175
Tanulást segítő gyógyszer
  • Phat Smoker
    hosszútávú használata nem okoz agyér tágulatot ?
  • gregorius maxi
    hehehe a memoryl nevű gyógyszernek meg az egyik mellékhatása fokozott szexuális aktivitás :-)
  • gregorius maxi
    http://www.drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=gy_inf¶m=0100000026894

a fenti linken szinte minden ott van amit erről tudni kell
  • gregorius maxi
    semeddig...
    megcsináltam a vizsgáimat és csókolom, ugyanúgy a kukába ment mint ahogy ez lenni szokott, a hosszú távú meg a rövid távú memóriát ez szerintem nem "tágítja ki" inkább úgy látom, kevésbé fárad az agyunk, meg valahogy kevesebb energiát kell fektetni a bevitelre, tehát a memóriánk minőségileg javul ideiglenesen, jobban "megragad" a tanulnivaló, de ugye elfelejtődik ugyanúgy ahogy minden más esetben...

tegnap egy orvos barátomat kérdeztem, azt mondta, ezek az anyagok veszélyesek, mert az agysejtek gyorsan felélik az energiát ami rendelkezésükre áll, "kiég a zsír"
    tehát folyamatosan valahogy magas vércukorszintet kell tartani, gondolom zabálni kell mint állat, ehhez a részéhez nem értek...

de a folyamatos zabálás az tutira kell
    az a helyzet, hogy laikus, hozzá nem értőként nem szívesen adok tanácsot, nekem bevált de nem vagyok tisztában igazán a hatásmechanizmusával, meg senki sincs igazán tisztában vele, még az orvosok sem.
  • smity 8D
    nem az nyugi :))))))))))

iC ram , te meg ne ragadj a földhöz :))))

és az az információ amit ezzel a gyógyszer segítségével tároltál a memóriádban, milyen szinten s meddig maradt meg?
  • gregorius maxi
    persze, hogy az...
    kokszos világ ez...

de miért ne használjuk a tudomány vívmányait?

ha egy átlagos kocsit veszek és gyorsabban érek oda mint más lovasszekérrel vagy gyalog, az miért bűn ?
  • smity 8D
    dehogy is
  • smity 8D
    én is így vagyok vele
  • gregorius maxi
    először nem kellett recept, meg is vettem a legdurvábbat a legnagyobb dobozzal, 1200mg és van benne vagy 4 levényi anyag, bezabáltam kb egy hónap alatt...
    de mire megint mentem a gyóccertáros kiakadt, de utána meg vényköteles lett, meg bejött valami szabályozás, pár éve volt, fene emlékszik már rá pontosan (pedig tele voltam memóriajavítólal hihihi)

a dokinak mindegy, szerintem felírja, ha tanulási nehézségekre javallja a gyógyszerkódex,
  • I.C.ram
    Nem tudom, hogy van gyomrotok beszedni ezt a sok szart. Ez ugyanaz mitn a kokszolás.
  • partotmos
    őszintén remélem, hogy nem is fog jelentkezni...

és a dokinak milyen dumát nyomatsz? megmondod a frankót, vagy hantapalinta?
  • gregorius maxi
    vényköteles, de szerintem felírja bármelyik körzeti orvos...
    mondom én régebben előszeretettel nyomattam, de fostam attól, hogy a jövőben fizetem meg az árát valami rejtett pszichés dögséggel, persze eddig még semmi sem jelentkezett...
  • partotmos
    visszaolvastam, sry...
  • partotmos
    figy, ez a nootropil vényköteles?
  • gregorius maxi
    ginseng nekem semmit se hozott,
    mellesleg tényleg bele kell jönni a tanulásbam, nekem a figyelmem nem akar belesüppedni a könyve...
    mikor benne vagyok akkor viszonylag gyorsan megy a dolog...
    de év számokat meg ilyen szarokat nem tudok izomból tanulni...
    ránézek egy négyjegyű számra és rögtön megjegyzem, nem vicc, de ha az egy évszám amit tudni kell, valami miatt blokk... röhej
  • gregorius maxi
    nootropilt, mi mást
  • partotmos
    ezt a könyvet még 8 évesen olvastam ki és azóta mindent elfelejtek, így hát amikor 16 évesen kibuktam az általánosból, kidobtam a kukába:P
  • sz4bolcs
    nekem van ilyen könyvem, ami megtanít tanulni, fejleszti a memóriát, 13-14 éveseknek van, szerintem elég hatékony, bizonyítja ezt, hogy 1 évbe tellne nekem végigvenni, ezért lusta voltam elkezdeni. :D
  • Zsoldos
    Technikakrol beszeltem, nem tanfolyamrol :P
    Maximum egy jo konyvre ruhaznek be.
  • smity 8D
    úristen.

na jó zsoldos. hát ennyit az agytornáról :DDDDD

szal gregorius mi vettél be???
  • blackgamer
    30-50 ezer forint, egy hétvége, a világtól elzárva
    de azt mondják meg lehet tanulni tanulni
    valaki már csinált végig ilyen tanfolyamot?
  • a
    amúgy a ginseng-tea inkább egészséges mint káros (vagyis egyáltalán nem káros), vizsgaidőszakban napi 1-2 bögre nem hiszem, h komolyabb gondot okozna és mégcsak nem is drága...

(nota bene: még nem próbáltam csak olvastam róla)
  • Zsoldos
    Vmi agytornara nem gondoltal? Mindenfele vegyszereket tartosan nem tomheted magadba.. Gondolom nem 2 hetre akarsz feljavulni. Nem art szem elott tartani, hogy az agyad aszerint valtozik, fejlodik, amire hasznalod. Biztos vannak hatekony gyakorlatok a memoria fejlesztesere, ami hosszu tavon is megoldast nyujt, szerintem ennek nezz inkabb utana.

Amugymeg koztudott, hogy a sport javitja az agy verellatasat, igy javithatja a memoriat is. Alvaszavart, egyeb idegi dolgokat szinten helyrepakolhatja.
  • smity 8D
    mit vettél be???
  • blackgamer
    ja-ja rám is, lehet iszok kávét, az a legjobb
  • gregorius maxi
    hááát rámférne most így valami memória tuning :-)
  • gregorius maxi
    ja, azért néztük meg, mert a muterom valamin akadékoskodott, én meg löktem neki mi volt akkor, visszanéztük a pénztárgép belső szalagját és tényleg... de ez akkor olyan természetes volt, mármint ez a memória, hogy így visszagondolva rémisztő!
  • gregorius maxi
    ne játsz vele!

vizsgaidőszakban elmegy, én bevágtam az egész neveléstörténet könyvet annak idején, gyakorlatilag egyszer elolvastam, nem lett ötös a vizsgám, sőt épp hogy gürbült, de végülis sok időt takarítottam meg...

mellesleg, egy kis fura "mellékhatás":
    anyukám kicsiny élelmiszerboltjában dolgoztam és vissza tudtam mondani este 7-kor tételesen, ki jött aznap vásárolni, mit vett, menyit fizetett meg minden, és mikor hozta a pénztárgép a napi zárást, tényleg úgy volt...
    na ez a durva! és rengetegen bejönnek egy ilyen boltba egy nap!
  • smity 8D
    ki mondta ,hogy nem opsukáztam annak ideén? :DD hajajj :D
    az alvászavarokat már észelek. elég súlyosakat. de a számítógép amunkám, a szórakozásom a szabadidőm.

ezért édeklődöm ennyire ilyen gyógyszerek után. sok múlna rajta!
  • palack
    Szerintem jobban jársz ha puskázol! A mellékhatások: súlyos alvászavar, görcsölés, remegés. Egyszóval ideggyogyó leszel egy ideig
  • smity 8D
    egyébkét azt halottam ,hogy a tv meg a számítógép nagyon sokat ront a memórián. nagyon sokat. én nekem meg olan a munkám ,hogy itt kell ülnöm és még szabadidőmben is itt vagyok. előttem a számítógép melettem tv.
    stbstbstb
  • smity 8D
    a vény az en gond. anyám rovos kiirja.

palack milyen mellékhatásai vannak mégis? nekem zeket mindenképen tudnom, kell mert nagy szükségem is lenne ezekre. előlre is köszi :))))))
  • palack
    Én is hallottam valami ginguin vagy gungiun nevű gyógyszerről. Agyértágító hatása van. Állítólag 1 hét alatt meg lehet tanulni vele egy új nyelvet középfokon. Persze a mellékhatásai sem akármilyenek :-)
  • gregorius maxi
    a neten sok minden van róla, lehet kapni gyógyszertárban, évekkel ezelőtt vény nélkül is volt, de mikor az 1200mg-os ból bevertem egy dobozzal egy hónap alatt, a gyógyszertáros nem adott többet, no meg utána vényköteles is lett

ha utánanézel, ezek a nootrop szerek eléggé fura "agyfényesítők"
    a nootropil például javítja az agy oxigénellátását, no meg az anyagcsere folyamatokat is, de ezenfelül a memóriaterületeken is csinál valami garázdaságot mert működik a dolog...
    ha jól értelmezem, alapból izomrángásokra írják fel...

gyógyszerkódexekben olvastam erről a nootrop csoportról és ilyen jelzők pl.:
    akaratgyengeségre, igényszegénységre ajánlják...
    ezek a dolgok erősen pszichikai szubjektumok, szóval fura...

egyéként nem ajánlom senkinek, nem tisztázott a hatásmechanizmusuk, meg ki tudja, évekkel később milyen mellékhatásokkal lehet számolni.
    egy biztos, nem gagyi
  • smity 8D
    igen? pontosan milyen hatásai/mellékhatásai vannak?
  • gregorius maxi
    NOOTROPIL :-)
    a legkirályabb
  • Phat Smoker
    a ginkgo biloba kimaradt ;-)
  • smity 8D
    ebben van igazság. nem is kevés
  • Maco13
    ja, a legfontosabbat. A nyugalmat. Ha nem lenne ennyi streszz egyik szarra se lenne szüksége az embernek
  • smity 8D
    tehát összefoglalva: magne b6, c vitamin, szőlőcukor, ginseng, guarana, elalvás előtt quarelin ,hogy az ember kipihentebb legyen, memorix , Lecithin. kihagytam vmit?