118
Shoutcast, Icecast Server
-
lecsolecsi07 #118 sziasztok fiuk lányok valaki tudna abba segiteni hogy mit is kell beirni a start(gomb)-futtatás-ba...?hogy át tudjam állitani a tüzfalnál kézire,mert minden jol mükszik csak még ott kell beállitani vmit.?????????????????????????????
(traktor dj 3-mal játszom) -
#117 Sziasztok!
Virtual DJ-vel szeretnék csinálni egy On-Line rádiót, úgy hogy pár fő tudja hallgatni, valaki el tudná magyarázni nagyjából az alapoktól? -
Daza500 #116 Hi !
Még régen már nemtom melyik topicban írtak egy olyan programról, amivel lehet a rádiódhoz szlogen hangot készíteni.
Ha valakinek ismerősen hangzik, írja le legyenszíves, melyik ez a progi.
Köszönöm előre is. -
lecsolecsi07 #115 sziasztok,legyetek szivesek segiteni.Én a traktor dj 3.2 vel zenélgetek.Abban kérnék töletek segitséget hogy hogyan kell részletesen beállitani a broadcast-ben azt,hogy onlyne feltudjam rakni a szervre azt amit játszom.elöre is köszönöm sziasztok! -
#114 a shoutcast loggol indítás után.
.log a kiterjesztés ha jól emlékszem
esküszöm lassan írok egy tutorialt :) -
gatveder94 #113 mijen logfile? XD -
#112 logfilet ide -
gatveder94 #111 Hali
én kinyomtam,de nem irja ki hogy nem látja az ip-met,de semmi mást sem ir,és nem tudnak rámcsatlakozni
légyszi e-mailben válaszolj ha tudsz vmit mondani
[email protected] -
#110 A szerverben kapcsold ki hogy feljelentkezze pl a nagy winamp rádió gyűjtőhöz
amúgy a hibaüzenetben az 5ezres portot reklamálja
<01/03/10@17:07:44> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 87.97.82.24:5000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out).) -
c115 #109 Én csak egy 4-8 fős hallgatóságot szeretnék nempedig nagyrádiót. Csak egy kisebb kalózrádiót. Amúgy komolyan gondolom de fogalmam sincs miért nem látják netről a dologot , ezért is jöttem ide. -
c115 #108 Tudod attól hogy nem értek a routerhez lehet máshoz értek! Amúgy meg már megnyitottam rajta a 8000 es portot UDP ben és TCP ben is és így sem megy... és miért ? -
#107 " Inkább bérelj szervert, ha komolyan gondolod! "
és itt vissza is kanyarodtunk ahhoz amit az elszántságról írtam :) -
#106 Egyébként gondolom a következő kérdésed az lesz, hogy miért akadozik, ha többen kezdik hallgatni. Megnyugtatlak, sok tízmegabites feltöltés kell, ha te netrádiót akarsz indítani. Inkább bérelj szervert, ha komolyan gondolod! -
#105 Google első találat
Kiválasztod a routered típusát, majd a programot és szépen szájbarágósan le van írva hogyan kell beállítani. Ha ez se segít, akkor add fel! -
#104 bár ennyi infomratikai tudással és akarattal eléggé nehéz lesz neked rádiót üzemeltetni
tudod ehhez elszántság is kellene.
pl :
ha én kapok egy hibaüzenetet egy programtól akkor fogom kimásolom és beillesztem googliba. kismillió találta lesz rá
ha mégsem akkor google fordító és lefordítom mit is takar ez a hibaüzenet. majd elolvasom a szoftver leírását hogy mi a rák fene baja lehet. ha ez sem megy akkor keresek egy fórumot és kiokosodom hátha ott már valaki találkozott ezzel, ha még így sem nah akkor teszem fel a kérdést.
mondjuk jelen esetünkben a shoutcast az egyik legjobban dokumentált szoftver és kismillió how-to ( hogyan) létezik hozzá -
#103 mondjuk google -
c115 #102 Nah bejutottam a routerbe. ÉS most hogyan tovább ??? -
c115 #101 Azt hogyan kell ? Mert nem férek hozzá a router beállításaihoz ! Sehogy sem! 192.168.0.1 , 127.0.0.1 .... és még sorolhatnám semelyik sem jön be! -
#100 valszeg rputer mögött ülsz .
ott van a hibaüzenetben .
nem látszódik a szerver az internet felől.
R-go
port forwarding ot használj a routeren . -
c115 #99 *shoutcast dnas -
c115 #98 Üdv!
Van egy webrádióm shputcast dnas és winamp programokkal.
De nem megy mert mindig azt irja ki hogy :
<01/03/10@17:07:44> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 87.97.82.24:5000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out).)
Mit tegyek ? Tűzfal ki van kapcsolva az IP címem változó ,ez lehet a baj ?? Letöltöttem a myip kliens de azzal sem megy, vagy hogyan kell ezt megcsinálni ? Vki pls help! -
c115 #97 Hy!
Vki pls help! A szerver program állandóan ezt írja ki:
<01/03/10@16:43:18> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 87.97.82.24:5000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out).
Mi lehet a baj ? már kikapcsoltam a tűzfalat is :S és még így is.... pls help!!
e-mail , msn : [email protected] -
#96 Topic elején le van írva részletesen. Routeren pedig nyiss egy szabad portot a géped felé, pl a 8000-et. -
hofi83 #95 Sziasztok!
Segítségeteket kérném!!
Traktor 2 vel szeretnékrádiót nyomatni,a haverom oldalán.Ő vdj5el nyomja,neki simán bevette a beállításokat,én is megpróbáltam,vdj-vel nekem is szólt,de a tracktorral nem szeretném segítségeteket kérni hogy állítsam be.routerem van azon keresztül kellene.Kérdezzetek nyugodtan,válaszolok.Előre is Köszsönet!
-
gabex #94 Sikerült közbe, de csak ugy hogy ha a megadott IP cimem winamp URL hozzáadással nyitják meg... ha csak simán rákattintanak akkor nem csinál semmit, csak elkezd tölteni valamit lefele :S... igy mindig azt kell hogy +add URL :S ezt nem lehet megoldani vhogy? -
gabex #93 Sziasztok! Egy olyan gondom van feltettem az icecast-ot és ugy állitottam be ahogy Octopus irta... kiis irja ha kapcsolodnak, viszont aki ráklikkel az ip cimemre, csak elkezd tölteni neki lefele valamit és nem dobja be a winampot... de azt látom hogy csatlakozott...
kikapcsoltam a tüzfalat, viruskeresöt hogy direkt ne kavarjon be
mi lehet a gond? -
liberty2 #92 No mind1, egyenlőre akkor használom a Winamp-ot, de nem szeretném sokáig, úgyhogy nézelődök még mert ez így nagyon gáz. -
liberty2 #91 Hát én nem találok semmit, habár az error log majdnem 1 megás már.
Ha elkűldöm, te kitudod találni belőle, hogy van-e bejegyzés róla?
-
#90 "Arra gondoltam, hogy esetleg mégis csak az IceCast-ban van a hiba."
Ha az Icecast által szolgáltatott oldalt eléred akkor működik (ezt bizonyítja, hogy a Winamp Oddcast pluginja s működik).
Esetleg nézd meg az Icecast könyvtárában (C:\Program Files\Icecast2 Win32\) a logs alkönyvtárban az access.log-ot (amiben a csatlakozások vannak - akár a weboldalhoz, akár médialejátszó programmal, akár a Virtual DJ-vel, akár a Winamp Oddcast pluginján keresztül), és az error.log-ot (ebben vannak a hibák).
Van a Virtual Dj-vel való csatlakozáskor valami hibajelzés? -
liberty2 #89 Annyit sikerlt elérnem, hogy egy Oddcast progival ( winamp plugin ) sikeresen betudtam indítani végülis az IceCast-ot. az gond nélkül elindúlt és sugárzott kifele.
De bevallom, nemszeretném a winampot használni, sokkal inkább a Virtual DJ-t. Jó lenne, ha valaki olyan is írna aki ahsználta is a két progit már együtt.
-
liberty2 #88 Arra gondoltam, hogy esetleg mégis csak az IceCast-ban van a hiba. Grafikus felületét használom és mikor elindítom, szépen elindúl, de van egy olyan fül, hogy Source Level Statics. Itt mit kéne konkrétan látnom? Csak mert nekem ez a rész teljesen üers. -
#87 "Broadcast from my own computer"
Ehhez nem szükséges Icecast szerver. Maga a program funkcionál szerverként (tehát az Icecast-tot ki is kapcsolhatod).
"http://172.18.28.100:0/VirtualDJ.ogg"
Az IP-címe ez esetben rendben lenne, a port gyanús - valószínűleg automatikusan generálódik (talán valami tűzfal, proxyszerver, router szólhat közbe?). -
liberty2 #86 No, vélteelenből adódóan annyira jöttem rá, hogy azon a beállítófülen, ha kitörlök minden legalulra beírt infót ( server, name, password, port ) és azt mondom neki: Broadcast from my own computer akkro elkezd ugyan sugározni, de egy olyan címen amit senki és semmi nem tud elérni, nevezetesen: http://172.18.28.100:0/VirtualDJ.ogg
No, itt szerínted mi lehet a gond? ( én is dolgozok ám közben :) -
liberty2 #85 AZt azért nem hittem volna, hogy annyit nem nézel ki belőlem, hogy megszoktam nyomni azt a gombot ...
A hiba ugyanaz -
#84 Sőt, ha az ember letölti a Virtual Dj kézkönyvét, az alábbiakat olvashatja benne:
Auto start: Cheking this box will automatically begin the broadcast when the first track is started.
Szóval ha bejelölöd az Auto start-tot elkezdi egyből a sugárzást. -
#83 Az egyik fórumon az alábbiakat találtam:
Hi,
I use Virtual DJ when i'm broadcasting Drum and Bass or Happy Hardcore mixing, it's easy to set up, first of all you need to go into your L2MR preferences and make sure that your radio is turned on.
YOU DO NOT NEED TO USE WINAMP TO BROADCAST WITH VIRTUAL DJ SO TURN WINAMP OFF NOW
then go into virtual dj, select broadcast, then config.
in the config screen tick the radio button marked "Broadcast to a radio server" in the server and port textbox you put in the information that you get from your L2MR preferences screen. the password is the password that you set for broadcasting then simply click on the start recording button and it should connect.
In order for your listeners to connect, they need to point internet explorer/firefox/opera (or whatever browser you use) to http://yourname.listen2myradio.com (yourname being the name you set from the L2MR control panel).
if you are behind a firewall/router you will need to forward ports 8000-8008 as well, this is done differently depending on the type of router/firewall you are behind so you should check your hardware/software manuals for it.
hope this helps,
if you get any more problems i'm on msn most days so get my addy from here and i'll see if i can help.
Jester
Forrás
Vastag betűkkel kiemeltem a lényeget: vagyis meg kell nyomni a "Rögzítés megkezdése" (piros kör) gombot, és máris elkezd sugározni.
Ez után a honlapot behozva a böngészőbe megjelenik az adatfolyam, a műsor elérhetősége. -
liberty2 #82 Szégyellem magam, de nem tudom mi lehet a gond.
Mutatom milyen beállítási lehetőségek vannak a Virtual DJ-ben:
Ha azzal az állással használom amit a képen is látsz akkor ugyanazt a hibát írja ki mint akkor, ha a server helyére az IP címemet írom.
** Broadcast Error **
Server answered: "
Ha a másik lehetőségre állítom, mégpedig, hogy " Broadcast from my own computer " akkor pedig jön a:
** Broadcast Error **
Can't listen to port 8080
-
#81 "Amikor csatlakozni akar valaki a honlapra ezeket a képeket látja maga előtt:
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/11180122297.jpg"
Ez azt mutatja, hogy maga az Icecast szerver funkcionál.
"Ha utánateszem azt, hogy stream.ogg, akkor egy üres oldal jön ezzel a szöveggel: The file you requested could not be found"
Vagyis nincs meg a kapcsolat az adatfolyamot adó program, és a szerver között. Ezt az előző kép is mutatta azzal, hogy nem írt ki információkat az adatfolyammal kapcsolatban.
A probléma a Virtual Dj-nél lesz. Milyen IP-címet adsz meg neki? Localhostot? Vagy az internetszolgáltatótól kapott IP-címet?
Próbáld meg azt, hogy a <hostname>-nél hagyod a localhostot, és a VirtualDj beállításánál is localhost-tot írsz be. Nálam ez Shoutcastnál és Icecastnál egyaránt működött. -
liberty2 #80 Jah és ....
Ha azt állítom be a Virtual DJ-ben, hogy ne egy szerverre sugározzon, hanem a saját gépemről adja az adást ( nem értem a különbséget ) akkor pedig ezt a hibaüzenetet adja válasznak.
** Broadcast Error **
Can't listen to port 8080 -
liberty2 #79 Faustus:
Köszönöm a fáradozásod, félelmetesen jól írtad le a dolgokat nekem, nagyon szépen köszönöm. :)
Viszont meg fogsz utálni fogsz mert mindezek ellenére még mindig hibába ütközök amiket sorolok, remélem tudsz rá megoldást.
Az Icecast configjában mindent beállítottam megfelelően ( annyi, hogy a porto cserélnem kellett mert a 8000-es már foglalt, így átírtam mindenhol 8080-ra, a localhost helyére pedig beírtam az IP címemet.
Hosszáteszem mondjuk a dolgokhoz, hogy egy LAN hálózatban vagyok benne amiben statikus IP-m van és nem a netre akarok a zenével kimenni, csak LAN-ba.
No, a probléma ( csak, hogy a lányeget is elmondjam
Amikor csatlakozni akar valaki a honlapra ezeket a képeket látja maga előtt:
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/11180122297.jpg
Ha utánateszem azt, hogy stream.ogg, akkor egy üres oldal jön ezzel a szöveggel: The file you requested could not be found
A lejátszóprogram amit használok az Virtual DJ 4.0 és beállítottam neki, hogy Icecast2-t használjon, IP cím, port és amikor azt mondom, hogy kezdje meg a sugárzást ennyit ad ki:
** Broadcast Error **
Server answered: "
Nem tudom mit tegyek, ezért kértem a step by step leírást, hátha én voltam a balf*sz, de valami komolyabb gond van itt.
Kérlek, ha tudsz segíts!
Köszi elölre is.