668
.
-
ba32107 #148 Kicsit pang a topik :) -
#147 na,mi a helyzet pécsi pajtársak?:-) -
ba32107 #146 Még eddig nem szűnt meg :) -
Tucker Case #145 Micsoda??? Megszűnik a papucs? Mér'? -
#144 Leszakadt az 1-es villamos felsővezetéke!!!!!! -
#143 Valaki felébred erre?? -
#142 csá -
kecske100 #141 csáó -
#140 Annyira bírom hogy mindent az EKF keretében akarnak megvalósítani és mindent az utolsó pillanatra hagynak. Arra a lámpára (és a hozzá kapacsolódó dolgokra) már egy ideje nagy szükség lenne.
Ami még nagyon sürgető az a kozármislenyi kereszteződés átalakítása. -
pazo #139 Pécs TV - ben hallottam : 50 misibe kerül a keresztezödés lámpásitása, kanyarodó sávok, járdakiállások épitése, várhatóan 2010 - ben.
Bár kérdéses hogy, a helyi járatú buszok ha lesz ott is lámpa hogyan indulnak el felfelé ha kicsit is csúszik az út télen, mert az alsó buszmegállóból is problémás a kiállás a "C" tesco-nál. ( meg a Krisztina térnél is )
Sztem mikor csinálták az elkerülő utat és átszabták a lenti keresztezödést már akkor 2 x 2 sávra kellett volna tervezni (és épiteni ) a Baumaxtól lefele. Igaz hogy a zöld terület rovására de hely talán lett volna rá.
De bizonyára mindez pénzbe kerül, sok-sok pénzbe..... -
#138 szomorú :( -
Toroco #137 Ma megemlékezést tartottak az elgázolt nagymama és 20 hónapos unokája emlékére itt Pécsett. Az esetről hallhattatok a híradóban, a pécsiek meg szerte a városban.
1000-2000 ember gyülhetett össze. A rendőrség pár órára lezárta a Maléter Pál út 2/3-át. Egy gyermekmentőautó is a helyszínen volt. A megemlékezést a felsíró sziréna hangja hatotta át a legjobban. A sziréna 3 percig szólt, a tömeg meg néma csöndben állt. Sokan sírtak is a szirénázás alatt. Nagyon szívszaggató volt, mert tudtuk kiknek szól a sziréna.
Az út mind két oldalán rengeteg mécses van. És a zebra mellé is sokat tettek. Virágok és plüs játékok is kerültek a mécsesek mellé.
Ez az út az úgynevezett elkerülő út egy része, amely ketté vágja kertvárost, és napi 10-15 ezres autóforgalmat bonyolít.
Olvastam, hogy több demonstrációt fognak szervezni, hogy az érintett gyalogátkelőt felszereljék forgalomirányító jelzőlámpával.
Az Dmoni és általam készített képek.
http://megemlekezes.dmoni.fotoalbum.hu/
http://megemlekezes.toroco.fotoalbum.hu/
Köszönöm a részvételt mindenkinek, aki eljött a megemlékezésre!
A bama.hu hír hozzászólasi között egy hozzászóló "Egy autós" néven egy búcsúztató, és egyben egy felszólító verset is írt:
Elment egy nagymama,
S követte egy unoka.
Gyászolnak a szülők, és gyászol a város,
Az emberek dühe a robbanással határos.
Szörnyű tragédia mi megtörtént,
Ha tudnám, visszaforgatnám az idő kerekét.
Két szív szűnt meg egyszerre dobogni,
Ezen nem lehet mást, csak zokogni.
Zokogni, akár egy kisgyerek,
Figyeljünk már egymásra emberek!!!
Vigyázzunk a másik földi létére,
Vigyázzunk az Isten szerelmére.
Nektek, kik itt hagytatok minket,
Csak egy fontos dolgot üzenek.
Figyeljetek, s vigyázzatok ránk odafentről,
Óvjatok a hasonló, szörnyű esetektől.
NYUGODJATOK BÉKÉBEN!!! -
#136 nem láttam még, igaz csak egyszer voltam ott:) -
#135 Ismeri valaki a régész indián arcot aki folyamatosan a központi könyvtárban lóg? -
#134 Nem tudja valaki, hogy a Pécsi Egyetemi Napokra mennyibe kerülnek a jegyek? Csakmert a hivatalos oldal nem írt erről semmit.
thx -
#133 most pollackos lettem(amugy miskolci vagyok), még eddig nem emlegették a 25 emeletest.. de érdekes -
#132 Figyi nekem fingom sincs az egészről, nekem csak nagyon sok építész barátom van Pécsen, viszont közel sem ilyen negatívan nyilatkoztak az épület mostani állapotáról (szigorúan csak építészeti szemszögből).
Ők nagyon sokat tanultak erről a 25 emeletesről ami elméletileg ma már a 7-es erősségű földrengést is kibírná. Ez most akár hihetetlen, akár nem, a Pollackon ezt tanítják. -
#131 Hát másra már nem is jó az épület csak arra, hogy elrettentse a leendő építészeket, hogy a régi, öntött beton építésű épületek - melyek alapanyagába az Urán- és Szénbánya minden salakanyagát belerakták, ahogy a 39-es Dandár úti panel/kő épületek egyes elemeibe is - technikáit még véletlenül se alkalmazzák. A betonbefúvásos megerősítés pedig csók a szarnak. -
#130 Ez valóban így volt, de ma már nem.
A pollackos építészeknek fel is KELL menniük a tetejére és épp azt tanulják, milyen módszerekkel erősítették meg ennyire. Az épület pedig azért van még mindig használaton kívűl, mert magántulajdonban van, az illető pedig le se szarja. -
#129 Ott fog az egész épület megrohadni,ahol van!
Senkinek nem kell az a romhalmaz,amíg Pécsen olyan a vezetés ,mint amilyen...
Szerintem máshol (pl.Kaposváron) már rég megoldották volna ezt a problémát..
Épp az előbb néztem rá az ablakból (kb 6-700m-ről) még áll :DDDD -
#128 Látszik, hogy nem ismered a történetét.
Az épület éppen azért áll még mindig lakatlanul, és a japánok is azért nem vették meg, mert az épület a "pincétől a padlásig" omlásveszélyes. A külső renoválások - amelyek immáron 12 éve tartanak - csak annyit értek, hogy még bátran elmehetsz mellette a járdán, nem kell attól tartani, hogy egy nagyobb szél darabokat sodor le az emeletekről.
Az a tender, miszerint egyetemi kollégium lesz belőle, pedig úgy látszik, csak urban legend. Bár, szívesen kérnék bocsánatot, ha tévednék, és valóban - úgy 10 éven belül - lenne belőle valami.
Szóval, messze nem a világ legstabilabb épülete.
Egyébként, annak épp a World Trade Center (Világ Kereskedelmi Központ) ikertornyait tartották a világ legstabilabb épületének, főképp az 1992-es alagsori robbantás után, amikor "meg sem karcolta" a 20 kg-os autóbomba...
A világ jelenlegi legtsabilabb épülete egyébiránt Kuala Lumpur-ban áll, és a neve Petronas Towers: földrengésbiztos.
-
#127 Semmi baja sincs.
Ma már a világ egyik legstabilabb épülete. -
#126 Ha van eszed, meg se próbálod...
Nem véletlenül van lezárva az a romhalmaz...! -
#125 Szerintem is ez a legegyszeűbb, és legbiztonságosabb megoldás. -
#124 bemész a bejárati ajtón és felgyalogolsz?
(bár valószínüleg le van zárva de ki tudja) -
kvalentin #123 *feljutni -
kvalentin #122 Hello nem tudja valaki hogy hogyan lehet eljutni a 25 emeletes tetejére?
-
#121 lehet, h volt már róla szó ,de ha nem akkor szavazzatok!!!!!
én ugyan kaposvári vagyok, de ez mind1, mert a pécs zenéje üt a legnagyobbat!!!
pá -
#120 aki pécsi és szereti a hip-hop-ot -
#119 Akkor egy kis érdekesség, amire várunk sok-sok filmet:
III. Pécsi Rövidfilm Est
Kezdő, amatőr, fiatal öreg és hobby filmesek!
A Control Stúdió Filmegyesület november 22-én (szerdán) a Művészetek Házában filmvetítést szervez, ahol amatőr filmes – kizárólag pécsi, illetve Pécsen tanuló! – alkotók munkái kerülnek bemutatásra. Ha kedvet éreztek ahhoz, hogy az érdeklődő közönség megnézze a filmeteket, csak küldjétek, s gyertek el! Az est folyamán minden beküldött film lemegy, az alábbi megkötésekkel:
-az alkotás ne legyen hosszabb 15 percnél
-a filmek jelentkezési lappal együtt küldhetők be (minden filmhez külön kitöltött lap, amelyet interneten ill. a filmhez mellékelve is küldjetek el)
-egy alkotótól max. 2 film érkezhet
-minden beküldött film külön dvd-n legyen (VOB formátumban)
Beadási határidő (postai feladási dátum): október 27. (péntek)
Cím: 7621, Pécs Kolozsvár u. 1/B. III.em 7.
[email protected]
(A filmek személyesen is leadhatóak az Apolló Mozi pénztáránál 16h-22h-ig)
Információ: 20/349-75-31
A részletes program november 9 -én olvasható lesz a honlapunkon, és plakátokon. (Ha a beérkezett filmek összideje esetleg túllépné a rendezvény időbeni határait, előzsűrivel válogatjuk ki a legjobb alkotásokat.)
A beérkezett filmeket nem díjazzuk, így pusztán marad a vetítés öröme, amelyre minden érdeklődőt és filmkedvelőt szeretettel várunk!
Control Stúdió Filmegyesület -
#118 háddehát milyen története van mrá a papucsnak, a szerzetesek is oda jártak iszogatni!!! :D -
#117 Jaja azok nagyok voltak! Hát mostmár önállósulnunk kell eme témában. :-) -
#116 Eső után köpönyeg. :-) -
#115 Egy pécsi lány mondta. Elvileg az egyházhoz tartozik a Papucs helysége és hamarosan lejár a szerződésük és nem akarnak hosszabbítani, mert valami másra kell nekik a hely. -
#114 Voltam Bosziban pálinkás jóreggelten... vááááá :() Nosztalgia off.. -
#113 Miért nem írtad be? Tudtam volna segíteni.. -
#112 nane, ezt hol hallottad???? -
#111 Megyünk még a bosziba előadásra meg gyakorlatra, mival az "A" épületet felújítják. -
#110 Én is jártam úgy, hogy előttem kiadta, pedig válltig állította, hogy még aktuális az albi... -
#109 Jaja, de tényleg nagy szopatás. Meg nekem fog hiányozni a Boszi, mert azért jó kis közösség volt ott, meg a Pollackosoknak volt egy törzshelyük, idén nem fogjuk tudni annyira megismerni a gólyákat.
De ez az albikeresés maga volt a pokol. Az elmúlt másfél hétben nagyon ráálltam, semmi mással nem foglalkoztam és nem találtam, a végére már nem volt szám amit felhívhattam volna (alberletpecs.hu, ingatlanbazar.hu, KÖSZI-s oldal, iwiw, 3 Bazár példány mind kifújt) és teljesen kétségbe voltam esve. Aztán most kedden gyorsan megvettem az új Bazárt, felhívtam a legjobban tetszőt és már a telefonba igent mondtam.
De volt olyan is, hogy megbeszéltem a nővel, hogy 6-kor megnézem az albit, ott várom aztán jön oda, hogy már kiadta...