85
-
#85 Beírták a gúúúúúgölbe hogy "A vilákog hartza illekális mázsolatánag letőtése" és ez a nagy naaaagy KUTATÁS :DDDD -
#84 Én letöltöm , mivel szar. Honnan tudom hogy szar? Hmm, a sztoryból, meg onnan hogy miket írtak róla, miket mondtak róla. Különben is, rég nem láttam olyan filmet, ami bepaszíroz a moziszékbe, és nem ereszt pár órán át. Utoljára nem is tudom melyik volt ilyen... -
pemga #83 A mélység hiánya. Nincsenek kidolgozva a dolgok, csak a felszín vakargatását lehet látni. Ha megnézel egy akármilyen Miyazaki-s filmet ott megvan a teljes világ kidolgozva. Nemcsak az látszik, hogy mit csinálnak, hanem az is hogy miért, mik a kapcsolatok, érzelmek, stb. Ebből nekem nem jött le, hogy a válás megviselt volna bárkit is, annyi van, h. apuci totál nem ismeri a gyerekeit. Miért akar kisRambó nyomulni, ki az a földalatti pasas aki befogadta őket majd Krúz kinyírja, miért is olyan, mi is a terve (a könyvben ez jobban megvan) stb-stb. Ez így hent és menekülés premier plan :). A legteljesebb könyv kategóriában Tolkien ezen a téren, szerintem ő már kicsit túlzásba is vitte, de a filmek Director's Cut változataiban elég jól átjönnek ezek a dolgok. -
#82 és szerintem is jó film! -
#81 nem is sikitozik olyan sokat...nemtom én mit csinálnék ilyen helyzetekben, de az biztos hogy minimum összeesnék a félelemtől :D -
Gipsz75 #80 Nekem, tetszett a film, moziban néztem meg, most töltöm le:)
Erre mit mondana az MPAA? -
#79 De mi a rossz a filmben?Jók a színészek, az effektek is nagyon ott vannak, és az, hogy a menekülők szemszögéből láthatjuk a dolgokat, zseniális.Aki szűkösnek érzi, olvassa el a könyvet satöbbi... -
IoIa #78 H. G. Wells nem így írta meg, ahogy el lett készítve. Nem az író bűne, hogy a film szar lett. Gondolod, hogy látatlanban mondok véleményt? -
#77 ti egyeltalán megnéztétek a filmet??? -
#76 Ez a film nem egy amolyan "hulladék szar világsztárokkal", hanem H. G. Wells által kitalált több évtizedes sztori ami alapján ez a filmet készítették - nem is olyan rosszul... -
IoIa #75 Az a nagy büdös helyzet, hogy ha valakinek nagyon tetszik egy film, akkor hiába nézte meg már valami akármilyen minőségben is egy letöltött warezt, az elmegy a moziba is, mert ugyebár az egészen más élményt nyújt. Viszont a mozijegy nem olcsó, és csak akkor áldoz rá az ember (ugye moziba általában nem egyedül megy el valaki), ha valóban jó egy film. Minden szarra az ember nem költ, tehát ne is csodálkozzanak bollywoodban, ha nem lesz akkora a bevétel. Talán jó filmeket kéne csinálni, nem valami hulladék szarokat, és akkor talán a bevétel sem marad el. Nem másban kéne a hibát keresni, hanem először jól magukba nézni.
Az ötlettelen, történet nélküli, logikátlan, bárgyú, kétszázadik bőrt egy alapfilmről lehúzó filmek bármilyen közkedvelt világsztárokat is vonultatnak fel, bármilyen látványtechnikát is alkalmaznak, a kutya se kíváncs rájuk, bármennyi pénzt is öltek bele. Örüljenek, ha egyáltalán warezként megnézi valaki a szarukat. -
dez #74 A DVD-R azért nem mindíg ugyanolyan, mint az eredeti DVD, lévén általában összébb kell nyomni, extrákat leszedni, stb. (A műsoros DVD-k általában dual-layeresek.)
(És a másik dolog, hogy bár a mozifilmek többsége 24/25 fps-es, de az eleve TV-re szánt dolgok kihasznánáljk, hogy az interlace video lehet dupla mozgásfázis-számú is [a profibb videokamerák ezt figyelembe veszik], azaz folyamatosabb, de ez az újratömörítéskor a progresszívvé alakítás miatt kiesik.) -
Luminas #73 A warez minőségével imho semmi gond nincs - elég ha egyszer megnézel mondjuk egy ogm-es anime-t vagy az SG-s ripeket (most pénteken indul a következő season).
Kazak: USA-ban tudtommal vissza lehet vinni pl. a PC-s játékokat, hogy ha nem vagy vele elégedett - szoktak is szívni emiatt a kiadók. -
#72 dvd minőségben, 5.1-es hanggal is le lehet szedni szinte bármit. pár dolgot mozibemutató előtt is akár, szóval a warez nem feltétlenül jelenti a kis képernyőn moziban felvett pixelerdőt.. Tudom, de ez nem túl gyakori főleg az új filmeknél pl. a SW3 katasztrófális minőségű volt, az egyik munkatársam mutatta, hogy neki már megvan, hát a fénykardnak olyan volt a hangja mint egy traktornak, a kép meg kb. olyan volt mintha 70-ben forgatták volna és azóta áztatták volna a filmtekercset! :D De ha jó minőségben lenne akkor sem nézném meg , egy ilyen filmet moziban kell látni. És ne mondja nekem senki, hogy 1200 Ft olyan sok egy hónapban (kb egy jó film van havonta amit én megnézek a moziban, ritka ha több)
Második bekezdéseddel egyet értek. -
hopp #71 dvd minőségben, 5.1-es hanggal is le lehet szedni szinte bármit. pár dolgot mozibemutató előtt is akár, szóval a warez nem feltétlenül jelenti a kis képernyőn moziban felvett pixelerdőt..
világok harcát mondjuk moziban néztem, és felemás érzelmekkel távoztam róla. nem volt annyira gáz, de nem is az év filmje. jó ötlet a család szemszögéből mutatni az eseményeket, de szerintem éppen emiatt nem lesz belole kasszasiker, mert a legtöbb néző (értem itt elsősorban az amerikaiakat) arra gerjed, hogy a hadsereg lenyomja az alieneket és közben leng az amerikai zászló meg szól a lelkesítő elnöki beszéd :) -
Kazak #70 Nem azt mondtam, hogy ezt pont így kellene megvalósítani, csak azt akartam érzékeltetni, hogy ha már ennyire óvjuk a stúdiók érdekeit, akkor nem ártana elgondolkodni a fogyasztóvédelem kérdésén sem (persze figyelembe véve, hogy itt speciális termékről van szó).
Jelenleg az a helyzet, hogy ha tisztességes honpolgárként elmész a moziba megnézni egy filmet, akkor egy 1000-1600 forintos zsákbamacskát veszel. Azok közül, akik eddig beírtak ebbe a fórumba, nagyon sokan a fejüket verték a falba, hogy kiadtak ennyi pénzt erre a filmre (az okok mellékesek). És mit tudnak csinálni? Régen legalább a színészeket meg lehett dobálni paradicsommal meg tojással. :) -
#69 -
TommyGun #68 Az a baj hogy amilyenek az emberek manapság mindenki sorban állna a pénztárnál követelve vissza a pénzt hogy szar volt a film :DDD
Ez ezért nem járható út...nehéz erre jó megoldást találni... -
#67 Mondasz valamit! -
Kazak #66 Ebben szerzői jogvédős/illegális letöltős hisztériában az az igazán genyaság, hogy míg mindent megtesznek annak érdekében, hogy a film-/zenestúdiók egy fillér jogdíjtól se essenek el, a "fogyasztók" érdekeit az égvilágon semmi nem védi. Senkinek nincs joga hozzá, hogy egy sz*r film után odasétáljon a mozipénztárhoz, és visszakérhesse a jegy árát (vagy legalább egy részét). Ha veszel egy kenyérpirítót, ami nem működik, azt kicserélik vagy visszafizetik az árát, de itt semmi hasonló "garanciális" joga nincs a fogyasztónak. Kicsit egyoldalú a helyzet. -
IoIa #65 A cikkből ismét megtudhattuk, hogy a hasraütéses számoknak még bőven nem áldozott le.
A felsorolt 10 film egytől egyig szar, az egyedüli lényeg: ez is reklám. A filmekre állítólag sok filmet költöttek el (biztos hasonlóan, mint a sorstalanságra /jó sokat elloptak/), és még nem folyt be elég bevétel. -
TommyGun #64 Azzal még kiegészítem hogy ez a film SCI-FI környezetben játszódik de nem nem tudományos fantasztikus film ! Ha valaki szájensz fiksönt akar az olvasson Asimovot vagy Arthur C. Clarkot ! Ha valaki fantasysabb sci-fit akar az olvasson Frank Herbertet....ennyi -
TommyGun #63 Ecccerűen hihetetlen hogy ide ilyen sok demagóg birka jár már elnézést....
Mondja már meg valaki ha ez történne itt a földön és anyucival menekülnöd kéne akkor te mégis mi a bánatos lepkeszart tudnál meg mondjuk az idegenekről meg hogy milyen fémet használnak meg hogy átvágható e baltával, meghogy miért nincs hőérzékelős kamerájuk meg miegymás.....talán azért mert nekünk sincs hidegfúziós erőművünk attól még másnak lehet hogy van pármilla fényévre innen :D
ID4 az egy nagy röhej volt, megint az amcsik legyepálták az UFO-kat egy kibaszott sasserral :D
Ebben a filmben AZ A JÓ HOGY PONT ANNYIT TUDSZ MEG MINT AMENNYIT MEGTUDNÁL HA NEKED IS BUJKÁLNOD KÉNE....ez a lényeg ez a koncepció.....ettől drámai a film hogy csak történik a dolog és senki nem tud vagy ért semmit.... -
#62 Nekem a kedvencem a Wells ihlette filmek közül a Things to come.
Kemény kis világháborús/űbermensches/nagytestvéres film made in 1936. Nem is rossz!;)
Azért volt érzéke a dolgokhoz a fazonnak. -
#61 60 oldalas kisregény kb., lehet még annyi sincs, novelláskötetben van meg. na, az olyan szinten tért el a filmtől, mintha a világok harcát ID4-ként csinálták volna meg ... :( -
#60 Hát az Időgép az ténylég szörnyű volt... (mármint a film, a könyvet nem olvastam) -
Cicero #59 :DDDD -
#58 bocsánat, jogos, olvastam a teljes oldalt, csak nem sok maradt meg mire a tetejére értem :) sry!
amugy nekem is ujra kéne olvasni, mert ez a k. film felülirta :) imádom HGW-t, nem lesz nehéz :) Kedvencem a kisregény Időgépe, amit szintén filmre vittek, nade az mekkora borzalom volt :) senki sem fanyalogna, aki azt látta már :D -
#57 jajj, ilyen ostobaságot itt neeee :( -
#56 Hehe, megtettük... -
#55 Csak egy cigit kellett volna elszivni mindenkinek, kevesebb lenne a nyavogas...... -
#54 Nekem nem kell szájbarágni, pont azt mondtam! A sok károgónak kell, akik ezért fikkantanak, mert nincs a szájukba rágva és gondolkodni kéne.
A könyvet most olvasom (olvass vissza) -
#53 olvastad a könyvet? láttad az eredeti filmfeldolgozást?
ott sem hosszabb, pont igy a hirtelenség miatt drámaibb a hatás :) nemtom miért vár mindenki szájbarágást, magyarázatot minden film végén a hepi end mellé .... -
#52 1800as évek végén igenis óriási csattanó lehetett! az, h mostanra az egykori ötletet elkoptatták .... spielberg csak hű maradt a könyvhöz! ok? -
#51 miért volt ez wells megcsufolása?
az I robot igen, megcsufolta asimovot, de ez ??? sztem elég hű maradt SS a könyvhöz! -
#50 nekem a vége olyan volt, mintha elfogyott volna a puskapor a tűzijátékhoz -
#49 Nem is az a baj hogy nyitottan hagyott pár kérdést, mivel én is szeretek még hetekkel egy film megnézése után agyalni rajta, de volt pár dolog amit kifejthetett volna jobban. A végét csinálhatta volna hosszabbra például, és akkor lehet, hogy nem lenne ennyi károgó sem, mert tudod sok ember van akinek szájába kell rágni a dolgokat.)
(Egyébként a a SW3 nekem tetszett nagyon de ez most nem téma -
#48 lehet benne valami, mert a 45-ös hsz-edet jelen pillanatban nem is tudom hova tenni
nem vagy esetleg skizó? :))) -
#47 Vegyél vissza - a hozzászólásodat semmi sem indokolta. Talán gondolkozz is. De segítek:
"Persze, Wells akkoriban nem tudhatta, hogy történetét épp a fejlődő technika teszi majd nevetségessé."
Spielberg pedig a könyv alapján, kicsit modernebb környezetbe helyezve készítette el a filmet.
-
pemga #46 Az Empire of the Sun szerintem jobb volt Schindler-nél, szerintem az volt a "tesztverzió", de sokkal jobbra sikerült érzelmileg. Az apró kis életjelenetek adják meg a film ízét, amik nem fordítják meg az eseményeket, de sokkal közelebb visznek az átérzéshez. A Schindler nekem már kicsit rájátszósnak tűnt. Az Empire of the Sun még természetesebbnek.