17
  • atyland
    ugy van
  • BiroAndras
    ""Az se lenne rossz, ha kitakarítaná magát néha.
    És ez a funkció garantáltan semmilyen fizikai és/vagy szellemi munkavégzéstől nem fosztana meg."

Már dehogynem, innentől nem te tennél rendbe mindent, és még attól a gondolattól is írtózók, hogy valaki más takarítson nálam, mint én magam. persze, ha nem te takarítasz, akkor mindegy :D."

Teljesen egyetértek. És ennek fényében mondtam, amit mondtam... :)
  • Caro
    Csakhogy ez az egész kamu!
    A digitális áramkörök a legolcsóbbak a világon!
    Csak nem az előállítási költség környékén adják őket!
  • Fiok
    Az intelligens lakások ötlete remek,de +valósításuk gondokba ütközne.Valószinűleg tényleg 1 gyártótól kéne +venned mindent.(a Siemens lassan mindet gyárt:D)Továbbá kinek lenne pénze magyarországon kifizetni a "nem alacsony" árakat?+ ha lenne is,hova építkezne?Mert pl Bivalybasznádon biztos nem tudnának felhúzni 1 ilyen házat...
  • Caro
    Nem ilyen kidolgozott intelligens lakásokra van szükség, hanem kommunikációs protokollokra, amivel az egyes eszközök kommunikálhatnak egymással.
    Semmi szükség több száz zárt szabványra.
    A lényeg a kompatibilitás.
  • Dr4gonlord
    Furcsa, szerintem inteligens lakás nélkül se ül be valaki "színvonalas" magyar focit nézni, ha nem akar. Nade, igen, és is a totális ne csinálj semmit csak ülj-től tartok, mert mindent megcsinálnak a helyedben, HA megcsinálnak, ez addig jó, ameddig te állítod be, mi legyen autó, meg mi manual, a villanylekapcsolás az jó, ha betörtek, és kapsz egy SMS-t, az annyi, mint sz*rnak a pofon, mert semmit nem ér, ha betörnek és a betőrőt agyonvágja egy 10000 Amperes védelmi, nos, védelmi valami, hogy még véletlenül se égjen szénné :D, az már hatásosabb, persze, lehet, hogy a volt egy kicsit ésszerűbb lenne, nehogy egy ismerőst vágjon agyon :D. Kiköltözök a hegyekbe inkább, és megtermelek magamnak mindent :D. Hmm, meglátjuk mi lesz ebből.
    "Az se lenne rossz, ha kitakarítaná magát néha.
    És ez a funkció garantáltan semmilyen fizikai és/vagy szellemi munkavégzéstől nem fosztana meg."
    Már dehogynem, innentől nem te tennél rendbe mindent, és még attól a gondolattól is írtózók, hogy valaki más takarítson nálam, mint én magam. persze, ha nem te takarítasz, akkor mindegy :D.
    Jut eszembe TV, már, nem is számolom, hány éve nem nézem azt az agybutító sz@rságot.
    Cat: Én még fiatal vagyok, és nincs családom, (heh, egy ideig nem is lesz), de, azt tudom, hogy a szüleim, hosszú munkaórák után is tudnak velem foglalkozni, amellett, hogy minden fontos teendőt, és extrát is megcsinálunk. persze, ha gyerek van a háznál (gyk.: baba, vagy önállótlan kicsike), akkor az más, de meg lehet oldani, intelligens lakás nélkül is. Ja és igen, a jövő egyik legnagyobb fegyvere, valószínűleg, az EMP lesz.
    Peace.
  • Caro
    Legalább több embernek jutna ideje sportolni, és nem pedig beülni a tv elé, oszt' nézni a "színvonalas" magyar focit...
  • BiroAndras
    Az se lenne rossz, ha kitakarítaná magát néha.
    És ez a funkció garantáltan semmilyen fizikai és/vagy szellemi munkavégzéstől nem fosztana meg.
  • strogg
    testerlinx: ez igaz. De egy sima szappanoperától mennyire le lehet épülni?
    Én ugyanilyen agyi tunyaságot várok az intelligens lakástól.
  • Cat #8
    akkor legalább foglalkozhatsz az igazán fontos dolgokkal, a családdal, nem az lesz, hogy egész nap dolgozol, és hazaérve megint csomo olyan dolog lesz, amit meg kell csinálni. A cél hogy az otthon olyan hely legyen, ahol kipihenheted magad.
  • testerlnx
    Azért remélem az emberek agyát nem ez tartja frissen :)
  • strogg
    Ha gép mannyira kviáltja az agyamat, hogy nem kell észben taretnom mit mikor hová dugtam be a konnektorba, mennyire lesz éles a gondolkodásom?

• strogg
    És nem tartasz attól, hogy az ember túlságosan is elkényelmesedik?

Eszembe jut a jetsons család egyik része, amikora palit behívják a hadseregbe.
    Ott áll egy kapcsolótábla mellett, és sóhajtozik, hogy nem bírja zet a fizikai munkát. És megnyom egy gombot, egy robot rohan, és felsöpör.

Ha már annyira lusta lesz az ember, hogy a redőnyt is egy kismotor húzza fel, akkor mire lesz alkalmas/képes?

• Cat #4
    ez olyan mint a tévé távirányítója - kázmér és hubában volt egyszer, hogy kázmér kérdezi az apjától: "És régen tényleg oda kellett menni a tévéhez hogy átkapcsolj?"

Szerintem igenis van ilyeneknek létjogosultsága, csomo olyan feladat van, amihez nem kellene ember. Ilyenek a környezeti beállítások (redőny fel-lehuzása, hőmérséklet szabályozása, garázsajtó kinyitása), kényelmi funkciók (ha égvefelejtjük a villanyt a konyhában, akkor ha nincs ott senki 15 perc után lekapcsol), biztonsági funkciók (anyám rendszeres parája, hogy kihuzta e a vasalót az áramból - ha mégse, akkor a ház áramtalanítaná, össze van kötve az intelligens riasztóval, azaz pl. nemcsak riaszt, de pl. SMSt is kuld hogy betörték az ablakot)
    de bárki tudna sorolni még ilyeneket...
  • strogg
    Szinte látom a következőket...

"-rendelje meg most a legújabb home sweet home vírusirtó család legfrisseb tagját. Így többé nem fordulhat elő önnel, hogy kikapcsol a tv váratlanul, vagy a hűtő indokolatlanul telerendeli magát egy vagyonért. sosem kell többé aggódnia, hogy a fürdőszoba ne mengedi be, ha önön van a hígfosás! Ha megrendeli most ajándékba adjuk önnek a tűzfal editiont, így sosem fogja többé a sazomszéd pistike feltörni a lakást, és wlan-on keresaztül bekapcsolni a felesége vibrátorát. De ugyanígy nem fogja a mosogatógép kimosni a fehérneműket, és még véletlenül sem állítódik el a légkopndi -45 fokra" :)

De vizióimban szerepel...
    - "biztosan sfosni akar most a wc-be? igen | nem | mégsem"

- Lakás 1.0 service pack 1.
    - Utána "kérem most indítsa újra lakást!"
    - Általános védelmi hiba. A hűtő lefagyott.:)
    - A mosogato.system.dll megsérült. Kérem helyezze be a lakás 1.0 dvd-t, telepítse a hiányzó illesztőprogramot, és indítsa újra a lakást a mosogatás előtt.
    - A porszívő fertőzöttségét deketáltam. Kérem futtassa le a virusölőt, hogy a porszívó ne öljön meg több embert, és ne rohangájon mint az eszeveszett.

- "tisztelt felhasználó: Önnek megérkezett a gázszámlája 1 milli óforint értékben. Befizettem. Ha rossz számlázásra gyanakszik hívja a helpdesk-et, és 3 honapi levelezéssel irassa jóvá az összeget. Addig meg egyen amit tud, mert pénze nem maradt semmi".

- "Kedves felhasználó: Ma reggel 10:09:52 -kor postás érkezett. MEgugattam a kutya helyett! Have a nice day!" :)

- A sütő 1.2beta3 shareware. Kérem adja meg a regisztrácós kódot, addig nem működik telejs funkcionalitásában, és a tojárántottát nem készítheti el, csak a melegvizet:)

- Az ön mosógépe frissítésre szorul. Akarja frissíteni online?
    soroljam miért nem akarok ilyen lakást? :)
  • mousee
    Régebben volt egy film, már nem emléxem pontosan a címére, de arról szólt, hogy épült valami szuperintelligens torony, ami később az emberek ellen fordult :)) Tudom, kicsit paranoiás kijelentés, de ha pl a szaunát is a gép működteti, és a gép vírusos lesz, az azért szerintem nem kellemes dolog :PP

Vagy este kicsit túlfűti a lakást, meg ilyenek... Mondom, teljesen paranoiás vagyok, csak azért mondom, de nem kizárt akkorsem... :PPPPP
  • Highw@yPos.
    És vajon azt is érzékeli, h másnaposan melóba menet, visszaszaladok a kocsikulcsért, közbe gyötör a cifrafos*s?? :-DD mert hanem nyitja ki a bejárati és a WC ajtóót automatikusan, akkor nem is kell ilyen :-DDD