68
  • babajaga
    "azt nem értették eddig, hogyan indul meg az olvadási folyamat, azaz hogy a viszonylag stabil kristályrácsok hogyan kezdenek felbomlani. Nem olyan hihetetlen, hogy ezt eddig nem tudták pontosan."

Csak az a probléma hogy nincs jelentősége annak ha értik, mert semmire nem jó annak a tudása.Számtalan olyan probléma van amelynek előrébbvaló volna a megoldása. Itt van pld egy érdekes dolog mennyi idő tellett el az első atombomba és a maghasadásos atomerőmű hasznosítása között. És a hidrogénbomba mikor volt először és jelentős áramot magfúziós reaktor még mindig nem termel.
  • Tetsuo
    A tudósok marhaokos emberek. A laikus politikusoknak ill szponzoroknak simán bemagyaráznak mindenféle kutatási költségvetést meg eredményeket, közben meg elkurvázzák a zösszes manit.
  • dez
    Itt nem is ez az újdonság, hanem azt nem értették eddig, hogyan indul meg az olvadási folyamat, azaz hogy a viszonylag stabil kristályrácsok hogyan kezdenek felbomlani. Nem olyan hihetetlen, hogy ezt eddig nem tudták pontosan.
  • Bandew
    Ez a "tudósok" duma már elég fárasztó.
  • babajaga
    Azért ostobák ezek a "tudósok" mert a jég olvadása nem rejtély semmi rejtély nincs benne vagy pontosan annyi mint a víz fagyásában, csak az a baj hogy az anyagok többsége "fagyott" állapotban van mert folyékonnyá lehet alakítani.Csak hőenergia kérdése. Azokon a bolygókon melyeken nagyobb a hőmérséklet mint a földön úgye, meg a nyomás?
  • babajaga
    "arra utal, hogy a folyadékok kristályokban léteznek"

Azt hogy a jég a víz kristályos módosulata ki nem tudta idáig is? A vasnak is kristályos a szerkezete 1539 fok felett meg folyékony. Csak az olvadási hőmérsékletek különböznek. Minden anyag halmazállapota a hőmérséklettől függ.A hold túlsó oldalán lehetne oxigén vagy levegő gázállaptban?
  • babajaga
    "annyira imádom, hogy itt mindenki sokkal okosabbnak érzi magát a tudósoknál. babajaga is ahelyett, hogy hülyeségeket beszél össze-vissza maradt volna kussban."

Látom te nagyon jól tudsz érvelni, honnan a fenéből veszed hogy nem értek nálad jobban ehhez a témához. Azért mert újságírók valakire rámondják hogy tudós attól azok még lehetnek tökfejek. A gabonaköröknél mindig megjelennek UFO szakértők mit szakértenek ezek és honnan vették a szakértelmüket? Kijelentik hogy ezt a gabonakört emberi erővel nem lehetett létrehozni.Azután megjelennek akik készítették és megmutatják hogyan.
  • Gladiator
    annyira imádom, hogy itt mindenki sokkal okosabbnak érzi magát a tudósoknál. babajaga is ahelyett, hogy hülyeségeket beszél össze-vissza maradt volna kussban.
  • fie
    Semmivel nem emeli a vízszintet. Mert gáz. (Oldódhat a vízben, mint a CO2, de alacsony nyomáson ismét kivállik) Esetleg a globális felmelegedést segíthti elő.
    "...arra utal, hogy a folyadékok kristályokban léteznek..." - LCD vízből
  • babajaga
    Ez se nem rejtély se meg nem fejtett nem volt idáig sem ezek a "tudósok" inkább azt vizsgálták volna hogy a bálnapukkantás mennyivel emeli az óceánok szintjét.
  • IoIa
    Tévedés, eddig is tudták. Sőt, szerintem általános iskolai tananyag, de középiskolában mindenképp.
  • IoIa
    A "kutató urak" tudták, hogy mit akarnak bizonyítani és ehhez egy megfelelő demonstrációs eszközt el is készítettek. Nos, ez így egyrészt tudománytalan, másrészt nem is etikus. Ugyanis ennek, vagy a hasonló módszereknek számtalan veszélye lehet a téves következtetésekre vonatkozóan.
    A cikk témája nagyon gyatra.
  • smv
    Mindenesetre nekem az új volt, hogy eddig nem tudták a tudósok, hogy miért olvad a jég. :)
  • HUmanEmber41st
    Itt szerintem ezeknek a gyöngy szerű molekulákról kellett volna talán kicsit többet írni...?????
  • HUmanEmber41st
    Az értékelésnek szerintem inkább az lenne a szerepe, hogy ( ha éppen nincs semmi tényleg érdekes újdonság) akkor ne írjanak arról cikket, hogy süt a nap, és ezért meleg van..
  • kuncika
    Az értékelésnek legfeljebb annyi jelentősége lenne, hogy a cikkírók megpróbálnának még szenzációhajhászabban írni.
  • TheZsenyka
    Ez jó ötlet. Mármint az értékelés.
  • craesh
    na ja, még egy hir, hogy kövérebb legyen a cikkek száma :) kurvanagy értelme nem volt kirakni, de mivel vmi kis tudomány is van benne, valamint kapcsolodik is a mai világhoz ezért kirakták. Kárhogy nincs olyan menü ahol a userek osztályozhatnák a cikkeket.

ez olyan negativ tartományban lenne...
  • Praetor
    Hat nemtom, de a cikkbol nem sok ujdonsag derul ki...
  • Chapell
    A világegyetem titkait próbáljuk megfejteni, és a 21. századra sikerül addig eljutunk, hogy a Földön előfroduló egyik leggyakoribb állapotváltozást megfejtjük ;)
  • cSuwwi
    jól néz ki ez a kép :)
  • ZsirosKenyer
    én is
  • Zsoltika 007
    Én is.
  • Pharaoh
    Azt hittem már a sarki jegekről van szó
  • Xantia
    Most aztán már nem fogok hülyén meghalni.
  • benczurzs
    Aha
  • UnnameD
    Akkor ezentúl nyugodt szívvel iszok vizet.
  • IlluminatoR
    Érdekes.