68
-
dez #28 33-33% köszönet jár Nexus6-nak és Inquisitornak is... ;) Én csak befejeztem, amit ők elkezdtek. -
Akuma #27 "Hogy miért? Mert az erősen hiányos tudása ellenére ellenkezett tovább... "
kösz, hogy felvilágosítottál -
dez #26 Én nem mondtam olyat, hogy "hülye". 10 éves koromban (azt hiszem) még én sem voltam ezekkel túlzottan tisztában. Ezért gondoltam, hogy közelebb lehet a 10-hez, mint a 20-hoz.
De ha megnézed, a korra vonatkozó kérdés zárójelben volt, és nem az volt a lényeg a hozzászólásban. De igazam volt, tényleg tizenéves. ;) Csak mondjuk pár évvel fiatalabbra tettem volna.
(Az utolsó mondat csak ötlet volt, de itt már bármi megtörténhet... ;) ) -
Capra Ibex #25 Ne legyél már paranoiás (utolsó mondat)! Vagy ha nem az vagy akkor legalább lekezelő ne!
Vagy csak egy ötlet volt? Bocs... Azt hiszem világosan leírtam miért "támadlak" (Ne vedd annak. Csak eszmecsere... :) )
Értem én, hogy a "józan ész alapján" jelented ki, hogy mi lenne az elvárható. Te tudtad 19évesen ezeket a dolgokat, én is (már előbb is de gyanítom te is). (Nem felvágok.)
De most hülyézzük le a fél világot? (Igaz sokszor megtesszük... ) -
dez #24 Ha úgy tetszik, most én voltam a "kiosztás" első köre... Hogy miért? Mert az erősen hiányos tudása ellenére ellenkezett tovább... És kezdtem ezt érezni:
Milyen alapon jelentem mi, hogy mi várható el egy 19 éves embertől? Hát, mondjuk a józan ész alapján. Vagy pl. az alapján, hogy pl. én már nagyjából azért tisztában voltam a kereskedelem legalapvetőbb ismereteivel, vagy pl. tudtam, hogy ha akár repülőgéppel szállítanak is valamit, attól még azt vámoltatni kell. Ja, és hogy a vám az nem egy adott összeg/szállítmány, hanem darabonként kell fizetni. Folytassam? (Ugye nem azért engem támadtok, mert ti sem tudjátok ezeket? ) -
Capra Ibex #23 Off : Miért akkor a te célod mi volt? Nem mindegy neked ki hány éves? Ha valamit nem tud és nagy a szája úgyis ki lesz itt osztva legyen 12 vagy 89.
Te komolyan milyen alapon jelented ki, hogy valami elvárható egy 19 éves embertől?
Amúgy meg ellentmondasz magadnak mert "jól sejtem, hogy tizenéves vagy?", ergo biztos azért vagy ilyen hülye mert fiatal vagy <> (nem egyenlő) "19éves korban kicsivel több lenne elvárható".
És ha kiegyensúlyozatlan a tudása... Na bumm. Az ország nagy részének az. Ezért is jó a fórum. Mindenki tanul. Te is. Én is. Ő is. -
dez #22 "-1 felől szerintem nem ez a dolog ami elvárható lenne, hogy tudjon 20- ember.
-másrészt érdekes, ha az ember nincsen tisztában a tényekkel akkor ne írjon róla úgy , mintha tisztában lenne."
Elvárható lenne, hogy értelmesebben tudj fogalmazni, mert mindebből nem sokat lehet kihámozni...
"DE kit értdekel hogy az első évben mennyit buknak ,ha a köv. években többszöröse lesz a bevétel."
Azért mint érdekes adat megteszi. :) 1 milliárd dollár azért nem kis summa...
"Szvsz több mint 1 évig ilyen árban nem fogjuk látni a konzolokat."
Hát mi nem, mert itt egy fokkal (még)pofátlanabbak a kereskedők, mint nyugatabbra, "távolkeletebbre"... (Na persze azért, mert megtehetik.) -
tehen_m #21 Igazad van csak kötekszem.
-1 felől szerintem nem ez a dolog ami elvárható lenne, hogy tudjon 20- ember.
-másrészt érdekes, ha az ember nincsen tisztában a tényekkel akkor ne írjon róla úgy , mintha tisztában lenne.
DE kit értdekel hogy az első évben mennyit buknak ,ha a köv. években többszöröse lesz a bevétel.
Szvsz több mint 1 évig ilyen árban nem fogjuk látni a konzolokat. -
dez #20 Te most csak kötekedsz. Az én célom nem az volt. És légy esetleg tekintettel az arányokra is... -
tehen_m #19 Én csak azért kérdeztem, mert a #14ben: (#12: - mindig - elvárható lenne ...) -
dez #18 Jól mondod, nem a kor számít, hanem inkább az, hogy ahhoz illő általános tudásanyaggal is rendelkezzen az ember... Ugyebár...? -
#17 Ebből is láthatod, hogy jól leszednek a PC-s alkatrészekkel. -
#16 Ki nem szarja le, hogy ki hány éves? Nagyapám pl. 75, és akkor most mi lesz? Beesik az eső? -
tehen_m #15 Te hány éves vagy? -
dez #14 "pont azt mondtam, hogy a vám egyben van, így a darabszámra jutó az már közel minimális pénz!!! "
Én viszont éppen ennek mondom az ellenkezőjét! A VÁM-ot minden egyes darab után meg kell fizetni. (Még jó...) Csak úgy, mint pl. az ÁFÁ-t.
És mint utaltam rá, egy kereskedelmi szállítmány útját dokumentumokkal kell igazolni, és normális esetben nem kerülhető meg a vámolás (nem feltétlenül a repülőtéren - és főleg nem a levegőben :P).
"19 éves vagyok (nem mintha bármi közöd is lenne hozzá)"
Nincs, csak feltűnő volt, milyen keveset tudsz a kereskedelemről. (19 éves korban már kicsit több lenne elvárható. Az egy dolog, hogy van egyéb terület, amihez értesz, de ez így kicsit kiegyensúlyozatlan, nem gondolod? ;) ) És akkor még mindezek ellenére kétségbe vonod, amit mások írnak... (Olyan alapon, hogy a repülőgépre nem megy fel a vámos, amikor átlépi az országhatárt... :P ) -
Akuma #13 mondtam én ennek ellenkezőjét???? pont azt mondtam, hogy a vám egyben van, így a darabszámra jutó az már közel minimális pénz!!! egyébként ja 19 éves vagyok (nem mintha bármi közöd is lenne hozzá) és többet tudok mint jó néhány 20onéves, már nem dicsekvésből
repülőgépnél nem kell minden határon fizetni, de ugyan ezt írtam, olvass csak vissza -
dez #12 Hát nem túl bő az ismeretanyagod... (Jól sejtem, hogy tizenéves vagy?) A VÁM nem darabfüggő, és természetesen mindegy, hogy milyen úton történik a szállítás (hacsak nem illegálisan), repülőtereken is van VÁM. De ha nem lenne, ez sem mentesíti az importálót a vámkezelés alól. És természetesen az egész úgy van megoldva, hogy ne is lehessen olyan könnyen kibújni alóla, stb. Ezen kívül tudhatnád, hogy az előállítási költség mindíg a töredéke a fogyasztói árnak. -
Akuma #11 jó akkor az előbb említett VGA-t egy egységnek tekintem és egy konzolt is egy egységnek ;) -
Akuma #10 részben igazad van, de ez azért túlzás! nem egyenként fizetik a szállítási költséget, hanem bevágják repcsibe és hozzák amerikába, európába, ott is valamilyen központba viszik be, ahonnan már nem nehéz eladni mindet, illetve a felesleget szétszorni a környező országokban kamionnal...
ja és nem egyenként viszik át a határon a cuccost, tehát a darabra vonatkozó vám díj közel minimális, repülönél ha jól sejtem nincs is vám ;)
vagy állított már meg valakit repülővel egy fura ember, aki az útlevelet kérte??? :DD
az árra egyébként jó példa a most megjelenő 7800GTX, amerikaiaknál 600 dollár (120 ezer forint), nálunk 105ezer+áfa, ami kb 130ezer lehet
és ebben már mindenki haszna benne van, az eladó bolté is -
#9 Na jól nem frissítettem;) -
#8 Simán!
Egy PC esetében 5-10 gyártótól is összeszeded az alkatrészeidet:
alaplap
proci
gfxkari
memcsi
doboz
stb stb
mindegyik cég külön gyártósorral külön marketing személyzeti pénzügyi csomagoló postázó stb osztályokkal, aminek a fenntartását berakják az árba.
Egy konzolnál mindenből csak egy van, ráadásul a sony vagy a partnervállalat gyárja a legdrágább alkatrészeket is, így egy csomó járulékos költség kiesik. -
Inquisitor #7 Akuma, állítólag mikor ázsiában elindul egy alkatrész a vevő felé, akkor olyasmi különbségek vannak, hogy egy végső áron 20.000Ft értékű cucc 3-5.000Ft! Erre rájön a féltucat közvetítő kis haszna, némi vám, és rengeteg szállítási költség.
Na most egy konzolnál a végső, összeszerelt darabon gyakorlatilag csak a kereskedőnek van haszna, a gyártó akár előálítási költség ALATT értékesíti.
Másrészt ha egy PC-t össze tudnál rakni a "gyári" árakon, akkor egy 250.000-es csúcsgépet 100.000-ből vagy alatta ki lehetne hozni. -
Inquisitor #6 "(nem úgy mint annak idején a 3DO, mert az viszont státusszimbólum is maradt, és meg is bukott"
Pedig 3-an is gyártották, bár momentán csak maga a 3DO és a Samsung jut eszembe. (Talán a Panasonic volt a harmadik, legutóbb GameCube-ot építgettek össze DVD/Hifi toronnyal ...) -
Akuma #5 ti tényleg el tudjátok képzelni, hogy bármelyik új konzol is ilyen olcsó lesz???? számomra hihetetlen
amikor napjaink pécés grafikáját viszik be konzolba, ami egy komplett PC esetében minimum 150ezer forint
csak egy jobb VGA kártya többe kerül, mint amiről itt írtak... 60-80ezer forint -
#4 Jól monddja a japcsi! Az ár igen is az áru része, a túl olcsót egyszerűen értéktelennek tartják az emberek. Meg kell néznie a cégnek mi éri meg jobban, ha ár alatt mindenkinek osztogatják, vagy haszonnal egyfajta státusszimbólumot csinálnak belőle. Egy kezdetben drága és szinte csak gazdagoknak szánt konzol még kívánatosabb, főleg ha azért nem elérhetetlenül drága (nem úgy mint annak idején a 3DO, mert az viszont státusszimbólum is maradt, és meg is bukott).
Attól meg hogy a X360 olcsóbb még ugyan úgy veszteséges lehet. A szoninak mint piacvezetőnek és az aktuális generációból a legjobbat gyártónak rengeteg mozgástere van, nem úgy mint a M$-nek.
-
#3 Ez mindig így volt. A konzolon buknak, hogy a játékokon jól megszedjék magukat. -
Vers #2 nem valamivel hanem sokkal jobb -
Cicero #1 Gondolom valamivel jobb is a PS3 mint az Xbox 360, legalábbis az előállítási árat nézve :)