68
-
babajaga #28 "azt nem értették eddig, hogyan indul meg az olvadási folyamat, azaz hogy a viszonylag stabil kristályrácsok hogyan kezdenek felbomlani. Nem olyan hihetetlen, hogy ezt eddig nem tudták pontosan."
Csak az a probléma hogy nincs jelentősége annak ha értik, mert semmire nem jó annak a tudása.Számtalan olyan probléma van amelynek előrébbvaló volna a megoldása. Itt van pld egy érdekes dolog mennyi idő tellett el az első atombomba és a maghasadásos atomerőmű hasznosítása között. És a hidrogénbomba mikor volt először és jelentős áramot magfúziós reaktor még mindig nem termel. -
#27 A tudósok marhaokos emberek. A laikus politikusoknak ill szponzoroknak simán bemagyaráznak mindenféle kutatási költségvetést meg eredményeket, közben meg elkurvázzák a zösszes manit. -
dez #26 Itt nem is ez az újdonság, hanem azt nem értették eddig, hogyan indul meg az olvadási folyamat, azaz hogy a viszonylag stabil kristályrácsok hogyan kezdenek felbomlani. Nem olyan hihetetlen, hogy ezt eddig nem tudták pontosan. -
#25 Ez a "tudósok" duma már elég fárasztó. -
babajaga #24 Azért ostobák ezek a "tudósok" mert a jég olvadása nem rejtély semmi rejtély nincs benne vagy pontosan annyi mint a víz fagyásában, csak az a baj hogy az anyagok többsége "fagyott" állapotban van mert folyékonnyá lehet alakítani.Csak hőenergia kérdése. Azokon a bolygókon melyeken nagyobb a hőmérséklet mint a földön úgye, meg a nyomás? -
babajaga #23 "arra utal, hogy a folyadékok kristályokban léteznek"
Azt hogy a jég a víz kristályos módosulata ki nem tudta idáig is? A vasnak is kristályos a szerkezete 1539 fok felett meg folyékony. Csak az olvadási hőmérsékletek különböznek. Minden anyag halmazállapota a hőmérséklettől függ.A hold túlsó oldalán lehetne oxigén vagy levegő gázállaptban? -
babajaga #22 "annyira imádom, hogy itt mindenki sokkal okosabbnak érzi magát a tudósoknál. babajaga is ahelyett, hogy hülyeségeket beszél össze-vissza maradt volna kussban."
Látom te nagyon jól tudsz érvelni, honnan a fenéből veszed hogy nem értek nálad jobban ehhez a témához. Azért mert újságírók valakire rámondják hogy tudós attól azok még lehetnek tökfejek. A gabonaköröknél mindig megjelennek UFO szakértők mit szakértenek ezek és honnan vették a szakértelmüket? Kijelentik hogy ezt a gabonakört emberi erővel nem lehetett létrehozni.Azután megjelennek akik készítették és megmutatják hogyan. -
#21 annyira imádom, hogy itt mindenki sokkal okosabbnak érzi magát a tudósoknál. babajaga is ahelyett, hogy hülyeségeket beszél össze-vissza maradt volna kussban. -
#20 Semmivel nem emeli a vízszintet. Mert gáz. (Oldódhat a vízben, mint a CO2, de alacsony nyomáson ismét kivállik) Esetleg a globális felmelegedést segíthti elő.
"...arra utal, hogy a folyadékok kristályokban léteznek..." - LCD vízből -
babajaga #19 Ez se nem rejtély se meg nem fejtett nem volt idáig sem ezek a "tudósok" inkább azt vizsgálták volna hogy a bálnapukkantás mennyivel emeli az óceánok szintjét. -
IoIa #18 Tévedés, eddig is tudták. Sőt, szerintem általános iskolai tananyag, de középiskolában mindenképp. -
IoIa #17 A "kutató urak" tudták, hogy mit akarnak bizonyítani és ehhez egy megfelelő demonstrációs eszközt el is készítettek. Nos, ez így egyrészt tudománytalan, másrészt nem is etikus. Ugyanis ennek, vagy a hasonló módszereknek számtalan veszélye lehet a téves következtetésekre vonatkozóan.
A cikk témája nagyon gyatra. -
#16 Mindenesetre nekem az új volt, hogy eddig nem tudták a tudósok, hogy miért olvad a jég. :) -
HUmanEmber41st #15 Itt szerintem ezeknek a gyöngy szerű molekulákról kellett volna talán kicsit többet írni...????? -
HUmanEmber41st #14 Az értékelésnek szerintem inkább az lenne a szerepe, hogy ( ha éppen nincs semmi tényleg érdekes újdonság) akkor ne írjanak arról cikket, hogy süt a nap, és ezért meleg van.. -
kuncika #13 Az értékelésnek legfeljebb annyi jelentősége lenne, hogy a cikkírók megpróbálnának még szenzációhajhászabban írni. -
TheZsenyka #12 Ez jó ötlet. Mármint az értékelés. -
#11 na ja, még egy hir, hogy kövérebb legyen a cikkek száma :) kurvanagy értelme nem volt kirakni, de mivel vmi kis tudomány is van benne, valamint kapcsolodik is a mai világhoz ezért kirakták. Kárhogy nincs olyan menü ahol a userek osztályozhatnák a cikkeket.
ez olyan negativ tartományban lenne... -
Praetor #10 Hat nemtom, de a cikkbol nem sok ujdonsag derul ki... -
Chapell #9 A világegyetem titkait próbáljuk megfejteni, és a 21. századra sikerül addig eljutunk, hogy a Földön előfroduló egyik leggyakoribb állapotváltozást megfejtjük ;) -
#8 jól néz ki ez a kép :) -
ZsirosKenyer #7 én is -
#6 Én is. -
#5 Azt hittem már a sarki jegekről van szó -
Xantia #4 Most aztán már nem fogok hülyén meghalni. -
benczurzs #3 Aha -
UnnameD #2 Akkor ezentúl nyugodt szívvel iszok vizet. -
#1 Érdekes.