64
 • dshk
  #64
  anélkül, hogy a többire reagálnék: A java-n vitatkoznak, hogy milyen liszensz lenne jó, de szemben a M$ .dot netjével a Java specifikációk kidolgozásában több nem Sunos dolgozik, mint Sunos. A Java runtime gyakorlatilag minden elképzelhető platformon rendelkezésre áll, és nem egy hanem több gyártó fejleszt teljesértékű futtatót. Bárki letöltheti pl. a Sun saját Java implementációjának teljes forráskódját, nemcsak az osztálykönyvtárakat hanem az egészet úgy ahogy van, ugyanazt amit a saját mérnökeik használnak. Én négy Java fejlesztőeszközről tudok, amelyek mindenféle kompromisszumtól mentesen napi 8 órás munkavégzésre alkalmasak.

  A Microsoft csak a .net platform egy kisebb részének specifikációját tette nyilttá, ami édeskevés ahhoz hogy valaki arra alapozzon, azon felül, hogy van egy új, kábé százötvenedik gyakorlatilag szkript nyelvünk. A M$ a .net nagyobb részének jogi státuszátot lebegteti, és hosszútávon még hátrányos is neki, ha más platformokon megerősödik. Ezzel szemben a Java-nal minden szereplő abban érdekelt, hogy továbbra is minden platformon jó minőségű futtató álljon rendelkezésre.

  Összességében ne is emlegesd egy egy lapon a java-t meg a .net-et nyíltság szempontjából, ezek más súlycsoportban indulnak.
 • dez
  #63
  Te kezdesz teljesen behülyülni...
  (Megmondtam, hogy képtelen vagy beismerni, ha bármiben nincs igazad. Ekkor elkezdesz személyeskedni, meg hülyeségeket beszélni. Na ezt nevezik mélypontnak.)
 • FTeR
  #62
  te figyelj sikerűlt felhúznod
  eddig te vagy második
  hihetetlen vagy, asszem egy vitának nincsen annál mélyebb pontja, amikor egy olyan ellenérvet hozol fel, ami a másik állítását igazolja. ("A BluRay-t már elég rég óta fejleszti a Sony....") <- M$nek mér kéne? (ne válaszolj, költői kérdés).
  A mélységet jelöli még, h míg én minden oldalról felhoztam több példást is (még csak "metaforákkal" sem éltem), erre belekötsz abba, amit tök mellékesen jegyetem meg, mintegy utalva több dologra is, ráadásúl sikeresen elkezdted félremagyarázni.
  Ha már itt tartunk: "(Majd ha pl. a Google-ról is bebizonyosodik, hogy versenyellenes, illegális taktikát folytat, és máris akadályozza az egészséges piaci versenyt, majd vele is hasonlóan járnak el.)".
  Minden bizonnyal, de az, h minden törekvéseit elfogadod, mert nem volt még per, míg pl szídod a wint, mert m$ akármi, pont azt mutatja, amit már hosszú topikokon keresztűl próbáltam neked elmagyarázni.
  Általában azért szoktam vitába menni, mert új infókat tudhat meg az ember, de asszem téged teljesen elhasználtalak, úgyhogy ennek jegyében autómatikusan ignorálni fogom a hozzászólásaidat. lehet ff-ben beálíltom, h szűrje azokat a részeket, ahol a te neved van .
 • FTeR
  #61
  egy tök mellékes dolgon lovagolsz, ennél szánalmasabb már nincs.

  a BD-be meg minek kötsz bele, m$ ugyan úgy régóta fejleszti azt amit beletesz a sajtá cuccába, és honnan veszed, h az nem jobb.

  az büdös nagy helyzet, h te fikázod m$-t ahogy éred olyanért, amiért mást meg dícsérsz. ez hihetetlneűl.....
 • dez
  #60
  Fel kellene már fognod, hogy a MS egy monopólium, méghozzá olyan, amelyik - ezt is kihasználva - aggresszív továbbterjeszkedésre törekszik, és a megszerzett területeken a piaci verseny megakadályozására, ezért korlátok közé akarják fogni. Így neki jobban a körmére néznek. (Majd ha pl. a Google-ról is bebizonyosodik, hogy versenyellenes, illegális taktikát folytat, és máris akadályozza az egészséges piaci versenyt, majd vele is hasonlóan járnak el.)
 • dez
  #59
  Nem a FF-on volt a lényeg, hanem azon, hogy szerinted felesleges a belső ablak/tab (sok helyen egyszerűen átkapcsolható egy tab belső ablakká és vissza), és hogy a tálca = minden automatikusan tabos... Ez önmagában is említésre méltó gigaLOL, de emellett azt is újfent megmutatja, milyen elvakultan próbálod védeni és támogatni a MS-ot.

  A BluRay-t már elég rég óta fejleszti a Sony, talán már a HD-DVD előttől, miért kellene feladnia, ha egyszer jobb? Hagyjuk már ezt a kimagyarázást...
 • FTeR
  #58
  elég komoly képzavarban vagy. a photoshopban nincsenek tabok, a belső ablak meg != tab. ffben pölö meg nincs belső ablak, ellentétben operával vagy akár a dreamweaverrel, ahol mind a kettő van.

  de örülök, h megint sikerűlt a leglényegtelenebb részbe belekötnöd :)

  valaki felvetette az árucsatolást. ez valahogy csak m$nél gond. mindenhol máshol tök egyértelmű, az h a saját termékbe saját fejlesztést tesznek. pl sony (milyen jó példa alany:)) blueray discet rak a ps3-bam ezzel gyakorlatilag a legnagyobb kunkurenciát állítva hd-nek. ha olyan jó fej, meg annyira ferplayer lenne, akkor félretenné az önös érdekeit, h ne rekdjen meg a közös formátum összehozására irányuló tárgyalás.
  vagy pl egy kereső motornak, mér van saját hírportálja, hiszen az lenne a lényeg, h máshol megtalálja amit keresek és oda vezessen, ehelyett inkább mindenhonnan össze lopkodja az infókat. vagy érdekes módon gmailben a google searc enginnel lehet keresni, ez is árucsatolás, mégsem zavar senkit.
  vagy pl intel mint processzor gyártó minek fejleszt saját chipkészletet alaplapokra? ezzel kiszorítja szegény via-t, hiszen ő sokkal jobban ismeri a saját prociját, mint más.
 • dez
  #57
  "általában sokat nosztalgiázol és megszépűlnek az emlékeid"

  Már megint ez a beskatulyázáson alapuló téves következtetés... Nem unod?

  "a sony a világ legnagyobb szorakosztatóelektronikai gyára, minden piacon ott van."

  Ott lenni piacokon, úgy, hogy tisztességes versenyben az élmezőnyben vannak, nem egészen ugyanaz, mint egy időközben meghatározóvá vált szegmensben már eleve tisztességtelen módon kialakított monopóliummal visszaélve aggresszíven terjeszkedni, és egészséges verseny helyett gazdasági háborúval, és mindenféle trükkel próbálni kiirtani mindenki mást...

  Különös, hogy nem látod a különbséget - vagy csak nem akarod látni, ami kérdésessé teszi az állítólagos pártatlanságodat. Bár mindegy, mindkét eset gáz...

  "csak te ezt szereted figylemen kívűl hagyni"

  Tényleg? Honnan tudod? Eddig nem is volt téma a Google... A Google-t egyelőre érdeklődéssel figyeljük. Az egy belemagyarázás, hogy az ingyenes térképpel tönkreteszik a térképészprogramokat, mivel 1. nem nyújtanak olyan profi szolgáltatást, 2. léteznek más hasonló, ingyenes megoldások is. (És nagyobb pontosságú fizetősek is.)

  De itt is van egy különbség a fejlődés törvényszerűségei és a szándékos és öncélú írtóhadjárat között.

  A többi (pl. tálca = minden program tabos, LOL) meg már kimeríti a süket szövegelés kategóriáját, nem is kommentálom... Aha, tényleg, kicsit sem vagy elvakult MS-fan...

  Egy komment mégis: érdekes lenne pl. a PhotoShop (és tudok még egy sor más programot), ha nem belső ablakokkal dolgozna, hanem mind sima ablak lenne, és állandóan elő kellene őket keresgélni a többi közül, stb.
 • FTeR
  #56
  általában sokat nosztalgiázol és megszépűlnek az emlékeid. a sony a világ legnagyobb szorakosztatóelektronikai gyára, minden piacon ott van. már hogyne törekedne monopolra. minden mozzanatában tipikusan megfigylehető, főleg most a ps3 kapcsán (a tv/hifi piacot nem követjük ekkora figyelemmel).
  mióta kugli uralja a piacot és erősen a profitra hajt, azóta szépen jelentkeznek rajta a monopol tevékenységek tipikus jelei, csak te ezt szereted figylemen kívűl hagyni. nézd meg, kugli már rég nem csak 1 kereső. az autómatikus hírportálja miatt, nemrég volt a balhé. ezzel az ingyenes térkép cuccal, meg éppen most teszi tönkre a térképész progikat. de ezek fölött valahogy elsiklasz.

  hamár ennyire elmentünk offba, mindig fehozzák az NS böngit. nyugottan el lehet menni a w3cSchool oldalára és meg lehet nézni, a régebbi összehasonlításokat. NS-nek ugyan úgy megvoltak a hülyeségei. valahogy úgy lehet elképzelni, h középen volt a szabvány, jobb oldalt az IE, bal oldalt az NS. mind a kettő eltért tőle. mégis mindenki milyen jót nosztalgiázik rajta. a mostani NS meg ügye elég lol.
  A tabos böngikről is úgy beszélnek ff-óta, mintha azelőtt soha nem létezett volan, sokan már nem is nézik böngészőnek azt, ami nem tud ilyet. miközben nem 1 böngésző eddig is tudta. sőt egy win programban a belső tabok legalább akkora képzavar, mint grafikus linuxban a virtuális terminálok (mindenki esküdözik rá, h milyen jó, közben meg maga a több ablakos működés tök fölöslegesé teszi). win95 óta minden program tabosan működik, ott vannak a tabok a tálcán. ha valakinek nem tetszik alúl, akár még oldalra is teheti. eleve több soros is lehet, sőt újabb winekben, meg már a csoportosítás is megy (csak kár, h alapból nem lehet jobban testre szabni).
 • FTeR
  #55
  eszembe jutott még1 kuglis/m$ példa:
  általában amikor m$ beperel valakit a megtévesztő névhasználat miatt, akkor mindenki hőbörög, h milyen köcsög. múltkor, amikor kugli beperelte azt a frogos oldalt, akkor mindenki mélységesen egyetértett vele.
  érdekes, nem?
 • dez
  #54
  Sony nem törekedett az összes többi szórakoztatóelektronikai cég módszeres és kíméletlen kiirtására... Majd meglátjuk, a Google is belekezd-e majd egy olyan szuper-expanziós stratégiába, mint a MS. Szerintem nem.
 • BlackRose
  #53
  Indiának már 1 milliárd felett a lakossága... ami pedig Kínát illeti, az USA az egyik legnygyobb nyomóereje a Kínai gazdaságnak, esze ágába sincs megállítani, hisz még ők serkentik a fejlődésüket, mert egy globális világban amelyben élünk de még csak a kezdet kezdeténél vagyunk, az USA gazdaságának szüksége van új piacokra és ez allatt Kína, India meg a többi eddig nem nagyon fejlett piac is érthető. Különben Kína gazdasági potenciálja nagyon magas és ezért mindenki csak támogathatja aki meg nem hiszi el a jővő képét, jusson eszébe Clinton volt elnők nemrég elhangzott megjegyzése, mi szerint az állam napról napra veszíti szerepét a világban a globális piac nem ad esélyt az államnak az ellenőrzésre és napról napra a privát szektoron van a kezdeményezés, különböző alapítványok, non for profit szervezetek és cégek személyében, a legjobb pelda az ázsiai tsunami, ahol a segély túlnyomó részét nem állam(ok) hanem privát szervezetek, alapítványok és magánszemélyek biztosították először a történelemben. Clinton szerint ez a következő 30 évben teljessen normális lesz... aki felfogja, hogy nincs többé USA, Kína, EU stb, hanem csak egy globális piac ahol a téke határok nélkül áramlik, keveredik és ellenőrizhetetlen marad egyetlen állam részére sem annak lehet jövője, az USA ezt nem hagyta figyelmen kívül, persze vannak ott is ellenkező erők de ez mindég is így volt, az USA-ban sohasem volt egyagyúság... és nem is lesz soha. Ja persze ez off-topic, de ha már felhozta valaki... ami pedig a Google és az MS eső után köpönyeg dolgot illeti, nem ezt mondta a Netscape is meg a WordPerfect, meg na de sorolhatnám... késő csak akkor van amikor meghalsz, ezt jegyezd meg.
 • FTeR
  #52
  a .net-et és az ofiszt azt szoktam dícsérni, de azokan nincs is párjuk.
 • FTeR
  #51
  nézd vissza nyugottan, még 1x sem dícsértem m$-t, sőt igazából wint se szoktam dícsérni, értsd nem fanolom őket (nem én szoktam itt éjjenezni folyton). ellenben fellépek védelmében, amikor elkezdenek hülyeségeket beszélni. általában még azt is megvárom, h tízen akárhanyadik flémelés is elhangozzon, és csak akkor szólok bele.
  deznek már egy ideje arra próbálok rávilágítani, h egyesek (és pl ő is) olyanokért tesznek szemrehányást m$-nek, amiért adott esetben mást vállalatot dícsérnek, vagy simán elnézik nekik. ezért volt a kuglis példa is. a kugli fejlesztői már rajta vannak a legazdagabb listán, nem hobbiból csinálják a keresőt. ennyi erővel wint is hobbiból csinálják, hiszen eredetileg páran összeálltak 1 garázsban, h összedobjanak valamit.
  Vagy pl van a sony is mindenki isteníti, h milyen jó fej, aztán nézd meg miket csinál mostanában. mégis sony a jófej, m$ meg a szemét az xboxal.
  vagy pl egyik topikban azt lett felhozva a végén már, h m$ azért szemét, mert minden kezdő fejlesztés pénzel. 1 topikkal arrébb meg azért fikázzák, mert nem innovatív. vagy szemét m$ mert így, meg úgy agyonintegrálja a wint, aztán meg az a baj, semmit sem támogat. vagy eddig mindig az volt, h nem támogat nagy szabványokat, vagy ahelyett, h azt használná sajátot talál ki, erre most fikázta mindenki, h ofiszban teljesen átáll xml-re. vagy amikor benyögik, h nincs szabad szabványa m$nek, mert mindent magának akar, amikor közben az egész .Net framwork úgy ahogy van teljesen nyílt, C#ostól dokumentumostól, mindentől és bárki szabadon felhasználhatja. ezért van a mono linuxra és ezért van már most rengeted ingyenes fejlesztő eszköz C#ra. ellentétben javával, ami teljesen zárt és semmit nem engednek benne, azt mégis mindenki dícséri.
  látod? erről van szó. java-nal azt mondják, azért jó, h zárt mert igy megtartja az egységet, míg m$-t ugyan ezért fikázzák. miközben pl a hason kategóriás c#-ja teljesen nyílt.
  múltkor gyakorlatilag azért fikázták BG-t mert rákkutatást finanszírozott, vagy mert akárhány millát utalt akárhova.
  mindig jönnek a monopollal, amikor pl megjelent az xbox, mindenki nehezményezte, h a sony monopólimára tör. vagy itt ez a kereső, google simán monopol helyzetben van, mégis m$ szemét mert betőr a piacra.
  a lényeg, tök mind1 mit csinál m$, ő a szemét. be kell látni, h jól esik szídni, mind1 miért. ha m$ maga lenne a terézanya, akkor is mindenki utálná, csak nem lenne mivel megmagyarázni.
 • dez
  #50
  Magukból kiindulva mindenkitől rettegnek...
 • FTeR
  #49
  nekem nem okoz gondot, h ne használjam IE-t. sőt senkit nem ismerek közelről akinek ezzel baja lenne. sőt wmp-t sem használok. az a szép a számítástechnikában, h nincs olyan, h valamit ne tudj megoldani rajta. pl új msn messenger default csak a wmp-t látja mint lejátszó, de már vannak modok hozzá, amivel winampot is be lehet mutatni neki. és ez így minden termékére elmondható.
 • testerlnx
  #48
  Lehet hogy ez a picipuha szent háborúja :)
 • dez
  #47
  "minden vállakozásnak az a célja, h lenyomja másikat"

  Na de az összes többit...???
 • Inquisitor
  #46
  Aham. Csak éppen Kína kezébe adták (önkét és dalova) a világ gyártókapacitásának legnagyobb részét, nem mellékesen belső 1 milliárdos piacon megedzett kínai cégek alig várják, hogy a mitsemsejtő kisebb-nagyobb külföldi cégeket bagóért megvegyék avagy lenyomják mint a százasszöget. Esetleges háborúskodás esetén a szomszédoknak (ruszkik), meg pár környező országnak (pl. India 880m lakossal) nem fog tetszeni.
  Kisebb-nagyobb leszegényedett, gagyihadsereges arab országokat könyebb csesztetni ;)

  Amúgy a témához visszatérve hihetetlen nagy étvágya van a Googlenek, csont nélkül benyelte a fizetős Keyholet és most Google Earth néven tálalta.
 • comet
  #45
  Ahah.

  Kínát az életbe nem szankcionálja le, még ha akarná se. Más súlycsoport.
 • fie
  #44
  "Kb. akkora esélye van, mint USA-nak megállítani Kína gazdasági (túl)burjánzását."
  Jelenleg az USA-nak elég kikiáltani valakit terroristának, (esetleg nukleáris fenyegetettségre hivatkozva) és máris megy ellene a szankció.
 • Inquisitor
  #43
  OFF
  Nincs meg valakinek az MS Matrix paródia film, amit Linux fikázásra csináltak, és Steve Ballmer egy STEVO nevű hackert alakít benne, akit az ügynökök "karmaiból" Bill Gates szabadít ki Morpheusnak öltözve? Csak egy 2 perces jelenetem van belőle és az is kamerás ... :D

  ON:
  MS lenyomni a Google-t? Eső után köpönyeg?
  Kb. akkora esélye van, mint USA-nak megállítani Kína gazdasági (túl)burjánzását. Elöbb kellett volna lépni. Szerintem.
  Pár Google cikk, érdemes pusztán a címeken elgondolkodni ...
  Főleg alábbi kettőt érdemes elolvasni:
  Google: sötét erő születhet
  A Google a legértékesebb médiavállalat
 • testerlnx
  #42
  Nem mindegy hogy teszi... De ha ezt magyarázni kell...
 • whitehawk
  #41
  Ez ezért érdekes, mert általában véded, és elmondod, hogy milyen k*** jó. Persze lehet, hogy az, de én pl megőrülnék, ha csak microsoft kenyér lenne, meg microsoft kóla meg microsoft telefon, meg microsoft autó meg microsoft repülő meg microsoft kutyakaja....... Ha már lenyomták a googlet, akkor majd jön a microsoft mint ISP utána majd mint televízió..... Ez a mértékű MS függés (nem rád gondolok, hanem a világ nagyrészére) még egyszer nagyon vissza fog ütni.... szerintem. Elég megnézni, hogy milyen ütemben jönnek új és új vírusok, férgek. Ez a homogén környezet eredménye.
 • echo
  #40
  Fura, hogy a mellett kéne érvelni, hogy baj van a piaci erőfölénnyel való viasszaéléssel. Bármikor dönthetek úgy különösebb hátrány nélkül, hogy nem használom a googlet, se a térképét és nem látom, hogy a google olyan feltételeket teremtene, hogy ilyen helyzetbe kerüljek. Míg az MS... Gondolj csak a böngészöknél mi zajlot le anno, bevetettek minden piszkos trükköt, amíg beállt a mostani helyzet... Folyamatos perek, mellett lehet csak valamelyest korlátozni, hogy ne szabványosítsanak minden területet. Kész csoda, hogy már nem csak wmv-ben hallgathatunk zenét. Na mindegy szerintem ha valaki valamiért nem csukott szemmel járt az utóbbi évtizdben akkor nem tom, hogy hogy tarthatja egy semmi gond nincs vele korrekt cégnek. Na mindegy ki-ki külön világról álmodik, az enyémben nincs ott az MS.
 • FTeR
  #39
  én nem rajongok a cégért. ti utáljátok könyökből, ettől nagy a kontraszt.
 • echo
  #38
  Azt még megértem, hogy ha valaki azt mondja, hogy milyen jó a win, mert hogy nála sose fagy le meg ilyesmi, de amikor valaki rajong a cégért az valami megdöbbentő. OK kivétel MS alkalmazottak, nekik valahogy meg kell ideologizálni miért is dolgoznak ott, meg hát kapják havonta az átutalást, tehát tőlem szeressék. De könyörgöm önként dalolva hogyan???
 • FTeR
  #37
  kugli ugyan úgy vásárolja fel a kissebb cégeket mint m$, nemrég azt térképes szoftver nevét cserélte le. ezt senki sem nehezményezi. m$ hasonló lépés után mindenki itt hőbörögne.
 • FTeR
  #36
  minden vállakozásnak az a célja, h lenyomja másikat. ezen minek lovagolni?
 • FTeR
  #35
  akkor meg nem kell aggódni, nem?
 • testerlnx
  #34
  A szemét kugli rendes piaci körülmények közt szorította ki a jahúúút, és nem árukapcsolással keretszerződésekkel, és egyéb szarságokkal... Ja és nem volt monopólium... Különben, tényleg majdnem ugyan az...
  Én csak azt szeretném, ha a picipuha a frissítéseknél szigorúan ellenőrizné, hogy warez-olt win és office van-e a gépen, vmint bele erőltetné a p2p eszközt, és az is vadul ellenőrizné, hogy warez file-ok mennek-e rajta, ha igen akkor szépen lejelentené a local picipha központba, vmint jó lenne ha a palladiummal csak dedikált hw-n indulna el a rendszer...
  Szóval a sok okosság amit kitaláltak mostanában, azok nekem nagyon hiányoznak az "os??"-ükből...
  De remélem nem kell sokat várnotok rájuk ;)
 • echo
  #33
  Azt felejti csak el, hogy ha hoznák a google szintjét, akkor sem használnám, azért amit a cég képvisel. Így is bűntudatom van, hogy windows-t használok. Az ember akkor használ MS terméket ha kényszerítik, mint a windowsnál. Tehát ha rá akarnak venni hogy használjam, meg kell ölniük a google-t. Bár végül is az ilyesmiben van gyakorlatuk :)
 • Caro
  #32
  És tudod miért?
  mert a google egy egyszerű kereső, nem több, de arra tökéletes.
  Nem hoz be egy egész portált, csak keres, és ezért jó.
  Ezért nem jó a yahoo, és ezért nem lesz jó a microsoft keresője sem.
 • Totinkhamon
  #31
  http://www.goyk.com/flash.asp?path=947


 • FTeR
  #30
  a szemét kugli tönkretette a jahút, pedig eleinte mindenki azt használta. volt amikor kugli ugyan így bejelentette, h lenyomja jahút és így is lett...
  nem tudom mit kell ezen ennyire háborogni.

  dez, nem csalódtam benned ;)
 • crx
  #29
  De etől nem biztos hogy ki tudja szoritabni a piacrol. Ha nem talál soha semit akor 5 ft ot nem fog érni.
 • crx
  #28
  Ja csak két dolgot talál majd meg mindig vegyél eredeti ms terméket vagy lépj visza a keresőbe. Ezért álítják át az emberek. És egyre töben idézőjel kezdik kitanulni a netet és egyből a googlét keresik ki egy o val ki kettővel.:))
 • fie
  #27
  De tudja integrálni.
  1.: A jobbgomb lenyomásánál lesz egy kis menü, ami a kijelölt szöveget (vagy amin áll a kurzor) az ő keresőjükben keresi (bárhol, akár egy wordből nem kell ablakot válltani, csak klikk és nyílik).
  2.: Az explorer 7.X-ben tutira benne lesz, mint a firefoxban a kereső, csak nem testreszabhatóan.
 • Pheel
  #26
  Jelenleg is a Microsoft Networks portál az alapértelmezett kezdőoldal minden IE-ben, mégis átállítják az emberek.
 • BlackRose
  #25
  Ha egy cég megelegszik azzal amit elért, csodálatossan gyönyörködik abban amit megtett és nem lép tövább, nem támadja a konkurenciát és nem támadja a jövőt akkor elvesz... de ez nem csak a cégre vonatkozik, hanem magánszemélyekre is, persze a Microsoft sem kivétel, ha megáll, akkor a múzeumba kerül éppen úgy mint azok akik megálltak előtte. A Microsoft sohasem vert el senkit, mindég ellenfelei verték meg önnmagukat, mert nagyobbak, tapasztaltabbak, erősebbek voltak és mégis megengedték az MS-nek, hogy elegye a falatott az orruk elől, az MS ezt úgy látszik nem engedi meg a Google-nek... hogy jó e ez így, hát én inkább szeretnék egy erüss Google és errős Microsoftot, mint csak egy Microsoft nyomaiba lépő Google-t, mert ha az MS megállna akkor Google only világ lenne éppen úgy ahogyan most MS only van sokhelyen, vagyis majdnem.