54
  • Hege15
    az 50Gb-os blue ray disc nagyobb mint az én vinyóm
  • ebertek
    Ehh, egyértelmű, hogy a mai DVD-olvasók NEM tudják olvasni a BD-ket :)
    Mivel a CD, illetve DVD olvasásához is vörös lézer kell, BD-hez pedig kék, ezért a kompatibilitást maximum egy második lézer beépítésével lehet elérni.. Ami gondolom igen csak megnyomja az árakat :-/
  • palcsika
    mondja má meg nekem valaki hogy a blu rayt olvassa a dvd olvasó???
  • NeoMaN
    Az az űberdurva, hogy a képen RW-k vannak!
  • Mészy
    Szerintem az lehet, hogy a blue-ray meghajtó tudja kezelni a sima dvd-t is. Bár ez nem biztos...
  • Ryo san
    Majd a ps3 tesz róla hogy a bluray elterjedjen:)
  • Fiok
    Nem arról h a régebbi tipusú lejátszók is be tudják olvasni majd a lemezt?vagy én vagyok túl hülye ezekhez??
  • PLaci #7
    "A debütálásig azonban bőven van még idő"

Hát, a Blue-ray max PS3 megjelenésével bemutatkozik.... A HD-DVD-ről még ennyi relase infóm sincs...
    Nem tud valaki valami más biztosat megjelenési idő témában?
  • Hutch
    köszi, csak már este van, kicsit fáradt vagyok :D
  • dez
    "a Blu-ray nagyobb kapacitása, illetve a visszafelé való kompatibilitás miatt voksolt a szabványra, ami kissé meglepő, hiszen korábban ez utóbbit - legalábbis ami a gyártási folyamatot illeti - éppen a HD DVD előnyeként emlegették."

Valóban. Miféle visszafelé kompatibilitásról van szó?
    [[A való szó itt szerintem felesleges.]]
  • dieselG
    ha jobban megnézted volna a képeket akkor az egyikre 25gb a másikra meg 50gb ;) döbbenetes bizony..
  • Hutch
    ööö nem vagyok tájékozott, mennyi adat fér ezekre rá?
  • Hedgehunter #2
    csak adjak mar ki vegre hogy mi donthessuk el ki nyer.........
  • pepe003
    Hát nem tudom... a Blue Ray az szerintem jobb, mert több adat fér rá. De mivel a HD-DVD-nek kisebb a kapacitása, ezért az gondolom olcsóbb lesz