Sasser-ügy - a Microsoft kifizette a nyomravezetési díjat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
XP beépített tûzfala lószar, ha be van kapcsolva, nem megy a DC++ rendesen. Van viszont Kerio-m de ezekszerint az nem véd meg ettõl a trágyától. Most mihez kezdjek?
az ember csak jót akar és máris jönnek fikázni 😊
God was a dream of good goverment. You will soon have your god, and you will make it with your own hands.
2. Volt a hálóban egy halom Win95, amik ugyan nem dõltek össze, de azért szorgalmasan terjesztették a vírus.
3. A fõ gond a szerverekkel volt, azokon meg nem XP van, hanem Win2K Server.
"Csakhogy háló nélkül frissíteni se tudok."
Talán inkább a tûzfalat kéne bekapcsolni... Nemhogy az sp2 vagy az sp1, de már a 2001-ben kiadott RTM xp tûzfala is kivédi az ÖSSZES ma ismert féreg általi támadást...
win2000-en dettó, akár ip akár ipsec szûrõvel ki lehet szûrni ezeket a patchelés idejére, de akár hosszú távon is, mindenféle 3rd party alkalmazás, meg ki tud gyorsabban shutdown -a -t gépelni verseny nélkül... 😊
az hogy a cikkben barát szerepel azt sztm nem szabad "igaz barát" kategóriában értelmezni, ha feldobta nyilván nem is volt az
Csakhogy háló nélkül frissíteni se tudok.
Nem is beszélve azokról a gépekrõl, amik 300km-re vannak tõlem.
Nekem egy 180 gépes céges hálón kellett megküzdenem egy ilyennel. Nehezítésképpen a gépek 13 telephelyen vannak szétszórva az országban. Egyébként nem a Sasser volt, hanem valami új (a nevét már elfelejtettem), ami ugyanazt a lukat használta ki. Amikor bejött annyira új volt, hogy egyik vírusirtó sem ismerte fel (adatbázis naponta 2x frissítve), sõt, miután meglett az exe-je, a google 3-4 hivatkozást talált csak a nevére.
Normálisan nem juthatott volna be a vírus, de feldugtak a belsõ hálóra egy fertõzött laptop-ot, így sikeresen kikerüle az összes tûzfalat.
Ez a parancs pont arra jó, hogy legyen idõd peccselni. Sajnos csak XP-n müxik.
1 évig volt virusos a gépe és nem tünt fel neki 😊
ahhhh... na mind1. 😊
csináljátok amit én: legális xp+winupdate 😊
nincs semmi bajom, se virusom, se spam. Igaz 8 éve netezek, és tudom használni a netet.
Mellesleg virusirtom és tüzfalam sincs. 😊
Aki hülye, haljon meg.
Nem semmi. Én ennek lebuktatós ispsének lennék kíváncsi a lelki világára. Mert örülünk meg minden, hogy bevarrják végre a vírusírókat (legalábbis ezt), de vigyázni kellene a feljelentgetõs emberekkel is ...
vagy ha nagyon geek akarsz lenni, akkor csinálj egy parancsikont 😉
de lehet jobb lenne feltelepíteni a javítást....
És nem tudtam még akkor hogy mitõl van
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
szóval ez után meg menjen Windows Update-re, hacsak ne mpoén naponta 10000x "beírnia" a futtatásba.
Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -
msdos parancssor (start menü > futtatás > "cmd")
shutdown -a
nekem eddig mindig leállította...(xp-n legalábbis) <#mf1>#mf1>
God was a dream of good goverment. You will soon have your god, and you will make it with your own hands.
Amúgy nem 1 honappal elõtte jelent meg a frissítés WUP-on, hanem: márciusban és julius-augusztusban bukkant fel a blaster! AKárhogyis legalább 3 hónap.
Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -
Nem azt mondom, hogy FW se kell, de XPSP2-es is bõven elég.
Én egyetlen ilyen "híres" vírust be nem szoptam. Szal nem tudom egyesek hogy csinálják, meg miket nyitogathatnak meg.
(PS: Tudom, hogy több védelem kéne, de ez legyen az én bajom...)
Amit Isten egyik kezével download, a másikkal upload.
mindenkinek van lsass.exe az a win része. ami nem kell az a Isass.exe vagyis nem kis l hanem nagy I és ezért lehet összekeverni...
szal ne töröld le
Ha megcsináltad írj!
😉
lsass.exe is a system process of the Microsoft Windows security mechanisms. It specifically deals with local security and login policies.
Intel, ATI, MS rulez...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce