Több mint 1 milliárd dollárt is bukhat a Sony a PlayStation 3-on
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Én erre azt mondom: tipikus multi-mentalitás. A Te sorsod mindig "a picit dolgozz többet".
Caro,Macc: megfeledkeztek arról hogy a pénzvilágnak nem csupán az állam és az állampolgárok a szereplõi. A multinacionális cégek és a bankok (röviden a nagytõke) sokkal nagyobb szerephez jutnak: a nyereség (vagy ha úgytetszik a munkaerõ kizsákmányolása) és a hitelekre törlesztett kamatrendszer révén óriási pénzmennyiséget emel ki az állam és az állampolgárok zsebébõl. Ennek végeredménye az adósságtenger és a privatizációnak hívott kifosztás.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
A pénzbevétel akkor is ugyanannyi.
Az alkalmazottak jó részét is az állam fizeti. Az õ adójuk csak korrekció, mivel ezeket az embereket is fizetik, csak romlik a hatásfok.
A termelõ tevékenységek adójából van igazi bevétel. Abból is az exportra termelés a legjobb, mert nem az ország saját tõkéje forog körbe. Ettõl még egy elszigetelt állam is mûködhet jól, csak belsõ piaccal. De akkor mindent magának kell megteremtenie.
A munkanélküliek formálisan nem fizetnek adót.
De a munkanélküli segély összegét meg lehet úgy állapítani, hogy jusson is meg maradjon is. De az 50% munkanélküliség nyilván nem állapot. Csak átmenetileg kell, de addig mûködhet.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A sony meg kapja be, szegenyke veszit 1 milliardot!!! a nagy lofa**t veszit... Ha a geped melle 2 jatekot vettel meg rogton, mar nyert!!! Masreszt minden uzletbe be kell fektetni, hogy aztan megteruljon. LOL a cikk!
Ennél fontosabb a védõvám, hogy a hazai cégek fejlõdjenek, ne pedig mindent külföldrõl hozzunk be.
Az sajnálatos, hogy így alakultak eddig a dolgok.
De sok cégnél az van, hogy a webboltban sem (sokkal) olcsóbb, mint a hagyományos üzletekben. Valószínüleg ez kikötés a hagyományos kereskedelemtõl, hogy nem adhatják a webboltban olcsóbban.
De az ilyen webboltok még mindig nem alkotnak egy központi, egységes rendszert. És ahogy leírtam a net sajnos nem túl biztonságos.
Régiek a protokollok, sok a hülyeség.
Meg az MS "szuper" szoftverei...
Az nem indok, hogy azért ne gépesítsünk, mert akkor sok ember munka nélkül marad. A gépesítéssel a termelékenység nem változik, sõt, inkább nõ. Ergó az összes bevétel(vállalati és állami szinten) is változatlan marad, vagy nõ. Ha több a pénz, többet lehet elosztani.
Aki így munka nélkül marad, képezze át magát, de még a munkanélküli segély is lehet így majdnem akkora, mint a fizetés.
Ha pedig beáll a "kánaán", akkor mehet az összes ember K+F-re, meg egyéb intellektuális pályákra.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Mint alkotmányos kötelezettség.
De hiába szednek be sok adót, ha nem lehet leellenõrizni, hogy mire költik el.
Igenis fizessen mindenki adót aki pénzt mozgat - ez az igazságos társadalom kulcsa (gazdag ember - több pénzmozgás - több adó - nagyobb teherviselés).
Ha fél év alatt mondjuk 1 milliót tudnak legyártani, akkor a statisztikák alapján úgy határozzák majd meg az árat, hogy ez a mennyiség elfogyjon. Ha hibáztak és picit drágára lõtték, elkezdik lecsúsztatni, mindig a gyártókapacitás/kereslet figyelembevételével.
A hírnek annyi értelme van, hogy a jövõbeli vásárló már most elõre örülhet, hogy milyen olcsón fogja majd megvenni ezt a sokkal értékesebb konzolt - és ez mennyire rendes a Sonytól.
A másik meg, hogy ha csak gyártók vannak (akik ellátják az egész piacot, egyre inkább robotokkal termelve, stb.), plusz a vevõk, akkor ki fog dolgozni és mit?
Mert ez csak a kereskedõnek üzlet. Mind a termelõnek mind a fogyasztónak rossz, hogy ilyen többszintû rendszeren keresztül adja és veszi az árut.
Az államok rengetek adót beszednek, ebbõl egy ésszerû logisztikai rendszert simán fenn lehetne tartani.
A lényeg az, hogy bolt csak olyan áruhoz kell, ami állandó szükséglet(lásd kaja).
A többi nem romlandó áru simán mehet rendelésre.
És úgy kell megcsinálni, hogy a termelõ összedob egy listát a termékeirõl, mi mit tud, és mennyiért adja. A vevõ ugyanennyiért kapja meg, max valami általános díj van rajta(szállítási költség, nem pedig árral arányos! a termék méretébõl és tömegébõl számolhatónak kell lennie).
Így mindenki jól jár. A rendszer puritán, de a legjobban mûködõképes.
Az ilyen ismeretekrõl pedig annyit, hogy pont ezek szükségesek a fogyasztói társadalom integráns tagjának.(Nem állítom, hogy az vagy)
Ha elismered ennek a tudásnak a szükségességét, elismered az egész rendszert.
Ha beleraknék egy csavart, akkor azzal lenne a bajod, hogy mivel nem tudja, nyilván más körökben mozog (amikben te nem) és a saját "alapmûveltséged"-del (ami mintha már egy kicsit begyepesedett volna) nem érted hogy milyen megközelítésbõl is írta a hozzászólását. Vagy csak öreg vagy és irigy vagy rá 😄DDDDDDD
Na jó ez csak poén 😉
A lényeg, meg amiért írok is az az hogy elég unszimpatikusan nyilvánultál meg.
És az, hogy a megnyilvánulásod mivel indokoltad, az meg totál gáz.
Ezt nem _kell_ tudni.
De úgyis tudja mindenki, mert annyira egyértelmû.
A jelenlegi társadalom sucks.
Ezt is tudja mindenki, mégse tesz ellene semmit.
Még csak egy idea sincs, amit követni lehetne.
Na ez már nagyon off volt.
Egyébként mechanikus materializmus rulez! 😉
De én magamat pozitivistának tartom. Csak a fejlõdéshez szükséges idõ úgy néz ki manapság elég nagy 😞
Tudjuk mi az alapmûveltség kedves Tudakozó, tudjuk azt is milyen a tudatos vásárló. Legalábbis ÉN tudom, ha meg nem nekem szánod akkor ne nekem írd!
De te vajon az tudod e milyen egy tudatos EMBER?
Csak azért reagálok agresszíven, mert
1. elamerikanizálódottnak hívtál (ennél nagyobb sértés nincs)
2. nem akarod megérteni mit mondok
3. az elsõ pontban említettet ráadásul nem is csak rám mondod, hanem kategorikusan "ránk"
4. arrogánsan megint azt feltételezed, hogy nem tudok valamit (materialista)
5. Tudakozó... no comment
Ezt most nem kötekedésbõl mondtam, de pl én lehet hogy tudnék jogi dolgokról mondani olyat ami alapmûveltséghez tartozna és te nem tudod.
Apropó, elég távol állok a materialistától, azt hiszem. De az már tényleg off, mi az a "materializmus"... 😊 (Én meg nem vagyok a Tudakozó. 😛)
És ez nem teljesen off mert a Sony is szokott filozofálni 😊.
Azért mert "szükség van rá". Ez nem indok. Az ilyen hülyeségeket jobb nem tudni szerintem.
Csak sajnos túlságosan elbürokratizáltak a dolgok, bonyolultak a törvények.
Azért mert hozzá nem értõ kezek hozzák meg õket.
ON:Ha a microsoft az xboxát ilyen olcsón tudja adni, akkor szerintem a szoftverrészlegrõl is átcsurog valami pénz. Legalább a fejlesztést biztos, hogy onnan fedezik.
Ha egy 10-14 éves nem tudja ezeket, akkor még nem "hülye". 😉
Lehet, hogy zárójelben volt a kérdés de attól még ott van.
Mind1, én is értelek, szerintem te is engem. Ne offoljuk már szét ezt a gyönyörû topicot <#rolleyes>#rolleyes>.
Szóval, hogy a témához is szóljak: Nem csodálkoznék ha az elõzetes ígéretekhez vizsonyítva a Sony jócskán magasabb árral indítana. Megtehetik. A vicc az, hogy mi még valószínû magasabb árral is jól járunk.
nem kell mindenkinek mindent hajszálpontosan tudnia, elégha a szakmáját tudja, a többi meg hobby, érdeklõdi kör alapján, (mint nekem ez)
kösz, hogy felvilágosítottál <#worship>#worship>
De ha megnézed, a korra vonatkozó kérdés zárójelben volt, és nem az volt a lényeg a hozzászólásban. De igazam volt, tényleg tizenéves. 😉 Csak mondjuk pár évvel fiatalabbra tettem volna.
(Az utolsó mondat csak ötlet volt, de itt már bármi megtörténhet... 😉 )
Vagy csak egy ötlet volt? Bocs... Azt hiszem világosan leírtam miért "támadlak" (Ne vedd annak. Csak eszmecsere... 😊 )
Értem én, hogy a "józan ész alapján" jelented ki, hogy mi lenne az elvárható. Te tudtad 19évesen ezeket a dolgokat, én is (már elõbb is de gyanítom te is). (Nem felvágok.)
De most hülyézzük le a fél világot? (Igaz sokszor megtesszük... <#nyes>#nyes>)
Milyen alapon jelentem mi, hogy mi várható el egy 19 éves embertõl? Hát, mondjuk a józan ész alapján. Vagy pl. az alapján, hogy pl. én már nagyjából azért tisztában voltam a kereskedelem legalapvetõbb ismereteivel, vagy pl. tudtam, hogy ha akár repülõgéppel szállítanak is valamit, attól még azt vámoltatni kell. Ja, és hogy a vám az nem egy adott összeg/szállítmány, hanem darabonként kell fizetni. Folytassam? (Ugye nem azért engem támadtok, mert ti sem tudjátok ezeket? <#wilting>#wilting>)
Te komolyan milyen alapon jelented ki, hogy valami elvárható egy 19 éves embertõl?
Amúgy meg ellentmondasz magadnak mert "jól sejtem, hogy tizenéves vagy?", ergo biztos azért vagy ilyen hülye mert fiatal vagy <> (nem egyenlõ) "19éves korban kicsivel több lenne elvárható".
És ha kiegyensúlyozatlan a tudása... Na bumm. Az ország nagy részének az. Ezért is jó a fórum. Mindenki tanul. Te is. Én is. Õ is.
-másrészt érdekes, ha az ember nincsen tisztában a tényekkel akkor ne írjon róla úgy , mintha tisztában lenne."
Elvárható lenne, hogy értelmesebben tudj fogalmazni, mert mindebbõl nem sokat lehet kihámozni... <#vigyor>#vigyor>
"DE kit értdekel hogy az elsõ évben mennyit buknak ,ha a köv. években többszöröse lesz a bevétel."
Azért mint érdekes adat megteszi. 😊 1 milliárd dollár azért nem kis summa...
"Szvsz több mint 1 évig ilyen árban nem fogjuk látni a konzolokat."
Hát mi nem, mert itt egy fokkal (még)pofátlanabbak a kereskedõk, mint nyugatabbra, "távolkeletebbre"... (Na persze azért, mert megtehetik.)
-1 felõl szerintem nem ez a dolog ami elvárható lenne, hogy tudjon 20- ember.
-másrészt érdekes, ha az ember nincsen tisztában a tényekkel akkor ne írjon róla úgy , mintha tisztában lenne.
DE kit értdekel hogy az elsõ évben mennyit buknak ,ha a köv. években többszöröse lesz a bevétel.
Szvsz több mint 1 évig ilyen árban nem fogjuk látni a konzolokat.