68
  • mittu
    Tisztelt Ó.A. SK, remélem lesz bátorságod befejezni, amit elkeztél... Szerintem rengetegen drukkolunk Neked. Hajráf!
  • BiroAndras
    És mi van, ha kényszerítenek, hogy aláírd a szerződést?
    Ha meg nagyon el akarod adni, úgyis megtalálod a módját, max repülni kell pár órát.
  • Runo
    Hát igen, a szervkereskedelem is hasonlóan van szabályozva, eccerűen nem értem, hogy ha én el akarom adni az egyik vesémet, akkor azt miért nem tehetem meg AZ ENYÉM nem?! Azt csinálok vele, amit akarok... De szerintük nem, azt csinálok vele, amit ők megengednek... Minden szépen szabályozva van...
  • DOT
    Fizetős warez szvsz általában kerülendő, különösen ha magyar... Legalábbis én sosem fizetek warezért, pláne az olyan bunkóknak akik kiírják, hogy "küldj egy drága sms-t és akkor megnézheted mink van" persze, anyád jól van? Anélkül is hozzá lehet jutni a stuffokhoz, kisebb kockázattal.
  • blaze
    Annyi minden elhallatszott már ebben az ügyben, félretájékoztatják az embereket, de te tudod az igazat. http://www.sg.hu/cikkek/36180
    "Az elkövető személy számítógépén pedig további 1,2 terabyte mennyiségű adatot, elsősorban szerzői jogvédelem alatt álló filmeket találtak."
    Ez is többek között megtalálható a cikkben. Ebből látszik, hogy valaki nagyon szeret kamillázni.
    Elvileg néhány hét alatt, folyt be a számlájára 1,5 milla, én a helyébe nyitottam volna több számlát is, ő is lehet, hogy ezt tette.
    De teljessen mindegy, hogy mennyit keresett vagy bukott a dolgon, nem az a lényeg,hanem, hogy erkölcsileg nem helyes, amit tett.
  • Antifasiszta
    vezethetsz akár 100-al is csak max lekapnak gyorshajtásért bakker
  • GanXstaZoleeWrk
    fingotok sincs az egészről de ahhoz képest jól osztjátok az eszet. Nem 100%ben tudom mi hogy történt de nem működött sokat a szerver max pár hónapot. Na most az 1000-1500 forintos havi pénzből ha jól tudom (ujsagcikk) valami 1-1,5 milla jöhetett össze na most ebből levonhatjuk a szerver-internet árát, a jó ügyvéd díjazását a végén a várható pénzbüntetést és lofasz se marad sac/kb.

Az meg nemtudom miért baj ha vki hajnalndó ennyit fizetni havonta azert hogy mindent 1 helyről leszedhessen + nem kell szarakodni ilyen dc meg más p2p fosokkal.
  • h4x0r
    Nem tudom, de sztem 3eFt nem is olyan veszes 1/2 honapra, mas kerdes a dolog "erkolcsi" vonzata. Az ok, hogy torrenten megosztod, ingyen, de penzert arulni olyan, minha a fejleszton/produceren/zeneszen eloskodnel. Megiscsak az o munkajukbol profitalsz, ugy, hogy nekik semmilyen hasznot nem hozol. Na mind1, azert az ASVA/BSA es tarsai tehetnek egy szivesseget.
  • TheZsenyka
    Ha megveszed pl. a Gladiátor DVD-t, azt elvileg nem lehet kölcsönadni. Természetesen nem egyedi esetekre mennek rá, hanem a szervezett, nagy arányú törvénysértésekre.
  • XbandX
    Mér? a czuczaimat nem atthattom kölcsön a spanjaimnak e? fasság az egész. Az un. szoftwarehattóságok meg az egész Microsoft eldönthetné h. mi a f..... akar
  • pemga
    ld. nyilvánosság. Ha nyilvánosság számára elérhetővé teszed, akkor illegális. Legalábbis a most hatályos magyar törvény szerint.
  • joed
    LOOOOLLLLL!!!! Azt mondja: "Xenon gép" :D:D:D
    Ez egy dilettáns barom... Ennél fogva kicsit biztonságban érzem magam a magyar szoftverhatóságoktól:D
  • wbtist
    A TV sorozatokkal kapcsolatos kérdések engem is érdekelnek. Ugye azt senki nem korlátozza, hogy az otthoni videómmal felvegyek bármit a tv-ből, és ezt kölcsönadogassam bárkinek? Innen már csak 1 lépés, hogy ne videóval hanem TV Tunerrel vegyem fel ugyanazt és ne kölcsönadogassam, hanem megosszam a hálón. Ebben nem látok semmi illegálisat.
  • pemga
    blaze, ha jól olvasom, ezt is leszabályozták, pont a tv-csatornák védelmében van a törvény, mivel ők kicsengették a díjat. Magáncélra készíthetsz felvételt a tv-ből, haveroknak odaadhatod, de nyilvánosság elé nem tárhatod. Úgy tűnik ez a nyilvánosság szó körül forog, a fene tudja ki hogyan értelmezi ezt...
  • pemga
    Hmm. Magáncélra mindenki azt húz le a DC-ről, amit akar... csak megosztani nem szabad olyat, ami jogsértő. Ezt még az ASVA is tudja, és elismeri.. Lehet, hogy elismeri, de a szakértői vélemény mást állít.

2.2 pont 8. old: A vincsesztereken és a számítógépen található programok beszerzéséről számla, ajándékozási szerződés, eredeti adathordozó nem áll rendelkezésre, így a jogos használat nem állapítható meg.

9-10.old: A vizsgált CD és DVD lemezek tartalma jellemzőem egyedi másolási eljárással, cserével kerülhettek az elkövető birtokába. Jellemző forrás az internet. A programok, a zenei és filmfelvételek az Interneten elérhetők, azok onnan technikailag letölthetőek....Ezt az 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról pontosan szabályozza.

Maga a törvény.
    Természetes személy magáncélra a mûrõl másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti mûre, a mûszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel mûködtetett adatbázisra, valamint a mû nyilvános elõadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére.
  • janyikzs
    Csak halkan jegyzem meg: a 3000-4000 Ft, az 2 hónapra szólt, csak nézzétek meg a mostani sms warez oldalakat mennyit kérnek, és számoljátok ki, hogy az 2 hónapra mennyi.
    Ugye így már nem is rossz, ráadásul 1 helyen van minden..............
  • blaze
    Nem kötözködésképpen kérdezem, de akkor szerinted honnét szedte a cuccokat? Amúgy fogalmam sincs, hogy mik voltak fönnt az ftp-éjén, de ahogy a te leveledből kiveszem, neked se.
    A megosztás törvényessége se egyértelmű szerintem. Mi van pl. tv-ben lejátszott (kereskedelmi csatornán, nem HBO-on!), divx-be konvertált filmekkel, sorozatokkal kapcsolatban? Azt ne mondja az asva meg a többi f@sszopó, hogy ezek a művek is védettek és jogdíjkötelesek, amikor a tv-csatorna keményel leperkálta érte a jogdíjat!
    Na meg egy mégjobb kérdésem. Mi a helyzet a torrent fájlcserélővel? Le sem töltöm a cuccot, meg már töltöm is fel. Itt semmi szándék nincs a megosztásban, csak egyszerűen így működik a dolog.
  • TheZsenyka
    Simán megteheted, hogy movie preview-kat osztasz meg. Megosztasz 200db preview-t, az már 10GB. Senki nem szólhat egy szót sem.
  • pistike88 #50
    "Magáncélra mindenki azt húz le a DC-ről, amit akar... csak megosztani nem szabad olyat, ami jogsértő."
    Csak az a baj, hoy a DC-nél neked is meg kell osztanod valamit, és nekem ne mondd hogy a megosztott 5-10 Gb anyagod csakis családi videókból áll....
    Ne legyetek álszentek!
  • immovable
    A DIABLO bezárásáról nem is hallottam csak azt vettem észre, hogy nincs...kár jó kis hely volt...
  • AL7
    Magáncélra mindenki azt húz le a DC-ről, amit akar... csak megosztani nem szabad olyat, ami jogsértő. Ezt még az ASVA is tudja, és elismeri. Sajnos épp ezért sok ember elriadt a megosztástól... (teszemhozzá,én is). Én is már csak linux ISO-kat osztok meg, amik ingyenesek (És viszik, mint a cukrot :-) ).
    Sajnos ígyviszont egyre nehezebb letölteni bármit is :(
    Valaki említett egy másik leállított szervert... Ez a DIABLO nevű volt, amit jelenleg is úgy dobálnak országról-országra, hogy öröm nézni. De sajna csak így lehet kikerülni a bezárást.
  • tudatlanka
    Szvsz rosszul látjátok az egészet....
    A srác mindenképp megszivta az otthoni cuccai miatt.De az is igaz hogy a büntije mindenképp kissebb mintha az állitólagos ftpjén levő cuccokat is figyelembe vették volna.FELTÉVE hogy az ftp az övé volt(bizonyítva van?) és egyáltalán volt rajta vmi.
    Az a gond szerintem hogy a szagértői leirást most hozta nyilvánosságra(személyiségi jogok,büntető ügy stb) korai volt még....bár ki tudja..de szeintem hibát követetel.Most jöhet egy másik szakértő aki lehet hogy jobban rá huzza a vizes lepedőt kéz kezet mos alapon de az is lehet hogy jobban jár attól függ milyen jó ügyvédje van.De perpill attól félek ha az asva és tsai esetleg ezt elbukják akkor a kis embeek felé fognak fordulni(lásd riaa) hisz a fáljcserélők beazonosítása gyerekjáték.Remélem hogy az internetszolgáltatók a holland példát fogják követni és nem az amcsi minta majmolása lesz...Mindenesetre a végeredményre kiváncsi vagyok.
  • atya67
    Én úgy gondolom az internet azért volt van lesz, hogy az emberfia bármit elérhessen ( letölthessen ) akár ingyen, akár fizetség ellenében.
  • ropi21
    blaze, szerinted ami az ftp-n volt (vagy nem) azt a fájlcserélőkről húzta le? az már régen rosz lenne :)
    azért folyik a ferdítés itt is ott is :) én se szeretem az ilyen fizess be és tölthetsz,de azt se hogy fizess be és viheted a szaros cdt :S a kettő között kell valahogy lavírozni :)
  • Tetsuo
    Jól beszélsz testvér! :)
  • avman
    Neorúzsa Sándor. piha.
  • onimusha
    röhejes
  • Hege15
    re
  • Hege15
    Pf
    Remélem olvasod ezt "neo"
    TE VAGY A KIRÁLY !!!!
    ÍGY KŐ EZT CSINÁNNI
    MOST BESZOPTA A "SZAKÉRTŐ" (kérem az sg-s fiukat ezért ne adjanak buntetőpontot)
    JU ÁRE CING
  • Enkil
    Az előbit nem a kiscsávóra, hanem pl: az olyan zenészekre értem akik sírnak, hogy mindenki tölti lefele a zenéjüket közben havi 800 ezret keresnek. Meg a sok agybeteg f****a aki legszivesebben agyon korlátozná a netet.
  • Enkil
    Van egy olyan rosz érzésem, hogy 42 év mulva a sok kis buzi miatt nem lesz szabad rablás az interneten :(
  • Zsoltika 007
  • MacrosTheBlack
    kb.
  • Yv@n
    Ne aggódj, aludj keveset. ha kipihented magad, lehet hogy majd végre feláll. ;D
  • tucsilg
    Szerintem nektek savanyu a szolo, ha osszekunyizta akkor osszekunyizta, de mindenfelekeppen a sajat szerencsjenek a kovacsa. Tudta hogy mivel jarhat a dolog megis belefogott, egy darabig futott a szeker es most bukta van, az ember merlegeli a bevetel - kiadas aranyat meg a lehetseges rizikot es ha ugy gondolja hogy megeri akkor belevag, ha nem akkor nem. En szakmai teren dicsertem mert ugy nez ki hogy eleg jol bebiztositotta a segget, hogy akkor se tudjanak raverni nagyobb balhet ha lebukik :) A warez, cd masolas temeba meg ne nagyon menjunk bele mert se vege se hossza es vhol mindenkinek igaza van.
  • blaze
    Tökéletesen igazad van, én sem értem, hogy miért kell annyira pártolni Neot! Ő azt árúlta kemény pénzért amit ingyen leszedett a fájlcserélő "társaktól". Az meg, hogy a DC-ét is belekeverte, utálatos dolog. Na meg ugye kunyizással kezdte, ki tudja, mennyit koldúlhatott össze. Összedobott belőle egy fizetős szervert. Tényleg "f@sz@gyerek" ez a Neo!
    Másik dolog, kicsit off. Lefoglaltak múltkorokban egy másik nagy hubot. Ott nem találtak semmit sem. Azt akarom kihozni az egészből, hogy aki ezt üzemeltette őt lehet dicsérni, mert ő megérdemli.
    Mellesleg meg nem hiszem, hogy magánember nyomta fel Neót. Egyszerűen az asva meg társai figyelnek mindent.
  • Cobra.
    A havi 3000 tényleg kicsit túlzás, de ne felejtsd el, hogy egy olyan szerver beszerzése, fenntartása, internetelérése, ami igen sok felhasználót ki tud szolgálni, elég komoly összegbe kerül, ne msok ember engedheti meg magának, hogy támogatás nélkül üzemeltesse.
  • tucsilg
    Minden esetre le a kalappal a srac eloot :) Nekem nem jutott volna eszembe a RAIDes buveszkedes, bar utolag belegondolva teljesen kezenfekvo :) Megegyszer le a kalappal, jol mexopatta oket :)
  • NuCLEARScoRp
    Még mielőtt mártírt csinálnátok Wakeupneo-ból, azt azért nem áratana megjegyezni hogy 3-4 ezer forintért "kínálta" letöltésre a cuccokat...
    A sok láma meg tejelt is rendesen...

Aki az illegális anyagok terjesztéséből akar meggazdagodni az rohadjon csak a börtönben ez a véleményem...

Szó sincs róla, hogy Warez ellenes vagyok , sőt...de Warez lénye pont az ingyenesség volt valamikor.... amit a hubon műveltek több mint felháborító!!!

• Zsoltika 007
    nem áll fel- Csak ugye fáradt vagyok sry!