Az Nvidia is a futószalagok egyesítésében látja a jövőt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pl.?

Nincs a gt-ken is letiltva mindketõbõl (szal vertexbõl is)? De egyébként úgy tudom, a megfelelõ hekkel visszakapcsolt egységek gyakorlatilag mindíg jól mûködnek, mármint az Nvidia vonal utóbbi generációinál.

PyRex
"A szakember elõször a G70 (GeForce 7800) bemutatkozásáról beszélt, és kiemelte a tervezõcsapat eredményeit, amely bravúros megoldások révén a teljesítmény növelésével egy idõben csökkenteni tudta a fogyasztást."

Jéééé, hogy ezt már az ATi eljátszotta párszor? 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

janyikzs
Szerintem egyszerûbb az oka:

Ha egy kártyán nem tudtak kellõ vertex vagy pixel shadereket (feldolgozó egységeket) beüzemelni, akkor nyilván nem ultra, hanem gt, netán csak sima szám lett a kártya neve.
Hiába sikerült az összes vertex shader egységet belõni, ha mondjuk a pixel shaderekkel ez nem igazán sikerült. Ezt a kártyát gyengébbnek kellett kidobni a piacra.
De ha egyesítik ezeket, akkor, ha nem is mindet, de kellõt sikerül beüzemelni, akkor ultra helyett még gt, gtx lehet a kártya. Az elõzõ esetben hiába mûködik minden vertex, ha a pixel sh-ekbõl alig valami, az még gt sem lehet.

A karin nem szabadul fel hely, mert az egész a grafikus chipben van... 😊

gondolom ha egyesítenek 2 valamit és helyette 1 valami lesz akkor néhány dolgot közösen használnak -->hely szabadul fel. lehet több hely marad a karin. fogam sincs...

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

"Vagy hogy a testeket nem háromszögekkel, hanem görbékkel írják le."

Már most is lehet ily módon valósidejû grafikát létrehozni, csak egy kissé lassúak még a kártyák hozzá 😊. Még a 6600GT is beszaggat ha tizenegypárezer görbével létrehozott testet meg akar vele jeleníteni az ember 😞. Szal komplett játékokra még nem igazán alkalmas ez a módszer. Szerintem.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

"pixel és vertex feldolgozó egységeinek teljes egyesítése, amely leegyszerûsítené a gyártási folyamatot, igaz, jócskán megnehezítené a tervezést"

Megmagyarázná valaki, miért egyszerûsítené ez le a gyártási folyamatot? (Nem lesz kevesebb tranyó, stb.)

NEXUS6
Szerintem ha rendesen kihasználnák a shadereket akkor igen is lehetne jelentõs különbséget érzékelni.

Én a Doom3-nál érzékelek azért egy elég nagy elõrelépést, az origami stilusú 3D grafikához képest.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hát, olyan nagy áttörés, amirõl beszélsz, majd csak akkor lesz megint, ha 100%-osan élethû fotó minõségû lesz a játékok grafikája...

Nem nagyon lehet újat kitalálni.
Legfeljebb azt lehetne, hogy a textúrázásos eljárást raytracesre cserélik...
Élég bika kártya kéne hozzá...
Vagy hogy a testeket nem háromszögekkel, hanem görbékkel írják le.
Azt meg lehetetlen lenne megtervezni.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Évek óta csak a szart pofozgatják, semmi komoly átütõ fejlõdést nem mutatnak fel, mindössze gyorsabbak a kártyák, néhány új effekt. De anno amikor bejöttek a 3DFx kártyák legalább érdemes volt váltani, mert teljesen máshogy nézett ki pl. a Colin McRae elsõ része teljesen máshogy nézett ki a gyorsítóval, mint nélküle. Ilyen és ehhez hasonló áttörésre azóta sem volt példa szvsz.
janos666
Hát én még mindíg több igazságot látok a "-jelekbe tett szövegben. A G70 kapcsán lehet olvasni valamit arról miként optimalizálták újszerûen a shader egységeket (ha kurva sokat kell számolni ami majdnem meghaladja a kártya képességeit akkor arra törekedik hogy meglegyen a minimálisan elérhetõ legnagyobb FPS amivel még folyamatos lehet a kép, ha meg szart se kér a program akkor pörögjön ki akár több100FPS-el is ahogy tud->tesztprogiknál is jól teljesítsen és a jövõbeni valós játékok alatt is mint pl. az új Unreal). Gondolom ezzel a megoldással kombinálva látják megoldhatónak és hasznosnak az PS-VS egyesítést (ki bírják majd hajtani az egységet vertex számítás alatt is). Dehát ez a módszer most jött ki, akkor talán ráér ezt beledolgozni az egyesített PS-VS cuccosba a következõ generációban is, úgy hogy tényleg jól menjen, nem? Serintem most akkor lesz csak baj ha az új ATI kártyák 32 mûködõ pipelinevel jönnek, de a 32 pipelines 7800Ultra csak legenda marad. Tényleg, errõl lehet már tudni valamit, megnézték már hogy tényleg 32 pipelinevel gyártották-e a G70-es chipeket csak nehéz olyat találni amiben mind beüzemelhetõ és ezért (+ várnak az ATI-ra) tették késõbbre az ultrát (még lepotyog egy pár chip amiben mindegyik mûködtethetõ)?
IMYke2.0.0.0
Vagyis elõbb jól le kell fejniük minket... Gyááááá <#mf3>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.