5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
#1161 Inkább csak meszesedés...
Nem mintha még vmikor a punkers fikázós résznél(vhol az 1000. hsz elött) ne tárgyaltuk volna meg, hogy kinek nagyobb a fa..a. -
#1160 Elég szomorú, hogy ilyen fiatalon már ilyen előrehaladott állapotban van nálad az agyér-elmeszesedés! Hát dehogynem mondtam...még az érofláj-professünel idején lerendeztük... -
#1157 No épp ezt akartam sugallni előző hozzászólásaimban... Hogy változtak az idők, változtak az emberek. Mi akkor is kint voltunk mindíg, ha semmi dolog nem volt. Akkor mentek a hajnalig tartó traccspartik, szalonnasütés, miegymás. Ha pedig volt dolog, akkor azt csináltuk. Szóval ilyen nálunk soha fel sem merült hogy "ha nincs semmi dolgom, akkor minek tátsam kint a számat"... Valahogy mindíg eltelt a nap...kint a reptéren. -
#1155 "Nem 20-an szerelnek egy gépet."
Nálunk sem...de nem is ezen van a hangsúly. -
#1153 Hát nem is tudom...én kölyökkoromban sosem unatkoztam kinn a reptéren...még ha nem volt mit csinálni, akkor se. Már az elég volt, hogy kint vagyok, repülők közt. Aztán volt hogy csak beültünk a büfébe, és ment a dumaparti-sztorizgatás.
Úgyhogy ezért is furcsa most ezt hallani...hogy elunod az egész napod...persze lehet nálatok más a légkör, ahol a fentiek kivitelezhetetlenek. Hát van ilyen is. -
#1151 így vala. -
Soaringpilot #1150 Én itt vagyok, de már egy hete nem történik semmi:-) -
Takocaa #1148 nekem Saitek 3d Goldom van és imádom
korábban volt egy Thrustmaster hotas-om, pedál meg miegymás de még az analóg nem nem igazán akar már működni
de a pedállt néha használom, bár a gold is tekerhető és teljesen jó!
viszont az alsó csúszka az műanyag szóval kopik! de ki lehet cserléni fémre -
punkers #1146 Köszi az infót.De mennyi 1 Saitek Cyborg EVO? -
punkers #1144 Az jó, de mé mondod nekem? :) -
#1143 apám vitorlázó pilóta volt 10 évig : ) -
punkers #1142 Sziasztok!!!
TAnácsotokat kérném azzal kapcsolatban, hogy milyen Joystickot vegyek.IL-2-höz meg vit.repülő szimulátorokhoz?Olcsóbb kéne nem kell nagyon jó. -
#1141 gyönyörűek. -
#1140 Tessék pár képecske. AKi kondorozik, talán felismer egy két jelelgzetes hegyecskét. Aki meg nem, anak meg szimplán szép képek:
2002
2003
2004 -
#1138 No hogy ne süllyedjen olyan gyorsan a topik: off
Képek -
#1136 Megy a flém, kedves uraim? Megint megemeljük jelentősen a hozzászólások számát, és fellendítjük a topicot? :D -
#1133 Nem erről van szó. Én nem vádolok senkit, én sem vagyok különb egyikőtöknél sem, sőt. De mélységesen elkeserít, hogy ha egy egyszerű... nevezzük sportnak - sport így szédtönt emberek között mindent, méghacsak interneten is, és ami elméletileg közös szeretet, az sárga irígységbe fordul. Miért kell kisajátítani a repülést? Miért kell kilökni másokat, mert egy-két hozzászólása elhamarkodott? Kapkod? Forrófejű? Vagy hülyeséget ír, na és, megesik? Megértés? Közös cél, segítsünk egymáson?
Nem akarok itt lelkizgetni, de már csak magam miatt is muszáj lesz felületesebben. Azért akarok repülni a szimpla semmihez sem hasonlítható érzésén kívül, mert valamennyire kiemel az emberek teremtette sablonos, birka világból. Nem érzem magam többnek senkinél, de akarom! Talán ez nem bűn. És mit látok itt? Megy ugyanaz az egymás-mardosása, aminek ugyanúgy SEMMI eredménye nincs, mert a sírban a férgek sem fogják megkülönböztetni az embert, főleg fórumon - ha valami felidegesít, csak annyit kell tenned, hogy nem küldöd el az anyjába. Ha szerenek repülni, miért nem értenek meg másokat, akik szintén odavágynak? Mire jó ez? Ha legalább valami nyereség lenne belőle, megérteném, mert az egymás palánkon átdobása nyereség érdekében emberi sajátosság, de itt még az sincs. Egyszerű, kicsinyes kis vita. Grat.
...de legalább van hsz-szám. Remek.
Engem lehet flémelni, inkább, mint egymást. Legalább valamiben közös lesz az érdek. :P -
Soaringpilot #1132 Nézd meg az 1115-ös hsz előtti hsz-ok hangvételét, majd az 1115-öst és az utána következőket. Ebből szerintem világosan kiderül, hogy az egészet ki indította el már megint! -
#1131 Ne is. köszi. -
#1130 Ne marról van szó, hogy kinek tetszik kinek nem. HA átgondolnád, éreznéd, hogy ez egy baromság. repülni vagy meghalni? Gondold már át... -
#1129 Ez most megint mire jó?
Gratulálok.
Echte magyarok vagytok. Bocs. Vagyunk. :S -
Soaringpilot #1127 Nem akarok beleszólni, de téged kérdezett valaki??? -
#1125 Sztem téged nem kérdezett senki. SZal uzsgyi vissza a kutyaolba amíg ne mszólítunk. Köszi. -
Soaringpilot #1124 Szerintem ez is szép: "A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk." Nem én találtam ki (lehet azért ilyen szép:-)) -
Soaringpilot #1120 Az A vizsgán valami siklást kellett bemutatni egyedül, forduló még nem volt benne. Régebben még együléses géppel oktattak, ezért volt ennyire fokozatos a kiképzés. -
#1118 Az az idézet nagyon gagyi, fasság, és csak egy h... talál ki ilyet. Sztem vedd ki onnan. -
Soaringpilot #1117 Igazán leszokhatnál már erről a b*szogatásról! Hidd el, annak idején téged is kiröhögtek, amikor elkezdtél repülni! Max. nem tudtál róla. -
#1115 Álmodban pubi. Az a vizsga más volt, de az ma már nem létezik. De elöbb tedd le az elméletit, aztán utánna ábrándozzá jelvényekről. -
Soaringpilot #1112 Szerintem jók ezek, az én B jelvényemen is van H betű. Ezüstkoszorútól fölfelé valóban eltűnik a betű, onnantól már nemzetközi sorszám van rajta (a hátulján).
Jó szelet! -
punkers #1111 sziasztok.visszatértem:).Sokáig nem találtam az oldalt nem tom miért -
Soaringpilot #1107 Az utolsó három kép nem tudom miért lett ilyen kicsi. -
Soaringpilot #1106 Nem izgulok, ugyanis nem a miénk volt, csak azt írtam, hogy a kép nálunk készült:-)
Tiaszavidék Sportrepülő Egyesület Szolnok repülőgépparkja:
R-26SU Góbé: HA-5549
SZD-30 Pirat: HA-4306, HA-4335, HA-4399
Cirrus STD: HA-4279
További gépek, amelyek magántulajdonban vannak, de a klub közösen használja:
L-Spatz-55: HA-4011
SZD-36 Cobra-15: HA-4004
SF-25 Falke: HA-1223
-
Soaringpilot #1104 Az 5335-ösről a kép a mi repterünkön készült (Szolnok LHSS):-)))
-
#1100 Igen, ennek mind nagyon örülünk:))) Bár attól tartok mostanában nem sokan látogatják a topicot....... -
Soaringpilot #1097 Akkor bocsánat, rosszul tudtam. -
#1095 Tesék akkor fahegy:
"1929-ben kezdődött Magyarországon a vitorlázórepülés, a Farkashegy-Katlanban. Ez a mostani repülőtértől Budaörs felé esik, és a Csíki-hegyek gerince választja el tőle. A hegygerinc merőleges az uralkodó szélirányra, és így a lankás hegyoldalon az emelő hatású lejtőszélben órákat lehetett és lehet most is vitorlázni. A Katlanban, a vitorlázórepülés bölcsőjében több klub működött. A vitorlázórepülésnek ebben a hőskorában még a hegy tetejéről, csúzliból lőtték ki a gépeket, és leszállás után újra fölcipelték a hegytetőre. Így ment ez egészen az ötvenes évek elejéig, amikorra elterjedtek az új repülési módszerek, a vontatásos felszállás, a csőrlés, a termikrepülés. Ekkorra a Katlant is kinőtték a repülők, és a klubok 1952-ben leköltöztek a mostani repülőtérre, ami akkor még egy puszta szántóföld volt. Lassan-lassan elkezdett kiépülni az új repülőtér. A pilóták kiselejtezett katonai sátrakat használtak, lajtoskocsival hozták a vizet...de fölépült az első hangár. 1968-tól két repülőklub maradt a repülőtéren, az 1930-ban alakult MÁV, és az 1942-ben alakult Csepel (megalakulásakor Weiss Manfréd). Ez a két klub fejlesztette és üzemeltette a repülőteret. Lett villany, és lett vízvezeték. Felépültek a faházak, a hangárok, a benzinkút és a camping. Elegyengették és feltöltötték a repülőtér talaját. Az 1980-as évek elejétől több nemzetközi találkozó színhelye lett a repülőtér. 1990-től ismét megjelentek Magyarországon a magánrepülőgépek és a repülővállalkozások." (forrás: www.csepelaero.hu) -
Soaringpilot #1094 Hát igen, a magyar vitorlázórepülés bázisa Szolnok LHSS (én itt lakom):-)))))) Az első vitorla magyarországon innen szállt fel:-))
Én is láttam a műsort, nem semmi, hogy miket ki nem találnak a mai világban... -
#1093 -
#1092 Ezt most nem basztatásnak szántom (Tényleg nem!), egészséges a lokálpatriotizmus, de Nálad a hsz.-ek 95%-a tartalmazza, többször kezdődik a "nálunk Jakabon ezmegez és ígymegígy", illetve "a mi Jakabunk" etc... szövegekkel.
Lassan már álmomból felébredve is ismerem Jakab alaprajzát, de más reptérről még mindig nem tudok. A változatosság kedvéért néha nem lehetne elvonatkoztatni Jakabszállástól? Én megértem, hogy ott laksz, és értelemszerűen onnan van a legtöbb információd, de könyörgöm, egyrészt a magyar vitorlasport - feltételezem - nem egy reptérből áll, és a topic címe sem az: "a Jakabi reptér". ;D
És mégegyszer hangsúlyozom, hogy semmi bántó szándék nem volt ebben, csupán egy észrevétel, mert olyannyira szúrta már a szemem, hogy nem állhattam már meg rákérdezés nélkül.
Ha nagyon zavar, ne is vedd figyelembe. :) -
#1090 Kint az 5ös peccs!!!