Ékezettel vagy anelkul?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem is angol billentyûzetem van, a magyart nem is szeretem. az ékezetes betûket megtalálom akkor is ha nincsenek ráírkálva, viszont nagyon zavaró pl programíráskor, hogyha nem angol van, kettõspont, idézõjel, pont stb..
viszont kiterjedtebb levelezéskor ékezet nélkül írok, mert levlistán pl sokan összeszarják a nyelvi beállítást, és akkor olvashatatlan. ígyha legtöbben ékezetnélkül írunk, akkor mindenki könnyen olvassa a másik felet..
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
http://www.igazsag.extra.hu
Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!
Voltam zárás előtt. _______________
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
This is the beginning of the end.
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Voltam zárás előtt. _______________
Gratulálok kockafej, hogy ezt tv-n keresztül öt perc alatt megmagyarázta neked valaki...
FORZA ROMA! Irány a BL-győzelem!
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
ugyan nem kérte rá õket senki, de mégis megteszik
Az a nyelvész, amelyik olyat mond, hogy a magyar nyelv manapság nem silányul, az oktasson csak a mindentudás egyetemén, ne hivatalos intézményekben.
Ebben az esetben...
Változás = új szavakat építünk be, amikre nincs magyar megfelelõ - ez rendben van.
Silányulás = a meglévõ magyar szavak helyett beépítük a szavak külföldi megfelelõjét.
Megszokta, hogy a különbözõ kocka elfoglaltságai angol nyelvûek? Szar kifogás.
azt, hogy a nyelv nem silányul, max változik, nem a saját gondolatom, hanem egy nyelvész mondta a Mindentudás egyetemén
szerintem értelmes gondolat
ha akrsz, állj ellent a változásnak
én mint liberális balfasz, megengedem ezt neked
(mivel gondolom te nem vagy az, te nem akarnád megengedni nekem, bár úgy sem tudsz tenni semmit)
Nem azokkal a szavakkal van bajom, amiknek nincs magyar megfelelõje, és használjuk õket, mert ez nyilván elkerülhetetlen.
Éppen azt kéne elkerülni, amit a végére írtál.
tudod egy nyelv azoké, akik hasunálják
sõt, sajátos, maguknak való nyelvet is alkothatnak, ahol nincs szerepe aklasszikus, iskolában tanult helyesírásnak
minden teerülte mást követek
más a net
ls más egy hivatalos levél, teszem azt
az meg, hogy mi fog átkerülni az általános használatbba, majd szép lassan kiderül
lehet, hogy elõbb-utóbb hivatalosan is elfogadott lesz a teccik, lécci, jáccik vagy pl. rohatt
ha sokan használják, bármi lehetséges
nem vagy véletlenül valami ultraliberális balfasz?
hülyét kapok a fonetikus magyar írástól
fájl, ájbíem, brrr
a joystick ezentúl legyen dzsojisztik?
nem kell a franciákat majmolni
nem vagy véletlenül határon túli?
talán valaki kötelez arra, hogy ékezeteket használjak?
nem
akkor meg?
nekem megfelel így is
egy nyelvet nem tisztelni kell, hanem használni
és akárhogy is használod attól még nem silányul, max változik
A topikról: ha már egyszer befogadott egy szót a magyar nyelv, akkor legalább használjuk úgy, ahogy a magyar nyelvben kell, mert aztán úgy járunk ezzel is, mint az ice teával...
Na nekem mindegy, mindenki írjon úgy, ahogy akar, de azért nehogy már ez legyen a legkevésbé lényeges téma (akkor használd mostantól ezt, a topik tökéletes magyar megfelelõje) a fórumon!
Érdekes módon, amikor valaki arról nyitott témát, hogy hányszor mos fogat egy nap, nem láttalak tiltakozni. Szerintem ez a téma egyáltalán nem a lényegtelenek közé tartozik.