DTP

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

munka_gorilla
Nya én már találtam egy bosszantó valamit... ha a Usage ablakban átváltok a Fontokról a Képekre, akkor a következõ usage-nél megint a Fontok részen indul... 😞
Micsoda marhaságokon tudok felháborodni 😄

ILLNeo
Még csak a bétát probáltam de, nem volt vele semmi gond...<#nemtudom>

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

munka_gorilla
7-es quark-kal kapcsolatban valami tapasztalat?

fle go
Koszi probalkozom megoldani a dolgot!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

munka_gorilla
Próbáltam, hidd el! <#circling>
És nem jó...
És csak akkor nem jó, ha van benne spot channel!

ILLNeo
A spotchannel az most itt mindegy, a DCS beállításai szempontjából:

Beállítások:
Elõnézet: TIFF 8bit/képpont
DCS: Több fájlos,DCS, nem összetet
Kódolás: Bináris

Probáld meg ezekkel a mentési feltételekkel menteni, hidd el jó lesz...<#awink>

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

munka_gorilla
De azt elfelejtettem írni, hogy ez csak akkor van, ha van egy SpotChannel a DCS2-ben... különben mondjuk nem is használnék azt! <#hehe>

Szóval errõl beszélek: preview

munka_gorilla
Ööööööööööööööööö...
Mi van? <#wow3>
Semmi bajom a képaránnyal.

ILLNeo
Photoshoppal van gond még pedig a DCS beállításoknál van rosszul megadva a felbontás. Ha nem compositálod bizonyos pixelarányra, akkor a kép megtartja a képarányt previewban is. Hajrá!

ILLNeo
sajnos nincs<#szomoru1>

ILLNeo
Az a baj, hogy ez probléma örökös. Én is találkoztam már ezzel a problémával.
A megoldás az az, hogy vmilyen system fontot adsz meg mindegyik betûnek és és késõbb ha már mentettél belõle 6-osat akkor írod át a betûket az arculati betükre, és így legalább a szöveget látod...

fle go
Üdv Mindenkit!

Nagy bajban vagyok és kellene a segítségetek, hátha valaki tudja a megoldást!
A cégünkben vannak még anno Quark 4-ben készült anyagaink, mostanáig nem volt szükség rájuk, de közben áttértünk Mac OS X platformra és Quark 6.5-re. Na most ha a 4-es anyagokat megnyitom 6.5-ben akkor a betütipusok elmásznak, hiába állítom be a bet?tipusokat az eredetire jónéhány bet? helyett csak kriksz-kraksz lesz és nem tudok rájönni miért, már mindenféle konvertálást kipróbáltam másik progiba átmenteni a szöveget kicopyzni majd visszarakni a 6.5-os Quarkba de semmi eredmény, van valakinek ötlete hogy lehetne megoldani a problémát???????
Segítségeteket elôre is köszönöm!!!!!!!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Sziasztok, valakinek nins veletlenul PC-s BLISS betutipusa? (light es normal)
munka_gorilla
BUÉK mindenkibe!

Tudom, hogy nem InDesign-os kérdés, de mégis...

Ha DCS1-nek jó a preview-ja quark6-ban, akkor a DCS2-nek miért nem jó???
(DCS1 - normál 72dpi-s, DCS2 - borzalmas kb. 10dpi-s)

ILLNeo
Kellemes ünnepeket és boldog új évet mindenkinek!

munka_gorilla
Nem hiszem, hogy emiatt dobták vissza, de tényleg nem jó a tiff, ha photoshopbol van mentve, mert nem pontos! Mondjuk ekkora méretnél ez nem lényeges, de A5-A6 körül már komoly gond lehet belõle. Ezért -> quark, és beállít méret 100.x% -ra, hogy ne legyen kisebb, mint amekkorát akartál...

ugy, hogy nagyobb a merete+megkapja ai-ban es pdf-ben a stancot (nem teglalap). miert nem jo a tiff? 10 nyomdabol 9nek jo
A minap tortent: anyag leadva illustratorbol lementve pdf-ben
meret 1000x500mm + 5mm kifuto+vagojelek, artboard size a netto meret. nyomda visszadobja, hogy nem jo mert nincs vagojel sem kifuto... Megkerdezem miert nemjo? CSinos szoszi hang kozli: Mert.... csak... Rakerdeztem: mivel nyitjatok meg? a valasz: hat amiben kell Acrobat Reader.
Miert kene quark vagy Indesign? Miert nem jo a PhotoShop+Illustrator? egy egyszeru garfikahoz(nem konyv, hanem csak egy plakat, molino stb...)?
ILLNeo
Tiffet senki nem ad nyomdába... Akkor hogy van kifutó az anyagon? Rakd be Quarkba vagy Indesignban írjál belõle postscriptet, és Press-sel Distiláld le... Ez olyan mint ha psd-n adnád oda a stancot..

Sziasztok
Csak egy kerdes: Miert van az, hogy egy nyomda visszadobja a leadott anyagot, mert neki nem jo CMYK tiff-ben, hanem csak(!) PDF-ben es PS-ben?
munka_gorilla
CTP

ILLNeo
Itt az Adobe CS2 -re gondolsz? Mert szerintem nem arra válaszoltál amire akartál:

A 60. hozzászólásban semmit sem használok...

munka_gorilla
probléma 1.: rohadtul gazdaságtalan, csak fix, folyamatos munkára éri meg használni

munka_gorilla
passz - mi 2540dpi/175lpi -t hasznalunk...

ILLNeo
60 rácshoz mindig 2400dpi/150lpi értékeket adok meg, de valaki azt mondta,hogy a páratlan lpi mutató javít egy picit a minõségen fizikálisan..

Mit szóltok?

ILLNeo
Nem volt még problémám vele...

ILLNeo
Én G5 iMac -en dolgozom a munkahelyemen

ILLNeo
Semmi különös csak, akkor azzal kapcsolatban felmerülõ problémákat is meg lehetne itt vitatni...

munka_gorilla
Ja, amúgy mi van a CTP-vel? 😄

munka_gorilla
nemtom, nekem nem nagyon jon be, tekintve, hogy igen lassu a 7-eshez kepest...
P4 3.07GHz + 2 GB Ram, es ezzel a geppel is elszarakodik rendesen mondjuk egy kb. A4/300dpi 20-25 layeres keppel! <#szomoru1>

ILLNeo
Ma raktam fel a CS2-t. Nagyon tuti

munka_gorilla
Szerintem nyugodtan veheted!

ILLNeo
Szerintetek a CTP is vegyem ide vagy nyissak külön topicot...?

munka_gorilla
ez csak pénz kéedése!!! <#beka2>

Ha valaki tud egy állást keresõt kérem szóljon neki az alábbi ügyben: nyomda CTP stúdiójába keresünk számítógépes programok kezelésében és nyomdászatot ismerõ operátort. (DTP-s tapasztalat is megfelelõ.) Szakmai önéletrajzokat a [email protected] címre lehet küldeni. Sorry a kis OFF-ért.

ILLNeo
használja valaki a CS2-t?

ILLNeo
ez most mi?

ték<#mf1>
ILLNeo
Nem baj a lényeg hogy itt vagytok...

ILLNeo
jó ez igaz de én csak 26.-án megyek....<#taps>

munka_gorilla
Mikor máskor legyünk szabin, mint aug.-ban? 😊

ILLNeo
Mindenki szabin van?!!!????

ILLNeo
Látom az össze operátos itt b%ssza a rezet!!!<#nyes><#nevetes1><#nezze><#vigyor0>

ILLNeo
Köszi megnézem...

munka_gorilla
Most hirtelen csak ezt találtam, de még én sem próbáltam ki. Majd talán ma este megnézem, mert lehet hogy nemsokára nekem is szükségem lesz rá. Bár valószínû, hogy én a linuxos verziónál maradok...

ILLNeo
Köszönöm szépen!

munka_gorilla
Hmmm... maga a fordito van. (Ti., amivel a dokumentumot a forrasbol generalod) Asszem, valami wintex a neve, de nem biztos. Szerkesztofelulet is biztosan van, de azzal meg nem talalkoztam. Ha lesz idom, utananezek!

ILLNeo
XP-re nincs ez a progi?

ILLNeo
Nem becsültem le... csak szerintem ellégé szélsôséges esetekben vesszük igazán hasznát a programnak!!

munka_gorilla
Gondolj itt viszont arra, hogy pl. egy tudományos értekezésben, egy szabadalmi leírásban, amiben mondjuk hemzsegnek az igen bonyolult matematikai formulák, nem biztos, hogy ilyen egyszerû a dolog.
Másik fele: ha egy kicsi idõt szánsz rá, és beleolvasgatsz a lentebb belinkelt pdf-be, észreveheted, hogy pl. automatikusan történik az új fejezetek új oldalon kezdése, a fejezetek/alfejezetek/al-alfejezetek/(nem folytatom) sorszámozása, a felsorolások sorszámozása, függelékek indexelése, és még egy csomó ilyesmi. Hab a tortán, hogy a végén, amikor az egésszel megvagy, automatikusan legenerálja a tartalomjegyzéket, irodalomjegyzéket, stb.
Így egy nagyon tagolt, nagy terjedelmû mûvet is tökéletesen áttekinthetõen meg lehet szerkeszteni, anélkül, hogy folyamatosan azzal törõdnél, mi hova kerül. Az elején beállítod a kívánt formátumnak, elrendezésnek megfelelõ paramétereket, és utána gyakorlatilag csak a nyers szöveget kell beömlesztened, ahol kell kicsit variálnod, a szükséges helyekre betenni a képeket (amiket, ha akarod automatikusan lebegõképként raksz be, azaz a bekezdések hossza függvényében a következõ x (általad meghatározott) oldalon ott helyezi el, ahol optikailag a legegységesebb oldalképed eredményezi), és kész is van a mû... És szó szerint vedd, hogy csak elenyészõ részét említem a jobbnál-jobb tulajdonságoknak!
Szerintem ne becsüld le! Még ha tényleg nem is használjuk a "hétköznapi életben", én akkor is hasznosnak tartom, hogy megismerkedtem vele egy kicsit, és biztosra veszem, hogy adott esetben elõ is fogom szedni, ha ilyesmi munkám lesz!
Amúgy meg, ha annak idején nem két nap alatt kellett volna összeraknom egy háromszázakárhány oldalas életrajzi könyvet, amiben rengeteg versrészlet, rengeteg hosszú levélidézet volt, biztos, hogy ebben csináltam volna. Próba képpen megcsináltam az elsõ 15 oldalt. Ég és föld! De hát, maradt a quark, a két nap, és a végeredmény olyan lett, amilyen! 😊
Végül pedig, hogy ne felejtsem el, azért még sem teljesen olyan, mintha pl. notepadban egy program forráskódot írkálnál. Vannak nagyon jó kis grafikus felületû szerkesztõk hozzá, mint a mondjuk egy html szerkesztõ. És nem mellesleg: teljesen ingyenes!!!
(Ja, és használ ligatúrákat is... 😊)
Na ennyit a propagandáról! 😄

ILLNeo
Na látod ez az... hogy ennyi ideig nem tarthat a tördelés...mert ha megkérdezed a megrendelôt, hogy mikorra kell az anyag azt mondja: tegnep elôtre(tehát siess)...

Matematikai képletek: Illustrator-eps mentés -és Quarkban vagy Indesignban place-elés... ennyi...

Nem mokányolhatunk össze 3 óra alatt vmit, amit meglehet oldani 2 perc alatt is....

Oldal 1 / 2Következő →