Tanulást segítõ gyógyszer

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ritalint ajánlani nem veszélytelen dolog! Epilepsziára szokták felírni, meg remegésre! Szóval aki teheti olvasson utána és kérje ki orvosa véleményét!

Memolife a jó, vagy pedig szójalecitin!
Módszert nem csak szert tudok javallni: Ritalin
(Az más kérdés Én pl nagyon kötözködõs leszek tõle<#crazya>.

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

zebulon
A nootropilnak van egy-két mellékhatása.Keressünk inkább modszereket arra,hogy az agyunkba több oxigént juttassunk. Én pl horkolok az orrsövényferdülésem miatt,így éjjel nem jutok elég oxigénhez. Ez rontja a memóriám,és a koncentálóképességem. Félek a mûtéttõl! nem tudom mit csináljak.

Vagy a probléma,vagy a megoldás része vagy.

A hideg meg direkt jó.
A szenilisség pedig jön-jön.:)))

Walk the Talk.

mozgás jó ötlet, régebben futottam, megpróbálkozok vele újra, csak hideg van :(

szeretnék már szenilis vénember lenni :)

És ha már most ilyen szarságokkal tömöd Magad, mit fosz majd szedni öregkorodban, mikor szenilis leszel /lehetsz/.:))

Walk the Talk.

Én rájöttem arra, ha minél jobban /görcsösen/ akarok valamit, annál jobban nem megy.
Matek: nem értem, nem értem, már azt hiszem szétdurran az agyam / pedig nem vagyok rossz belõle/, akkor abbahagyom, futok egyet stb. Majd leülök, és mintha gyertyát gyujtottak volna meg agyamban. Próbáld ki. Az agy is olyan, mint az izom. Elfárad.:))

Walk the Talk.

sz4bolcs
tanulj meg koncentrálni, tanulj összeszedettséget..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

szedek valami új csodaszert, igen drága, de teljesen becsavarodtam már tõle, 4-ig is fent vagyok, ha lefekszem nem tudok aludni, tanulás közben pedig a szokásos bambulás/ábrándozás és összpontosítás hiánya megmaradt

valami olyan szer kellene amitõl a koncentráció nõne, amitõl lenne kedvem tanulni, mert egyszerûen nem jutok 1-rõl a 2-re

áááá kikészülök! <#guluszem1>

Kis-Bob
Lusta vagyok visszaolvasni, hogy írta-e már valaki a Lecitint. Egyik tanárom ajánlotta. Dettó,mint ez a memolife: nem a tanulást segíti, hanem az agy és az idegrendszer megfelelõ mûködését. A memóriám sokkal jobb. É legalább is úgy érzem. A tanulás meg amúgy az embertõl függ, hogy mennyire megy.

ilyet szedek már egy hete (Memolife)

koncentrációban nem segít, de amit megtanulok jobban megmarad, amúgy valami halolaj kivonat is van bene <#zavart1>

gregorius maxi
Az Adkinson könyvben van sok dolog ilyesmirõl...
de hadd ne pötyögjem be :-)

van ami rock n\' roll, van ami nem

gregorius maxi
a szex is...

ehh.

a mozgás amugy valóban sokat számít :)
Ez az úgy nevezett X-Wing (X-szárnyú ûrhajó) elmélet (mondjuk lehetne A, Y, meg B-wing is, de az X hangzik a legjobban :-).

Az életenergia alapvetõen 3 részre osztható (persze mindenki annyira osztja amennyire akarja, de ez most az X-Wing elmélet, és ebben én önkényesen 3 részre osztom).

Tehát:

1. Pajzsenergia (védekezés)
2. Fegyverenergia (támadás)
3. Hajtomûenergia (mozgás)

Eme 3 energiafajtát kell egyensúlyba hozni, hogy frankó legyen minden.

A pajzsenergia, lényegében a kívülrõl passzínak tünõ eseményeket takarja, úgy mint: gondolkodás, álmodás, meditáció
A fegyverzetenergia a másokra (élõlényekre) valamivel ható eseményeket, úgy mint szex (nyammnyamm:-)), verekedés, hábórú.
A hajtómûenergia az élettelen környezetre való ráhatást jelenti úgy mint sport, mozgás.

Egy embernek az össz életenrgiája adott. Azt hogy milyen arányban konvertálja ezt a leírt 3 különbözõ energiafajtába, az nagy részt tõle függ.

Pl. ha valaki keveset mozog és szexel, brutális mennyiségût fog álmodni (feltéve hogy el tud aludni!!).
Ha valaki sokat mozog, akkor kevesebb lesz mind a szexre mind az álmodásra jutó energia (viszont jól fog aludni).
Ha sokat szexel akkor a mozgás, álmodás megint kevesebb lesz (az alvás viszont több!!) stb..
A többit ki lehet találni.

Tehát álmatlanság ellen a legjobb recept: szex és mozgás :-)) (nem New York)
de fárassz ha van kedved. hátha bealszok az elméleteden :DD
1: Nem tehetek róla sötétnek születtem :-)

2: Van egy tippem, de inkább nem mondom :-)
Csak nem álmatlanságban szenvedsz?
Erre is van egy elméletem, de most nincs kedvem titeket fárasztani vele :-)
vajon az álmatlanság milyen szinten van hatással a szinapszisokra? egyes memória képek egyértelmûen törlõdnek, de vajon a neuronok közti kapcsolat mennyire károsodik a rendszeres alváshiány következtében? és ez mennyiben hat ki egyes képességekre?

ha tud vki lécci válaszoljon :))))
Maco13
Lenin elvtárs mást is mondott <#crazya>
1. kérdés: Minek következtében érted el azt a sötétségi szintet ,hogy azt hiszd nem tudunk olyat kérdezni amire te ne tudnál válaszolni? :))))))))))

2.kéréds: hova tûnik el folyton a távirányítóm meg a szájfényem? az õrületbe kergetnek...
Ahogy Lenin elvtérs mondta vala: Tanulni, tanulni, tanulni!

Még szerencse, hogy rögtön láttam rajta, hogy egy loser. Így hát nem is tanultam semmit :-)

Szerintem mégsem tudtok olyat kérdezni tõlem amire ne tudnék válaszolni :-)
szeretni szeretem, csak nagyon kemény
és amikor total felkészülten megírom a zh-t és két pont mégis hiányzik akkor tényleg nem tudom milyen gyógyszer/módszer segíthetne

mûszaki suli. szereted? én is gondolkotam rajta de...
elõtte nincs idõ,
mivel mûszaki suliba járok nem a magolás a legfõbb gondom

vizsgaidõszak UTÁN? nem inkább elõtte kéne? amugy semit ne érnek. cask azoknak jó akik té yleg szelemileg visszamaradottak. figy ilyenek lesznek benne: olvasd el az anyagot , majd mond fel magadnak hangosan, beszélhecc a falnak is de a legjobb ha vki elenõrezi amit mondasz stb. nem leszel vele kisegítve :))
egyetem kicsit több mint a középsulis lógás!

#146: kinéztem egy-két könyvet vizsgaidõszak után megveszem valamelyiket...

azok akiknek kell. hogy aztán rá két hétre elfelejsenek mindent. az egész oktaztási rendszer egy nagy darab, na hadne mondjam ki mi.
Ki akar itt tanulni? :-)
nézem a könyvesboltot, milliók könyv létezik ami megtanít tanulni, valaki tud esetleg ajánlani egyet, olvasot már ilyet?

gregorius maxi
legalább õszintén sikítottak :-)

mondtam én :DDD

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

Ja a fickó majdnem letámadta a nyelvvizsgabizottság hölgy tagjait (40-50 évesek voltak :-))
jajaja azé' mondom:)

mér. ez atolómérõ nekem nagyon teccett :DDDDDDDDDD

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

tolómérõ.. lool, megint kapkodsz valamit fogadjunk :))

nem hiszem ,hogy az agyban értágulatot aokoz. bár kitudja. az nem lenne negatív hatás hisz az öregedéssel úgy is értágítókat kell szedni ,hogy az agyi erek ne tömüjjenek el.

máshol persze lehetnek értágító hatással :DDDDD

ja :D vizsgán letámadod a 60 éves ügyelõnõt :DD

gregorius maxi
vagy a fokozott sexuális aktivitásból következtettél "értágulatra" ?
:-)

gregorius maxi
hááát nem tudom, tördd fel a fejét annak aki sokáig használta és mérdd meg tolómérõvel :-)

tényleg nem tudom, ilyen jellegû változást nem hiszem hogy okozna, sejtbiológiai szinten hat, membránok, neurotranszmitterek ilyesmi...

hosszútávú használata nem okoz agyér tágulatot ?

gregorius maxi
hehehe a memoryl nevû gyógyszernek meg az egyik mellékhatása fokozott szexuális aktivitás :-)

gregorius maxi
http://www.drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=gy_inf¶m=0100000026894

a fenti linken szinte minden ott van amit errõl tudni kell

gregorius maxi
semeddig...
megcsináltam a vizsgáimat és csókolom, ugyanúgy a kukába ment mint ahogy ez lenni szokott, a hosszú távú meg a rövid távú memóriát ez szerintem nem "tágítja ki" inkább úgy látom, kevésbé fárad az agyunk, meg valahogy kevesebb energiát kell fektetni a bevitelre, tehát a memóriánk minõségileg javul ideiglenesen, jobban "megragad" a tanulnivaló, de ugye elfelejtõdik ugyanúgy ahogy minden más esetben...

tegnap egy orvos barátomat kérdeztem, azt mondta, ezek az anyagok veszélyesek, mert az agysejtek gyorsan felélik az energiát ami rendelkezésükre áll, "kiég a zsír"
tehát folyamatosan valahogy magas vércukorszintet kell tartani, gondolom zabálni kell mint állat, ehhez a részéhez nem értek...

de a folyamatos zabálás az tutira kell
az a helyzet, hogy laikus, hozzá nem értõként nem szívesen adok tanácsot, nekem bevált de nem vagyok tisztában igazán a hatásmechanizmusával, meg senki sincs igazán tisztában vele, még az orvosok sem.

nem az nyugi :))))))))))

iC ram , te meg ne ragadj a földhöz :))))

és az az információ amit ezzel a gyógyszer segítségével tároltál a memóriádban, milyen szinten s meddig maradt meg?

gregorius maxi
persze, hogy az...
kokszos világ ez...

de miért ne használjuk a tudomány vívmányait?

ha egy átlagos kocsit veszek és gyorsabban érek oda mint más lovasszekérrel vagy gyalog, az miért bûn ?

dehogy is

én is így vagyok vele

gregorius maxi
elõször nem kellett recept, meg is vettem a legdurvábbat a legnagyobb dobozzal, 1200mg és van benne vagy 4 levényi anyag, bezabáltam kb egy hónap alatt...
de mire megint mentem a gyóccertáros kiakadt, de utána meg vényköteles lett, meg bejött valami szabályozás, pár éve volt, fene emlékszik már rá pontosan (pedig tele voltam memóriajavítólal hihihi)

a dokinak mindegy, szerintem felírja, ha tanulási nehézségekre javallja a gyógyszerkódex,

I.C.ram
Nem tudom, hogy van gyomrotok beszedni ezt a sok szart. Ez ugyanaz mitn a kokszolás.
Oldal 1 / 4Következő →