Több mint 1 milliárd dollárt is bukhat a Sony a PlayStation 3-on

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jól mondod, nem a kor számít, hanem inkább az, hogy ahhoz illõ általános tudásanyaggal is rendelkezzen az ember... Ugyebár...?

UNREG
Ebbõl is láthatod, hogy jól leszednek a PC-s alkatrészekkel.

droland
Ki nem szarja le, hogy ki hány éves? Nagyapám pl. 75, és akkor most mi lesz? Beesik az esõ?

Te hány éves vagy?

"pont azt mondtam, hogy a vám egyben van, így a darabszámra jutó az már közel minimális pénz!!! "

Én viszont éppen ennek mondom az ellenkezõjét! A VÁM-ot minden egyes darab után meg kell fizetni. (Még jó...) Csak úgy, mint pl. az ÁFÁ-t.

És mint utaltam rá, egy kereskedelmi szállítmány útját dokumentumokkal kell igazolni, és normális esetben nem kerülhetõ meg a vámolás (nem feltétlenül a repülõtéren - és fõleg nem a levegõben 😛).

"19 éves vagyok (nem mintha bármi közöd is lenne hozzá)"

Nincs, csak feltûnõ volt, milyen keveset tudsz a kereskedelemrõl. (19 éves korban már kicsit több lenne elvárható. Az egy dolog, hogy van egyéb terület, amihez értesz, de ez így kicsit kiegyensúlyozatlan, nem gondolod? 😉 ) És akkor még mindezek ellenére kétségbe vonod, amit mások írnak... (Olyan alapon, hogy a repülõgépre nem megy fel a vámos, amikor átlépi az országhatárt... 😛 )

mondtam én ennek ellenkezõjét???? pont azt mondtam, hogy a vám egyben van, így a darabszámra jutó az már közel minimális pénz!!! egyébként ja 19 éves vagyok (nem mintha bármi közöd is lenne hozzá) és többet tudok mint jó néhány 20onéves, már nem dicsekvésbõl
repülõgépnél nem kell minden határon fizetni, de ugyan ezt írtam, olvass csak vissza

Hát nem túl bõ az ismeretanyagod... (Jól sejtem, hogy tizenéves vagy?) A VÁM nem darabfüggõ, és természetesen mindegy, hogy milyen úton történik a szállítás (hacsak nem illegálisan), repülõtereken is van VÁM. De ha nem lenne, ez sem mentesíti az importálót a vámkezelés alól. És természetesen az egész úgy van megoldva, hogy ne is lehessen olyan könnyen kibújni alóla, stb. Ezen kívül tudhatnád, hogy az elõállítási költség mindíg a töredéke a fogyasztói árnak.

jó akkor az elõbb említett VGA-t egy egységnek tekintem és egy konzolt is egy egységnek 😉

részben igazad van, de ez azért túlzás! nem egyenként fizetik a szállítási költséget, hanem bevágják repcsibe és hozzák amerikába, európába, ott is valamilyen központba viszik be, ahonnan már nem nehéz eladni mindet, illetve a felesleget szétszorni a környezõ országokban kamionnal...
ja és nem egyenként viszik át a határon a cuccost, tehát a darabra vonatkozó vám díj közel minimális, repülönél ha jól sejtem nincs is vám 😉
vagy állított már meg valakit repülõvel egy fura ember, aki az útlevelet kérte??? 😄D
az árra egyébként jó példa a most megjelenõ 7800GTX, amerikaiaknál 600 dollár (120 ezer forint), nálunk 105ezer+áfa, ami kb 130ezer lehet
és ebben már mindenki haszna benne van, az eladó bolté is

NEXUS6
Na jól nem frissítettem😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Simán!

Egy PC esetében 5-10 gyártótól is összeszeded az alkatrészeidet:
alaplap
proci
gfxkari
memcsi
doboz
stb stb

mindegyik cég külön gyártósorral külön marketing személyzeti pénzügyi csomagoló postázó stb osztályokkal, aminek a fenntartását berakják az árba.

Egy konzolnál mindenbõl csak egy van, ráadásul a sony vagy a partnervállalat gyárja a legdrágább alkatrészeket is, így egy csomó járulékos költség kiesik.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Akuma, állítólag mikor ázsiában elindul egy alkatrész a vevõ felé, akkor olyasmi különbségek vannak, hogy egy végsõ áron 20.000Ft értékû cucc 3-5.000Ft! Erre rájön a féltucat közvetítõ kis haszna, némi vám, és rengeteg szállítási költség.
Na most egy konzolnál a végsõ, összeszerelt darabon gyakorlatilag csak a kereskedõnek van haszna, a gyártó akár elõálítási költség ALATT értékesíti.
Másrészt ha egy PC-t össze tudnál rakni a "gyári" árakon, akkor egy 250.000-es csúcsgépet 100.000-bõl vagy alatta ki lehetne hozni.

"(nem úgy mint annak idején a 3DO, mert az viszont státusszimbólum is maradt, és meg is bukott"
Pedig 3-an is gyártották, bár momentán csak maga a 3DO és a Samsung jut eszembe. (Talán a Panasonic volt a harmadik, legutóbb GameCube-ot építgettek össze DVD/Hifi toronnyal ...)

ti tényleg el tudjátok képzelni, hogy bármelyik új konzol is ilyen olcsó lesz???? számomra hihetetlen
amikor napjaink pécés grafikáját viszik be konzolba, ami egy komplett PC esetében minimum 150ezer forint
csak egy jobb VGA kártya többe kerül, mint amirõl itt írtak... 60-80ezer forint

NEXUS6
Jól monddja a japcsi! Az ár igen is az áru része, a túl olcsót egyszerûen értéktelennek tartják az emberek. Meg kell néznie a cégnek mi éri meg jobban, ha ár alatt mindenkinek osztogatják, vagy haszonnal egyfajta státusszimbólumot csinálnak belõle. Egy kezdetben drága és szinte csak gazdagoknak szánt konzol még kívánatosabb, fõleg ha azért nem elérhetetlenül drága (nem úgy mint annak idején a 3DO, mert az viszont státusszimbólum is maradt, és meg is bukott).

Attól meg hogy a X360 olcsóbb még ugyan úgy veszteséges lehet. A szoninak mint piacvezetõnek és az aktuális generációból a legjobbat gyártónak rengeteg mozgástere van, nem úgy mint a M$-nek.

Pharaoh
Ez mindig így volt. A konzolon buknak, hogy a játékokon jól megszedjék magukat.

nem valamivel hanem sokkal jobb

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

Cicero
Gondolom valamivel jobb is a PS3 mint az Xbox 360, legalábbis az elõállítási árat nézve 😊

●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●

← ElőzőOldal 2 / 2