15
  • crow
    #15
    Aki szeretne személyesen kérdezni Kálmán Andrástól, illetve az Artisjus képvislőjétől, az jöjjön el ide:
    http://www.hacktivity.hu/view.php?oldal=hack2005
  • crx
    #14
    Kálmán bácsinak ajánlanám 50 ezret 30 napra szerintem gőze nem lenne hogy is ossza be de azért kiváncsi lenék hogy miről is mondana le mert sokmindenről le kellene mondani vagy eszik és nem dvd zik , vagy dvd zik és nem eszik.
  • Frank99
    #13
    már azok vagyunk....
  • xavier
    #12
    Ámen.
    És nem is kéne hagyni hogy a hamburger zabálók gyarmatává váljunk.
  • Braindead
    #11
    Egyetértek.
    Az asva rájöhetne már, hogy Magyarországon /egyelőre még/ nem érvényesek az amerikai törvények...
  • Frank99
    #10
  • blaze
    #9
    Ezt nem bírom ki beszólás nélkűl! Kinek hiszi magát ez a Kálmán András?! "nagyon örülök ennek a határozatnak" én személy szerint annak örűlnék, ha az ASVA csődbe menne. A szerzők se nagyon csíphetik ezeket az élősködő piócákat!
    Kálmán András úgy állítja be egy laikus szemében a fájlcserélőket, mintha bűnözők lenénnk. Azt állítja, hogy filmet, zenét letölteni illegális, az Artistjus szerint legális! Itt egy oldal pl, ami szerint teljessen legális filmet, zenét letölteni magáncélú használatra:http://www.index.hu/tech/jog/cdcopy/
    Különben is, az üres adathordozókra fizetjük a kemény jogdíjat! Igaz ezt az Artisjus zsebeli be, ez is fájhat Kálmán Andrásunknak.
    Egyébként meg, próbáljon megvenni is valamit Kálmán András minimálbérből! Ez nem csak neki szól, hanem az összes f.szopó kormányon levő politikusnak!
    Hova halad ez a világ, ma olvasom, hogy a magyar átlagkereset bruttó 170ezer forint. Egy átlag melósnak meg jó, ha 100ezer megvan bruttóban, akkor még a minimálbérért gürizőkről nem is beszéltem! Ehhez gondolom nem is kell kommentár, a számok magukért beszélnek! Valahol ott a felső rétegben degeszre kell keresni magukat, hogy az átlag 170 meglegyen. Ekkora keresetkülönbséget nem szabadna megengedni!
    Bocsi, a vége kicsit offra sikeredett, de talán nem is annyira, mert ez is arról szól, mint ez az egész ügy, a pénzről!
  • klastrom
    #8
    Nagyon okosan látod a helyzetet !!
  • hufnagel
    #7
    és a jogi rendezés után lehetővé válik a szerzői joggal védett alkotások legális internetes terjesztése."

    Vajon ez freudi elütés volt? :)
  • Frank99
    #6
    tovább megyek:

    nem lenne Freeweb, nem lenne ATW, nem lenne a mobilszolgálttaóknak EXTRA haszon az SMS-ekből stb, stb..

    :-()
  • Frank99
    #5
    sztem meg USA egy kicsit odébb van.
    A BASWA meg megnézhetné, hogy melyik ország cégbíróságánál kérte a bejegyzését, és ha majd ez az ország törvényt hoz a fentiekre, akkor lehet majd a pofát jártatni.
  • crx
    #4
    Az asva dolgozoi meg ne üzérkedgyenek warez all előszőr mindenki a saját portáján takaritson ki azután vádaskodjon meg riogasa a jonépet. rendesen terorba tartják az embereket.
  • crx
    #3
    Remélem az asva vezető elgondolkodna azon is hogyha már enyire üldőzi a file csreélő hálozatokat hogy a kisfiával értese meg hogy fiam te ezt a filmet nem nézheted meg mert itt magyarországon soha a b. életben nem fogja se tv se mozi leadni de még vhs kazetán se jelenik meg.
    Amugy meg a matáv csődeljárást indithatna azonal ha nem lenne cserebere.Gondolkodtak már el rajta? Ki fízetne havi 10 ezreket a semire? kel 3 mbit minek is egy oldal letőltésére? Ugyan már ezt ők se gondolják komolyan. Öszeomlana minden. Amug meg ha enyire üldözik ezt a témát menjenek már ki magyarország 4 fő szerrvertermébe és gyalulják le a winyokat kb egy 200 gb os winyo elég lenne mindenre az öszes honlap meg miegymásra.
  • fie
    #2
    Tegyük fel megszünne a fájlcsere. Nem lenne film, zene, játék.
    Nem lenne szükség:
    -Modemre
    -ADSL, kábel, stb...
    -DVD, CD lemezek
    -DVD írók
    -Vinyó

    Játékoknak:
    -Újabb videókártyára
    -CPU
    -Alaplap, memória
    (Erre a célra ólcsóbb lenne a konzol)

    Mennyi pénz is folyik ezekből be?
    Talán a hw-gyártók talpukra állnak és lobbiznak kicsit, talán az ISP-k nem adják ki az adatokat, talán ...
  • tomo
    #1
    "Nagyon örülök ennek a határozatnak. Ha a fájlcserélő hálózatok üzemeltetői is felelősségre vonhatók az illegális fájlcserélésért, akkor kötelesek nagyobb gondot fordítani arra, hogy ne történjen rajtuk keresztül szerzői jogsértő magatartás."
    maximum lemennek a foldala a fejlesztok, aztan lehet oket keresgelni.
    a decentralizalt halozatok leallitasahoz meg sok sikert kedves AVAS.

    a filmek aranya meg a tomorites es a selessavu hozzaferesek szelesebbkoru elterjedese miatt nott a zene rovasara.

    tenyleg, mi lenne, ha holnaptol egyszeriben megszunne a filecsere? az ispk 90% tonkremenne rovid idon belul. ( es ez csak 1 a lehetseges utohatsaok kozul, sztem a hw gyartok is megereznek)