14
 • Hegyikecske
  #14
  AZ ár igencsak elsődleges szempont sztem, amiben jelenleg nyerésre áll, aztán elterjedés.. mivel ezek 2en nem tudtak megállapodni közben kifejlesztették ezt a technikát, nagy esélye van h míg ezek vitáznak ő már gyártani kezd.. érted? Persze h nemtudjuk h ki a befutó, de ezért vcan mellettük jelentős esélye.
 • dez
  #13
  BD-n talán csak az mpeg2 használható? (Mármint asztali BD-lejátszókban.) Miért korlázozták volna le így magulak? Esetleg a WMV-t nem használhatják, ha a MS HD-DVD-párti. De ott van még a DivX/Xvid, H.264 (ha jól írom), stb.
 • FTeR
  #12
  a hd adattömörítése jobb mint a br-nek. sony arra gondolt, h ennek a lecserélésében kifújna az egyesítés. hd-sek meg azt akarták maradjon a piros lézer, mert az olcsóbb, de mivel elkezdtek akárhány réteget használni ugyan olyan drága lett a gyártás.
 • pemga
  #11
  Bocs, azt nem mondtam: "a jelenlegi _üzleti_ modell szerint". A linux pl. kilóg ebből, mert az nem az ismert modellek szerint mozog. Pl. nem is piacra dolgozik. (Itt most a linuxot, mint kernel, vagy a GPL only értem, nem a commercial distribeket.)
 • pemga
  #10
  Technológiában nem az szokott nyerni aki a legjobb, hanem az aki legjobban el tudja adni a nagy tömegeknek (1), a megfelelő (elfogadható) cuccot (2), megfelelő áron (3).

  Pl. ha nem tud maga mellé állítani gyártókat (ld. 1. pont), akik az ő megoldását építik be, bebukta... Ezért valószínű, hogy a Sony fog nyerni, mert neki van meg a "killer app"-ja :).

  Pl.: VHS Vs. BetaMax, Quad Vs stereo, IPv6 Vs IPv4 (a szabvány kb 10-15 éve létezik, csak nem volt rá széleskörű igény), Apple Vs Windows (különösen a korai évek fényében), de gondolom mindenki tud mondani más iparágból is hasonlóakat.

  Félig jövő, félig jelen: mp3 Vs CD (ugye az mp3 minőségileg szarabb, továbbá nincs hozzá borító, akármi; csakhogy ez egyre kevesebb embernek kell, pláne a sok felesleges szám a cd-ken, amikor csak 1-2-t hallgatnának meg róla, a többi szemét). De még pl. mobil internet-phone Vs. vezetékes; és előbb-utóbb ide vehetjük: internet + filmnézés Vs tv...
 • Hegyikecske
  #9
  nekem (amig nem jött elő a dvd, csak a dvd rip) még egy cdnyi hely is elég volt :)
  Amugy ezek addig szervezkednek h már voilt is hír az sgn h kijött a 3. versenyző akinek sokkal jobbak az esélyei mivel nem kéne gyártósorokat cserélni nagyrészben, valamint akár 100giga adat iselfér rajta ezeknek a lemezeknek töredék ára mellett... Nem jut eszembe hirtelen a neve, kár h itt nem említik!
 • pepe003
  #8
  Nekem többre is szükségem lenne
 • onimusha
  #7
  nem kell egyesíteni, egyértelmű, hogy a Blue ray életképesebb
 • BiroAndras
  #6
  "most perpillanat szerintem alig van oylan ember akinek egy fél vinyó nagyságú lemezre van szüksége"

  A HD filmek mellett a sima 1-2 CD méretű AVI is helyigényes, ha nagyon sok van belőle. Nekem csak vinyón kb. 350GB film van, pedig még netem sincs.
 • pemga
  #5
  Hmm, nekem van egy olyan érzésem, hogy ha a PS3-at elég mennyiségben tudják teríteni, viszonylag olcsón, akkor HD-DVD-nek esélye nincs, a Sony erőből tárgyalhat. (Ráadásul a kezdő HD-DVD méret jóval kisebb, mint a Sony-é)

  nbj, alig van ember? Ööö, sok helyen szalagoznak most is, mert a lemezek nem bírnak annyit archiválni :)). Szerintem bármely kicsi cég legyárt pár gigányi cuccot naponta, legalábbis ha rendesen archiválnak mindent, nem pedig a véletlenre bízzák, hogy holnap is meglesznek-e még :).
 • mrzed001
  #4
  Nekem kellene 100 GB-os kékecske :))
  Egyébként magyarázzon meg nekem valaki valamit:
  Más típusú lézert fognak használni
  Más típusú lemezt fognak használni
  Akkor milyen formátum egyesítésről van itt szó? Adattárolási, vagy mi ?
 • Pharaoh
  #3
  Kivéve, aki HDTV minőségű adást akar felvenni.
 • nbj
  #2
  ja sajnos, az a lényeg h egyesítsék őket, de később is kihizthatják, most perpillanat szerintem alig van oylan ember akinek egy fél vinyó nagyságú lemezre van szüksége
 • arty
  #1
  szvsz nagyon késő van már :(