35
  • Alfa Of NS
    #35
    Mivel az Interneten egyre tobb szolgaltatas elerheto, igy nyilvanvalo hogy teret hodit a TV rovasara.
  • Praetor
    #34
    Mi az a "televízió"???
  • TheZsenyka
    #33
    Francba, reméltem, hogy össze tudsz hozni valakivel aki "clean"
  • maozedong
    #32
    "fiatalok negyede.. tölt le az internetről zenét. "
    nem ismerek olyan embert aki ne töltene le zenét..
  • Caro
    #31
    Ez nem igaz.
    Lehet, hogy kezdetben drága lenne, de rövid idő alatt leesnének az árak.
    Nézd meg a WiFi-t. 3 éve 120000 volt egy hálókártya, és kb dupla ennyi egy access point. Mert nem volt még rá igény.
    Ma:
    802.11b kártya 5000
    802.11g kártya 8000
    802.11g wireless router 20000
    De én vettem 22000 ért egy wlan routert amihez adtak egy G-s usb-s hálókártyát.
    Namost nem a gyártás kerül tizenötször kevesebbe, mint gondolom sejted.
    És pont azért kerülne az egész kevesebbe, mert moduláris lenne, nem lenne mindenből felesleges. Persze dekódoló áramkörök mindenhol lennének, de azok meg elég olcsók.
    Az interaktivitást meg leírtam. Jön a data, eldöntöd mi kell. Ehhez ideális esetben kidolgoznak egy új formátumot, rosszabb esetben a DVD menük is elég jók. Vagy a legújabb divx 6.
    Tök mindegy, ez részletkérdés.
    Persze a legjobb az optikai kábeles verzió. Azon jön net, azon pedig megy minden.
  • arschsg
    #30
    Televízió? Az volt valamikor... :)
  • Felfedező
    #29
    Ez igaz, én például már 3 napja be se kapcsoltam...
    Arról nem is beszélve, hogy gépen megnézem a legújabb mozifilmeket... nem ötvenszer ismételt szarokat kell bámulni...
  • smv
    #28
  • TheZsenyka
    #27
    Nevében is benne van
  • Zozo76
    #26
    Csak nezed, vagy kozben mindenfele "testmozgast" is vegzel?
  • Qukker
    #25
    Naja, én is csak a Privat Goldot nézem (de azt napi 6 órát) :P
  • Mipi
    #24
    Én csak a VIVÁT meg az MTV Europe -ot szoktam nézni ennyi. A sok reklám, szar sorozatok, régi filmek 100 szor ismétlik a Bud Spencer-es filmeket már 1000 szor lejátszák. Na jó mesék közül a JETIX -et szoktam még nézni
    A hiradók meg nem érnek semmit mert amiket mondanak hírek a neten már fent vannak. Ja és a telefonos játékokról nem is beszélve amikor a csaj ott ugrál hogy hívjál mert lessz pénzed sok meg stb azt a feladványnak meg nins is megfejtése!
  • exac
    #23
    Maximálisan egyetértek. Én sem vagyok kíváncsi már egyik TV adó műsorára sem. Több éve nem nézek TV-t, havonta talán 3-4 órát (hétvégén, mert hétközben nem is látom a TV-t) Akkor is kizárólag Spektrumot nézek. Én is inkább netezek. És nem csoda hogy inkább neten telefonálok(skype), vagy chatelek, mint SMS-t írok, vagy telefonálok. Lényegesen olcsóbb... És olcsóbb (meg színvonalasabb) neten híreket olvasni, így az újságok is kiestek. Már várom az olyan hordozható készülékeket, amikkel mindezt egyszerre meg tudom valósítani. :) NEEEM, NEM DEZSŐ. :)

    Meg remélem, hogy a Spektrum hamarosan online is fogható lesz. Arra még fizetnék is. Komolyan.
  • TheZsenyka
    #22
    Egyrészt fel kellene már számolni a "mindent bele" típusú adókat és kifejezetten ráállni célzott témák adására másrészt nem hinném, hogy Én vagyok az egyetlen, aki a fület gusztustalanul bántó reklámok miatt hagyta ott a TV műsorokat.

    Persze biztosan van, akit a reklámok sem riasztanak el a Győzikék, Stohl Bucik, Csonka Picik majmolásától.
  • NEXUS6
    #21
    Hát igen, nem kell ide nagy összeesküvés elmélet.

    A tv-nél, búlvárnál dolgozók azt mondják: lehet hogy nem ők terjesztik a kultúrát, meg nem is mindíg igazak amit közvetítenek, de hát legalább szórakoztatók.
    A multik is azt mondják: nem akarják ők a te életed, csak azt a pár forint pluszt, amivel téged a versenytársaknál jobban le tudnak húzni.
    Környezet szennyezés dettó: olyan messze van a legközelebbi kuka, mi ez az egy kólásdoboz?

    Csak éppen a fasizmus is így működik, sok-sok kis hazugságon keresztül, amivel az egyéni felelősség feloldódik a hierarchiába, melynek a csúcsán levők is csak bábok.

    Az internet viszont nem hierarchikus, mindenki azt kapja amit keres, személyreszabottan. Nincs ez a "döntsük el sms-ben, hogy Balázs kit kérdezzen meg a következő sójában?" áldemokratiku/álinteraktív maszlag.

    Az internet maga a közvetlen személyreszabott demokrácia. Nem azáltal működik, hogy egymásra erőszakoljuk a csúcs által irányított többség akaratát, hanem hogy az élmények hatására megváltozol, és mától kezdve teljesen más irányba érdeklődsz, máshogy döntesz, máshogy élsz.
    Kár, hogy csak virtuális világban van ez így!;(
  • Yv@n
    #20
    Egy ilyen rendszert kiépíteni cseszett drága, főleg, hogy aztán ugyanazt a sz@rt nézhesd rajta csak jó minőségben. Hasonlóképpen állok most a DVB-T tunerrel...szeretnék egyet, mert érdekell technológiailag, telepíteni win alatt, aztán megszenvedni vele linux alatt, letesztelni minden funkcióját, csak aztán ott tartanék, hogy semmi értelme, mert nem jön rajta nézhető anyag, így haszontalan az egész.
  • valamit
    #19
    Én valahogy a kultúrát úgy képzelem mint egy domb/hegyvidék, vannak kiemelkedései, ahogy az egyes kultúra magasabb fokán áll valaki, de igazán alapvetően, mindenkit össze a (leg)mélyebben fekvő rétegek kötnek. Ergo, sok emberhez alacsony szinten kell szólni, a magasabb rétegek (csúcsok :) ) meg különböző tematizált csatornákon érhetőek el, ahogy itt páran írták például a Discoveryt, a NatGeot meg amiket...
    Mondjuk azt is tudom: elég elvont gondolat... :)
    Amúgy meg szerintem kicsi sznob dolog szidni a tévéket. Mert aki nagyon akar szinte minden nap talál egy-két órai szinvonalas műsort, ha mondjuk a fentieket kiegészítem a Dunával az M1, M2-vel, meg a HBO-val. Ami meg a napi 1-2 órán felült illeti, annál több felesleges is, 24 óra a nap, bőven lehet mást is csinálni... Ami meg a kereskedelmi tévék illetve Blikkek/Storyk felfutását illeti, ezek egymást indukálják szerintem. Kicsit hasonló ehhez talán az is, ahogy a Hír TV illetve a Magyar Nemzet hathat (bár ezt most csak hasraütöttem, nem olvastam utánna a témában). Na meg talán az se véletlen, hogy ilyen címmel, hogy "Egyre népszerűbb a televíziónál az internet" az interneten olvashatunk írást és nem a tévében mondják be :)
  • pemga
    #18
    Igen is, meg nem is. Tyúk meg a tojás probléma. Az összeesküvés elméleted jól hangzik, ugyanis a felelősséget áthárítod, a gonosz, gaz, idegenszívű stb-stb media-konszernek az okozók, mi véletlenül sem. (Blame Canada!) A gáz az, hogy az embereket rohadtul nem is érdekli más, tehát nem véletlenül ezeket a dolgokat nyomatják nekik. A tyúk Vs tojás probléma (tehát hogy az emberek azért nézik a hülyeséget, mert nincs más; vagy pedig azért csinálnak nekik hülyeséget, mert az emberek nem néznének mást) pedig egy egyszerű múltbeli példát mondanék. Szoc időszakban nyomták a kultúrát nagyon durván, ebből az időszakból származik pl. a "Vers, mindegy kinek", meg a kötelező május egy-ek kultúrműsorokkal, egyebek. Az emberek rohadtul nem nézték, (hacsak nem félelemből, ugye minél visszább megyünk időben) pláne a szombat esti nagymozi előtt...

    A tv-adók a nézettségi adatok (most hagyjuk, hogy jó v. rossz, ez van) alapján élnek és halnak, hisz ez a fő jövedelemforrásuk, tehát minél több nézőt maguk elé akarnak ültetni. Hidd el, ők tudják mérni, mit néznek az emberek és mit nem. Ha valamit nem néznek, azt idővel leveszik, mert nem hoz annyi pénzt és kész. Ezek a műsorok kiszorulnak a réteg-tvkbe (pl. közszolgálati, Duna, v. pl. Discovery), sokkal szűkebb közönségnek szólnak, emiatt nem is gazdálkod(hat)nak annyi pénzből. Ha pedig közelebbi példa érdekel: újságok. 4-5 éve a Nepszabadság volt országos szinten a legolvasottabb. Most a Blikk. Nem ők akarták, hogy menjenek át az olvasóik :)). Tehát nem hiszem, hogy a media hülyítené el a népet. Sokkal inkább hiszek Chomsky mesternek (pl. Manufacturing Consent), hogy az emberek túlterheltek, este inkább arra vágynak, hogy szórakoztassák őket, nem akarnak már gondolkodni, mert nincs erejük rá. A túlterhelésen van a hangsúly, ezt kéne előbb megoldani. Erőszakosan NEVELNI tv-nézőt nem lehet, hogy márpedig te most művelődni fogsz. Ott a kezében a szent távirányító, és máris otthagy.

    Van aki igényesebb és megkeresi magának, ami őt érdekli. Ez szokás kérdése, de ált. ők hagyják ott legelőször a tv-t... Szerintem pl. a Rádió Café teljesen hallgatható, de neten ugye bárhol bármit :)).
  • haxoror
    #17
    "Sajnos a híradókban is megy a ferdítés ezerrel. :( És erre csak az jön rá, akiről tudósítanak, vagy aki tényleg látta az esetet, vagy valamilyen módon köze volt hozzá."

    Ez tényleg így van :)
  • Chappy
    #16
    én nem is szoktam TV-zni
  • Caro
    #15
    Simán meg lehetne csinálni az interaktív TV-t.
    De ezt a felfogást el kell felejteni, mert fogyasztói társadalomba fog süllyedni az egész.
    Szóval:
    kellenek kijelzők, hangmegjelenítők, beviteli eszközök. De nem úgy, hogy mint ma mindenhez van minden! Ez legfeljebb a hordozható eszközöknél megengedhető. Mindennek _külön_ kell lennie, és egy nagyon jó kommunikációs hálózatnak kell az egészet összekötni. A digitális áramkörök úgyis sokkal olcsóbbak, mint analóg testvéreik.
    Tehát pl: van egy ház. Ebben vannak szobák, mindben szobában van beépített hangfalszett, meg valamilyen megjelenítő eszköz.
    A ház tetején van egy antenna. A műsorszórás több frekvencián, digitálisan, frekvencia és időosztásos multiplexeléssel megy. Van egy tuner az antennához és a helyi hálózathoz kötve(lehet akár wifi is, de a vezetékes megbízhatóbb). A tuner funkciója, ami több vevőt is tartalmazhat, hogy a digitális jelet továbbítsa a helyi hálózatra. Így akárhonnan jön a request, a tuner beáll a frekvenciára, és elkezdi multicastolni a hálózaton(mert ugye több helyről is jöhet ugyanarra az igény).
    Van még benne egy áttömörítő processzor is, hogy a különböző eszközök igényeihez igazodva ne kelljen feleslegesen sávszélességet használni(pda-n akarod nézni, kis kijelzőn, vagy hdtv certified kijelzőn, vagy projektoron).
    Az interaktivitáshoz az kell, hogy minden műsort külön küldjenek el. Ekkor a tunernek tartalmaznia kell egy bazinagy vinyót is, ahova eltárolja az adásokat, és egyszerűen egy másik eszköz megmondja, hogy épp mi kell.
    Persze az is lehet, hogy minden házba optikai kábel megy, ekkor a tuner szerepe jelentősen egyszerűsödik. Ekkor a szerepe egy sima célszámítógéppé redukálódik.
  • smv
    #14
    A kókuszos sztorik azért nem mind. Hívtuk már mi is ki őket (rendezvény miatt), és korrekten leadtak mindent. (bár, lehet hogy az az Aktív volt...)
    A TV-ről nekem is az a véleményem, hogy gusztustalan, bár ha jó film megy este, akkor azt netezés közben (TV-tuner) megnézem, de ennyi.
    A rádió... Hm. Utoljára tán 5 éve rádióztam úgy, hogy na akkor én most leülök, és hallgatom. Azóta csak úgy, hgoy más hallgatta, és valamiért nekem szerencsétlennek a közelben volt dolga. Civilben rocker vagyok, így gyakorlatilag nincs olyan rádió, ami az én zenei ízlésemnek van kitalálva. Ezzel szemben a neten millióegy netrádió van, ami pont olyan zenét nyomat, ami nekem bejön (és még reklám sincs).

    Persze ez csak egyéni vélemény.
  • ReTeK
    #13
    gondolom sokan jártatok már úgy mikor vidéki rokonhoz mentetetek és kénytelenek voltatok a 3 fántásztikuss adó valamelyikét bámulni/hallgatni
  • entreri
    #12
    Akkor a napi összeesküvéselmélet. Azért nyomják a tv-ben a sok hülyeséget, hogy a magyarok hülyék legyenek. Elbutuljanak, és csak az érdekelje őket, hogy ki kivel kavar a valóságsokban. A tv társaságok külföldi kézben vannak, a magyar vezetők csak bábuk. Globális elhülyülés a céljuk.

    A tények:
    A monika, balázs, stb só rendezett. Akik bemennek, pénzt kapnak, hogy mondjanak már pár hülyeséget.

    A kókusznak, aktívnak a fele sem igaz. Kitalált sztorik, felbérelt szereplők.

    Sajnos a híradókban is megy a ferdítés ezerrel. :( És erre csak az jön rá, akiről tudósítanak, vagy aki tényleg látta az esetet, vagy valamilyen módon köze volt hozzá.

    és még lehetne folytatni, a rengeteg reklámmal, a vágott filmekkel, stb.
  • Kis-Bob
    #11
    Spektru, Nat.G, Discov.,Sport1-2. Kb ezek a csatornák tudnak megfelelő színvonalú adást biztosítani.
  • rolika
    #10
    amilyen műsorok vannak...
    itt ez a szerencsétlen irigy-só. minden héten egy napon főműsoridőben tolják az arcunkba ezt az ízléstelen, unalmas idiótaságot. de úgy látszik van rá igény, különben nem csinálnák, legalábbis nem főműsorban.
  • immovable
    #9
    jaja detto...
  • pepe003
    #8
    - TV: reggeltől estig reklám, meg szappanoperák. Utoljára karácsonykor ültem le hosszabb ideig tévézni. Van olyan nap, hogy csak a fókuszt nézem meg. Van benne pár jó stori
    - Újságok, folyóiratok: a hírlapban lévő cikkek közül néha elolvasok párat, de van amelyik katasztrófális. És akkor már ne is beszéljünk az ilyen bulvár magazinokról... szerintem mind undorító
    - Rádió: soha nem az a zene megy amelyiket szeretem

    - Internet: vannak fent jó cuccok, meg megtudod válogatni, hogy mit szeretnél látni. A többinél nem. Ez a nagy különbség, és szerintem ezért is használják többet.
  • pemga
    #7
    Hmm, egyelőre elég sokan nézik, és tulképpen nekik is szól. Éz azon csodálkozom, hogy nálunk ilyen elképesztően népszerű, ez a magyarok érdeklődési körére nem vet túl jó fényt. Különösen, hogy néhanapján az amcsikat is leverjük tv-nézésben. Nem véletlen, hogy a Discovery próbálkozik valamiféle netes streaming megoldásra áttérni, bár ez még mindig messze van az on-demand (katalógusból kiválasz, megnéz) megoldásoktól.

    Köcsög indexesek a ropi-tesztjükkel, úgy megkívántam, és itt nincs :)).
  • WiLDoR
    #6
    hát amilyen fos műsorok vannak a TV-kben, az elba**ott szappanoperákkal, meg kiaretketérdekel tóksókkal' megfűszerezve, amiknek az információértéke nem hogy közelíti a nullát, hanem még jóval alatta is marad, addig nem értem miért csodálkozik ezen bárki is...

    én a TV-met két dologra használom:
    1. ébreszt reggel
    2. DVD-t nézek rajta.
    ennyi.
  • cSuwwi
    #5
    Szerencsére sokan így vannak vele (én sem nézek pár éve tv-t, csak max. kaya közben 15-20 percet, akkoris Discovery vagy NatGeo).
  • Lazarus
    #4
    detto
  • Yv@n
    #3
  • Zsoltika 007
    #2
    Hát amilyen szinten a csatornák jelenleg állnak nem is csoda hogy inkább neteznek. Én is így vagyok vele.
  • winnie
    #1
    ideális esetben neten néznek tévét:)