószínű, hogy direkt csinálnák. Az Intelnél még hihető, mert alaplapot is gyárt, de az AMD nem ! Az AMD-nek inkább az lenne az érdeke, hogy a régi lapod is jó legyen, mert annál többet költessz a procira.
    A váltásnak inkább technológiai oka van. Pl. az is biztos számít, hogy a memóri vezérlő integrálva van a prociba.
  • BiroAndras
    "Egy otthoni user mire fog használni egy ilyen bika procit?"

Nekem A64 3000+ van. És néha kevésnek érzem.

"Manapság már inkább a videokártya számít játékok terén."

A videokártyát meg is kell hajtani. A csúcs kártyák tesztjeiben gyakran látszik is, hogy alacsonyabb felbontásban AA nélkül azonos teljesítményt nyújtanak elvileg különböző erejű kártyák. Ennek oka, hogy ilyen esetekben a proci a szűk keresztmetszet.
  • raingun
    Sajnos az amd is átáll a gyakori tokozás cserére mint az intel.
    Üzleti fogás...
  • arty
    ráadásul tipukus, nem maximális ;)

de ez akkor sem jó hir, remélem a c'n'q is fejlődik és "kompátibilisebb" lesz :)
  • Dono
    mos mé?
  • Inquisitor
    "104watt-125watt fogyasztás elég szigorú"
    Alap prescott hőleadás/fogyasztás...

"Ha hozzárakod a videjokártya fogyasztását mondjuk kb. 50watt játék közben + 50watt chipsett/vinyó/ventik/trafó veszteség cca. 200-225watt!!! "
    Elég érdekesen számolsz, egy középkategóriás VGA fogyaszt 80-130W-ot szerintem, vinyókra a "tápkiszámító" 20W-ot szokott darabonként számolni.
    400W alatti tápot, már vagy 1,5-2 éve nem raknék új gépbe, mostanában meg kelendőek az 500-650W közötti tápok.
  • JZO
    Egy otthoni user mire fog használni egy ilyen bika procit? Manapság már inkább a videokártya számít játékok terén. Ér annyit ez a proci, mint amennyit fogyaszt?
  • tehen_m
    Utánozni?
    A már régen piacon lévő intel procik többet fogyasztanak.
  • lmisi
    Nem így kéne utánozni....
    Mint régen a Japánok, Feleakkorát, nagyobb tudásút, kicsit olcsóbbat kéne gyártani
  • Benoke
    Az intel már régóta meghaladta ezen értékeket.
  • lmisi
    104watt-125watt fogyasztás elég szigorú.
    Ha hozzárakod a videjokártya fogyasztását mondjuk kb. 50watt játék közben + 50watt chipsett/vinyó/ventik/trafó veszteség cca. 200-225watt!!! Kicsit drága így fűteni
  • OptimusPrime
    Olyan hamar azért nem fut ki, meg a cikkben is írják, hogy:

"Az Athlon 64 X2 4800+ és 5000+ már 2,4, illetve 2,6 GHz-es órajelen fut majd, és ezen processzorokból nagy valószínűséggel Socket 939-es verzió is készül"

Tehát jó vétel ez még most is. A 939-es alaplap jövőre még biztos megállja a helyét.

Üdv!

Prime
  • onimusha
    Roma Sempron
  • onimusha
    Roma Sempron
  • Dikkma
    lol @ Sempron Roma
  • irkab1rka
    még jó, hogy már fél éve gondolkozom egy 939-en, ha ilyen hamar kifutónak látszik, akkor nem veszek.
  • Zedas
    Köszönjük az értékes hozzászólást. Szerintem nem ide akartad írni, de mind1.
  • peteragoston
    aztan meg jon az ALTAVISTA meg minden :)))