46
  • dez
    #46
    Tényleg sokszor felüti a fejét az irígység, de itt nem igazán arról van szó. Ahelyett, hogy közhelyekkel jössz, inkább felelj arra, amit írtam...

    Ami meg azt a Rátai Dánielt illeti, hát ő sem érdemelte meg az eltúlzott ünneplést, mert úgy állította be a kinti, furcsamód alulinformált zsűri előtt, mintha az anaglyph térhatást is ő találta volna fel, és az egycsapásra és olcsón megoldaná a térhatású képmegjelenítést. Közben évszázadok óta ismert maga a módszer, és a számtechben is évtizedek óta használt - csak nem túl elterjedt az ugyancsak jól ismert hátrányai miatt. De az általa a 3D egerében használt térkoordináta-meghatározó módszert sem ő találta fel, csak alkalmazta. De végig megjátszotta, mintha mindez az ő fejéből pattant volna ki, és ő lenne az új megváltó a számtechben, és ez igencsak megkérdőjelezhető viselkedés... (Az igazi szakemberek meg csak szitkozódhattak magukban világszerte, hogy mit dumál ez az öntelt magyar gyerek... Úgyhogy ilyen áron és módon inkább nem kell "magyar siker"!)
  • noss
    #45
    (elolvasgatva a cikket+fórumot) szvsz nem kell mindent annyira komolyan venni. a sony nem reklámozza még "kockázatok-és-mellékhatások" címszó alatt sem, hogy mi lehet a túlzott gémpadolásnak az eredménye. mert azért az sem mindegy hogy a "Playstation-hüvelykujj"-at már gyerekkorban sikeresen beszerezheted, nem a későbbi munkád/elhivatottságod által keletkezett mellékhatás.
    az, hogy egy kicsit sztárolják a 13 éves arab (?) kiscsajt, szerintem egyáltalán nem baj. a korából látszik hogy nem volt még ideje 20-30 éves szakmai tapasztalatot szereznie, (nem is tudom, hogy ez kinek nem nyílvánvaló,)
    abból a szempontból viszont kifejezetten találó az életkora, hogy (valszeg) javarészt 13 év körüliek nyomják a ps-t (meg egyéb ilyesmit), akiknek még nem hiszem hogy hiányzik vmi jó kis maradandó torzulás.
    a dolog statisztikai részével (mert itt ugyan az is felmerült) szvsz nincs semmi probléma. (pl. fiú-lány arányán-szórásán okoskodni eleve értelmetlen, azon belül is megnevezte az arányokat; az ismerős meg ugyanúgy ps-ezik mint a nem-ismerős...)
    nem vitás a szülői közreműködés sem, és szerintem nem is elítélendő. a kiscsajszi körüli felhajtás azt a célt szolgálja, hogy ne menjenek el a cikk mellett figyelmetlenül.
    nyílván nem hatalmas felfedezésről van szó, de sokaknak mégis jól jön az info. pl ha szülő leszel/vagy, valszeg nem akarsz egy torz gyereknek mosolyogni az éreccségiballagásán. (jól le lehet korlátozni a ps-ezését) ;)
    szóval a cikk mindenképp hasznos, csak itt az sg.hu-n kevés embernek (ill. fórumozónak) jelentett újdonságot.
  • exac
    #44
    Nyomik gyülekezete... irigykedtek, mert ti 13 évesen még csak ott tartottatok, hogy megtaláltátok a nemi szerveteket... Fikázni persze könnyű. Ez a kiscsaj legalább foglalkozott valamivel, és alkotott valamit.

    dzson:
    "Még csak 11 vagyok, miért? De irhatok cikket az "SG oldalon feltünedező és feleslegesen okoskodó kis luzer senkikről" cimmel, uránbányász apám és csernobili postás anyám miatt."

    Írjál másról cikket, ami miatt elismernek. Még van két éved, hogy lekörözd a csajt. (ha egyáltalán 11 éves vagy és nem egy retardált) Ott van az a Rátai Dániel. Ő is az online újságok címlapján volt. Megdöntheted. Találj ki valamit. Készíts tanulmányt.

    De valószínűleg nem fogod megtenni, a hozzászólásaid alapján...

    fikázz csak... én majd abból írok tanulmányt, hogy milyen színvonalad emberek tenyésztődnek, a mai TV és internet centrikus világban.

  • dez
    #43
    "1. Senki sehol sem írta, hogy tudós lenne a kislány."

    Elolvastad te a cikket is? Lásd:
    ""Habár az RSI nem új keletű betegség, eddig leginkább csak a felnőttek között fordult elő" - írja a cikkében az ifjú tudós. A cikket leközlő South African Medical Journal főszerkesztője, JP van Niekerk professzor elmondta BBC Newsnak, hogy Karim tanulmánya az Index Medicus nevű nemzetközi gyógyászattudományi hírarchívumba is bekerül, így a világon mindenütt olvashatják és idézhetik őt."

    (Utolsó mondathoz: egy "tudós" szakmai hitele manapság erősen függ attól, hányan idézik. Ez a kislány összehozott egy cikket - valószínű a szülei is segítettek benne - és máris idézett, hivatkozott, "elismert" "tudós" lesz... Ez kb. olyan, mint annak a magyar "csodagyereknek" [kikiáltott gyereknek] az esete, akit csipőből jól lepipált egy amúgy elhanyagolt cigánykislány valami tanulmányi versenyen, csak mert érdekelte a téma, de aztán később - hála a szülei nemtörődömségének - újra elhanyagolta a tanulást. Kb. ennyit a tehetség-gondozásról.)
  • Darkboy
    #42
    L0L
  • NeoMaN
    #41
    Ezt a "betegséget" és az első PS-em megvétele utáni 2. héten tapasztaltam. Minden haveromnak kijött.
    Ez kb. 96-ban volt, azaz 8 éve. Csak nem publikáltuk....
  • Dj Faustus #40
    Egyetértek azzal, hogy a cikk túlzottan világszenzációnak lett kitálalva (valószínűleg a szülők sztárolása végett, no meg a média szenzációhajhász volta miatt). De mindenesetre leszögezhető, hogy ügyes egy 13 évestől, egy ilyen cikk publikálása.

    De hogy még jobban rálássunk a fiatal "géniuszok" hatalmas találmányaira lássuk Rátai Dániel Leonar3do-ját, a szolnoki Németh Gábor plazmahangszóróját.
    Alapvetően nem nagy, korszakalkotó ötletek (Leonar3do: anaglyph szemüveg+motion capture két webkamerából. Plazmahangszóró: William Duddell az 1900-as évek elején már kifejlesztette.), de a média mégis ünnpelt sztárt kreált belőlük.
  • balu
    #39
    haha SAMJ-ban ez csak keretes cikk nem publikacio. Kb mint nalunk a temahoz hozza szolas egyes ujsagokban. ( 2-3 szammal ezelott a kiscsaj szuleivel volt riport es ok emlitettek meg hogy a kiscsaj is orvosnak keszul ( persze szerintem nem az eletet mento orvosnak hanem a zsebeljunk be minnel nagyobb dijakat tipusunak ) és eppen egy felmerest vegez errol konzolos uj dologrol. A riporter meg kivancsi volt es jopofozitt igy bekerult a cikk a SAMJ-ba. All HeadLine News meg jol felfujta mintha vlami nemzetkozi publikacio lenne.
  • maozedong
    #38
    windows alatt nem tudsz megbetegedni+!!!!
  • Ma2ska
    #37
    Neked tetszik a cikk ezexerint...
  • Speth
    #36
    vagy dél afrikába még a fejlettség ezen a szintjén tartanak, nekik ez is szenzáció
  • Speth
    #35
    de azis lehet hogy csak ps reklám.....
  • Ronny
    #34
    "Én meg észrevettem hogyha beütöm a fejem fáj meg ha sokat futok fáj a lábam ???!!!"
    fúú bazmeg,másik agyatlan internethuszár.Ajánlom végezz további kutatást hátha egyszer betörik a fejed és meghalsz.
  • Ronny
    #33
    ennyi szerencsétlen vesztest...
  • benczurzs
    #32
    Najó, akkor nézzük a mintavételezést, az mennyire jó statisztikai szempontból.
    - A legjobb minta az ahol a mintabeli szórás aránya megegyezik a sokaság szórás arányaival. Ez a legjobb, ebből lehet a legtöbb dolgot bebizonyítani!
    - Ha a minta aránya megegyezik, a sokasággal, az is jó, de nem a legjobb !
    Itt hol mérték fel a sokaságot ??
    Mert nem 50% férfi 50% nő az biztos !!
    Szóval már maga a minta "el van cseszve".
    Sem az arányuk, sem a szórásuk aránya nem egyezik meg a sokasággal.
    Ezek után egy stasztikailag nem releváns mintából számolnak tovább az "elismert AIDS-kutató"-k.
    Lehet hogy orvosnak szuperek, de akkor egy statisztikai felméréshez kérjenek segítséget , mert így nem releváns !! Ebből sokkal pontatlanabb eredményeket lehet így kihozni, ha egyáltalán alkalmas komolyabb statisztikai feldolgozásra, mint ha jól csináltál volna.
    És az ismerősök felmérése már önmagában nem jó!
    Nem releváns a sokaságra nézve, így a kapott adatnak lehet hogy semmi köze a sokasághoz !
    A statisztikai felmérések nagyon sok összetett kiválasztási módszereken mennek át, míg megkérdeznek valakit.
    Ez azért kell, nehogy egy bizonyos embereket megkérdezzünk, viszont a sokasághoz ne lenne köze.
    Pl.: Felmérés, hogy él az átlag magyar, és ezt az egyik Bank felsővezetők körében kérdezik meg.
    Hiába kérdeznek meg x ember, a minta nem lesz releváns egész magyarországra nézve.
    Így Én már a Felmérést sem tudom elfogadni hitelesnek, mert ez a felmérés a szakmában nem jelent semmit.
    És ebből még valaki cikket is ír ??
    Amit aztán beraknak az orvosi archívumba ??

    Boccs, hogy hosszú voltam, de itt vagy szimplán apuci kapcsolatai miatt volt ez, vagy ennyire nem értenek sokan ahhoz amit csinálnak.
  • Lazarus
    #31
    Még1 ok hogy ne vegyek konzolt
    Mért raktok ki ilyen híreket? :P
  • irkab1rka
    #30
    Ez az "Cobra" :))

    csak sertegess mindenkit, mert az hasznos idotoltes, es magas IQ-ra vall....
  • Speth
    #29
    ezt eddig is tudtuk
  • Cobra.
    #28
    Gratulálok az értelmes hozzászólásokhoz. Úgy látszik ennek a kislánynak egymaga több az IQ-ja, mint nektek együttvéve.
  • Hege15
    #27
    csinált egy olyan cikket amiről már rengeteg felmérés készült. EMBEREK SZÁZAI EZREI FOGLALKOZTAK ILYENNEL erre jön ez a kis kurva és szenzációt csinál belöle
    Ja és 13 évesen tölthetné az időt haverokkal, nem mások ötletét lenyulni
  • Hege15
    #26
    EMBERKÉK !!!
    Én meg észrevettem hogyha beütöm a fejem fáj meg ha sokat futok fáj a lábam ???!!!
    ez a kis "nem pléjsztésönözök mert időpocsékloás"
    kurvákat rühellem igazán ez egy hülye fasz picsa kurva. Tele van a tököm a kis protekciós gecikkel csinál egy semmitmondó kis "cikket felmérést" jön a bbc meg a sok szar és nézi a sok hülye ember hogy "jajj de ügyes" !!!!
    Hát beszarok
    hogy lehet ennyi hülye ember a vezetőségnél!!!???
  • Xantia
    #25
    Azért mert két fejed van...
  • Dzson
    #24
    Még csak 11 vagyok, miért? De irhatok cikket az "SG oldalon feltünedező és feleslegesen okoskodó kis luzer senkikről" cimmel, uránbányász apám és csernobili postás anyám miatt.
  • Flashy
    #23
    ha ez a kislány felnő, az SG bulvárcikk-fordító részlege megél a kutatásaiból :D
  • Lenny
    #22
    Ez nagyon magasröptű tudományos felfedezés!
    Ezért ne játszatok PS-sel, hanem Xbox-szal! Vagy GC-vel!
  • Dj Faustus #21
    "talán egészségesebb lenne, ha azzal foglakozna, hogy a Barbija ma milyen ruhát vegyen fel..."
    13 évesen? Ugyan már, ne becsűld le annyira a lányokat!

    Egyébként a cikkre térve: ügyes egy 13 éves lánytól, hogy vette a fáradtságot, és megfigyelte az említett esetet - bár maga a megfigyelt eset régóta ismert, de nem ez a lényeg benne, hanem hogy a célkorosztályból (a Playstation-nel játszók) is "kutatják" a témát - no meg publikálta (kiváncsi lennék, hány 13 éves venné arra a fáradtságot, hogy önerőből, megfigyelések alapján, komplett tudományos publikációt írjon) az egészet (bár lehet hogy a szülei "híressége" is segített, hogy egy ilyen lapban megjelenhetett - no meg ebből akkora világszenzáció lett).
  • kuncika
    #20
    Sőt ha szarsz ki kell törölni a segged, mert szaros marad. Ha a falba vered a fejed, akkor az fáj.

    Hát igen vannak ilyenek. Azon kívül, hogy a csodacikk érdektelen, nevetséges, csontig lerágott, kíváncsi lennék, hogy a cikk megírásában és kiadatásában mekkora szerepe van az "orvos és elismert AIDS kutató" szülőknek.
  • Xantia
    #19
    Sőt két hete egy két napos motoros túra után, is két napig fájt a pics@m. Ez is megérne egy tanulmányt. De biciglizéstől is fájt. Hogyan nevezzem el az új kort? BAA= Bike Ass Ache?
  • arschsg
    #18
    de ha még nem, akkor még lehet addigra:))

    Na szal, sztem FANTASZTIKUS ez a felfedezés:DDDD

    Arra rájöttek vajon már, ga az ember sokat kapál vagy ásózik holyagos lesz a keze? (Vmelyik nap az udvaron kicsit rendezkedtem olyan holyagos lett az tenyerem, ezt majd publikálni fogom...)

    mellesleg akik meg ezzel foglalkoznak eleve azoknak meg kemény lesz a bőre.
    Asztalosoknal meg pupjuk van (ha jol tudom)
    Ha sokat ír az ember tollal/ceruzával az is okoz deformációkat, kikezdéseket.
  • FTeR
    #17
    talán egészségesebb lenne, ha azzal foglakozna, hogy a barbija ma milyen ruhát vegyen fel...
  • Garfield
    #16
    (Már ha egyáltalán elérte már a 13. évet...)
  • Garfield
    #15
    (Most olvastam el Dzson hozzászólását teljes egészében. Ezennel Dzsont mentesítem azon kérdésem alól, hogy vajon volt-e tudományos érdeklődése 13 évesen. A hozzászólása színvonala alapján állíthatom, egészen biztosan nem.)
  • Garfield
    #14
    Még csak két megjegyzés:

    1. Senki sehol sem írta, hogy tudós lenne a kislány.
    2. Ha annyira triviális, hogy-hogy nem írta meg senki? Esetleg azért, mert egy "fáj az ujjam Pléjstésön után bazze" típusú és színvonalú e-mail egy orvosi szaklapnak nem elegendő ahhoz, hogy leközöljék? Lehet, hogy nevetségesnek tűnik a "kutatás", de egy 13 éves kislány legalább vette a fáradságot, hogy a maga lehetőségei szerint utánajárt a dolognak. Mindenki elgondolkodhat, hogy az ő 13. életévében ilyen és ehhez hasonló dolgokat vajon csinált? Volt-e ilyen szintű tudományos érdeklődése?
  • LowEnd
    #13
    Dzson: LOL
  • Garfield
    #12
    Lúzer...

    El kéne olvasni figyelmesen a cikket, ott a link a hírre, melyből kiderül, hogy a magyar cikk írója elírta a nevét és egy "L"-lel kell írni ("Abdool").
  • Pharaoh
    #11
    Ez akkora, de akkora felfedetés, hogy .....
  • Dzson
    #10
    A keresésnek (Safura Abdooll Karim) egyik dokumentum sem felel meg.

    Javaslatok:
    - Győződjön meg arról, hogy minden szót helyesen írt be (Karim cukornádat vág a gazdának).
    - Próbálkozzon más kulcsszavakkal (Karim szopjon ffi nemi szervet).
    - Próbálkozzon általánosabb kulcsszavakkal (dilettáns kis pöcs senki medikus újságírók).
    - Próbálkozzon kevesebb kulcsszóval (karimka anyádat).
  • Sir Quno Jedi
    #9
    De ha már ettől ifjú tudós valaki, akkor itt nagyon nem stimmel valami !
  • etzel
    #8
    publikálj te is egy tanulmányt! :D
  • MrTressy
    #7
    na és az egér általi csukló tyúkszem?Bár nekem már nemigazán látszik de aktiv játékosként szépen nagyra nött anno :)