66
-
ati88 #26 akkor jó lesz pihentetni a gta-t, nem gondolod?
még a végén rámegy az egészségedre...
amúgy a témához: normális ember nem fog a játékok hatására embert ölni az utcán, csak az, aki alapból se normális...azokat meg bezárni -
onimusha #25 nemtom velem a san andreas óta előfordul ha a városban megyek és meglátok egy Tag-t akkor átfut a fejem, hogy ezt át kéne fújni -
#24 Tök jó fejek ezek a tudósok... Szereznek nagy halom pénzt azzal, hogy bebizonyítják azt amit már egyébként is mindenki tud! -
neB #23 engem az tesz agresszívvá hogy ilyen hülye kutatásokat adnak ki mért nem lehet BÉKÉBEN hagyni az ügyet?És ha agreszzív akko mi van?
A játékban éli ki az agrrszivitársát nem a valóságban (már amelyik) -
#22 Hehe... -
Alfa Of NS #21 En is vhogy igy gondolom -
hPi #20 Kivéve, ha Mortimernek hívnak -
#19 Az ember ösztönösen agresszív, ha rámtámadnak (mint pl. egy játékban) jóhogy visszatámadok. De magamtól nem csapom le ninjakarddal valakinek a fejét, mert a Ninja Gaidenben azt láttam! -
#18 "Ha játszik az ember persze,hogy felmegy benne a pumpa, ez teljesen természetes. A játékoknak ez is a célja egy kis adrenalinnövelés, hiszen ezért is szeretjük őket" Na ez az...
LOL, hogy még nem unják ezt az "elméletet"! -
megrab #17 Valahogy nekem az a véleményem, hogy ez a hír csak reklámot csinál a játékoknak.
Amúgy meg azt gondolom a játékok alapvetően nem teszik agresszívvá az embert. A problémák ott kezdődnek, amikor a gyerek minden idejét játékkal tölti, és nem hajlandó kilépni a "virtuális" világból.
Az erőszakról pedig annyit, hogy amikor még nem vol pc-s játék akkor indiánosdi közben fojtogatták egymást a gyerekek, vagy azért verték meg egymást mert egyikük nem akart játszani. Ezeket a dolgokat nem a számítógépes játék kreálja a gyerekekben, hanem a hanyag nevelés és az odafigyelés hiánya. -
psw #16 Önmagában nem veszélyesek ezen játékok - hangsúlyozom, megfelelő korhatáron túl -, de a többi ÉLETHŰ erőszakos elemeket közvetítő média elemekkel karöltve már IGENIS ALAPVETŐ komponense egy olyan "robbanóelegynek", ami káros, kórós illetve végzetes dolgokhoz vezetnek. Napkainkban ezen elemek igenis jelen vannak életünkben, és senki nem foglalkozik vele addig, amíg személyesen nem érinti.
ui: ja és persze a maximális profit eléréséhez MINDEN ember, minden "beteg ember" pénzére szükség van, a "beteg ember" is potenciális fogyasztó.
-
pemga #15 Hmm, lehet hogy én nem értem, de miért azt mérték, hogy film/játék KÖZBEN mi változik ideiglenesen.
Akik utána gyilkolásznak, általában nem filmnézés közben teszik, hosszútávon, maradandóan van-e ilyen megváltoztató hatása? (Aminek hatására IRL is fegyvert ragadna valaki :)).
Valóban, vannak ilyen emberek, de belőlük nem a játékok hozzák elő a késztetést, ez adottság kérdése, amit megtanulnak kordában tartani; ezért is nem lövik le az embereket probléma esetén, hanem próbálják átnevelni (vagy végleg elzárni, ha menthetlennek gondolják)
Jó, tudom hogy Marylin Manson meg a South Park felelős mindenért :). -
jefferson83 #14 Ha játszik az ember persze,hogy felmegy benne a pumpa, ez teljesen természetes. A játékoknak ez is a célja egy kis adrenalinnövelés, hiszen ezért is szeretjük őket (persze egyre kevésbé találok olyan játékot ami ezt az igényt kielégítené, talán öregszem:). -
kukacos #13 Én speciel nem értem a következtetést. Ha a kognitív területek aktívabbak erőszakos jelenetek alatt de az érzelmi területek kevésbé azok, akkor legalább olyan jó elmélet az is, hogy emiatt erőszakos szituációkban a kognitív képességeit használja az illető az érzelmi helyett, tehát kevésbé agresszív. Mindenesetre 1. a cikk hiányosan és félreérthetően van fordítva, az eredeti tanulmányt ebből nem lehet megismerni, 2. vajmi keveset tudunk az agyról ahhoz, hogy fMRI vizsgálatokkal magasszintű kognitív folyamatokra lehessen következtetni, pláne nem hosszútávú viselkedésmintákra, szóval a cikk indítása legalábbis bombasztikus és túlzó. Persze ettől még lehet, hogy igaz az állítás. -
Cloner #12 yah. én öszintén megmondom megérzem hogy mi az ami nekem sok. pl másfél éve nembirtam el egy AVP2-vel. jáccotam vele 10p-t mondom ájjunk meg ez kicsit durva. jáccottam mással. kicsit nagyobb lettem (meg okosabb ) és most azé lazán végigtoltam. és nem is paráztam annyit.
Egyszerüen én csak azon játékoktól tartok, és szerintem csak is ott kéne betartani a 18as karikát, ahol kifejezetten az agresszióra megy a gyártó, vérfolyik vérrel. a játékok ezt a fajtáját tény, egy kicsit elitélem. viszont a gta-val nincs semmi gondom, az valahogy más . és a vért vérrel nemlehet megoldani egy vérmentes verzióval, itt a gyilkolás modján van a lényeg. szal codozok gtazok swat4ezek, mert ezek télleg coolok. de egyszer se nyultam manhunthoz. régen mondom kicsit AVP2, postal2. most 16 leszek. -
Runo #11 -
#10 Nos, én nem nyomultam a manhuntal, mert nem érdekel, nem az én stílusom. De az tényleg fix, hogy a korhatárt be kéne tartani, de ez sokban függ azért az ember beálítottságától is, meg a személyiségétől (mármint nem a betartás, hanem az, hogy hogy hat rá valamilyen játék). Az én szüleim fullra nem néznek rá arra, hogy mivel játszok, mivel ismernek, amikor valami hirtelen berobban, csak átnéznek, és nyugtázzák, hogy én voltam . Semmi elváltozásom nincs eddig, és bőven volt már tapasztalatom arról, hogy az élet nem játék, nem is tudom, hogy mi játszódhat le az elméjében annak, aki azt hiszi, ha leugrik az erkélyről, respawnol a nappaliba . Mint a sonkogus gyerek, "varázsfelhő segítttsreccs" . Hát nem segíett. Mondjuk néhány tanár, kihozza belőlem az álatot, de egy játékra alapozva més eszembe se jutott volna megölni senkit, mert ott úgy láttam.
Tévét meg már régóta nem nézek, annyira sz@r. ha valaki totál kész, mindegy, hogy a szülő nézi-e, hogy mivel játszik. Szerintem a csupavér játékok amúgy nagyon primitívek, mármint nem azok, ahol a gore totál hihetetlen mennyiségű, hanem azok, ahol csakis az a lényeg, hogy ölj, semmi élvezet nincs benne. Mondjuk a Postal 2- vel elvoltam, de azzal is csak 1-2 napig, annyira unalmas lett. Áhh, ez az egész téma túl van reagálva. -
ttbela #9 én is nyomultam a manhunttal, de egyelőre nem vagyok egy agresszív állat (16) -
Sityi #8 Való igaz: ennek mintha a Lajtán túl némiképp nagyobb és komolyabb jelentőséget tulajdonítanának. Amúgy erről jut eszembe: én nem tudom, hány szülő követi itthon nyomon azt, hogy a csemetéje mivel játszik / mit néz, de mintha idehaza nem lennének ilyen hírek, hogy a Manhunt/GTA/Punisher/Painkiller/Carmageddon/stb. miatt öltek volna... -
Sityi #7 Régebben az egyik gamer lapban volt egy interjú egy pszichológussal, akit megkérdezték ugyanerről a témáról. Az ő véleménye az volt, hogy noha használni nem használ az eszeveszett mészárlás, de azért vannak jó oldalai is: legalább annnyi, hogy a szem-kéz koordináció fejlődik. Ha egy kicsit is értelmesebb a játék, akkor ott már a gondolkodást is serkenti. De a legfőbb erénye a játékoknak az, hogy az idegességet és a frusztrációt levezetheti a delikvens. -
Lipi1980 #6 Volt "szerencsém" a nagy port kavart Manhunt nevű játékhoz!!
Véleményem szerint elég agresszív a játék, és be kellene tartani a 18+ korhatárt! Árulni árulhatják, de meg kellene követelni a korhatár betartását, amit sajnos ilyen magyar mentalitással még a vendéglátó ipari egységekben sem vesznek komolyan!
Szerintem nincs nagyon jó nevelő hatással egy 10-12 éves gyerekre olyan játék, ahol nejlon-zacsival kell megfojtani a ficeket, vagy baseball ütővel agyonverni, esetleg agyonrúgdosni, vagy nagy macheta-val lecsapni a fejét...
Amúgy nekem (25 évesen) tetszett, de egy idő után nekem is sok(k) volt.... -
#5 Megjegyezném, hogy sok bölcs tudós (főleg az amcsik) már olyan dolgokat is bebizonyítottak "tudományos" mócccerekkel, mint monyuk ha valaki sok répát eszik, akó kissebb az esélye annak, hogy lenyeli egy krokodil. Szal én mindig kétkedve fogadom az ilyen híreket. -
FirStDeXTeR #4 szánalmas ez az egyoldalú hozzáállás. az agresszívitás az egyéni túlélésünk lényege, szemben az emocionális csoportos együttmüködéssel. nézzük csak a legártatlanabnak tűnő gyerekjátékot: a fogócskát; ha a fogó nem "agresszív" nem jut eredményre, szemben az üldözötek csak akkor tudják kijátszani a fogót, ha összedolgoznak.(feltételezve, hogy midegyik játékos megközelítőleg azonos képességű)
az inteligencia segítségével kell mindig megválasztanunk, hogy mennyire engedünk teret az agresszívitásnak. -
#3 Na igen, én is hallottam már, hogy UT2004-el (persze valószínűleg, sőt biztosan, ez más játékkal is működik, csak ott példának ez volt), gyógyították a különböző fóbiákat. Vicces, ahogy ezt az agresszív játék témát kezelik. Amikor egy ilyen hírt látok, már csak egy "óóó, nem unják még?" hagyja el a számat. Annyira, maszek, de az is fix, hogy ha az ember kimegy az utcára, jobb esetben egy nap alatt több agressziót lát, mint a legtöbb agresszív játék együtvéve. Pl.: Fórumon olvastam, hogy egy srác nagyon zárkózott, szégyenlős volt, miután elkezdett gamelni FPS-ekkel neten, egyre többet beszélt, és nagyon sokat javult a kapcsolatteremtő képessége is a game miatt. Az azért furcsa, hogyha valami jót tesz egy játék, azt csesznek bejelenteni, vagy nagyon ritkán teszik meg. És a pont ott van, ahol a legtöbben mondják: játék nem tesz agresszívvá senkit, max kihozza belőle az "agybajt". ha meg valaki játék miatt öl, annál már születése óta baj van, vagy közben történt valami, nos, súlyos. A mostani híradós eset, amikor egy gyerek azért ölt, hogy a játéktermi automatába pénzt szerezzen, hát azon úgy elkezdtem röhögni, mintha jönne a világvége. és mi a hibás? A játék, neem, nem a gyerek, a játék miatt ölt, nem amiatt, mert kicsit, debil volt (nem láttam végig a hírt amúgy, de sejthető, bár szerintem nem említenek ilíeneket, nehogy már ne a játék legyen a hibás), nnem. Bár pénzbedobós játék, de játék, és sokan általánosítanak. Legnagyobb hülyeség az ilyen pénzbedobós játék amúgy, kérjen egy konzolt vagy egy pct karácsonyra inkább (asszem naponta 30k-t gamlt el). -
#2 Az én válaszom nem. A valós erőszak és a virtuálisan kiélt ösztönök nem azonosak. De nem kell a szg-es játékokig elmenni: gondoljunk csak a régi gyerekjátékokra, ahol játékpisztolyokkal lövöldöztünk. Az agresszivitás bennünk van, ragadozó ösztönlényünk része. Ezt a hajlamunkat meg kell tanulni kezelni, irányítani. Erre jók - a nevelés mellett - a játékok (a Doom3-tól a focin keresztül az izgalmas bridzspartikig) A játékok tehát önmagukban nem rosszak, és nem tehetőek felelőssé. Sőt, egyes esetekben pl. a szorongó, feszült embereknél kimondottan jól jöhetnek. -
thhommy #1 nem a játékoktol leszek erőszakos hanem az ien hülye kutatásoktol