King Kong
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a jó marketing mindig is kellett, de a 120 perc absz. nem. reklámmal mindent el lehet adni, de nem mindent sikerül eladni reklámmal.
Azért szomorú, mert a jó filmek manapság már alig, vagy egyáltalán nem jutnak el a mozikba.
ezt nem is értem. ennyi film, mint ebben az évben még sosem volt a magyar mozikban, igazi filmdömping van. szinte minden film eljut hozzánk is moziba. (az arra érdemesek 90%a meg pláne, egyre több a világpremier, hihetetlen sok európai, ázsiai film van, az elõzõ évekhez képest, 3 új forgalmazó jelent meg a piacon - komolyan. mi itt a gond?)
Pl a Fûrész 1 év késéssel jött csak el hozzánk. Sokáig az is kétes volt, hogy egyáltalán leadják moziban.
HÉÉÉ!!
te most mirõl beszélsz??? a fûrész 3 hónappal az amerikai prmier után nálunk is volt és európában magyarország volt az 5. ország, ahol bemutatták (többek között franciák, svájc, spanyolok, belgák stb. is sokkal késõbb kaptak fûrészt) (és itt most nem kezdem ecsetelni, hogy a fûrész kis stúdió filmje volt, nem volt sikerre kalibrálva, ezért nem hipphopp a nemzetközi forgalmazás, de ezektõl eltekintve, azért óvatosan a csústatásokkal...
Vagy Torrente sorozat. Minden idõk legjobb feketehumorával, és groteszk elemeivel, abszúrdításával frenetikus film, mégse halott róla a nagytöbbség,
(és még mennyi filmet nem említesz meg, amirõl te nem hallottál és nagyon jó?) a torrente európai film és mint olyat nehéz eladni (és hidd el, nem is nézték volna meg sokan, max, ha nagyon bereklámozzák) - ennek ellenére egy évvel a spanyol premier után már itthon is kapható volt. ezt nevezem gyorsaságnak.
pedig még egy A+-os szinkront is csináltak hozzá.
mert kijött videón. moziban nem lett volna szinkron. meg hogy a+? nyilván az eredeti így is sokkal jobb:)
Mondom mondj egy olyan filmet, ami körül baromi nagy felhajtás volt, rengeteg pénzt költöttek rá, és mégsem érte meg a legyártását.
ezt már kétszer is leírtam. egy film gyártása nem akkor éri meg, ha egy dollárral többet kapnak vissza a készítõk, mint amennyit költöttek. sokkal több komponens van. a lopakodó pl. méretes bukta volt, hogy ne menjünk túl messzire. (nem az absz. számok a lényegesek, hanem az, hogy egy film már a 10. napján rentábilis, egy másik meg csak x év múlva hozza az elsõ hasznot, így a pénzemberek likviditása kevésbé jó, késõbb jutnak pénzükhöz, késõbb fektetheti be újra, késõbb jön az új bevétel, stb.)
Sajnos affelé haladunk, hogy a film is egy fogyasztási cikk lesz, nem pedig egy maradandó alkotás.
ööö, izé. már régóta az. (mozijegy, rémlik?:)
Azért szomorú, mert a jó filmek manapság már alig, vagy egyáltalán nem jutnak el a mozikba. Pl a Fûrész 1 év késéssel jött csak el hozzánk. Sokáig az is kétes volt, hogy egyáltalán leadják moziban. Vagy Torrente sorozat. Minden idõk legjobb feketehumorával, és groteszk elemeivel, abszúrdításával frenetikus film, mégse halott róla a nagytöbbség, pedig még egy A+-os szinkront is csináltak hozzá. Inkább megy helyette a romantikus-vígjáték dömping.
Mondom mondj egy olyan filmet, ami körül baromi nagy felhajtás volt, rengeteg pénzt költöttek rá, és mégsem érte meg a legyártását.
Sajnos affelé haladunk, hogy a film is egy fogyasztási cikk lesz, nem pedig egy maradandó alkotás.
nem tértem ki, mert marketing költséget tekintve a nagy filmek szinte mind, kivétel nélkül 45-60M dollárt költenek
Amint leírtám már, manapság a filmet a nevük és a reklám adja el. Nem az, hogy jók-e benne a szinészek, jó-e a sztori, rendezõ, stb. Egyszerûen nagy nevük legyen. Ez a folyamat meg szerintem igencsak szomorú.
1. miért szomorú? attól még azt nézel meg, amit akarsz:)
2. ha igazad lenne és a név adna el mindent, akkor nem lennének bukások, hanem csak sikerek (és nem lennének meglepõ sikerek) - sokkal több a bukta, mint a sikeres film.
lol. honnan szeded ezt a csacsiságot? az év 3. legerõsebb szerdáját produkálta a KK. (és ez persze budapesti adat)
ALien
The Elder Scrolls IV Oblivion----->>> ->>>\"A Godfatherben egy egész pálya áll annyi poligonból, mint ez a rák......\" By Szaby:)
Gyanítom, hogy a King Kong-ot, mint filmtörténeti klasszikust, idõrõl idõre elõveszi majd valaki, aki "aktualizálja", az adott kor technikai színvonalának megfelelõen feldolgozza, esetleg kisebb módosításokkal itt-ott. A hihetetlen látványon kívül SEMMIT nem kell várni tõle. Pont.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Amugy meg már van: Peter.Jacksons.King.Kong.CAM.READNFO-HYdRO
Next PC upgrade: 2022
Nem votl eddig olyan megaprodukció, ami ne hozta volna be legalább az árát.
ez nem mérce. szinte minden film behozza az árát. még a waterworld is. de attól még nagyon sok bukás van.
Az Island meg Stealth is kb. 1/10 annyi pénzbõl készült (tudomásom szerint), mint a King Kong, GYU, SW EP1-2-3, stb.
tized...?:))
island - 126M, stealth - 135M, SW 1-2-3 113M-115M, LOTR 1-2-3 93-94M, king kong - 207M.
Bár mintha az Island is jövedelmezõ film lett volna, legalábbis sokan megnézték.
mondom, nem a j9vedel a lényeg, hanem az, hogy valami bikuk-e. az island 2005 egyik legnagyobb buktája volt - fõleg amerikában.
Nyilván nem a videótékás filmekre gondoltam, hanem a minõséginek induló filmekre, amiknél nem az a cél, hogy egy-egy TV-csatorna megvegye és leadja péntek este.
"egy filmnél tök mindegy, hogy mennyibõl készült. egy 200M-ós film ugyanúgy lehet jó, mint ahogy egy 10 dolláros gyenge. és ugyanúgy bukhat mindkettõ, és ugyanúgy sikeres is lehet."
Ez igaz, de valahogy mégsem ezt mutatja a mai tendencia. Nem votl eddig olyan megaprodukció, ami ne hozta volna be legalább az árát. Az Island meg Stealth is kb. 1/10 annyi pénzbõl készült (tudomásom szerint), mint a King Kong, GYU, SW EP1-2-3, stb. Bár mintha az Island is jövedelmezõ film lett volna, legalábbis sokan megnézték.
Szvsz a kisköltségvetésû filmeknél sokkal nagyobb az esély arra, hogy jót hozzanak ki a pénzbõl.
sokkal több rossz kisköltségvetésû film van, mint nagyköltségvetésû. ha a kisköltségvetésre gyúrsz, akkor irány a szigorûan videóra kijött szeméthegy vagy az rtlklubos esti szupermozi.
egy filmnél tök mindegy, hogy mennyibõl készült. egy 200M-ós film ugyanúgy lehet jó, mint ahogy egy 10 dolláros gyenge. és ugyanúgy bukhat mindkettõ, és ugyanúgy sikeres is lehet.
de minden filmet a marketing tesz sikeressé. ha az ember nem tud róla, akkor lehet bármilyen jó - nem fogja megnézni.
Ennyi pénzbõl akármelyik, minimális tapasztalattal rendelkezõ, épelméjû tud sikeres (sikeres nem egyenlõ jó filmmel) filmet csinálni.
megint nem igaz. mégis mekkora bukó lett már az island és a stealth, pedig michael bay és rob cohen is nagyon tapasztalt rendezõ. dettó, robert emmerich is milyen frankón megfektette a godzillát.
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
Sajna még nem láttam filmet, így véleményt nem tudok mondani. Remélem hogy a film nem attól lesz kasszasiker, mert több ember hullik el benne 10 perc alatt, mint a második világháborúban ... összesen.
OFF:
Szvsz az a jó film, ami után ha kijössz a moziból, más ember leszel ... bár lehet ezek túl nagy szavak. Ha nem vagy képes felkelni a székbõl, mikor elindult a film végén a stáblista, akkor az szerintem már jó jel.
Kis költségvetés, nagy költségvetés - mostanában az Open Water c. film ragadt meg legjobban a fejemben. Iszonyat kis költségvetés, és átütõ érzelmek jellemzik a filmet. Számomra ott van a nagyok közt.
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
oké, oké, nem is szóltam <#eplus2>#eplus2>
állítólag elsõben, de legkésõbb másodikban már megtanulnak a kölykök olvasni... te hány éves vagy csillagharcos???
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
meg fogom nézni biztosan, de nem fogom áldani, mert ez nagyon nem az én stílusom. Akkor inkább a Gyûrûk ura...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
ne terelj! a szar rendezõ- jó rendezõ, sok pénz- kevés pénz, bukó- nem bukó stb... címû kis nüanszról volt szó
na mindegy hagyjuk... Neked ez a film maga a mámor, nekem egy egyszer nézhetõ popcornos tucatfilm nagyon sok pénzbõl.
ennyit a válasz kaliberérõl... és ajánlom a memóriád csiszolását az elhamarkodott beszólás helyet!
sry
kapásbol feltudnék neked sorolni 5-6 filmet(az utóbbi pár évbõl) ami 100millio+ költségvetésbõl készült és nagy bukás lett...
I love this game!
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
Kéne szólni neki, hogy mekkora erõfeszítést jelentene-e neki egy 90 perces film elkészítése :DD
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
abban reménykedem hogy a westendben majd feliratosan is adják a Kongot
I love this game!