Még túl drágák a digitális otthonok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ugy van
""Az se lenne rossz, ha kitakarítaná magát néha.
És ez a funkció garantáltan semmilyen fizikai és/vagy szellemi munkavégzéstõl nem fosztana meg."

Már dehogynem, innentõl nem te tennél rendbe mindent, és még attól a gondolattól is írtózók, hogy valaki más takarítson nálam, mint én magam. persze, ha nem te takarítasz, akkor mindegy 😄."

Teljesen egyetértek. És ennek fényében mondtam, amit mondtam... 😊

Csakhogy ez az egész kamu!
A digitális áramkörök a legolcsóbbak a világon!
Csak nem az elõállítási költség környékén adják õket!

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Az intelligens lakások ötlete remek,de +valósításuk gondokba ütközne.Valószinûleg tényleg 1 gyártótól kéne +venned mindent.(a Siemens lassan mindet gyárt😄)Továbbá kinek lenne pénze magyarországon kifizetni a "nem alacsony" árakat?+ ha lenne is,hova építkezne?Mert pl Bivalybasznádon biztos nem tudnának felhúzni 1 ilyen házat...
Nem ilyen kidolgozott intelligens lakásokra van szükség, hanem kommunikációs protokollokra, amivel az egyes eszközök kommunikálhatnak egymással.
Semmi szükség több száz zárt szabványra.
A lényeg a kompatibilitás.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Dr4gonlord
Furcsa, szerintem inteligens lakás nélkül se ül be valaki "színvonalas" magyar focit nézni, ha nem akar. Nade, igen, és is a totális ne csinálj semmit csak ülj-tõl tartok, mert mindent megcsinálnak a helyedben, HA megcsinálnak, ez addig jó, ameddig te állítod be, mi legyen autó, meg mi manual, a villanylekapcsolás az jó, ha betörtek, és kapsz egy SMS-t, az annyi, mint sz*rnak a pofon, mert semmit nem ér, ha betörnek és a betõrõt agyonvágja egy 10000 Amperes védelmi, nos, védelmi valami, hogy még véletlenül se égjen szénné 😄, az már hatásosabb, persze, lehet, hogy a volt egy kicsit ésszerûbb lenne, nehogy egy ismerõst vágjon agyon 😄. Kiköltözök a hegyekbe inkább, és megtermelek magamnak mindent 😄. Hmm, meglátjuk mi lesz ebbõl.
"Az se lenne rossz, ha kitakarítaná magát néha.
És ez a funkció garantáltan semmilyen fizikai és/vagy szellemi munkavégzéstõl nem fosztana meg."
Már dehogynem, innentõl nem te tennél rendbe mindent, és még attól a gondolattól is írtózók, hogy valaki más takarítson nálam, mint én magam. persze, ha nem te takarítasz, akkor mindegy 😄.
Jut eszembe TV, már, nem is számolom, hány éve nem nézem azt az agybutító sz@rságot.
Cat: Én még fiatal vagyok, és nincs családom, (heh, egy ideig nem is lesz), de, azt tudom, hogy a szüleim, hosszú munkaórák után is tudnak velem foglalkozni, amellett, hogy minden fontos teendõt, és extrát is megcsinálunk. persze, ha gyerek van a háznál (gyk.: baba, vagy önállótlan kicsike), akkor az más, de meg lehet oldani, intelligens lakás nélkül is. Ja és igen, a jövõ egyik legnagyobb fegyvere, valószínûleg, az EMP lesz.
Peace.

Legalább több embernek jutna ideje sportolni, és nem pedig beülni a tv elé, oszt' nézni a "színvonalas" magyar focit...

Az se lenne rossz, ha kitakarítaná magát néha.
És ez a funkció garantáltan semmilyen fizikai és/vagy szellemi munkavégzéstõl nem fosztana meg. <#smile>

testerlinx: ez igaz. De egy sima szappanoperától mennyire le lehet épülni?
Én ugyanilyen agyi tunyaságot várok az intelligens lakástól.
akkor legalább foglalkozhatsz az igazán fontos dolgokkal, a családdal, nem az lesz, hogy egész nap dolgozol, és hazaérve megint csomo olyan dolog lesz, amit meg kell csinálni. A cél hogy az otthon olyan hely legyen, ahol kipihenheted magad.

testerlnx
Azért remélem az emberek agyát nem ez tartja frissen 😊

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

Ha gép mannyira kviáltja az agyamat, hogy nem kell észben taretnom mit mikor hová dugtam be a konnektorba, mennyire lesz éles a gondolkodásom?

És nem tartasz attól, hogy az ember túlságosan is elkényelmesedik?

Eszembe jut a jetsons család egyik része, amikora palit behívják a hadseregbe.
Ott áll egy kapcsolótábla mellett, és sóhajtozik, hogy nem bírja zet a fizikai munkát. És megnyom egy gombot, egy robot rohan, és felsöpör.

Ha már annyira lusta lesz az ember, hogy a redõnyt is egy kismotor húzza fel, akkor mire lesz alkalmas/képes?

ez olyan mint a tévé távirányítója - kázmér és hubában volt egyszer, hogy kázmér kérdezi az apjától: "És régen tényleg oda kellett menni a tévéhez hogy átkapcsolj?"

Szerintem igenis van ilyeneknek létjogosultsága, csomo olyan feladat van, amihez nem kellene ember. Ilyenek a környezeti beállítások (redõny fel-lehuzása, hõmérséklet szabályozása, garázsajtó kinyitása), kényelmi funkciók (ha égvefelejtjük a villanyt a konyhában, akkor ha nincs ott senki 15 perc után lekapcsol), biztonsági funkciók (anyám rendszeres parája, hogy kihuzta e a vasalót az áramból - ha mégse, akkor a ház áramtalanítaná, össze van kötve az intelligens riasztóval, azaz pl. nemcsak riaszt, de pl. SMSt is kuld hogy betörték az ablakot)
de bárki tudna sorolni még ilyeneket...

Szinte látom a következõket...

"-rendelje meg most a legújabb home sweet home vírusirtó család legfrisseb tagját. Így többé nem fordulhat elõ önnel, hogy kikapcsol a tv váratlanul, vagy a hûtõ indokolatlanul telerendeli magát egy vagyonért. sosem kell többé aggódnia, hogy a fürdõszoba ne mengedi be, ha önön van a hígfosás! Ha megrendeli most ajándékba adjuk önnek a tûzfal editiont, így sosem fogja többé a sazomszéd pistike feltörni a lakást, és wlan-on keresaztül bekapcsolni a felesége vibrátorát. De ugyanígy nem fogja a mosogatógép kimosni a fehérnemûket, és még véletlenül sem állítódik el a légkopndi -45 fokra" 😊

De vizióimban szerepel...
- "biztosan sfosni akar most a wc-be? igen | nem | mégsem"

- Lakás 1.0 service pack 1.
- Utána "kérem most indítsa újra lakást!"
- Általános védelmi hiba. A hûtõ lefagyott.😊
- A mosogato.system.dll megsérült. Kérem helyezze be a lakás 1.0 dvd-t, telepítse a hiányzó illesztõprogramot, és indítsa újra a lakást a mosogatás elõtt.
- A porszívõ fertõzöttségét deketáltam. Kérem futtassa le a virusölõt, hogy a porszívó ne öljön meg több embert, és ne rohangájon mint az eszeveszett.

- "tisztelt felhasználó: Önnek megérkezett a gázszámlája 1 milli óforint értékben. Befizettem. Ha rossz számlázásra gyanakszik hívja a helpdesk-et, és 3 honapi levelezéssel irassa jóvá az összeget. Addig meg egyen amit tud, mert pénze nem maradt semmi".

- "Kedves felhasználó: Ma reggel 10:09:52 -kor postás érkezett. MEgugattam a kutya helyett! Have a nice day!" 😊

- A sütõ 1.2beta3 shareware. Kérem adja meg a regisztrácós kódot, addig nem mûködik telejs funkcionalitásában, és a tojárántottát nem készítheti el, csak a melegvizet😊

- Az ön mosógépe frissítésre szorul. Akarja frissíteni online?
soroljam miért nem akarok ilyen lakást? 😊
mousee
Régebben volt egy film, már nem emléxem pontosan a címére, de arról szólt, hogy épült valami szuperintelligens torony, ami késõbb az emberek ellen fordult 😊) Tudom, kicsit paranoiás kijelentés, de ha pl a szaunát is a gép mûködteti, és a gép vírusos lesz, az azért szerintem nem kellemes dolog 😛P

Vagy este kicsit túlfûti a lakást, meg ilyenek... Mondom, teljesen paranoiás vagyok, csak azért mondom, de nem kizárt akkorsem... 😛PPPP

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

És vajon azt is érzékeli, h másnaposan melóba menet, visszaszaladok a kocsikulcsért, közbe gyötör a cifrafos*s?? :-DD mert hanem nyitja ki a bejárati és a WC ajtóót automatikusan, akkor nem is kell ilyen :-DDD