83
-
dez #83 Igen, sajnos az emberek nagy része csak a rövid távú kényelmével törődik, a hosszabb távú érdekeivel meg egyátalán nem...
[Milyen igaza volt Smith ügynöknek a Mátrixban...] -
dez #82 Pár évvel ezelőtt még keresztül tudta volna vinni a MS a WMV piacra erőltetését, mármint ilyen 99%-os lefedettséget. De várjuk ki a végét, nem sikerül-e neki most is valami ilyesmi (mondjuk 95% a 99% helyett)... (Főleg, hogy a cikkek még csak meg sem említik a lényeget, és egyesek azt is kifogásolják, ha valaki kommentben meg meri említeni.) -
PityBull #81 1. Aha, olvastam a #30-ast. Biztosan igaza van, de amiről én beszélek (és szerintem FTeR is) az pont az, hogy az egyszeri kis szerencsétlen láma-user nem foglalkozik olyanokkal (mivel a felét sem értené), mint : "zárt audio/video tömörítési formátum szabvány" meg "licensz-díj" meg "zárt szabványú jogvédelmi rendszer"! Sőt, nem is érdekli. Hanem szeretne valami programot kapni, amivel tud filmet nézni és zenét hallgatni. Neki ez a szempont igenis meghatározó!
Nagyon nehéz felfogni?
-
Mice #80 és akkor mi van? tudomásom szerint bármennyire is "jól" tömörít pont a lincenszdíjassága miatt nem használja egy csomó cég/user/mp3player készítő.
uram bocsá oké ott a progi, de kérdem én az alternatív termékek gyártói miért nem kérdezik meg az ms-t hogy belerakhatják e a sajátjukat ha annyira free-k? -
Mice #79 nekem az mplayer classic win alá. egyedül a playlistát és a grab-et hiányolom belőle :( -
Mice #78 " a netre kapcsolodik percek allatt rajta lesz a WMP 10, mert az SP2 keretein belül ez is lejön. "
erre még nem jöttek rá, de majd emiatt is beperlik és wmp nélküli sp2-t is csinálhatnak... -
dez #77 Már ne haragudjatok, ez elég infantilis hozzáállás. Itt egyátalán nem ilyen szempontok a meghatározóak. Hanem lásd #30. Nagyon nehéz felfogni? -
#76 bháháh!!! szopacs -
FTeR #75 az a gond, h a hozzáértő kissebbség hangosabb mint a maradék 90%. -
FTeR #74 ja és van a sztartör edisön is ;) -
PityBull #73 "azok a felhasználók, akik nem akarnak wmp-t használni (zavarja őket, h van) eltörpűlenk létszámban azokhoz képest, akik örűlnek annak, h van itt valami amiből zaj jön"
Nagyon igaz!
Vajon a döntés meghozói gondoltak erre a szempontra? -
PityBull #72 "Ezt a büntetést tekinthetjük indirekt pénzbírságnak..."
Hacsak úgy nem!
De más értelme tényleg nem volt!
Amúgy meg nem hiszem, hogy az MS komolyabban megérezte volna a Windows XP N-nel kapcsolatos költségeket. -
FTeR #71 tökéletes példa rá, h mindenre van megoldás ;) -
#70 EZ kell a népnek. Szedj ki, amit akarsz.
-
FTeR #69 "Jó lenne, ha lennének windows disztribúciók."
haha :)
sztem ezek a disztribúciós fejlesztések eleve nem jók, de ebbe most nem megyek bele. (pl mér jó, h van ezerféle linux, mérnincs 1 darab normáis, vagy max 1-1 minden felhasználói rétegnek)
egyébként vannak win disztribek, az egyiknek prof., a másik meg home edition a neve, sőt már mind a kettő elérhető N-nes változatban is ;) -
FTeR #68 "jelentős része nem telepítené fel az MS médialejátszóját"
a felhasználok jelentős része nem tudja hogy kell telepíteni. ne magadból indúlj ki. azok a felhasználók, akik nem akarnak wmp-t használni (zavarja őket, h van) eltörpűlenk létszámban azokhoz képest, akik örűlnek annak, h van itt valami amiből zaj jön. Márpedig utóbbiaknak tök mind1, h mitől jön a zaj.
-
Caro #67 Én is azt mondom, hogy nem baj, ha létezik media player, de azért nem kell egy teljesen új verziót kiadni, hogy ne legyen benne.
Legyen lehetőség, hogy ne rakjam fel, és nem úgy, mint az internet explorert, ami a telepítő szerint 0 Mb-ot foglal...
Szóval benne van csak blokkolva.
Jó lenne, ha lennének windows disztribúciók.
Egyébként az ilyen Real Player meg Quicktime kíméljenek, a profik VLC-t használnak, a lámák meg WMP-t. -
ForestGoku #66 Hazért az frankó lenne ha telepítés közben kitudnám válastani hogy melyik lejátszó legyen telepítve.
Ebben az esetben a felhasználók egy jelentős része nem telepítené fel az MS médialejátszóját. Innen kezve lenne érdekes a dolog, mert akkor nem lenne ennyire elterjedve az MS formátumai, így az MS-nem nem lenne ebből extra bevétele. ez az extrabevétal az MS monopólhelyzetének köszönhető, és veszteség azoknak a cégeknek, akik emiat kénytelenek liszenszdíjat fizeni az MS-nek. Ilyen egyszeű az egész.
Amúgy a mai világban csak azt nem lehet eldni, amintr nem akarnak eladni. Én spec vevő lennék egy butított windowsra, de nem lehet kapni. -
yvorl #65 nem értem ezeket az Eu most jól megszívta hozzászólásokat, maximum hozott egy nem túl jó döntést, amivel nem sokat ért el, de ha belegondolunk 2-3 évig pereskedtek azért hogy végül a wmp ki legyen szedve az xp-ből, (mondjuk nem tudom én sem miért nem lett választható a telepítéskor) ez alapján a teljes modularitás elég valószínűtlennek tűnik pedig ez kéne szerintem is (de ha a longhorn ilyen lesz akkor nincs igazam). Attól meg nem kell félni hogy az ms fogja magát és kivonul, elég gáz is lenne ha egy ilyen dolog miatt kéne félni európában. -
BlackRose #64 "Tudod te mennyi mindent bűntetnek ami nem megy a társadalom rovására (és a büntiből sem lesz haszna a társadalomnak)?"
és ezért igazoltnak látod a következő hülyeséget, éppen ezért mert ez így van kellene javítani a dolgokon, nem pedig még jobban rontani. Különben ez gazdasági alapokat megrendítő intézkedés, egy céget kényszerítettek az indokolatlan veszteségre, miközben az amiért ezt tették (a konkurenseg érdekeinek megvédése a törvény keretein belül) nem valósult meg, ez OK lenne, ha nem lehetett volna előre tudni az eredményt, de ez nem így volt, ezt előre is tudta minten reális gondolkodó, és ha még nem is akkor is előbb meg kellet volna kérdezni a résztvevőket, a Dell, HP, IBM/Lenovo, stb. mind egy szálig előre tudta, hogy ez nem kell nekik, csak meg kellet volna őket kérdezni, ahelyett, hogy arogánsan tartották magukat a hölye döntéseikhez be kellet volna vallaniuk, hogy tévedtek és változtatni döntésükön még mielőtt már késő lett. Ez a Microsoftnak veszteség rövid távon, de mivel monopólhelyzetével való visszaélése nem lett korlátozva (megszüntetve), hosszú távon ez az EU marhaság még jobban megerősítette a monopóliumok esetleges törvénysértési lehetőségét. Hogy, ezt miért gondolom az egy kicsit sok dumát venne igénybe, de nagyjából minden dolog félrekezelése növeli a veszélyt, és ez egyaránt vonatkozik az aktuális és a hasonló problémákra is. -
#63 DVD filmet normál XP-vel sem tud:) Fel kell rakni egy DVD-lejátszó programot, s utána már megy a WMP-ben is a lejátszás, addig viszont nem. -
#62 menő... nekem 1 lejátszó játsza le mind... (avi, mpg, qt, rm, mp3 stb...) -
#61 Ki is kéne, amúgy a heréléssel nem értek egyet, hiszen egy töketlen cuccon mit akarsz herélni?
Ha kicsit is "normálisak" akarnának lenni akkor a rendszerben választható lenne, hogy milyen média lejátszót (böngészőt, PIM, chat...) telepítesz fel. A picipuhások ott lennének a médián, a többit meg net-ről rángatná le... De ez inkább csak szívózás, kb olyan mint amikor kértet tőlük speckókat, és erre ők szépen raktak rá licence-eket... -
#60 >Úgy tűnik tehát, értelmetlen volt az új - a Windows XP módosítása és az új változat piacra dobása - nem kevés pénzébe került.
Már elnézést, de akkor miért volt értelmetlen? Ezt a büntetést tekinthetjük indirekt pénzbírságnak... -
Cicero #59 Már nemazért, de én amióta (november) feltettem a Windowst azóta egyszer sem nyitottam meg a Windows Media Playert. Azonnal fellöktem a PowerDVD, Winamp és Quick Time szoftvereket. Teljesen fölösleges ez a windows, mert a WMP-ben belehet állítani, hogy milyen fájl típusokat ismerjen, játszon le (semelyiket :D). Ezt a felhasználó dönti el. Hülyeség... -
TheZsenyka #58 A fél Windowst ki lehetne herélni ennyi erővel. -
Alfa Of NS #57 "Aztán majd szépen kiderül, hogy titokban most is megbünteti a MS azokat a cégeket, akik ezt merik telepíteni a konfigjaikra... :P"
Hat az biztos, hogy az olyan Microsoft-os megoldas lenne -
#56 Mellesleg aki "ért" az XP-hez az ugyis lecseréli WMP-t ha nem kell neki, aki meg nem "ért" hozzá, egy teljesen kezdő (pl: vesz egy PC-t XP-vel és véletlen ezt a Win-t kapja), akkor valóban csak les, hogy nem tudja lejátszani a DVD filmjét stb a "szar" számítógépen... és kiadott csomó pénzt érte. -
#55 WMP9 van SP2-ben. -
#54 Igazad van, aki tényleg csak arra használja a gépét, hogy néha levelezzen, meg megnézzen 1-2 dolgot a neten, ami érdekli, az nem nagyon fogja lecserélni a WMP-t... Viszont ha egy ilyen alap-user egy WinXP N-el találkozik, sztem csak bután pislogna, h 'most miért nem megy az mp3?', esetleg-némi utánjárás után-letöltene egy winampot pl. (mondjuk ezt nem tartom valószínűnek:)) Egy esetlegesen testreszabható telepítővel rendelkező Winnél (ami a legjobb megoldás lenne) meg alapból felrakná a WMP-t, aki meg biztosan nem használná, kihagyná... -
Capra Ibex #53 Márpedig a jogrendszer épp attól lesz stabil, hogy meghozzák azokat a döntéseket, amiket a törvényekből kifolyólag meg kell hozni.
Különben is kit érdekel, hogy nem fogy? Ez egy bűntetés. Nehogy már az EU (EB, satöbbi) azon aggódjon, hogy szegény M$-nak nem lesz ezen haszna...
" intézkedés a társadalom javára megy (mert ezért is találták ki a törvényeket) " khm..... Tudod te mennyi mindent bűntetnek ami nem megy a társadalom rovására (és a büntiből sem lesz haszna a társadalomnak)?
Na persze más kérdés ha az adott törvény hülyeség (nem erről az esetről beszélek). -
Hegyikecske #52 #50: max egy olyan módosított verzió kellett volna ahol rajtavan a korongom a media player de Te választhatod ki h fel akarod-e tenni, valamint a cég a veszteségét mindig a vásárlókon veri le... Majd figyeld meg (következő verzió, kiegészítések, akármi) Szal ez teljesen felesleges volt... -
Hegyikecske #51 Wheheheh EU szivacs, ezt én a legelején megmondtam volna... Amugy ha a MS egyszercsak azt mondja h elég, és kivonul innen akkor lehet rosszabbul járnánk. Szal biztos h olyan jó dolog a mikrofostot szivatni? Nem értem mé pont a media playerbe kellett belekötni, mer ha itt tartunk már a quicktime se jobb a maga reklámkampányaival meg minden szarjával, és úgy közben a ms arra fog hivatkozni h nem az ő szoftvere, nem vállalhat érte felelőséget, bezzeg ha az Ő lejátszóját használtad volna... Ami mondjuk igaz is, nemértem mibaj van vele... -
BlackRose #50 nem értem mi a kisgyerek naivitás abban, hogy:
1. Saját költségeden legártattnak veled valamit amit nem tudsz eladni.
2. Mindez teljessen indokolatlan, mert már előre tudni lehetett az eredményt (a legroszabb esetben megkérdezhették volna előre a hardware forgalmazókat/gyártókat).
3. A konkurencia (mert úgye itt arról van szó ez antimonopólista intézkedés kellet volna legyen) semmit sem érez meg a dologban.
4. AZ EU (EB) megcsinálta a dolgát (0 effektivitás, de ezt persze nem ingyen tette - a bürokrata üresfejűek felvették 100% fizetésüket és ezt te is fizetted meg minden EU állampolgár).
na most itt inkább én ezt tartanám gyerekesnek, persze naivitásról szó sincs, de gyerekesnek az EU részéről.
archkoven:
tehát itt mégegyszer mondom nem a Microsoftról beszélek, hanem álltalánossan, ha az EU úgy dönt, hogy 0% effektív és temérdeknyi pénzbe kerül ez a döntés mindenkinek akkor ez nem hiszem, hogy törvényszerű lenne, tehát az EU ezen a téren úgy sértett törvényt, hogy teljessen értelmetlenül és eredménytelenül alkalmazta hatóságát, vagyis elpazarolta azt a szerepkörét amellyel a törvények felhatalmazták, hogy effektívan lépjen a monopóliumok törvénytelen lépései ellen.
És ha egy törvénnyel való összehangolás pénzébe kerül egy cégnek (veszteség) akkor az magában nem is olyan nagy gond abban az esetben ha ez az intézkedés a társadalom javára megy (mert ezért is találták ki a törvényeket), a probléma itt abban rejlik, hogy itt ez a veszteség nem szolgál senkit, sem a társadalmat, sem az MS konkurenciát, sem a Microsoftot, ez egy pazarolás ami államilag (EU) lett diktálva, értsd meg már, hogy itt az EU tette nagyjából azt amiért a Microsoft el lett ítélve, vagyis politikai és hatalmi monopóliumával élt vissza, a különbség csak abban volt, hogy amikor a MS tette ezt akkor neki haszna volt belőlle, az EU meg ezt úgy csinálta meg, hogy senkinek sem volt belőlle haszna, kivéve, hogy mondhatták, hogy dolgoztak és ezért persze megfizették őket az adófizetők.
Mégegyszer nem érdekel a Microsoft, itt álltalános dologról beszélek ami a gazdasági és jogrendszer instabilitását eredményezheti ha valami gyökeres változás nem kovetkezik be. -
#49 Legalább 3 féle lejátszót lehet letölteni, kitérdekel, hogy alapban benne van -e a lejátszó vagy nincs?!
Inkább lenne stabilabb az egész cucc.Váltottam mac-re , és 10 percen belül volt rá Media Player!FREE! Miről beszélünk? -
#48 Legalább 3 féle lejátszót lehet letölteni, kitérdekel, hogy alapban benne van -e a lejátszó vagy nincs?!
Inkább lenne stabilabb az egész cucc.Váltottam mac-re , és 10 percen belül volt rá Media Player!FREE! Miről beszélünk? -
#47 Legalább 3 féle lejátszót lehet letölteni, kitérdekel, hogy alapban benne van -e a lejátszó vagy nincs?!
dez #46 De ne őket kérdezd, hanem apjukat, anyjujkat, húgukat (ha van külön PC-jük)... :) -
dez #45 Csak nem kellett volna a meglévő szabványok "eltérítésével" és sajátok erőltetésével manipulálva évekig kigolyózni a többit... Még a Javát is megpróbálták "eltéríteni", erről is bíróságnak kellett lebeszélnie őket. -
#44 milyen lenne? normális...