55
  • Garfield
    Ráadásúl az IEben még mindig rengeteg olyan megjelenítési fícsör van, ami a többiben nem megoldható, hiába van benne a css-ben (pl szöveg effektek).

Aha, persze.
  • FTeR
    könyörgöm, az, h felismeri px helyett az xp-t, vagy nem zavarja egy szóköz, az nem azért van mert bénák voltak a böngésző készítői, hanem azért, mert figyeltek a gyakori hibákra.
    de ebbe nem megyek bele, mert csak flém lesz.
  • FTeR
    úh, ez itt elég érdekes - az egésznek semmi köze ahhoz, h mit tud az IE vagy nem. De nem gond, terjesszük az igét. lol
  • Garfield
    Én azt azért nem tenném a negatívumok közé, h a gépelési hibát kiküszöböli, ahelyett, h elkezdene rinyálni.

Én ezt nem nevezném előnynek. Ha már csak az éles üzemben derül, hogy elvileg szabványosan lekódolt oldalak valamiért IE-ben oké, másban meg nem, akkor elképzelhető, hogy tényleg csak elviekben szabványos.
    Még egy több böngészőn korrektül futó kódnál is érdemes megnézni, hogy egy HTML validálás mennyi hibát jelez vissza. Na EZ a szabvány.
  • Garfield
    Ja kis off: az IE képes néhány aljas dologra: jól jeleníti meg az elgépeléseket is ahelyett, hogy szólna: pixelt jeleölö px helyén lazán felismeri az xp-t is... szánalmas.

Haverral csináltunk egy PHP-s oldalacskát, képmegjelenítéssel.

Havernál IE-ben tesztelve van kép, nálam FF-ben nincs.

Cirka 5 perc után esett le, hogy talán meg kéne nézni a forráskódot. A generált HTML kódban, az
    IMG-ben a SRC valahogy így nézett ki: "c:\program files\mittudomén\abrakadabra\képecske.jpg"

Mit ad isten, mikor "file://..." szerűen lett megformázva, rögtön működött FF-ban is.

Látszólag kúúl dolog, viszont iszonyúan veszélyes az IE a felhasználó baromságait toleráló rendszere, mert szépen lemegy a fejlesztés IE-ben, aztán az ember nem érti, hogy miért egy rakás trágya más böngészőben, már ha egyáltalán megjelenik. És persze ilyenkor a kedves fejlesztőnek (havernak is ez volt) mi az első reakciója: szar az alternatív böngésző. Pedig csak le kéne kódolni jól. Európában különösen fontos lenne, mivel olvashattuk, hogy egyre jobban hódít a FF.
  • FTeR
    "A web nyílt, ha az IE tud vmi jót, akkor szabványosítsa, és akkor a többi böngésző is támogatni fogja."

benne van css-ben, nézd meg a w3c összehasonlító táblázatát, h mi-mit támogat. olyan nincs, h IE nem támogatja, de egy másik igen, fordítva meg renfeteg van.
    A gond nem az,h IE nem támogatja, hanem hogy rosszúl teszi, de mint már korábban is írtam ez azért van, mert előbb támogatta mint ahogy szabvány lett belőle (és azóta szartak rá).
  • arschsg
    oksa
  • pascal
    mi nem szól? :) az a lényeg, hogy nem szól!
  • arschsg
    bocs, de nem is szol...
  • pascal
    "Érdekes, nekem IE van mégis PÉIKSZ és NEM IKSZPÉ-t írt.............."
    Te érted amit beszélek? Egyáltalán felfogod miről szól a cikk?

"Én azt azért nem tenném a negatívumok közé, h a gépelési hibát kiküszöböli, ahelyett, h elkezdene rinyálni."
    Mit érnek a szabványok, ha nem tartjuk be őket? Mától elkezdem pontos jvel írni a juk szót, jó mi felismered, nem rinyálsz, de azért mégiscsak ciki vhol.
    tudom szar példa..

"Ráadásúl az IEben még mindig rengeteg olyan megjelenítési fícsör van, ami a többiben nem megoldható, hiába van benne a css-ben (pl szöveg effektek)."

A web nyílt, ha az IE tud vmi jót, akkor szabványosítsa, és akkor a többi böngésző is támogatni fogja.
  • FTeR
    ezt leírnád pontosan, vagy email esetleg privi, megköszönném.

Egyébként az a röhely, h a maguk a megrendelők is azt mondják, h IE-ben mennyen rendesen, a többi nem érdekes. És ez egy öngerjesztő folyamat, mert minnél több IE támogató oldal van, annál több IE támogató oldal készűl.

Én azt azért nem tenném a negatívumok közé, h a gépelési hibát kiküszöböli, ahelyett, h elkezdene rinyálni.

Ráadásúl az IEben még mindig rengeteg olyan megjelenítési fícsör van, ami a többiben nem megoldható, hiába van benne a css-ben (pl szöveg effektek).
  • arschsg
    "pixelt jeleölö px helyén lazán felismeri az xp-t is... szánalmas." :D

Érdekes, nekem IE van mégis PÉIKSZ és NEM IKSZPÉ-t írt..............
  • Hege15
    én firefox-ot használok és tgeljes mértékbe bevállt!
    Nekem sokkal jobban tetszik: gyorsabb, letöltéseknél megszakithatási lehetőség és még sok más
  • Ch_Slater
    most csinálok egy oldalt, az időm jelentős részét az veszi el, hogy IE-n is normálisan megjelenjen... mindent szétcsesz....
    pl. a ma egész délelőtti szívásom, hogy a png transparency normálisan látszódjon IE-ben is. és ezt még egy kicsit érdekesebbé tette, hogy external css-ben volt a png, background-ként.
    de sikerült nagynehezen :)
  • pascal
    Végre egy értelmes cikk.
    Ja és még mielőtt megjelenik itt is cikk a javascript popupos phisingre használható security résről: az opera és a konqueror amik jelenleg védettek ez ellen :)

Ja kis off: az IE képes néhány aljas dologra: jól jeleníti meg az elgépeléseket is ahelyett, hogy szólna: pixelt jeleölö px helyén lazán felismeri az xp-t is... szánalmas.