98
-
dez #58 Hát, azért meg lehet nézni, hogy a Sony mellett még sok másik cég is van a szórakoztatóelektronikában, köztük kis cégek is, akiket már rég kitúrhattak volna. Miközben a MS-ot sokkal inkább a "csak egy maradhat!" elv vezérli. -
#57 Kb ugyanazt amit a Microsoftra szoktak mondani, gátlástalan nyomulás, piaci előnnyel való visszaélés, apró aljasságok sora. De miért gondolja bárki hogy a Sony különb? Ennyire naiv vagy ostoba nem lehet senki. Miért lenne egyik multi jobb mint a másik? Ez baromság. -
dez #56 Nem tudom. Mit tett? -
dez #55 Végülis az spe-k nem "vektoregységek", hanem spéci cpu-k nagy vektoregységgel. :) -
#54 Mert a Sony nem akarta a rivális konzolokat minden eszközzel tökretenni? /Dreamcast/ Igaz nem attól halt be aztán... -
dez #53 Hát, azért az xbox sem lesz annyira, de annyira rossz. Nekem külön tetszik, hogy az is PPC procis (azt persze sajnálom, hogy akkor már nem inkább Celles - ezt persze nem engedte volna a Sony). Szal, aki annyira x-párti, az csak vegyen. De azért engem is igencsak kiakasztana, ha a MS ilyen liszencelési játékkal, és egyéb hasonló módokon tönkretenné a ps3-at. (Mondjuk biztos nem fog erre sorkerülni.) Szóval ez az idegesítő, hogy a MS mindíg full uralomra törekedik - de nem a legjobb termlékekkel, hanem mindenféle trükközéssel. -
Vers #52 valahogy igy , pl most m$ nagyon rágyurnak a generál purpose sebességre , mert látszolag abban jobb a box
csakhogy ha az elöbbi videot megnézitek ott érthetöen elmondják hogy a vectoregységeken megoldhato a cachelés szoftveresen és futhat rajtuk general program
egy cache miss sokba kerül ez igaz, de a sok regiszteren megoldhato több thread futtatása kb max 4 , és ha az egyik szál cache miss be fut a másik megy tovább, ugyanugy mint a xenon-on
igy összesen a cellen 34 darab !!! general thread futhat egyszerre mig xenon 6 :LOLLLER
tessék a m$ egyetlen érve a xenon mellett meg lett döntve :LOLLLEER
-
#51 Sőt, ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám, hogy azért utálja, mert igazán ért hozzá és látja azt, amit mások a hozzánemértésük miatt még nem láthatnak. :) -
dez #50 És az is lehet, hogy nem az xboxot gyűlöli, hanem a hozzánemértő igazi fanokat... Pl. már megkeseredett az irányukban, és nem veszi a fáredtságot, hogy mindent szépen elmagyarázzon nekik, amikor nem is kíváncsiak a mondanivalójára, mert hogy "ellenérdekeltek". -
#49 "Minden hsz-éről sugall az xbox gyűklölet. Nekem senki ne mondja hogy az ilyen ember szava egy fikarcnyit is ért"
Ez marhaság! Azért mert valaki utál valamit, az még nem jelenti, hogy nem is ért hozzá, egyszerüen csak más szemmel nézi. -
dez #48 Jó, hát te csak ennyit látsz belőle. Plusz gondolom, ellenérdekelt is vagy, így nem csoda, ha igencsak nem kedveled... :) -
tehen_m #47 Hozzáértő hsz: idióta, xbox szar.,1.hsz stb.
Érdeklődik az nem jelenti hogy tud.
DE ms-nél hülyék vannak, lassú lesz, stb.
Minden hsz-éről sugall az xbox gyűklölet. Nekem senki ne mondja hogy az ilyen ember szava egy fikarcnyit is ért. -
dez #46 Hát lehet, hogy az, de van rá bizonyos alapja, nem érzelmi alapon fan. -
#45 Lehet, hogy minden tekintetben jobb lesz a PS3 (bár VGA-t kétlem, de erről felesleges vitatkozni, mivel a nextgen videochipek még csak a gyártóknak vannak) viszont konzoloknál sztem inkább az exkluzív játékok döntenek... S most -legalábbis nekem úgy tűnik- az MS belead apait-anyait, hogy maga mellett tudhassa a nevesebb konzolra fejlesztő csapatokat. -
dez #44 Ez igaz, de azért az érdekes lenne, ha tényleg nem tudna ilyen műveleteket. Minden ilyen esetben egy indexes olvasás + OR/AND-olás szép lenne... :) -
#43 Mert tényleg az. Lásd #1 hozzászólás... -
lazsi #42 Haggyátok Verset. Minden fórumon van egy-egy elvetemült nvidia-intel-sony buzi. Az sg-n ő az. -
dez #41 Akkor újra: a hozzáértőbbek nem röhögnek Vers-en, azok elbeszélgetnek vele. Csak a többiek röhögik ki, mert azt sem tudják, miről beszél, így számukra csak az jön le, hogy "hehe, milyen fanatikus!". -
Vers #40 a ppc tud, csakhogy a cell sebességének 90
%-át nem ez adja, ughogy jelentösége szinte nulla -
dez #39 Ugyanmár! Tudod, vannak technikai érdeklődésű emberek... Főleg, ha a munkájuk is ez... -
dez #38 "nemtom hol élsz ember :D bitkezelés ??? 20 éve volt ez divat , elárulom a cell nem is tud bitet kezelni :DDDD"
Mi van? PPC-n annyi bitkezelő utasítás van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni, és a Cell fő magja egy normális PPC CPU. Nem is lehet nélkülözni ezeket az utasításokat... -
Yv@n #37 Jó de bázz, akkor is végignézed... -
Vers #36 nem egészen arrol dumálnak hogy milyen jo lesz hanem hogy hogyan müködik.... -
tehen_m #35 Megnyugodhatsz rajtad röhög mindenki.
Egyszerűen senki nem akar ész érveket felhozni. Mert minek?
És a lagnagyobb poén hogy egy év múlva se lehet majd ps3at kapni mo-n ... -
Yv@n #34 Te egyébként komolyan akkora cell buzi vagy, hogy megnézel egy egyórás előadást amin arról magyaráznak, hogy mennyire jó lesz? Úgyértem engem halál mód nem érdekellne mit dumálnak valamiről órákon keresztül, legyen itt és működjön. -
Vers #33 ajánlom figelmedbe az 1 orás CELL processzor GDC elöadást
de miért is vitatkozok luzerekkel nem is értem , rájössz majd magadtol is az igazságra, xbox vétel után ugyis nagyobbat tudok röhögni rajtad :LOLLER
http://www.pqhp.com/cmp/gdctv/ -
Yv@n #32 Ez volt az eddigi legjobb hozzászólásod:
"röhögni mindenki tud ahhoz nem kell ész" majd gyorsan hozzáteszed ":DDDD"
Kúl ember, jobban nem is tudtál volna magad ellen beszélni :) -
dez #31 [Vers nem válogatja meg a szavakat, de az nem igaz, hogy a hw-n csak röhögnek rajta. Egyesek talán.] -
Vers #30 röhögni mindenki tud ahhoz nem kell ész :DDDD
-
tehen_m #29 cpu: Te már tesztelted is. Igy már rendben
gpu: Ezt is kaptál egyet tesztelésre.
winyo: nem volt hír arrol hogy a ps3ban nem lesz. (csak opcionális)
DVD pláne az lesz az érdekes ha a hddvd fog elterjedni.
Ne égesd le magad itt is úgy mint a hardwireden. Ott is már csak röhögni tudnak rajtad... -
Vers #28 szerintem a valos tényeken alapuló vélemény nem fanatikusság , pont a boxosok hiszik azt hogy shön szeretett masinájuk jobb lehet a ps3-nál ami LOLLLER
egy kis összehasonlitás:
CPU: a cell 5-ször gyorsabb a 3 magos boxos förmedvénynél
GPU: az RSX 2-szer gorsabb shaderteljesitményben
IO port: ps3-on 3 darab gigabit port, boxon 100 Mbit, 30-szor gyorsabb !!
winyo: 20 GB xboxon, 80 GB ps3-on
DVD: blueray 50 GB, boxon sima dvd 9 GB, 5-ször nagyobb !!!
memoria sebesség?? boxon 22 GB/s , ps3-on 47 GB/s , 2-szer gorsabb !!!
felbontás: x-en 1280*720 a max , ps3-on 1920*1080, és PS3-on 2 iképernyöt lehet egyszerre vezérelni, vagy monitort+tv-t !!!
soroljam még ,boxos lamerek ?????
-
#27 Mindig is "csodáltam" az ilyen fanatikusokat. -
Vers #26 "procis bitkezelési optimizációkat (amik teljesen mások egy little- és egy big-endian procin), stb.
"
nemtom hol élsz ember :D bitkezelés ??? 20 éve volt ez divat , elárulom a cell nem is tud bitet kezelni :DDDD -
dez #25 CPU számítási teljesítményben igen, de abban nem lennék annyira biztos, hogy GPU teljesítményben is. Persze örülnék, mert ha esetleg veszek valamit, az inkább a ps3 lesz. (Hobbiból elszórakoznék én is a Cellel.) -
#24 -
#23 Én nem is akarlak rádumálni, hogy PC-t vegyél. -
dez #22 Hát, ez azért elég furcsán hangzik... Vagyis lehet, hogy így van, de akkor azok a gamék nem lehetnek túl optimizáltak... Pl. nem nagyon használhatják ki az új ATI edram-ját [*], az alapból rendelkezésre álló 3 procimagot, procis bitkezelési optimizációkat (amik teljesen mások egy little- és egy big-endian procin), stb.
[*] ezt persze nyilván használja az alap driver, de biztos lehet(ne) vele ügyeskedni, stb. -
strogg #21 Lenny: Tudom, hogy az xbox-al is lehet netezni, azért mondom amit mondtam. A ps2-re full linuxos kiegészítő van. Mondhatnám a "konzolunkat tunningoljuk fel minnél jobban lehetőségek" egyre inkább default opció!
Most kézelj el egy cell procis ps3-at, amiben van vinyó, dvd meghajtó, utp port, és még ki tudja mit pakolásznak bele a megjelenésig. Innentől egy bill. kell, meg egy jó OS ami meghajtja.
Nem lenne piskóta egy cell procis linuxos multimédiás központ a'la mythTV for Xbox módra:)
Eléggé rá kéne dumálnod, hogy ne ps3-at vegyek, hanem az árát öljem bele a legújabb nvidia/ati kártyába. (mellesleg szerintem az elszaladt videokartya árak nagyon jót tesznek a konzol téhódításának.) -
tehen_m #20 Akkor kimondom: Te vagy az idióta ! -
Vers #19 szerencsére a ps3 minden alkatrésze minimum 2-szer jobb mint az xbox2-nél, ugyhogy aki boxot vesz ps3 helyett az idiota..