102
  • FTeR
    én egy winfast pvr2000-en gondolkodom (leadtek)
    mistrálnál 25ért van és nem látom miben jobb pl ez a 350es ami azt plusz 10et indokolja árban.
  • Athlon64
    Nekem most egy WinFast TV 2000 XP Expert van és amúgy meg vagyok vele elégedve!
    Viszont érdekelne, hogy mennyivel jobb képminőséget tud nyujtani a WinFast PVR2000 ami már hardveres mpeg1-2 kodolást igér és mellette ugyanúgy beépített TV és rádió tuner?
  • KIP
    én is megvagyok elégedve a Leadtek Winfast-al ha nem nagyok az igényeid tökéletesen megteszi és nem kerül 20 ropiba:)
  • vax
    Kár hogy nincsen rajta Firewire csatlakozó a digitális anyagnak. Bár nem rossz kis szerkezet. De én inkább maradok Leadtek Winfast kártyánál. Amire használom arra kiváló.
  • tudatlanka
    Azt nem is vitattam mindenkinek magának kell eldönteni hogy mit akar és hogyan csinálni.Én csak a saját tapasztalatomat irtam le.
  • Cat #17
    azért ne felejtsük el, hogy te egy 60ezer forintos terméket hasonlítasz össze egy 20ezressel...

nem egy kategória a kettő
  • tudatlanka
    Ja és a kiirt mesét vihetik magukkal a gyerekek a nagyanyjukhoz mert a dvdplayerük zokszó nélkül lejátsza a divx-t viszont nem...
    Én csak ajánlani tudom.
  • tudatlanka
    Épp ez a röhej (saját tapasztalat) tvből sokat digizek a gyereknek.Nerovisionnal vagy a movie factoryval a bedigizett cucoott pillanatok alatt megvágom(reklám stb) chapterelem és kiirom.
    pl most digizem a Michel Palin sorozatot a Dunáról 3 rész megy fel 1 korongra vágás-chapter-menű készités tömrités dvd5-re max 1 óra volt+a kiirás dvdre.A haverom a pnacléjával felvett mpg2-sét viszont ujra tömöriti mindkét szoftver.....én maximálisan elégedett vagyok a hauppagéval.....
  • mrzed001
    Minőség szempontjából nem mindegy, hogy újra át kell-e kódolni vágáskor, ezt talán a DivX mellett szólhat (persze, ha rendesen be lehet állítani a keyframe-ek intervallumát és képváltozás %-ot)
  • tudatlanka
    A fene tudja én maradok a hauppagénél amire én használom arra kitünő jól használható.Ezzel nem azt akarom mondani hogy a másik nem jó de a pénztárcámnak és gondolom sokak igy vannak ezzel jobban tetszett és tetszik.Meg a mai dvd árak mellet már hogy dvdre vagy cdre irom ki olyan mindegy....
  • mrzed001
    Nem rossz. Az on-the-fly hardveres DivX kódolás elég csábítónak hangzik.
    Ha még a képjavító algoritmusai is ilyen szépek, akkor egy igencsak jó vétel :)
  • tudatlanka
    Hauppage összehasonlitó táblázat
  • tudatlanka
    Plextor PX-TV402U DVC Specifications
    MPEG-1/2/4 storage capacities
    Compression Bit Rate Video Record Times*
    Video Encoder/Decoder Video (Kbps) Audio (Kbps) CD-R/RW DVD±R/RW
    MPEG-1 (VCD) 1150 224 80 -
    MPEG-2 (DVD-Video) 6000 - 2000 224 12 - 27 79 -169
    MPEG-4 4000 - 700 224 - 128 22 - 115 141-721
    DivX® 4000 - 768 224 - 128 22 - 107 141 - 666

*Video record time may vary based on selected bit rate, frame size, disc capacity and video source.

Hardware
    TV Tuner PAL/SECAM
    Video Capture PAL/SECAM (720 x 576, 352 x 576, 352 x 288)
    NTSC (720 x 480, 352 x 480, 352 x 240)
    Video Input S-Video or Composite (RCA connector)
    Audio Input Stereo audio (2 x RCA connectors)
    TV Inputs RF/Coaxial
    PC Interface Hi-Speed USB 2.0
    Power Supply 100 - 240 V, 50/60 Hz

Software
    Input Format Video : MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, AVI (DivX®, ASF), WMV
    Audio : Wave, MP3, WMA
    Image : BMP, JPEG, GIF
    Video Output MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV, AVI, ASF, DivX
    Format Support VCD, S-VCD, DVD (supported media including DVD-R, DVD+R, DVD+RW, DVD-VR, DVD+VR)

Minimum System Requirements
    CPU Pentium III 800 MHz or higher (minimum configuration)
    Pentium IV 2.4 GHz or higher (recommended configuration)
    Hard Disk Drive 10 GB free disk space
    RAM 256 MB
    Monitor Resolution 1024 x 768,24-bit color
    Graphics Card Video card with 24-bit resolution capability and DirectX support
    Sound Windows compatible sound card that supports 48 KHz playback (PCI recommended)
    DirectX DirectX 9.0b (included in the WinDVD Creator application)
    Interface Hi-Speed USB 2.0
    CD-ROM A CD-ROM drive for installation (CD installation)
    CD-RW To burn CDs, Video CD or mini DVD (DVD format on CD)
    DVD±RW To burn DVDs
    OS Support Windows 2000/XP
  • tudatlanka
    I2k br 53-58eFt felett van az ára
    És így néz ki
  • mrzed001
    Hardveresen DivX? Maxi felbontásban is bírja? Mekkora bitrátával?
  • IMYke2.0.0.0
    Mennyibe kerül és hol vehető meg?
    Muszáj kábeltv-re kötni, vagy egy egyszerű szoba- ill. kültéri antenna is megteszi?

• Robin Hood
    Plextor PX-TV402U DVC

DivX !!!, MPEG 1-2-4, AVI, ASF, WMV videoformátumokba; Wave, MP3, WMA audioformátumokba kódol.PAL/SECAM, NTSC támogatás; S-VHS/kompozit video, stereo RCA audio bemenetek, USB 2.0,Audio, video/S-video, USB kábelek, SCART adapter, beépített TV tuner !!! Time shifting funkció.

Erről ennyit.
  • BiroAndras
    Akkor mentem venni...
  • tudatlanka
    Elhiheted tudja én egy pvr250-s boldog tulajdonosa vagyok pár éve....
    Mondjuk az aviba felvenni vele soha nem próbáltam.De a vcd,svcd,dvd felvételeket tutira tudja....
  • BiroAndras
    Engem leginkább a felvétel része érdekelne. Még nem láttam olyan cuccost, amivel komolyan lehet felvenni. Ez alatt a következőket értem:
    - 752x576-os felbontás.
    - Hardveres tömörítés.
    - Esetleg valami normális kodek, pl. mpeg4.
    - Jól kezelhető, gyors és stabil szoftver.
    - Ugyanaz a szoftver a felvételhez és a sima nézéshet.

Talán az ATI AIW tud ilyet, de még nem láttam olyat, és a dokumentációja nem túl bőbeszédű.
  • tudatlanka
    Szerinted ezek hány éves kártyák???
  • mrzed001
    Ez tényleg szép, és tényleg jó, viszont igazi újításról a cikkben szó sincs. Ugyanezeket a funkciókat már az ATI All-in-Wounder 7500-as kártya is mind tudta (az egyetlen újítás eme kb 5 éves kártyához képest, hogy a hangot direktbe adja, nem kell hangkártyára kötni)
    Pesze az is igaz, hogy az AIW kártyákban beépített user által módosítható hardveres filterek vannak, azaz ha zajos az adás csak rányom egy Light javítást, és máris jobban néz ki :)
    Ha jól emlékszem az AIW akár 16 megás mpeg2-t is tud csinálni :), igaz állóképből nem hiszem, hogy 1600x1200-asat mentene (az egyébként legjobb esetben is csak 752x576-os adásból)
    Nincs új a nap alatt :)