A fájlcserélõknél is jobban növekednek az online zeneboltok.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmm ha wav vagy vmi más mikrofost szar, akkor tuti h másolásvédelem is van benne... na most akkor mérlegelj.. mi a jobb a lekorlátozott nagyméretû legális fájl, vagy a szintén (magánhasználatra)legális mp3 aminél különbözõ mixek közül is választhatsz, és ingyenes... még jó h az mp3omba nem lehet másolásvédelmet tenni... a másolásvédelem pedig az átlaguserek életét mégiscsak megnehezíti elõnyben a net.. :)

immovable
úgy-úgy
Ezek a hülye nyugati legális letöltõk ennyire el vannak eresztve anyagilag? Hát akkor tartsák is meg maguknak a drága zenéiket, engem pedig hagyjanak szabadon dczni, emuleozni.

silanor
En hasznalok ilyen "legalis" letolto site-ot. Az allofmp3.com-ot. Amit a nemeteknel betiltottak. Szerintem nagyon korrekt arral dolgoznak es rengeteg album van fent. Nem kell a szabad slot-okra varni, max speed-el jon es tuti, hogy tokeletes minoseg. Nekem ez meger masfel dollart albumonkent. (mbyte-ra kell fizetni, nem szamra)

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.

Munch
Ereggymár... annyit úgysem vennél meg...
De én szerintem adnék pénzt (persze csak ha jelképes összegért van) mondjuk dts audiokért...

Lehet, nem ismerem a szerzõdésüket Artis-ékkal. De ha jól látom DRM-et használnak, tehát valamiféle szerzõdésük biztos van. Mindenesetre az IFPI nem tud róluk, az õ listájukban egyetlen magyar sem szerepel. Az õ világképükben tehát vagy illegális, vagy szóra sem érdemes :). A #2-ben csak az IFPI oldalain szereplõ állításokat tolmácsoltam. :)
smv
Most lehet, hogy irdatlan nagy hülyeséget beszélek, de a T-Online az nem legális és magyar? Legalábbis ez az oldal magyar..

Starcraft + Diablo III - esemve

Nem tudom, a kiadóknak ez miért kedvezõ, ebbe ugyanúgy beledögölhetnek.
Persze valami bürokratikus hülyeséget biztosan kitalálnak majd, hogy ne lehessen õket megkerülni.
Pharaoh:
Akkor nem érted mirõl szól az információs társadalom.
Az információtartalom a lényeg, nem a forma! És akor mi van, ha semmi szükséged az egész albumra, csak néhány számra belõle?
De ha nagyon kell tuti engedik letölteni a borítót is.

A wav felesleges sávszélességpazarolás, valamilyen loselessbe kell rakni.
Persze elérhetõvé kell tenni valamilyen veszteséges tömörítéssel is, de ebben is.
A másik, hogy ez rohadtul leterhelheti a webszervereket. Szóval jó lenne, ha valahogy mégis érvényesülne a torrent-elv. Vagy valami jobb.
A DRM-el meg ilyen b*szatásokkal meg hagyjanak, mert ezzel csak a warezt erõsítik. Az most milyen dolog, hogy csak egy eszközön hallgathatom ugyanazt?
Na neeee....
Amúgy meg erre is találnak idõvel megoldást, semmi mást nem kell csinálni, csak szoftveresen emulálni a drm-et, és akkor vissza lehet fejteni az egész filet.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Pharaoh
Ha én pént adok ki valamiért az tuti nem letöltöttt cucc lesz, ha nagyon kell szeretném fizikailag is a magaménak tudni, az eredeti borítóval, tokkal stb.

Ja wav-ban akkor ki szívna megint? Az akinek adatkorlátos nete van! A Torrent se jó ilyen szempontból mert sokat kell feltölteni!

Mire gondolsz? Õk ha jól értem a nagy-megosztók (mint pl. a Top-szerverek) lekapcsolását értik alatta. Illetve a Release-csapatok felszámolását, és/vagy félelembe kergetését. Tényleg, vajon ebben a statisztikában csak az amerikai eredetû alkotások vannak, amit õk zenének és filmnek csúfolnak?
Hogy mi miatt nem nõtt annyival a file-megosztás, azért azzal vitatkoznék...

PyRex
lol :)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Munch
Legalább ha fizetni kell érte, akkor wav-ban lehetssen letölteni.

jó ez a lista, még bulgária is benne van. az origo zeneáruház vszont hiányzik (nem nagyon néztem meg a listát, lehet, hogy csak a használhatók vannak benne és ezért hiányzik az origo)<#vigyor1>

sepsiszentgyörgy

Na, akkor nézzük kicsit a doksikat.

A 300 legális site az világszerte értendõ, nem a GB+FR+DE hármasra. Igaz, 190 ebbõl az EU területén van.
Elvileg itt meg lehet tekinteni a listájukat. A trükk: egy boltot, ha adott országban van lokalizációja, egyesével számolták. Tehát a 190-bõl kb. 20-30 csak a iTunes, még ugyanennyi a Chello, az MTV, vagy az MSN. Tehát magyarra lefordítva, kb. van 5+6 számottevõ szolgáltató. Érdekes, de Magyarországon nincs legális site. Egyetlen egy sem. (Csak ha valaki business opportunity-re vágyik. Az ötletem creative commons alatt jelentetem meg :)).

A hálózatok korántsem biztonságosak. Ez alatt egy US-ben végzett felmérés értendõ, amiben arra hivatkoznak, hogy azért hagytak fel a file-cserélõkkel, mert elegük lett a spyware, adware és vírus programokból. (Érdekes hogy az senkinek nem tûnt fel, hogy ez inkább BSA szakterület, mintsem RI/MPAA :)). Hacsak nem tekintjük adware-nek a Madonna-féle waddaf*ka RU doing címû "slágerét" :).)

A fenti cikk sehol sem ír illegális kereskedelemrõl, ez nem tudom honnan jött. Az illegális letöltések definíciójáról sajnos nincs info, egy külsõ felmérésre hivatkozik, de nem tudom melyikre :(

Ami viszont nagyon böki a csõrömet. Többször is hivatkozik rá, hogy az elsõdleges szempont a legális file-letöltõk irányába a perektõl való félelem. Amit a média sugall, hogy sötétben bújkáló geek-ek hada lenne a bûnõs: közelrõl sem igaz. A perek áldozatai teljesen átlagos városlakó nõk és férfiak. Van közöttük jazz-énekes, dj, orvos, tehautósofõr-oktató, használtautókereskedõ, cégvezetõ, tanár, szakács, nõvér, vagy épp egy bíró. (Nem voltak naív gondolataim, csak a média valahogy nem ezt irányt akarja mutatni.)

Nomég egy kérdés: vajon hogy nevezzük azt, amikor a félelem tart fent egy rendszert?
a. demokrácia
b. diktatúra
c. terrorizmus
d. nemtom
Nem értek. Most fájcserélgetõk terjeszkedésé-rõl vagy illegális kereskedelemrõl van szó? Honnan tudják a p2p hálózatokon a letöltések számát? Egyáltalán mi ez, mit értenek alatta? Hogy jön ki ez a a 300 (!) legális letöltõs site? Ez õrületesen sok. Az iTunes az egy, mi a többi 299?!? Szóval ez nekem egy kicsit zavaros. Valaki érti ezt? Van olyan újságíró, aki képes és hajlandó feltenni ezeket a kérdéseket? :))