Új idõutazás-elmélet
← ElőzőOldal 7 / 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én meg már attól rettegek, hogy megcsinálják <#wilting>#wilting>
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
letöltöttem a belinkelt pdfet, és megállapítottam hogy szart se értek belõle :)
Egyszerûbben: annak a valószínûsége, hogy visszatérünk a múltba fordított arányban áll annak a valószínûséggel, hogy valami olyasmit csinálunk, ami kihatással van a jövõre.
És mi a helyzet a jövõbe való utazással és onnan való visszatéréssel. Szívesen megtudnám a jövõ heti lottószámokat, persze ha nem tudja meg rajtam kívül senki.
És mi a helyzet a jövõbe való utazással és onnan való visszatéréssel. Szívesen megtudnám a jövõ heti lottószámokat, persze ha nem tudja meg rajtam kívül senki.
Ja még egy apróság: Pont azért érezzük ezt a világot ilyennek, pont azért létezik egyáltalán anyag, mert van idõ is. Az idõdimenzióban csak egyetlen irányban tudunk sodródni, bár a sebesség megváltoztatható. Ráadásul annak jelentõs megváltoztatása is kihat az anyagszerkezetre, a megállás, majd az ellenkezõ irányban való mozgás pedig az anyag szerkezetének szétesését vonja maga után, tehát megszünne az anyagi világban létezni az, aki ezt megtenné.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu
hát nemtom :) nem mintha értenék hozzá, de ha már egyszer visszamentem (tegyük fel :), és ráfogtam a pisztolyt az öregemre, történni fog valami, ami megakadályozza, hogy meghúzzam a ravaszt? deus ex machina? ki (vagy mi) dönti, mi lenne az a mértékû beavatkozás, hogy ne változzon a jövõ? (mindenki ismeri a pekingi lepkét, ami new york-ban okoz esõt :)
Ez hülyeség. Még a körbenézés is megváltoztatná a jelent. Már egyetlen atom eltérõ mozgása is olyan folyamatláncot indít be, amely hosszabb idõ távlatában komoly eltéréseket okozhat, tehát minden múltbeli esemény kihat a jelenre.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu
Elég lenne, ha nézelõdhetnék a múltban, mi történt, mit csináltak az emberek, milyen is volt a vilg akkor. Bõven elég lenne, nem még bele is piszkálni, biztos minden azért történt így, mert így kellett lennie. Mi ebbe a világba születtünk, ezzel a múlttal, jövõvel, jelenne. A jelenben kell valamit tennünk, hogy jobb legyen a jövõ!
Einstein kvantumfizikája? Mi ez a hülyeség? "Isten nem kockázik" - ez volt a véleménye róla, és egész életében nem értett vele egyet. A mai fizika legnagyobb gondja, hogy nem is nagyon egyeztethetõ a relativitáselmélettel. Az egész cikk képzavarnak tûnik nekem. Idõutazás elméletileg sem a filmekben lévõ módon lehetséges, hanem úgy, hogy pl két személynek másképp telik az idõ pl fénysebesség közeli utazással, vagy eltérõ gravitációjú helyen, sõt atomórákkal kimutatható, hogy gyakorlatilag mindenki "idõutazik" aki kocsiba ül vagy repülõre száll...
← ElőzőOldal 7 / 7