24
-
dez #24 Az az 1-2 az több is, és az a szám kb. megegyezik az utóbbi idők jelentősebb újdonságaival. :) OK, -1 az SSE3, de az is inkább presztizs-fejlesztés az Intelnek, mert alig használja valami. (Kivéve 1-2 programot, ami érdekes mód mindíg gyorsan használatba vette az Intel ilyen irányú fejlesztéseit, ugyanakkor az AMD-éit meg erősen hanyagolta, pedig pl. az AMD jött ki először normális SIMD utasításokkal [3DNow!], miközben az Intelnek még csak az MMX nevű korlátolt valamilye volt.) -
flipperx #23 Azért ez enyhén szolva túlzás!
mindig is az Intel dobja ki elöbb a technikát,
1-2 kivétellel.:)
-
dez #22 Volt róla cikk nemrég. Még csak bejelentették? -
dez #21 Nem az a lényeg, hogy mennyire létszükséglet a low-enden. Hanem az, hogy egységes legyen a piac, és nagyobb legyen nyomás a hw-gyártók irányában a 64 bites driverek írására... (Felhasználói programokból nem fontos mindennek 64 bitesnek lennie, bár a fenti esetben azoknál is nagyobb lesz a motiváció, ha legalább kicsit gyorsul tőle.) -
#20 Ja, most nézem még sincs.
-
#19 Az amd is kijött már a 64 bites semporonnal, az intel csak követi a terndet, amit az amd diktál mostanság. -
#18 ahogy már írtátok: ennek a procinak semmi értelme!
ha létszükséglet lenne a 64 bit akkor lenne értelme.. low end be 64 et belerakni. lál. sulinetjancsikát majd átbasszák vele.. másra nem jó. -
jozzee #17 hmmm azért egy érdekes dolog megvillant ahogy olvastam a cikket - "védelmet nyújtanak a féregvírusok ellen"- nem tudom elgondolkodott - e már valaki azon, hogy talán olyan szándékosság rejtőzik a vírustámadások egy része mögött ami(mostmár főleg) kényszeríteni fog egy adott x software vagy egy y hardware megvásárlására: vagyis a víruskészítők fő megbízói esetlegesen nem-e véletlenül azok lennének akik ezen védelmeket is kidolgozzák; a nagyobb nyereség érdekében....? -
#16 de minek? ha egy kevesebbet fogyaszto, gyorsabb, olcsobb sempron is megcsinálja ugyanezt :) -
#15 Ezzel természetesen tisztában vagyok. És igen, a WindowsXP x64 edition-ra gondoltam:) -
Yv@n #14 Ezzel épp megerősíted azt amit Troppauer írt, mintsem cáfolnád, legalábbis a konfigodat elnézve. Ha ez volt a cél akkor bocs, nekem nem szűrődöt le. -
Yv@n #13 Akkor minek húzod fel magad?
"Most hogy jön ide az integrált vga?"
Lehet újat árulok el, de az is része egy asztali gépnek, simán felvázoltam egy egyszerű konfigot, ami bőven kielégíti az adott feladatkört. Hogy paranoiás vagy, és támadásnak veszed, az már a te problémád. -
#12 Hát nemtudom én most 64 bites windowst használok számomra megkérdőjelezhetetlen a különbség. Villámgyors az egész. Hiába csak 32 bites progikat futtatok, de akkor is érezhetően jobb mint a sima xp. -
#11 "A kompatibilitás már fájóbb pont..."
A mai x64-es processzorok 100%-ban kompatibilisek a 32 bites operációs rendszerekkel. Szerintem te a 64 bites Windows-ra gondoltál. -
#10 Nézd már meg mire reagáltam légyszives! Ő a celeronokat nézte le. Sokan nem értik mire jók azok. Én csak leírtam.
"egyelőre nem létszükséglet a 64 bites proci"
Miért én hol írtam hogy az létszükséglet?
"Az általad említett feladatkörra tökéletesen elég egy alaplapi vga-s lap"
Most hogy jön ide az integrált vga?
LOL emberek! Olvasni felfogni pls!
-
Troppauer #9 Amikor mar 64 kell egy gepben(sok ram, nagyobb szamolasi pontossag), ott mar fontos az alap procisebesseg is, tehat ennek a procinak nincs ertelme. -
#8 Viszont ha választhat egy 32 és egy 64 bites cerka között, ami kb ugyanannyiba kerül, akkor nyilván utóbbit választja, és ki tudja, lehet hogy jól jön neki 1X-2X a plusz erő. -
#7 Nemtom, amit eddig láttam tesztet, ott kb ugyanakkora teljesítményt nyújtott. (Igaz, ezt a megjelenésekor láttam). A kompatibilitás már fájóbb pont... -
Yv@n #6 Azért nem power usernek egyelőre nem létszükséglet a 64 bites proci. Az általad említett feladatkörra tökéletesen elég egy alaplapi vga-s lap, 2500as samponnal, vagy celkával. -
#5 Irodákba iskolákba üzletekbe meg otthonra böngészni zenét hallgatni stb nagyon is jó az. Nem a power usereknek csinálják. -
Cicero #4 Pffff... Celeron.. nc... -
#3 Már most megéri használni a 64-es xp-t. Ha kijön a Daemon tools akkor teljesen váltani fogok.(Jelenleg még sp2 xp mellette van) Meg persze egy normális firewall mert a tiny egy rakás ***. De már most sokkal gyorsabb mint az sp 2-es sima xp. -
#2 Remélem hamar megjelenik a 64 bites Sempron is, s akkor már bárki számára elérhetővá válik a 64 bites környezet. Sztem azonban még legalább 1 év fog eltelni addig, amíg érdemes lesz 64 bites Windowsra váltani (ezalatt a problémás alkalmazások nagy része kompatibilissé válik, megtanulják kihasználni az új regisztereket a driver-írók, ezzel teljesítmény-növekedést elérve, stb.) -
#1 Nembaj, legalább mind a két cég lefedi a piacot!
És ezután már elvileg gyorsíthatnak az átálással!