76
Bodrogi László szereplése a Tour de France-on
  • ullrich
    Enyhén szétoffoltuk a topicot.
  • ullrich
    Ha 200m-nél tudsz sprintelni nem biztos hogy tudsz 5m-nél is, egyszerűen ennyi volt benne, ő is csak ember, Valverde meg szépen berakta kereket és lehajrázta, ennyi. Épp a szakaszgyőzelem miatt sprintelt, méghozza akkorát hogy Mancebot és Rasmussent is leszakította csak Valverdet nem.
  • Shotogan
    Nekem nagyon úgy tűnt hogy elég simán félreállt.Az utolsó métereken már nem is sprintelt Armstrong.Akkor miért tudott sprintelni még 200 m-el a vége előtt és miért nem tudott volna 5 m-el a vége előtt?Neki nem kellett a szakaszgyőzelem.De erről felesleges vitatkozni mert mi találgathatunk,és csak Armstrong tudná megmondani az igazságot.Ő meg nem valószínű hogy idejön :DDD
  • Ramore
    én is így vettem észre, habár nem vesztett vele sokat, hiszen a főcélját elérte
  • ullrich
    Nem igaz hogy hagyta győzni, ha annyira nem érdekelte volna miért sprintelt 200m-nél? Egyszerűen lehajrázta Valverde.
  • Ramore
    ha ennyi profi van közöttük, akkor legyen 40 fős a mezőny az első hegyi szakasz után, izgalomban akkor sem lenne hiány, sőt....
  • Shotogan
    A Discovery beállt előre és aki nem bírta a tempót az leszakadt.A végén a Discoveryből csak Armstrong maradt,akkor elment és csak Valverde,Mancebo meg Rasmussen tudtak vele menni.De tkp. Armstrong vitte fel őket már a hegyre.És a végén hagyta győzni Valverde-t.Neki csak a sárga trikó kellett.
  • ullrich
    Lenne kb. 40 fős mezőny :)
  • Viola90s
    A francia körverseny, a 92. Tour de France tizedik, Grenoble és Courchevel közti 192 kilométeres szakaszát az utolsó métereken sprintben nyerte meg a spanyol Alejandro Valverde az amerikai Lance Armstrong előtt, míg kilenc másodpercet vertek a harmadik és negyedik helyen azonos idővel célba érő Rasmussen-Mancebo duóra. Összetettben remek *csapathajrának köszönhetően ismét az amerikai Lance Armstrong állt az élre. Bodrogi László több mint 38 perces hátránnyal a 137. helyen ért célba, az összetettben pedig a 126. pozíció az övé.

*Milyen csapathajrá volt?
  • Ramore
    Régebben mindenki magán akart segíteni, hiszen egy cél lebegett az indulók elött, a győzelem! Most meg kb 100 kerékpáros tudja már a start elött, hogy ő ugyan nem fog nyerni semmit, hiszen az ő feladata a csapat segítésében merül ki.

Én bevezetnék egy olyan szabályt, hogy mondjuk a célba elsőként beérkező embertől számítva 20 percen belül mindekinek be kellene érni a célba, aki ezt nem tudja teljesíteni, autómatikusan kiesne a további versenyből. Szerintem az összes versenyző bent lenne, nem úgy, mint most.
  • Viola90s
    Akkor majd elmondod, mert már megint nem láttamn, sosem vagyok itthon ha megy a verseny.
    azt gondolom, hogy csapaton belül egymás segítése is fontos, de azt a versenynapot nem vágom amikor külön-külön mennek a csapatok.
  • Shotogan
    ha nézed a szakaszt most,ezért :D
    ha nem akkor majd elmondom
  • Viola90s
    egyáltalán miért van csapatverseny?
  • Shotogan
    Ezzel nem értek egyet,ha Laci valóban benn tudna lenni az első 5-ben akkor biztos,hogy Lacit támogatnák a csapatnál és nem Hushovdot segítenék a zöld trikóért folytatott harcban.Hushovdnak viszont van esélye a legjobb sprinter címét elnyerni,Laci pedig most a hegyeken annak is örülhet ha a főmezőnnyel tud maradni,nem hogy még harcoljon is a sárga trikóért.
  • Ramore
    Továbbra is kitartok a korábbi véleményem mellett, addig volt igazán jó a tour, amíg minden versenyző azért indult el rajta, hogy MEGNYERJE! Nem pedig csapatérdekek miatt.
  • ullrich
    Itt nincs semmilyen taktika, egyszerűen Laci nem tud hegyre menni, viszont időfutamban nagyon jól megy és pontosan ezért válogatták be a csapatba és nem azért, hogy harcba legyen sárgáért. Egyetlen esélye az lehet ha belemenekül a hegyekbe.
  • Ramore
    szerintem Bodrogi az első 5-ben is lehetne, ha a csapata arra utasítaná, de mivel nem ez a feladata (érthetetlen ostoba taktikázás), ezért ott van, ahová a csapata előre megtervezte.
  • Viola90s
    Hááát, a hegyekkel mindig csak baj van, de Neked legyen igazad!
  • Miss Lucifer
    Tegnap már egy kicsit többet kapott de remélem ma kipiheni magát a következő szakaszokra és nem lesz baj a hegyekkel! Hajrá Laci!
  • Viola90s
    Ma:
    A mezőny egyetlen magyar kerekese, a francia Crédit Agrocile légiósa, Bodrogi László a 107. helyen zárta a szakaszt, majd’ nyolc és fél perces hátránnyal a szakaszgyőztes mögött. Összetettben azonban még így is egy helyet lépett előre és jelenleg a 103. helyen található, hátránya Armstronghoz képest 13.26 perc.

• Viola90s
    Hm, csak...
  • R9
    Ezért minek uj topic?
  • Shotogan
    Igen,ez igaz
  • Viola90s
    Csak sajnos a szökés még önmagában nem eredményezi azt hogy szakaszt is nyer, legalábbis eddig úgy volt.
  • Shotogan
    Jól tartotta magát amennyire láttam a szakaszt,de a mai még sajnos nem volt olyan igazi hegyi szakasz,azok majd csak most jönnek a kiemelt kategóriás hegyek meg efféle finomságok.
    De a statisztika szerint eddig Laci a mezőny legagresszívabb versenyzője,ami annyit jelent,hogy ő volt eddig a legtöbbet szökésben!
  • Viola90s
    A francia kerékpáros körverseny, a 92. Tour de France mai, hetedik szakaszán a Davitamon-Lotto kerekese, az ausztrál Robbie McEwen lett az első. A több balesettel, bukással tarkított versenyen az összetettben vezető Lance Armstrong a győztessel azonos idővel az 53. helyen ért be a célba, és ezzel az előnye nem csökkent. Bodrogi László 50. lett, az összetettben a 104. helyen áll.

5:29 a hátránya, majd az időfutamon behozza, vagy legalábbis farag belőle, csak addig ne nagyon veszítsen!

Szerintem jó a mai helyezés!
  • péder
    Hajrá LACI
  • Shotogan
    Sztem Bodrodgi csapatából Hushovd és Kirsipuu az a két ember,akire figyelni kell,mind a ketten sprinterek,méghozzá elég jók!És persze Laci a csapat legnagyobb időfutam menője.
  • Viola90s
    Wow, köszike!
    Majd átpasszolom egyik barátomnak is, ő ugyanis a szakértő! :-))
    Háát nem sok mindenkit ismerek.
    Az Amstrongot, Ullrichot tudtam melyik csapatnál vannak, de mondjuk még Bodrogi csapatáról sem sokat tudok.
  • levi121212
    1 kis segítség :)

DISCOVERY CHANNEL TEAM
    001 - ARMSTRONG Lance
    002 - AZEVEDO José
    003 - BELTRAN Manuel
    004 - HINCAPIE George
    005 - NOVAL GONZALEZ Benjamin
    006 - PADRNOS Pavel
    007 - POPOVYCH Yaroslav
    008 - RUBIERA José Luis
    009 - SAVOLDELLI Paolo
    T-MOBILE TEAM
    011 - ULLRICH Jan
    012 - GUERINI Giuseppe
    013 - KESSLER Matthias
    014 - KLÖDEN Andréas
    015 - NARDELLO Daniele
    016 - SCHRECK Stephan
    017 - SEVILLA Oscar
    018 - STEINHAUSER Tobias
    019 - VINOKOUROV Alexandre
    TEAM CSC
    021 - BASSO Ivan
    022 - ARVESEN Kurt-Asle
    023 - JULICH Bobby
    024 - LOMBARDI Giovanni
    025 - ROBERTS Luke
    026 - SASTRE Carlos
    027 - SORENSEN Nicki
    028 - VOIGT Jens
    029 - ZABRISKIE David
    ILLES BALEARS-CAISSE D’EPARGNE
    031 - MANCEBO Francisco
    032 - ARRIETA Jose Luis
    033 - ARROYO David
    034 - BECKE Daniel
    035 - GALVEZ Isaac
    036 - GARCIA ACOSTA Vicente
    037 - KARPETS Vladimir
    038 - VALVERDE Alejandro
    039 - ZANDIO Xabier
    DAVITAMON - LOTTO
    041 - MC EWEN Robbie
    042 - AERTS Mario
    043 - BRANDT Christophe
    044 - EVANS Cadel
    045 - MERCKX Axel
    046 - RODRIGUEZ Fred
    047 - VAN BON Leon
    048 - VAN SUMMEREN Johan
    049 - VANSEVENANT Wim
    RABOBANK
    051 - MENCHOV Denis
    052 - BOOGERD Michael
    053 - DEKKER Erik
    054 - KROON Karsten
    055 - LÖWIK Gerben
    056 - POSTHUMA Joost
    057 - RASMUSSEN Mickael
    058 - WAUTERS Marc
    059 - WEENING Pieter
    PHONAK HEARING SYSTEMS
    061 - BOTERO Santiago
    062 - GRABSCH Bert
    063 - GUTIERREZ José Enrique
    064 - HUNTER Robert
    065 - JALABERT Nicolas
    066 - LANDIS Floyd
    067 - MOOS Alexandre
    068 - PEREIRO SIO Oscar
    069 - ZAMPIERI Steve
    FASSA BORTOLO
    071 - CANCELLARA Fabian
    072 - BERNUCCI Lorenzo
    073 - CORIONI Claudio
    074 - FACCI Mauro
    075 - FLECHA Juan Antonio
    076 - FRIGO Dario
    077 - GIUNTI Massimo
    078 - GUSTOV Volodymir
    079 - KIRCHEN Kim
    SAUNIER DUVAL - PRODIR
    081 - GARATE Juan Manuel
    082 - BERTOGLIATI Rubens
    083 - CANADA David
    084 - FRITSCH Nicolas
    085 - GOMEZ Jose Angel
    086 - HORNER Christopher
    087 - PIEPOLI Leonardo
    088 - QUINZIATO Manuel
    089 - ZABALLA Constantino
    LIBERTY SEGUROS - WÜRTH TEAM
    091 - HERAS Roberto
    092 - BELOKI Joseba
    093 - CONTADOR Alberto
    094 - DAVIS Allan
    095 - GONZALEZ GALDEANO Igor
    096 - JAKSCHE Jorg
    097 - SANCHEZ Luis
    098 - SERRANO Marcos
    099 - VICIOSO Angel
    CREDIT AGRICOLE
    101 - MOREAU Christophe
    102 - BODROGI Laszlo
    103 - CAUCCHIOLI Pietro
    104 - HALGAND Patrice
    105 - HINAULT Sébastien
    106 - HUSHOVD Thor
    107 - JOLY Sébastien
    108 - KASHECHKIN Andrey
    109 - KIRSIPUU Jaan
    LIQUIGAS - BIANCHI
    111 - GARZELLI Stefano
    112 - ALBASINI Michael
    113 - BACKSTEDT Magnus
    114 - CARLSTRÖM Kjell
    115 - CIONI Dario
    116 - GEROSA Mauro
    117 - LJUNGQVIST Marcus
    118 - PAGLIARINI Luciano
    119 - PELLIZOTTI Franco
    COFIDIS CREDIT PAR TELEPHONE
    121 - O’GRADY Stuart
    122 - AUGE Stéphane
    123 - BESSY Frédéric
    124 - CHAVANEL Sylvain
    125 - MARICHAL Thierry
    126 - MONCOUTIE David
    127 - TOMBAK Janeck
    128 - VASSEUR Cédric
    129 - WHITE Matthew
    QUICK STEP - INNERGETIC
    131 - BOONEN Tom
    132 - CRETSKENS Wilfried
    133 - HULSMANS Kevin
    134 - KNAVEN Servais
    135 - ROGERS Michael
    136 - SINKEWITZ Patrik
    137 - TANKINK Bram
    138 - TRENTI Guido
    139 - ZANINI Stefano
    BOUYGUES TELECOM
    141 - ROUS Didier
    142 - BENETEAU Walter
    143 - BROCHARD Laurent
    144 - FEDRIGO Pierrick
    145 - GESLIN Anthony
    146 - LEFEVRE Laurent
    147 - PINEAU Jérőme
    148 - SPRICK Matthieu
    149 - VOECKLER Thomas
    LAMPRE - CAFFITA
    151 - MAZZOLENI Eddy
    152 - BORTOLAMI Gianluca
    153 - COMMESSO Salvatore
    154 - GLOMSER Gerrit
    155 - LOOSLI David
    156 - PETROV Evgeni
    157 - RIGHI Daniele
    158 - SPEZIALETTI Alessandro
    159 - STANGELJ Gorazd
    GEROLSTEINER
    161 - TOTSCHNIG Georg
    162 - FÖRSTER Robert
    163 - LANG Sebastian
    164 - LEIPHEIMER Levi
    165 - RICH Michael
    166 - SCHOLZ Ronny
    167 - WEGMANN Fabian
    168 - WROLICH Peter
    169 - ZBERG Beat
    FRANCAISE DES JEUX
    171 - MC GEE Bradley
    172 - CASAR Sandy
    173 - COOKE Baden
    174 - DA CRUZ Carlos
    175 - EISEL Bernhard
    176 - GILBERT Philippe
    177 - LÖVKVIST Thomas
    178 - MENGIN Christophe
    179 - MOUREY Francis
    DOMINA VACANZE
    181 - HONCHAR Serhiy
    182 - BERTOLINI Alessandro
    183 - CORTINOVIS Alessandro
    184 - FURLAN Angelo
    185 - GRIVKO Andriy
    186 - IGLINSKIY Maxim
    187 - LUDEWIG Jorg
    188 - NURITDINOV Rafael
    189 - VANOTTI Alessandro
    EUSKALTEL - EUSKADI
    191 - MAYO Iban
    192 - CAMANO Iker
    193 - ETXEBARRIA Unai
    194 - FLORES Iker
    195 - HERRERO David
    196 - ISASI Inaki
    197 - LANDALUZE Inigo
    198 - MARTINEZ Egoi
    199 - ZUBELDIA Haimar
    AG2R PREVOYANCE
    201 - NAZON Jean-Patrick
    202 - ASTARLOZA Mikel
    203 - CALZATI Sylvain
    204 - DUMOULIN Samuel
    205 - GERRANS Simons
    206 - GOUBERT Stephane
    207 - KRIVTSOV Yuriy
    208 - PORTAL Nicolas
    209 - TURPIN Ludovic
  • Viola90s
    Na hát azért ennyire enm mélyedek bele, inkább csak a Bodrogit figyelem, meg hogy az Amstrong nyer-e ismét. Két vagy 3 évvel ezelőtt tisztában voltam még a csapatokkal is, aztán tavaly Bodrogi nem volt ott, úgyhogy most azt sem tudom ki hol kerekezik, meg hoyg azóta kik maradtak.
  • Shotogan
    Ja,de lehet hogy most is van.De holnap az élő előtt biztos lesz Highlights.Egyébként melyik a kedvenc csapatod?
  • Viola90s
    Jaaa, ma már hegyi szakasz volt! Sajan nem voltam itthon és azért nem láttam de remélhetőleg holnap már látom. És az élő közvetítés előtt van aHighlights, ugye?
    Egyetértek Veled és már alig várom az időfutamot!
  • Shotogan
    Én láttam,nekem úgy tűnt hogy nem bírta a hegyet és eléggé leszakadt a főmezőnyhöz képest.Aztán többen is leszakadtak,mert az egyik szökevény kishíján hazaért,de a cél előtt 1 km-el besokallt és egy hatalmasat bukott.Erre Vinokurov(az első számú üldözője) éppenhogycsak meg tudott állni,a többiek viszont nem.Óriási tömegbukás volt,szinte az összes sprinter ott feküdt (Boonen,McEwen,Hushovd),de mivel 1 km-el a cél előtt történt a bukás mindenki azonos időt kapott,kivéve azt a 2 embert(Vinokurovot és a szakaszgyőztest,a nevét nem tudom valami olasz).Bodrogiék viszont nem voltak benne a bukásban,de ők később érkeztek a mezőny után és több mint 4 perces hátrányt összeszedtek.Jobb lesz,ha megnézed a Eurosporton a Highlights-ot mert ezt inkább látni kell,nem lehet túl jól leírni.
    Mindenesetre hajrá Bodrogi!Élje túl a hegyeket és akkor majd az időfutamon nagyot alakíthat!
  • Bandee1987
    Én személyszerint örülök neki, hogy - ha nem is mindig - de jól szerepel a tour-on. Az eseményeket hellyel-közzel tudom követni.
  • Viola90s
    Sziasztok!
    Nézi valaki a Tour de France-ot?
    Mit szóltok Bodrogi László szerepléséhez?
    Sajnos a mai nap nagyon visszaesett összetettben, viszont két napig 3 volt.
    Ma nem láttam a Tourt, de amikor belepillatnottam akkor 4. helyen kerekezett, tudja valaki mi történt, hoyg csak a százakárhányadik helyen ért célba?