3
-
pemga #3 Mondjuk az nem véletlen, hogy Ázsiaiak nyomják leginkább. Náluk egy ország kapott akkora IP-tartományt, mint Amerikában egy egyetem.
Egyébként az IPv6-ot nagyon régóta nyomják már, a szabvány 10+ éve létezik, megvalósítások is 5+ éve vannak. A szolgáltatók (akiknél a legnagyobb költség lesz) nyilván évekkel ezelőtt készíttettek felméréseket ezekről; csak talán egyszerűen úgy gondolták, hogy még nem időszerű, nincs miért áttérni. Attól a tervek még megvannak, legfeljebb a pénzügyi keret nincs meg. Remélem nem vagyok túl optimista :)).
Egyébként nemcsak US fosik Kínától, EU is keményen :). Tegnap kimentek az utcára tüntetni (talán a franciák?), mert kínai cipők elárasztották a piacot és életképtelen az iparágunk... Ez elég kemény lesz, mivel az emberek (én is) minél olcsóbban akarják megvenni a dolgokat, valami extra minőségért nem fizetünk ki többszörös árat; de azért a bérért már nem megyünk el dolgozni... Jó kérdés mi lesz ebből, de ha csak a legegyszerűbb törvényeket nézzük, akkoris látszik, hogy a melók ki fognak vándorolni (folyamatban), és engedni kell a bérekből; vagy találni valamit amiben nagyon táposak vagyunk, és találunk valakit aki hajlandó is megfizetni azt :)). (De ez első körben ki lehet, mi magunk? :)))). -
IoIa #2 "Ugyan z átállás nagyon sok pénzbe és időbe kerül majd, de erre sort kell keríteniük, amennyiben el akarják kerülni a lemaradást." - nevetséges. Egész egyszerűen arról van szó. hogy az IT "szakma" ebből tud jelentős pénzt kisajátítani, mint pl. az Y2k "problémából" is.
Kína, mint a jelenleg legéletképesebb és gazdaságilag legjobban fejlődő gazdaság már rég bevezette. A lemaradást egyszerű lesz mérni: ki vezeti be később.
Nem véletlenül fosnak az amerikaiak a kínaiaktól... -
#1 [i]"Egyedül a Pentagon készült fel az IPv6 bevezetésére"[i/]
borzasztó