Olympique Lyon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
de szerencsére nem lett igazam
fozs real
.:.FORZA AC MILAN!!!.:.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
de be kell vallanom nem bíztam a lyonban a meccs elõtt
fozs real
de be kell vallanom nem bíztam a lyonban a meccs elõtt
fozs real
Avanti Crociati!
LYON LYON LYON!!!
Avanti Crociati!
Carew <#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
BUDA > miskolc.
BUDA > miskolc.
Voici les 11 de départ :
Coupet
Réveillère, Cris, Caçapa (c), Berthod
Tiago, Diarra, Juninho
Wiltord, Carew, Malouda
Robinho,Baptista, Raul
Gravensen, Pablo Garcia, Beckham,
R. Carlos, Helguera, Ramos, Salgado
Casillas
BUDA > miskolc.
A Bajnokok Ligája F-csoportjában Lyon-Real Madrid, illetve Olympiakos Pireus-Rosenborg mérkõzéssel kezdõdnek a küzdelmek. A papírforma a spanyol és a francia csapat továbbjutását ígéri, de ebbe valószínûleg lesz még szava a gyakran meglepetés eredményeket produkáló Rosenborgnak is.
A görögök - mint az Európa-bajnokságon - most is a "sötét ló" szerepében tetszelegnek.
A francia bajnok Lyon jól kezdte a szezont, hiszen elõször az Auxerre legyõzésével elhódították a francia Szuperkupát, majd folytatták jó szereplésüket a hazai pontvadászatban is - eddig veretlenek. Legutóbb a Monacót verték hazai pályán 2-1-re és jelenleg három ponttal vezetik a bajnokságot a PSG elõtt.
A királyi gárda a franciákkal ellentétben nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogyan azt a szurkolói és vezetõi elvárnák, mivel egy jó bajnoki nyitány után, hazai pályán a Celta Vigo csapatától 3-2-re kikaptak. További rossz hír a Real híveinek, hogy egyelõre még kérdéses David Beckham játéka, mivel az említett vesztes találkozón könnyebb térdsérülést szenvedett az angol labdarúgó. A felépülõben lévõ védõ Francisco Pavon játéka is bizonytalan, azonban Zinedine Zidane és Ronaldo biztosan nem lép pályára, a francia szintén sérült, míg a brazil eltiltását tölti.
Az Olympiakos nem panaszkodhat, legalábbis ami a hazai bajnokságot illeti: a csapat zsinórban a 11. gyõzelmét aratta a hétvégén, az "áldozat" Panionios gárdája volt. A görög bajnok a 24. percben kezdte meg a gólgyártást Kafes révén, ehhez még Stoltidis, Kostoulas, Taralidis és Babangida toldott hozzá 1-1 találatot, kialakítva ezzel az 5-0-s végeredményt.
Érdekesség viszont, hogy a stabil BL-résztvevõ Rosenborg botladozik a bajnokságban: acsapat jelenleg kiesõ helyen áll, ilyesmi pedig régen fordult elõ a trondheimi gárdával. Pedig a Viking ellen már 2-0-ra is vezettek a hétvégén, végül mégis veszítettek 3-2-re.
- A végére elfáradtunk, és a Viking remekül kihasználta ezt a lehetõséget - mondta a csapat edzõje, Per-Mathias Högmo.
A tréner gondjait növeli, hogy nélkülözni lesz kénytelen néhány kulcsemberét - Basmát, Russelt és Koppinent. Mellettük a kapus, Espen Johnsen játéka is bizonytalan, õ már a Viking ellen is csak a kispadon kapott helyet térdsérülése miatt.
BUDA > miskolc.
Ezúttal is Fred volt eredményes, aki remekül használta ki Warmuz és Squillaci hibáját. Az 56. percben megfogyatkoztak a hercegségbeliek, Olivier kapo második sárgája után mehetett zuhanyozni.
A hajrában Gigliotti ugyan még egy 25 méteres lövéssel faragott a hátrányból, azonban az Olympique megérdemelten tartotta otthon a pontokat.
Ligue 1., 6. forduló
Olympique Lyon-AS Monaco 2-1 (1-0)
Lyon, Gerland stadion. Vezette: Piccirillo
Gól: Fred (6., 50.), illetve Gigliotti (79.)
Kiállítva: Kapo (56.)
Lyon: Coupet - Reveillere, Berthod, Cacapa, Cris (Diatta, 35.) - Diarra, Tiago, Juninho (Malouda, 68.), Ben Afra - Govou, Fred (Frau, 75.). - Edzõ: Houllier
Monaco: Warmuz - Modesto, Maicon, Squillaci, Givet (Cubilier, 29.) - Sorlin, Meriem, Kapo, Bernardi - Maoulida, Maurice-Belay (63.), Gigliotti. - Edzõ: Deschamps
A lyoni brazil kolóniára eddig sem lehetett túl sok panasz, hiszen korábban Sonny Anderson és Edmílson, manapság pedig Cacapa, Cris és mindenekelõtt Juninho Pernambucanót már-már isteni rangban kezelik arrafelé. És ha a bemutatkozó mérkõzés után a "hétköznapi" bajnokikon is így teljesít majd Fred, õ is tökéletesen illeszkedhet a fenti vonulatba. Az átigazolási idõszak finisében aláíró csatár ugyanis semmi mást nem csinált, mint eldöntötte a Monaco elleni rangadót. Egy duplával…
A névjegyét már a hatodik percben letette, amikor Sidney Govou sarkazását követõen kényszerítette megadásra Warmuzt, majd a biztonság kedvéért a fordulás után is beköszönt. Akkor "csak" Warmuz és Squillaci nem tudott érdemben beleszólni a mutatványba… Késõbb a Lyon emberelõnybe is került (Kapo kapta meg a második sárga lapját), így még akkor is biztosan a markában érezhette a három pontot, amikor a korábban viszonylag keveset játszó Gigliotti szépített.
A Lyon ezzel továbbra is tartja idei formáját, hiszen szinte az összes bajnokiján annyit adott ki magából, amennyi a három pont megszerzéséhez kellett. Egyszer volt ez kevés (a Marseille elleni idegenbeli 1-1 alkalmával), egyébként mindig elég volt. A Le Mans-t (2-1), a Nancyt (1-0) és a Strasbourgot (1-0) is a létezõ legkisebb különbséggel fektette két vállra, az Auxerre elleni 2-0 már-már kiütéses diadalnak számít.
Ettõl még ezekért a sikerekért három (az OM elleni ikszért egy) pont jár, és a gárda már most biztosan vezeti a tabellát, és ha például a PSG nem lesz képes kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, aligha lesz bárki is, aki meggátolja a Lyont a sorozatban ötödik bajnoki címe elhódításában.
Most már jöhet a nemzetközi porond, éhgyomorra a Real Madrid elleni, keddi BL-ütközet.
BUDA > miskolc.